Image and video hosting by TinyPic

31 October 2013

DILEMA nak hantar ANAK KE TASKA SEMULA!

besok dah masuk bulan 11,
bulan novermber.ye november,lg sebulan je
lepas tu dh masuk tahun baru.hmm xpayah nk terkejut
sgt lah kan.mmg masa skrg ni laju!

dengan itu,adik aku jugak dh nk dekat 5-6 bulan duduk ngan aku,
jaga anak aku.how time flyyyy~

princess dh imune sgt ngan maksu dye.
dh tau peel nya mcm mana.

nak hantar princess masuk taska balik,

TAPI AKU?
boleh ke aku?
nk mula balik hantar anak ke taska.
lepas fobia dgn tgn anak kena gigit semut yg banyak.
aku niat nk hantar anak aku ke Cumi Ciki kat RTM ni.
so aku g keje,mmg hantar anak,balik keje amik anak.
dekat sgt! depan opis aku je,jalan kaki pon leh hantar.

TAPI!
aku xtau knp aku takut,
aku xdapat nk membayangkan mcm mana princess kat sana nanti.
makan dye,mandi dye,pakai pampers,pakai baju.
dah lah dye manja sikit.pakai pampers nk kena pujuk pujuk,
pakai baju nk kena puji puji.kena ckp ala comel comel princess
pakai baju ni.kdg kdg aku pon bengang,tapi mashu dye relax je,
kalo ngan mashu sume ok.huaaaaaaaaaaaaaa~

mcm mana dorg mandikan princess nanti.
princess kalo curah air kat kepala dh lah takut sket.
nt kalo org marah dye cm ne.
kalo budak lain tolak tolak dye cane.
kalo princess nangis sape nk peluk.
*tear - dh berair dah mata aku ni.

macam mana aku pk aku takut mati,
mcm ni jugak lah aku pk pasal princess.
buah hati aku.sedihnya~

kalau aku nk suruh mashu jaga lagik,
sampai bila.kesian mashu.
aku penah janji dulu.lepas princess leh jalan,
baru kamu balik ipoh.mashu ok je.
AND skrg masanya dh sampai~

so?
tunaikan janji kamu safura!
papepon ko kena hadapi!
xpayah nk cengeng sgt lah!
Allah ada jaga anak kamu,
doa banyak banyak.

org kata anak kita ni kalau dgn org lain ok je.
xde pon buat perangai.
yeke?!

AMIN kalau mcm tu.korg~
doakan anak aku ok je nanti eh.

aku baru call puan cumi ciki tu td,bos dye,
dye kata nanti akhir bulan 11 call balik,
nt dye kompom balik.kalo x dpt hantar situ.aku terpaksa
hold mashu dulu or cr taska lain dulu.

ahhhhhhhhhhhhhhhhh aku xsuka perasaan ni.
perasaan risau kan anak.dah lama aku xalami.
now kena rasa balik perasaan mcm ni.
xsuka!

tapi nk buat mcm mana.kena hadapi jugak.

doakan anak aku korg~ doakan aku jugak~
Amin Amin Amin~

macam BOSAN


Write 50 words Funny pictures

mcm bosan lah harini.xde blog untuk dikunjungi.
xde kawan nk borak.xde benda nk mkn.

hmmmmmmmmmmmmmmmm~

kdg kdg hidup mmg bosan.

layan korea semua mcm xbest je~



Pengamalan Bawak anak naik Kapal Terbang


tengok lah anakku ini.
xduduk diam langsung.jalan sana sini masa
kat airport.fengsannnssss ibuu~

mlm tu princess tido kul2am,
pas tu kul 6am dye bangun mintak susu.
aku 530am dh bangun dh mandi mandi.
kalau lambat mst xsempat punya.
aku bajet masa siap siap.
princess mmg aku x bg mandi.
aku salin baju dye,then lap lap muka n
badan je.hehehe.nasib lah princess xde bau ketiak.
hahahaha.tu lah untungnya baby kan~ wakakakaka

aku ingatkan princess nk cranky sbb bangun awal.
tapi Alhamdulillah xpon~ dye ok je,
masuk kereta xtido.diam je.
pas tu sampai airport ada satu bau!
oooohhhh dye pooppo.tapi sikit je,so tukar dulu
kat toilet.dlm toilet pon x diam.
hehehe sabo jelah~

dh settle settle suma check in.
pas tu naik flight,xsempat fly lg dye dh tido.
Alhamdulilah lg sbb xpayah nk risau dye dengung ke hape.

