20 October 2013

Bila tengok orang

Bila tgk org kaya.ko nak kaya.
Bila tgk org kurus.ko nak kurus.
Bila tgk baju anak org comei.
Ko nak jugak.
Bila tgk org pakai baju cantik.
Ko nak jugak.
Aku suka belek ig org.
Td aku belek ig thepinkstillettoes
Ala korg search lah.
Kakak ke adik Hanis Haizi tu.
Aku xkenal sgt dorg.
Tp pas kwn kwn aku cite sal dorg.
Aku selalu gak tgk.
TPS ni ada 2 org anak.
Ya Allah.stuff anak anak dye comei sgt.
Aku suka tgk.
Aku teruja.sume pink.sume lawa lawa.
Alaaa benda omei omei cm tu bukan
Susah nk cr skrg.leh dpt kat mana mana.
Tp knp bila kita tgk org punya.
Mst lawa.kita punya.mst xlawa.
Hahahaha.tu nama nya x pernah
Bersyukur.hah aku lettew.aku x ckp
korg k.jgn perasan.hahaha
Aku selalu gak skodeng ig
Atita haris.adik ipar fynn jamal tu.
Dye tu kurus gila kan.sonok tgk.
Dh lah lawa.now dh jd model.
Sukanya aku.kdg kdg aku pk.
Knp aku xlawa mcm dye eh.
Eh tp aku pon lawa gak.
Cuma chubby sket je.pas tu hitam.
Mata ada eyebag.hahahha
Banyak nya kekurangan aku.
Tp aku tetap syukur.sekurang kurangnya
aku bahagia.bia xkaya.tp bahagia.
Kalo kaya kang asek pk pasal duet je
plak kan.
Tp tu lah kita.
Asek nk tgk hal org.
Haih sejak ada ig ni lg lah.
Lg lah sonok nk skodeng life org.
Pas tu verangannnnn je.
Sonok tgk life korg ni.
Korg mmg xde masalah eh?
Kalauuuu akuuu kayaaaaaa~
*tetiba hahahaha
Xpelah.setiap kejadian ada hikmahnya.
Anak aku pon dh menyendeng yendeng ni.
Dye mmg xleh tido kat bantal dye.
Mst nk berkepit kat aku gak.
K lah.bai.nk solat then tido.
Tp mcm xleh tido je.knp ntah.
Bye.
1.39am

8 comments:

baby comel said...

Saya pun sama jugak camtu kak. Serba kekurangan rasanya.. mmg saya pun tak bersyukur agaknya. Tapi memanglah saya terpaksa terima hakikat yg org lain lebih cantik berganda2 dr saya.. terima kasih kak sbb mengingatkan saya

Suria Lekatlekitgurl said...

akak jenis malas nak compare sgt dgn hidup org lebih2 lagi bab material ni. Bila kita selalu compare akan timbul rasa diri kita ni tak macam hidup orang lain. macam tu jugak utk lala. kami memang tak berlebihan utk lala. baju pun tak mahal2.. mainan pun takde beli semua benda. cukup sekadar ada & perlu. Yg penting selesa sudah..

Mama Adam said...

Haaaa.... saya pun nak kurus. Wajib kurus balik. Berat naik byyyykkk sgt masa preggy. Lemak penuh kt kaki. Tpt lain, xde pulak. Huhuhu

SyimaSyaz said...

i pun suka tengok thepinkstillettoes.

tu la u suka tgk org kurus, i suka tengok orang badan nice-nice. i tak suka tengok kurus sbb i dah kurus n i think its ugly.. so nampak tak semua org pun tak puashati dengan badan masing-masing kan...

Khai♥Rin : anies said...

Pe pn bersyukur dgn apa yg ada.mgkn benda yg kite sda,org lain xde

nik ros said...

haha..mcm sama jea kita.suka skodeng ig org lain. tgk kehidupan org lain.

Liza Yati said...

Kena bersyukur dgn apa Yg kita ada kan? Kalau tgk org sampai kesudah xberpuas hati.

Ilya Melissa said...

hi rara...best kan tgk diorang punya life kat dunia maya ni..semua orang ada prob kot..just tak share..tu yang nampak perfect tu..

kite follow TPS tu since dia anak dara..iza nama dia..tp silent reader jek..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...