18 October 2013

Baru beli kasut.dah tercabut tapak.

Disebab kan fit flop aku dh burok.
Aku nk cr kasut lain.
Kebetulan adik aku keje kat kedai kasut.
Angelo moda.sape penah dgr?
Aku suka gak g sana sbb lawa gak kasut
kasut dye punya design.xde lah burok sgt.
Harga pon berpatutan lah.tp ada yg mahal
gak.aku xde lah beli.sbb kalo mahal
Baik g Charles and Keith je kan.

So masa balik ipoh aku g kedai adik aku.
Then cr kasut.adik aku ada pilih satu kasut
ni.lawa lah jugak.aku pon amik lah.

Semalam aku pakai g keje.ok lg.
Harini pakai lg.sampai depan tempat
Punch.aku rasa lain mcm.belakang aku
ada sorg pakcik ni.nk scan sama.
Dye terkejut tgk aku stop tetiba.
Aku senyum je.aku tgk tapak kasut ni
dah cabut sket.so xpelah.
Aku jalan lg.cabut lagi sket.
Sampai dlm lif.aku diam je.
Xbergerak.bos aku lak ada dlm lif.
Dye borak ngan aku.tp aku x fokus sbb
Aku risau kan kasut aku.
Bila pintu lif bukak aku org last keluar
Lif.maluui weiii.

Pas tu nk turun tangga lak 1 hal.
Aku turun 1 step.makin parah dh kasut ni.
Dye tercabut habis.tinggal yg depan je
sikit je lagik.

Aku terus whastapp adik aku.
Ckp pasal kasut.adik aku leh plak gelak.
Adoiiii.masa tu aku kt tangga lg.
Xturun sbb tkt ada org.aku usha usha org
dulu.tapi leh plak bos aku nk turun gak.
Dye pelik tgk aku tercegat kat tangga.
Dye siap tny.knp ni.ada brg tinggal ke.
Hahaha.aku kata aah bos.hahaha.

Pas tu agak agak line cm xde.
Aku bukak kasut.pas tu turun tangga.
Nasib x terjelepuk jatuh.
Hahaha.saborrr jelah banyak banyak.

Dh sampai bawah.aku pakai balik kasut
Yg mcm hidup segan mati x mahu tu.
Aku heret je kaki sampai opis.
Nasib lah xde org.kalo x malu gila kot.
Sabo jelah kan.

Aku ckp kat adik aku.
Lepas ni kakak xnk beli kasut kt situ ag.
Hahahahhha.

Sekian.kisah kasut aku!

17 comments:

Mar Mansor said...

cantik design kasut tu..sayangnye..

Masya said...

stok lama agaknya huhuhuhu...

nurul said...

saya selalu beli kasut yg berjahit mcm bata ke crocodile ke. mahal la sikit. tapi takde la adegan jalan kaki ayam sambil jinjing kasut. cakap camni sebab pernah jadi le. malu oi org pandang terseret2 kaki =P kasut tu siap saya humban kat gaung sakit hati punya pasal lekang tak kena masa & tempat.

Suria Lekatlekitgurl said...

akak pernah kot jalan2 kasut terkeluar tapak. tp ok la kasut tu takde lama takde baru sangat. nak2 lagi hari tu redah air bagai.. makin kembang la gam dia. solution asben akak dia ikat dengan getah dulu sementara beli kasut baru. bab control tu memang akak pun buat.. nak cover kasut dh nak tercabut tapak tu

Nurzakiah Hanum said...

la cepatnya

Sya Mimie said...

aduhai.. ada je kesnya.. gam balik la kak.. kita ada juga beli kasut jenama tu.. ok je..

Kakzakie said...

Sorrylah Rara kakak gelihati membayangkan tapi itulah kasut punya hal ye... Boleh tampallah Rara sebab masih cantik mungkin gam dia yg tak kuat... jgn buang, sayang..

Umi Qi said...

rara nih kelakar giler...cara rara cerita macam ju ada kt sebelah hahahahhahhahha kelakar sgt2...cayang sgt kt ko rara hahahahah kasut tuh cantik rara sayang yer

Amanda Suria said...

Kasut tu cantik tp tu la..leh tercabut plak mcm tuh....

Puan Gojes said...

boleh fix kan semula tu rara. sayang kalau nak buang :)

wantie said...

azab tul kalau tetiba kasut tercabut tapak. that why la akak spare kasut kat office ni

diana said...

naya je kalau jadi gini..kat opis rara tak ada kasut ganti ke..?rupa nya lawa kan..tapi tu la..kedekut gam kot..hahah

~MommyAqilMedina~ said...

adoiyaii..sedihnyaaa...Lain kali kena cek bebetul kan sebelum membeli..

Mommy_Cha said...

kalo micha kan beli kasut mahal sikit. pastu lenjan sampai haus, lembik, kasut tu. satu kasut tapi tibai hari2. hehehehe.
prinsipku: lenjan sampai lembik.
erk!

Dee said...

boleh je pi repair..nti cobbler tu gam kan..kalau saya sayanglah nak buangkan..baru beli kot..

Nurul Aziz said...

nak kesian tapi kelakarrrrr. hahaha.. adoi.. sayang la baru beli kan..

DYatie said...

Pernah jugak! Dan ats sbb gini la daku hny ad 1 kasut dlm tempoh setaun dua. Hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...