TAPI AKU ADA BUAT 1 SILAP BESAR.

aku TAK MASAK BEKALAN untuk princess.
ni MEMANG SATU SILAP BESAR.

aku dh plan dh nk masak.tapi MIL aku kata xpayah lah.
t kita beli bubur mcD je kat airport.
TAPI! sbb kelam kabut,so x beli bubur,
naik flight princess tido.
aku sedap je makan.xingat anak aku.
pas tu kami transit kat labuan.sbb xleh g KK lg
sbb ribut.mula x leh keluar,pastu sbb lama sgt.
dye bagi kami keluar,aku pon masa keluar tu x nk cepat
cepat g cr makanan dia.apakah bengong masa tu kan!
ntah lah.blur x habis habis!
2jam terbuang cm tu je.

dgn nenek!

10 minit lepas tu dh tido.hehehehe

princess just mkn roti je.
nasib dye mcm ok.
tapi aku tau dye lapar.
sampai KK,ingat kan boleh cepat!
rupnya x! tunggu beg pon nk dekat sejam,
pas tu kelam kabut g apartment sbb hujan lebat.
sampai apartment ingat kan trus g rumah kenduri,
tapi TAK! tunggu lagi!
huaaaa aku kesian sgt kat princess.
sedih sgt masa tu sbb dye mcm dh nk nangis.
myb sbb lapar.

aku suruh hubby beli nasi n sup ayam.
sup ayam kat KK rm8 hokey~
dh mcm beli ayam sekor.
aku bg princess mkn,dye mkn lah jugak sikit.
kesian anak aku.

aku suggest kat korg~
masaklah utk anak korg.even sikit.
aku menyesal sgt x masak!
kalo jd lah kejadian mcm aku,
siap stranded lg dlm airport.mmg nahas.
kalo anak dh boleh cakap xpe.
ni xboleh cakap.nasib lah princess ok.
xde nangis nangis guling guling.
dye lapar aku bg roti.nasib ada roti.
pas tu dlm flght ke KK,makcik hubby mintak noodle.
so dpt lah 1,dorg mkn sket n bg princess sket.
boleh lah lapik perut.aku kalo ingat balik mmg rasa nk nangis.
kesian anak~


ibuu ngan papa layan movie.hehehe

lepas tu lg 1 kesilapan aku.
aku x bawak stroller.
lagi satu benda bodoh yg aku buat!
boleh lak lupa.padahal benda tu lah paling ingat!
dh google sume suh bawak strolller.
tapi x bawak.kesian anak aku masa tidur xselesa.
sbb jap jap org lain dukung.
jap jap pas kat org lain.mmg kesian~
korg nanti jgn lah jd mcm aku taw!

sepanjang flight princess ok.
baru je naik,dh tidur.hehehe.so selamat,
tapi masa nk ke Labuan dye berjaga.
so far ok.tapi bila terlanggar awan ke hape.
dye mcm takut gak.dye peluk aku.tapi x nangis,
hehehe.

masa balik pon sama,lg 30mint nk sampai,
dye terjaga,masa tu aku belajar dr kesilapan.
aku beli nugget n mcD siap siap.
so masa nk turun aku bg dye nugget.
so dye leka makan,and x rasa pape.

makcik makcik hubs sume puji princess,
xcrancky,Alhamdulillah.lepas ni boleh bawak berjalan lg.
hehehehe.

tapi makanan amat penting.stroller tu ok lagik lah kalau xbawak.
sbb nya bila anak dh dpt kaki,xde nya dye nk duk dlm stroller.percaya lah!
hahahaha.hmm ada pape nk tanya ke? hehehe tanya lah.
bye~

kenapa dengan aku ni!


