31 October 2013

DILEMA nak hantar ANAK KE TASKA SEMULA!

besok dah masuk bulan 11,
bulan novermber.ye november,lg sebulan je
lepas tu dh masuk tahun baru.hmm xpayah nk terkejut
sgt lah kan.mmg masa skrg ni laju!

dengan itu,adik aku jugak dh nk dekat 5-6 bulan duduk ngan aku,
jaga anak aku.how time flyyyy~

princess dh imune sgt ngan maksu dye.
dh tau peel nya mcm mana.

nak hantar princess masuk taska balik,

TAPI AKU?
boleh ke aku?
nk mula balik hantar anak ke taska.
lepas fobia dgn tgn anak kena gigit semut yg banyak.
aku niat nk hantar anak aku ke Cumi Ciki kat RTM ni.
so aku g keje,mmg hantar anak,balik keje amik anak.
dekat sgt! depan opis aku je,jalan kaki pon leh hantar.

TAPI!
aku xtau knp aku takut,
aku xdapat nk membayangkan mcm mana princess kat sana nanti.
makan dye,mandi dye,pakai pampers,pakai baju.
dah lah dye manja sikit.pakai pampers nk kena pujuk pujuk,
pakai baju nk kena puji puji.kena ckp ala comel comel princess
pakai baju ni.kdg kdg aku pon bengang,tapi mashu dye relax je,
kalo ngan mashu sume ok.huaaaaaaaaaaaaaa~

mcm mana dorg mandikan princess nanti.
princess kalo curah air kat kepala dh lah takut sket.
nt kalo org marah dye cm ne.
kalo budak lain tolak tolak dye cane.
kalo princess nangis sape nk peluk.
*tear - dh berair dah mata aku ni.

macam mana aku pk aku takut mati,
mcm ni jugak lah aku pk pasal princess.
buah hati aku.sedihnya~

kalau aku nk suruh mashu jaga lagik,
sampai bila.kesian mashu.
aku penah janji dulu.lepas princess leh jalan,
baru kamu balik ipoh.mashu ok je.
AND skrg masanya dh sampai~

so?
tunaikan janji kamu safura!
papepon ko kena hadapi!
xpayah nk cengeng sgt lah!
Allah ada jaga anak kamu,
doa banyak banyak.

org kata anak kita ni kalau dgn org lain ok je.
xde pon buat perangai.
yeke?!

AMIN kalau mcm tu.korg~
doakan anak aku ok je nanti eh.

aku baru call puan cumi ciki tu td,bos dye,
dye kata nanti akhir bulan 11 call balik,
nt dye kompom balik.kalo x dpt hantar situ.aku terpaksa
hold mashu dulu or cr taska lain dulu.

ahhhhhhhhhhhhhhhhh aku xsuka perasaan ni.
perasaan risau kan anak.dah lama aku xalami.
now kena rasa balik perasaan mcm ni.
xsuka!

tapi nk buat mcm mana.kena hadapi jugak.

doakan anak aku korg~ doakan aku jugak~
Amin Amin Amin~

32 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dilema seorg mak mmg mcm nie...

Siti Nursyamimi said...

insyaAllah rara..princess will be ok.. betul tu ra, kita ni syg anak lebih pd diri sendiri kan.. doa byk2 pd Allah..:)

Haslinda Sadiken said...

in sya allah raa..tawakal dh selalu berdoa anak kita di lindungi :)

imie fatiema said...

tawakkal sajalah jawapannya khen~

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

Queen Teratai said...

insyaAllah ok.. as a mother u have a power of doa.. so bykkan berdoa pd Allah... kena yakin.. kuatkan semangat.. kalau tak yakin sgt.. xde kekuatan.. solusinya berhenti kerja jagalah princess... hehehehe

ros_reeza said...

Insyaallah, ok kak.. buat keputusan yang terbaik ye kak.. tak mau sedih sedih tau..

Misz Pinkie Winkie said...

samaaaaaaa...tak suka nak pk tapie kena pk..
mama arai tan depan nak kawin..
kena pk arai nak antar kat sapa.
arai bila makan nak tgk tab..
bila tido nak kena tepuk..
aduhaiiii,,,anak..
rasa nak cuti tanpa gaji jek..
hope Allah lindungi anak kita ra ;'(

faraherda.razalan said...

Kite lak yg rs sayu. Fhm sgt apa yg Rara rs tu. Sy pun mcm tulah. Hati tak keruan andai babysitter ditakdirkan tak menjaga Aydin (dan bakal adiknya nanti). Sy percaya sgt kt babysitter tu smpikan bg kuasa utk bertegas pd Aydin tau. Tp mana jln. Aydin pun mcm princess la, da immune dgn babysitter tu. Heheheheh!

