30 October 2013

1st TIME ke SABAH ~ RANDOM

hai korg~ hehehe.nk mula cite ni.
even demam pon cite tetap kena cerita.
kang tinggal lelama basi pulak khennnn~
hehehe.

jumaat lepas i and PIL fly ke sabah.
ramai jugak lah.aunty aunty suami i dlm 5 org,
kami pon dlm 5 beranak.so flight tu kira cm kami punya
lah.sbb kami je kecoh.hahaha.princess lagik lah.siap jalan jalan sana sini.
kami flight kami dlm kul9am,
tapi delay sbb cuaca x elok.
siap transit kat Labuan lagik.
2 jam hokey~ lama gila.
mula dorg x bg turun,tapi sbb lama,
dorg bg kami turun.so jalan jalan beli coklat.
sape nk g LABUAN,aku nk kirim coklat.
kat sana coklat murah gila oke!
Ferrero Rosche *betul ke eja ni.hahaha
rm25 je weh kotak besar.
pas tu Kinder Bueno tu ada 8 baru 28.90,
kalo kat kl 48 taw sekotak.
so kalau g sana.sila beli coklat banyak banyak.
aku menyesal sbb x beli banyak.

moodak ni mangun awal.cm tau je nk g jalan.

kat airport pon aktif gila! nk snap pic pon susah

huaaaa murahhhh~ rugi x beli banyak!

total total kami sampai kk nk dekat 6jam.
dh boleh sampai Australia dh rasanya.


buat mcm flight bapak dye punya!
kami kat sana duduk kat Apartment.
kat Marina Court.
aku lupa nk snap pic lah.alooooo~
tapi dekat town lah.kalo nk g pasar filipin
tu boleh jalan kaki jelah.
pasal harga rumah aku pon lupa bape.
sbb sorg kena byr dlm rm140
kalo 140x8 bape? hehehe kira ye.
meh lah aku kira,dlm 1k lebih lah.untuk 4hari 3malam.
kat situ boleh masak.sume ada.complete~
ada 3 bilik taw~

kami g sana sbb ada kenduri.
suami aku punya makcik punya anak sedara.
hahaha,paham x? paham kan?

kami mmg agak rapat.
so sambil menyelam,marilah minum air,
g jalan jalan.mkn seafood,g rumah terbalik,
beli pearl.tu pon x sempat sgt nk jalan jalan tmpt lain.
sbb masa rasa cepat sgt.pas tu hujan lak.
nasib lah hari jumaat tu je lebat.
hari lain ok.panas.so boleh berjalan.hehehe.

so tu jelah random nya,lain lain aku cite lain k.
hehehe.bai~

oh lupa.flight ticket kami beli MAS, 2 org + princess pegi balik
dalam rm500++ rasanya.lupa dah.sbb AA masa tu mahal gak.
lebih kurang MAS,so dorg decide naik mas,
MAS mmg selesa sgt bagi aku! TAPI,xde nasi lemak pak nasir!
hahahaha.makanan dlm mas x sedap mcm AA,
tapi service lain ok lah.best! hehehe.




pilih pilih,lepas tu larik.geram betul aku! hahahaha

kat labuan princess sempat lg berak hokey!
nk jugak tinggal poop dye kat labuan,
kat klia poopoo,kat labuan poopoo.
pengsaannn ibu! hahahaha.mengejar dye je 1 hal.

but shes really enjoy her trip.
x crancky,baik! nt kita cerita entry lain eh.
hehehe.mula lah nk puji anak sendiri ni!
hehehe


dah sampai Marina Court!

20 comments:

Puan Gojes said...

hehe. rara, labuan memang syurga coklat Fyi :)

imie fatiema said...

bestnya..tengah planning ke Sarwak hehe

Umi Qi said...

Sonok yer percutian di Labuan kemudian sampai di Sabah....hahahha lucu lah sofia da gak tinggal pop emas kt labuan leh buat tanda hehehhehe....good sofia x cranky dlm fligt....kalu Qi...kena test nih hahahha

SweetLikeWhat said...

haha geli hati auntie tengok gelagat incess pilih2 tuh..comelnyeeeee

mama leen said...

kinder bueno tu memang sedap kan.. nak pulak yg putih tu

Fifi Nadhrah said...

rindunye dekat sabah.. bile la nak sampai sane lagi.. dudlu fifi kerje sane.. marina court memang dekat town.. nak g pekan jalan kaki je..

Amanda Suria said...

Amboi...princess byk tinggalkan kenangan eh kat sabah...

Nurzakiah Hanum said...

seronok jalan2

Zee Suhaini said...

syoknya jalan2..geram tengok si princess nih..

ZazaMyMoon said...

cepat update rara.. december nnt aku plak nak ke KK hehe

mychessypie said...

welcome back rara dan incess.. hihihi rindu nk baca...

Chekgu Azrine said...

Rara..klu princess behaved next time blhla jln jauh lg hehe

Queen Teratai said...

dh lama x jejak kaki ke sabah.. rindu.. syokla princess jln2 naik flight yer

JunAina said...

Belum pernah sampai Labuan... Gi Sabah dulu pun tak sempat dicover banyak tempat sebab seharian anak2 dok berenang ja kat Taman Laut.

dilaella Ella said...

bestnya jalan2, coklat di labuan memang murah hehe :)

J.Syazwana said...

kite tak jejak lagi sabah. huaaaaa. sedih. hahaha. dulu bf kite pergi pulau kat sabah pon stay marina tu. dengan kawan2 die. ok la agak murah.

ily♥ said...

Baru blk dr sabah jugak...n stay dkt marina court jgk but just 1 night. Next day berjln ke kundasang pulak...

DYatie said...

Seat MAS dh gitu eh. 2010 dlu naik empuk je rs seat nyer. Hahaha. Lama tuh 2010. Hahaha. Kite pn hr tu nk mnyelam smbil minum air tp kenduri ny kat lahad datu. Dpt tak menyelam tah. Hihi.

beta kupu said...

aktifnyaaa si princess, xpe la kira mcm extra exercise mama dia la kan?! hahah

Love Razila said...

Owh ruginyer x berjalan2 di sana...best sangat2. HEHHEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...