hmmm xde benda nk cite.smlm sampai rumah kul 11lebih,
princess dh tido.aku kacau.main main dgn dye,
dh kurus nampak anak aku tu.xtau kenapa.sedih plak rasa.
kuat berjalan lah tu.hmmm~

mlm td xlena tido sgt,
banyak benda bermain di fikiran aku.
tau x apa?
NAK KURUS
NAK KURUS
NAK KURUS
NAK KURUS
NAK KURUS
NAK KURUS
NAK KURUS

KURUS terlalu menghantui aku!
aku tak tau lah kenapa.
haih~ xpenah aku mcm ni.
apa nak jadi ni.


pagi td bangun kul 5.30am,
bangun2 turun bawak sume dh azan subuh.
siang ikan bawal putih,masak singgang,
then grill vege with cheese~
hmm sedap~ hope princess suka~
selsema lg princess tu.xok lg.

aku g keje mcm biasa.bawak bekal buah kiwi n roti.
hmmmmmm~ layan fb,tgk tgk pic.

harini last date untuk bulan oktober 2013,
esok dh masuk november~ Ya Allah cepatnya masa~



layan Fb td jumpa pic ni.
sape yg nk deco toilet tu.leh kot buat cm ni.
stylo kan! hehehe.

ok lah,bye~

30 October 2013

#OOTD Princess~ Alahaiii dah BIG GIRL anak ibuu










rinduuu anak ibuu~

Give Away: Shawl 1st with Umi Qi

Syaratnya mudah sahaja:

1) Follow blog Umi Qi - DONE
2) Sila click ikuti teknik Hijab 1st: Tutorial Shawl by Umi Qi - DONE
3) Ambil (1 gambar anda sahaja) selepas memakai shawl melalui teknik Umi Qi tunjukkan.
4) Buat entry di blog anda beserta dengan gambar seperti dibawah.
5) Copy link entry anda dan paste di ruangan komen blog Umi Qi.
6) Tarikh tutup sehingga 8 November 2013



Umi Qi suruh letak 1 je pic.
tapi aku tamak.nk letak 2.hahaha.
elok je Umi Qi buat tutorial pakai shawl ni.
esoknya aku plak nk ke sabah.mmg molek bena lah.
aku trus try pakai tudung ni pepagi tu.mmg senang,
mudah dan cepat!

aku suka cara pakai tudung ni sebabnya~
aku mmg jenis suka pakai shawl.
tapi aku agak stress bila aku pakai shawl.
shawl tu kan nipis.so bila pin kan kat belah bawah,
so nt cepat rosak shawl aku tu.

bila try pakai style Umi Qi ni.
mmg aku suka sbb x yah rosakkan tudung,
xde bekas bekas robek kena pin,
cepat mudah! mmg senang gila!

thank u Umi Qi.suka sgt!
hope aku menang lah exclusive shawl ni.
hehehe.Amin!


Hadiah Give Away :
Hadiah Pertama: 1 Exclusive Shawl + 1 Exclusive Brooch 
Hadiah Kedua: 1 Exclusive Shawl
Hadiah Ketiga: 1 Exclusive Brooch
7 hadiah saguhati


1st TIME ke SABAH ~ RANDOM

hai korg~ hehehe.nk mula cite ni.
even demam pon cite tetap kena cerita.
kang tinggal lelama basi pulak khennnn~
hehehe.

jumaat lepas i and PIL fly ke sabah.
ramai jugak lah.aunty aunty suami i dlm 5 org,
kami pon dlm 5 beranak.so flight tu kira cm kami punya
lah.sbb kami je kecoh.hahaha.princess lagik lah.siap jalan jalan sana sini.
kami flight kami dlm kul9am,
tapi delay sbb cuaca x elok.
siap transit kat Labuan lagik.
2 jam hokey~ lama gila.
mula dorg x bg turun,tapi sbb lama,
dorg bg kami turun.so jalan jalan beli coklat.
sape nk g LABUAN,aku nk kirim coklat.
kat sana coklat murah gila oke!
Ferrero Rosche *betul ke eja ni.hahaha
rm25 je weh kotak besar.
pas tu Kinder Bueno tu ada 8 baru 28.90,
kalo kat kl 48 taw sekotak.
so kalau g sana.sila beli coklat banyak banyak.
aku menyesal sbb x beli banyak.

