Image and video hosting by TinyPic

18 October 2013

Ala! Rebecca nurAlislam tu relax je x pantang

Tadi aku tgh stuck dlm jem.
Aku godek godek lah ig.
Tgk stalk stalk nampak 1 pic ni.
Teruja aku tgk.
Pic rebecca alislam tu.
Bukan dye dalam pantang ke.
Baru 27 ke 23 hari ke cm tu.
Dah keluar rumah.
Makeup.selim melim.
Lawo! Woi ko xpantang eh?
Kalo mak aku tgk ni.
Menangisssssss!!!!
Wakakakakka.

Hebat kan.
Artis skrg dh xpantang pantang dah.
Bukan artis je.kawan kawan aku pon
dah banyak yg xpantang sgt.
Dan aku penah ckp kat mak aku.

" nanti anak num 2 org xnk pantang.
Xnk mkn kering kering.kang buasir lg "

Hahahaha.ramai yg xtau.salah satu
Sbb aku stop bf princess sbb aku kena
Makan ubat buasir.gila ko.buasir tu
Sakit tau x.mcm pffttttt rasa dye.
Nk duduk xleh.seyes sakit!

Myb sbb dlm pantang aku just mkn
Nasi putih n ikan bilis.
Mmg xde kuah kuah.berat mmg turun.tp azab.

Mak aku diam je masa aku ckp cm tu.
Mak aku cuma ckp " mak takuttt "

Hahaha mak aku xhabis habis takut.
Risau aku bentan lah.apa lah.
Yelah.kalau bentan nt sape yg susah kan.

Tapi tu lah.artis ni myb sbb nk jaga
Status kan.sbb tu kena jaga badan.
Kalau x kang laki cr lain lak.
Wakakakaka.larikkkkk.

Tapi aku pon kena jaga badan.
Bg suami syg.tp cane nk jaga badan.
Asek berselera je.jenuh ah cm nk.
Xpelah.aku try lg buat atkins.
Wakakakaka.mst korg gelakkan aku kan.
Xpelah.gelak lah.satu hari nt aku kurus.
Mst menangissss korg tgk.
Silap silap korg mintak sign kat aku.
Hahaha.dh dh jom mandi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. pehh cunlahh!! jijah yg dah 38hari pantang ni pon pantang betul2 lagi...huu mengamuk ke mak nnti..

    ReplyDelete
  2. Yeke ra makan nasi n ikan bilis je???
    Next bby pantang boleh je ra masak rebus sayur sawi. Ikan rebus pun boleh. Huuuu. Takut kte bc awk ad kena bnd tu.

    ReplyDelete
  3. waaaa... tp memg betul la sy pun dulu x pntang sgt.. stress

    ReplyDelete
  4. Pernah nampak dia beberapa hari sebelum bersalin kat tempat achery dengan family. suami dia muka biasa-biasa je. hahaha husband siap cakap, 'kalau suami dia takde duit, konfirm nya rebeca tu takde de nak kat laki tu' wakakakak kejam sungguh statemnt, sibuk je hal rumahtangga orang lain hewhew..

    ReplyDelete
  5. woww..nak nangesss nengok body rebecca ni. Huhu..

    Pasal pantang ni xdpt nak komen lebih sbb kite kantoi gak. Mkn ubat kampung jek..bleh pulak main tipu, xmakan tp kata dah makan..skip2 sbnrnye..huhuu

    ReplyDelete
  6. zaman moden nya pantang kot nie :)

    ReplyDelete
  7. fuhhhh..tak mcm lepas beranak..steady lah...

    ReplyDelete
  8. Macam patung lah anak sulung dia ni..comel!!

    ReplyDelete
  9. org tua mmg bgs.. harapkan yg terbaikkan sis..

    ReplyDelete
  10. slumber bapak je x pantang kan.. aku pon nak kalau camtu, hahaha! paling benci saat pantang, pffttt~

    ReplyDelete
  11. Boleh je xnak pantang kak.. Tp kena byk tungku n makan ubat dalaman,, kalau kita jaga mkn tp ubat xmkn, bengkung tak, tungku x xde makna jgak... Lagi 1 , bnda tu yg lagi bhaya dr makanan,, yang tu kna pantang 100hari.. Ekekke

    ReplyDelete
  12. jaga badan kena exercise baru tahan lama..hihi

    ReplyDelete
  13. i masa pantang, tak pantang betul-betul pun, hihi

    ReplyDelete
  14. Perghhhh rara...tgk rebecca islam tuh nampak mcm anak dara lagi...tp anak dah 3...perghhh hebat dia kan rara...rara, nak diet gak...tp bg umi Qi kalu ckp diet bertambah2 nasi nk mkn hahaaaaaha...so umi Qi buat2 lupa pada diet hahhaha

    ReplyDelete
  15. wow..kagum la..skrg dia lg kurus lg dulu kan...ape la petua rabecca nie..

    ReplyDelete
  16. my mum kata kalau tak pantang kesan dia tak nampak sekarang. dah tua2 nanti baru rasa. badan rasa sakit2 je. pastu biasanya lepas beranak 3 dah boleh nampak dah kesan kalau tak ikut pantang sangat. sakit bdang sakit urat sakit sendi semua la. kakak & kak ipar yg dah beranak 3 pun kata baru rasa badan sakit lepas anak 3 ni.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com