moodak ni mangun awal.cm tau je nk g jalan.

kat airport pon aktif gila! nk snap pic pon susah

huaaaa murahhhh~ rugi x beli banyak!

total total kami sampai kk nk dekat 6jam.
dh boleh sampai Australia dh rasanya.


buat mcm flight bapak dye punya!
kami kat sana duduk kat Apartment.
kat Marina Court.
aku lupa nk snap pic lah.alooooo~
tapi dekat town lah.kalo nk g pasar filipin
tu boleh jalan kaki jelah.
pasal harga rumah aku pon lupa bape.
sbb sorg kena byr dlm rm140
kalo 140x8 bape? hehehe kira ye.
meh lah aku kira,dlm 1k lebih lah.untuk 4hari 3malam.
kat situ boleh masak.sume ada.complete~
ada 3 bilik taw~

kami g sana sbb ada kenduri.
suami aku punya makcik punya anak sedara.
hahaha,paham x? paham kan?

kami mmg agak rapat.
so sambil menyelam,marilah minum air,
g jalan jalan.mkn seafood,g rumah terbalik,
beli pearl.tu pon x sempat sgt nk jalan jalan tmpt lain.
sbb masa rasa cepat sgt.pas tu hujan lak.
nasib lah hari jumaat tu je lebat.
hari lain ok.panas.so boleh berjalan.hehehe.

so tu jelah random nya,lain lain aku cite lain k.
hehehe.bai~

oh lupa.flight ticket kami beli MAS, 2 org + princess pegi balik
dalam rm500++ rasanya.lupa dah.sbb AA masa tu mahal gak.
lebih kurang MAS,so dorg decide naik mas,
MAS mmg selesa sgt bagi aku! TAPI,xde nasi lemak pak nasir!
hahahaha.makanan dlm mas x sedap mcm AA,
tapi service lain ok lah.best! hehehe.




pilih pilih,lepas tu larik.geram betul aku! hahahaha

kat labuan princess sempat lg berak hokey!
nk jugak tinggal poop dye kat labuan,
kat klia poopoo,kat labuan poopoo.
pengsaannn ibu! hahahaha.mengejar dye je 1 hal.

but shes really enjoy her trip.
x crancky,baik! nt kita cerita entry lain eh.
hehehe.mula lah nk puji anak sendiri ni!
hehehe


dah sampai Marina Court!

demam~

hai.xde mood lg nk buat entry.
selsema lak aku ni.
pas tu td nk bukak pic.
memory boleh kosong lak.
so xde entry Sabah.
jom layan tonton dulu lah!
bye~

24 October 2013

Senarai Harga iPhone 5S Dan 5C Di Malaysia

DALAM diam, Apple Malaysia bukan sahaja mengumumkan kedatangan MacBook Pro baru yang lengkap dengan pemproses Haswell tetapi juga sempat ‘menyelitkan’ harga pasaran bagi siri iPhone terbaru, iPhone 5S dan 5C.
Berikut adalah harga rasmi bagi varasi peranti baru itu:
iPhone 5c 16GB: RM1999
iPhone 5c 32GB: RM2399
iPhone 5s 16GB: RM2399
iPhone 5s 32GB: RM2749
iPhone 5s 64GB: RM3149
Anda boleh juga menyemak harga-harga ini di laman web Apple Online Store.

   

sedia lah duet ye.pekenan nya aku~
kalau dpt yg gold tu.bahagiaaaanya hiduuuppppp~

kenapa aku ni PELUPA sangat sekarang ni?!

korg mcm aku x?
pelupa tahan 3 bintang.hehehe.
belum 5 bintang lg.3bintang kira ok lagik lah.
aku skrg ni kan,dh jatuh tahap sampai,
kalo ingat tu kena terus buat.xleh tangguh tangguh dh.
kalau tangguh mst lupa.

mcm semalam,sepatutnya aku kena kumpul sijil
utk bg kat sumber manusia.tapi lepas lalai buat keje lain.
aku trus lupa.sampai balik rumah baru nk ingat.
aduhhhhhhhhhhhhhh~ dh banyak kali jadik dh.

so pg pg ni aku trus amik sume sijil sijil kursus,
trus susun n nk g photostat,kalau x kang lupa lagik.
haih parah dh aku ni.nk kena mkn kismis banyak ni.
hahahahaha~


Pengalaman Bentan dan Buasir masa PANTANG

Bila baca entry Mizzy Amalina pasa meroyan dan bengkak susu dye.
aku tetiba nk cite pasal bentan aku dulu.

bentan skali ngan buasir.
ko mampu?!
hah,gila kan.sakit nya azab mmg lah
xboleh tahan.mmg rasa nk nangis.tp sakit tu sampai
xboleh nk kua air mata.aku tahan sampai mengigil gigil taw.

kisah nya,pasal aku makan iron tu.
sepupu aku baru lepas beranak jugak.
dye dtg rumah,ckp kat aku yang dye g cek doktor,
doktor cek darah,kalo darah x ok.boleh kena tahan wad.
jadik! aku yg dh fobia duduk wad ni.xnk lah!
aku pon mkn lah iron.aku kalau mkn iron mmg taik keras.
hitam pulak tu.dr preggy dulu lg.
mmg berdarah darah lah kalau berak.
masa mula mula pantang sume ok.
sume start bila aku mkn iron.

satu hari,aku nk berak sgt lepas dh 3 -4 hari x berak.
jam masa tu dh kul 10pm.
mak aku mmg marah duk bilik air lama lama.
mandi pon kena before magrib.
tp dh emang dasar anak degil.
mandi nk masa magrib jugak kan.
pas tu xnk mandi air panas.
nk mandi air sejuk.
aku rasa mandi air panas tu x puas.
so aku tipu tipu sket lah.hahahaha.

kul 10pm tu aku berak.
berak mencangkug k,
umah mak aku masa tu xde jamban duduk.
jamban cangkung je.
sblm tu aku pakai kerusi yg mmg utk berak
tu.pas tu dh belagak sket.luka dh ok.
aku memberanikan diri berak cangkung.
gila kan!mak aku marah,tapi aku buat x tau je.
xpuas berak duduk cm tu.

pas tu lama sgt aku main air.
aku bia air terbukak.nk dekat sampai pukul 11 lebih aku duk
toilet.ada lah dlm sejam kot aku dlm tu.
dgn susah berak.sejuk lg.

lepas tu dh lama lama tu mak aku marah,
aku pon keluar,xlama lepas tu aku rasa kaki aku sejuk.
aku ckp kat mak aku,mak sejuk mak kaki.

mak aku dh risau.cpt cpt suruh mashu buh minyak panas kat kaki aku,
pas tu pakai stokin tebal.

xjalan jugak,aku pakai sweater tebal.
selimut pakai comforter lagik.tapi still sejuk.
mengigil2 badan aku.hanya Allah yg tau.
sakit nya badan masa tu.dgn bontot sakit nya.
dh koyak lah katakan.

yang princess pulak mmg nangis je.
nk susu kot.mak aku x berani bg kat aku sbb
aku dh meringkuk dlm comforter tu sbb sejuk sgt.

tapi sbb kesian ke anak.
aku bangun gak susukan dye.
sambil duduk tapi alas kaki.
sbb bontot aku sakit sgt masa tu.xleh duduk.
korg tau kan bila buasir xleh duduk.

pas tu mak aku suh aku buh minyak gamat kat bontot.
hahaha gila lah.mmg pengalaman betul.
sampai aku fobia nk berak taw x.
ni bukan main main.betul ni.hehehe.

dh masuk siang hari tu.baru lah aku rasa lega.
badan aku dh rasa panas sket.
tapi masih fobia nk berak.

hmm tu lah pengajarannya,jangan lah ingkar ckp mak.
apa mak ckp tu dgr lah.dan nt next time,
aku xnk dh mkn iron.
fobia dh aku!

oh lupa nk cite.lepas tu elok elok darah aku dh kering.
tiba tiba darah aku kua banyak sgt.berketul ketul besar besar.
mmg takut gila masa tu.mak aku kata aku dh bentan dh masa tu.

hmm jaga jaga lah korg.mandi lah air panas.jgn lah duk dlm toilet lama lama.
jalan pon hati hati lah.mmg lah kdg kdg kita ingat kita cool.
tapi kalo cool sgt.jd cm ni.mmg cari mak jugak jawapnya.

Gambar Pre-Wedding Che Ta di London







kemaheeennn,sampai ke London buat pre-wed.
ko mamphuuuuu??? hehehe.

hai lah che Ta,mmg kurus lawa kan.
body solid.untunglahhh zain.
aku ni kena tahan makan nk kurus.
hope boleh dpt body cm che Ta
*eh. hahahahah

lupa pakai MASKARA lah!

pagi tadi aku mcm ngoi ngoi sket.
ntah lah kenapa.mcm mcm pk.
sok nk fly g sabah dh,tapi benda apa sume x siap ag,
beg x kemas,barang xbeli.makanan princess like
roti etc. sume x beli ag.princess plak smlm mcm selsema sket.
myb sbb hujan je skrg ni,pas tu tido dlm ekon jugak.
aduhhhh susah nya hati.dh lama sgt dh x selsema tu.

mlm td ingat nk kemas beg.tapi mcm letih sgt.
so tertido.nk bangun awal kemas baju.
tapi nan hado!

bagun mcm biasa kul 530,tapi lajak 545,
pas tu masak bayam tumis air + ayam utk princess,
pas tu rasa sket benofee pie aku yg x jadik tu,
pas tu naik atas mandi.

selalu kalau aku makeup.
aku akan pakai krim safi dulu.
pas tu bedak pixy kesayangan aku tu,
pas tu eye shadow,pas tu eye liner,
pas tu maskara then baru lipstik.
tapi td,lepas pakai eye liner aku trus pakai lipstik.
then aku tgk muka aku,eh kenapa lak mcm pelik je
muka aku.mcm ada benda aku x buat ag.
huaaaaa rupanya x pakai maskara,nasib lah belum kua rumah,
so pakai maskara dulu.ichhh~ nampak sgt otak aku
dh kelain ni.haih~ badan penat,otak banyak pk.
cm ni lah jadinya aku ni!

ni kat opis ni pon bukan main sejuk,
otak dh beku ni.rasa nk tido je!
hmm ok lah.tu je nk cite.xde yg menarik pon!
bai~

benofee pie x jadi sgt!

23 October 2013

WW : apabila 2 benda diSATUkan


WW : ko rasa lelaki ada perasaan tak bila baca surat CINTA


Aku salute sape yang pergi DAISO dan tak beli apa apa

Stakat ni aku kalau g daiso.
TAK PERNAH LAGI X KUA DUET.
sume melesapkan duet aku.
Waakkakakakaka.
Even satu pon kena beli.
Aku penah suh laki aku g daiso
Semata mata suh g beli periuk comel tu.
Hahahaha.

Rumusannya aku suka gila daiso.
Before before ni kalau g mst beli.
Mst habis 40 50 rm.
Beli plak sume kaler pink.
Hahahaha.hover x aku.
Aku mmg suka lah daiso ni.

Ni g daiso mulanya sbb nk beli
Warmer and cooler utk letak bekal princess
G sabah sok.tp terbeli benda lain lak.
Bekas makan.cawan.basket letak mainan.
Sudu.hahaha.kalau x lg byk nk amik.
Tp haih xboleh xboleh.kena save duet.
Hehehe.

Ada ke org yg g daiso x beli pape eh.
Kalau ada yg cm tu.
Aku mmg salute lah.tabik spring lah aku.
Huaaaaa~

Pas tu td sempat singgah toy r us.
Beli bekas minum n pinggan baru kat princess.hehehe ibuu suka suka!

Korg jom kita bukak daiso bersama nak.
Ahhahahhhahaha.

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com