NuRuL said...

samala mcm sy... masih risau nak hantar ank ke taska.
btw..sy dh follow blog anda

http://theninthalphaberts.blogspot.com/

Nursaila Norman said...

takpe rara..dekat dgn ofis..kejap2 rara boleh g tgk pincess..doa2 supaya dpt masuk taska tu eh..btl tu rara,allah ada..Dia jaga :) dont worry sgt dear..kita lak yg cuak..nnt kita pun rasa mcm ni jugak bila ada rezeki nnt..huhuhu! :(

maszmadi said...

amin.....
inshaa Allah semua akan ok..

eima said...

ala rileks la .. budak ni klu ngan org die baik2 je .. dgr ckp ...jgn risau la cuma kena cari tmpt2 yg betui2 bgs la .. klu tak serasi cr lain ...

ctmah said...

Allah bersama anak2 kite rara. mula2 je u rasa takut, janggal and so on. lelama ok la tu..tu mmg perasaan yg ada pd setiap mak2 yg 1st time nak anta ank p school..bertabah yek =)

LuN@_aiDi said...

kter baca pun rasa sebak + runsing rara.. huhuhu
insyaAllah ada jalannyer nanti..
betul kata rara, Allah ada untuk jaga anak kiter..
doa banyak-banyak .. ^___^

Mar Mansor said...

in sha Allah...think +ve..semua baik2..

Liyana said...

Huhu faham sgt...tawakal jela rara...nk buat camne kan..nsb taska dkt je ngn opis ek..

Tp mmg betul pun...anak kita ni klu dgn org pandai je dia bawak diri...dgn mak pak dia je gedik sikit..huhu

asyifa mustaffa said...

Rileks je...budak ni..klau dgn orng..mmg senang plak dengar kata...dgn mak ayah dia je gedik lebih mnja skit...anak2 sy gitu le klau ditanggl kat makciknya...

Klau taska dekat tu...lg senang kita nak pantau mcm mana kan...

SweetLikeWhat said...

Ra jangan sedih2 ye..insyaAllah dimana pun anak kite, doa moga die sentiasa dalam lindunganNya..

Daddy Ziyyad said...

Kadangkala...terpaksa...sebab both parents bekerja...apa boleh buat...usaha cari nursery terbaik, berdoa, dan tawakal...Insya Allah selamat

Mek Onie said...

perasaan trauma tu mesti takley hilangkan..tapi,Allah bersama. inshaAllah semuanya dipermudahkan eh kak :)

dalila said...

in sha Allah rara..doakan yang terbaik utk princess..think positive ok..

mama_ka0ri said...

perasaan ni mase akak pindah umah tempoh hari..pastu tukar pengasuh..mmg risau jer satu hari..tapi anak kita mmg baik kalau duk ngan org lain..takde nak buat perangai..sabar la rara..sume org hadapi mende yg sama..doa la byk2 moga princess selamat dan ok jer duk ngan org lain..

Cik Puan Mimi said...

Alaaa. Aku pulak sedih baca weii.. Sobbss

lesungpipit said...

Salam kunjung
jgn isaw...
InsyaAllah elok la tu nnt...
Allah n malaikatNya selalu melindungi ank2 kite...
kdg2 tu ank xde ape2 tp mommy2 nye yg isaw lebey, stuju x???
hehehe

insyimanhafiz.blogspot.com

DYatie said...

Rara.. tawakal je.. n hope dpt taska yg dpn rtm tu. Untung ad taska yg sgt dkt dgn tpt kerja tu. Easy to monitor. Allah ada n sentias melindungi anak2 kita.

Umi Qi said...

Umi Qi belum pernah nak htr Qi masuk any taska....nanti akan tiba masa dia akan masuk taska...mama rara, ibu mana x risau mama rara...ju pun pk benda yg sama mcm rara tau....ye betul tuh...ingat Allah...dia jga anak kita rara...aminnn...harap sgt sofia kuat!

Mila Ahmad said...

cumel kan nama cumi ciki dgn rtm tu hihihi...

Chekgu Azrine said...

Samala rara..
Akk plg xsuka perasaan ssh hti psl ank2 ni..huhu..bolej buat xtidur mlm kot..huhu..
Pepun semoga dipermudahkan untuk rara ye..
Good luck

Puan Mell said...

mell doakan taska cumi ciki tu ade kosong. atleast dekat ng opis kan.. moga princess baik2 nanti.. kesian princess.. kesian mama princess. paham ape yg ra rasa tu.. huhu

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Faham perasaan sorang ibu mmg cm tue la.. tp apapun be strong n think + k... =D

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam, memang perasaan seorang ibu terhadap anak2 macam2 rasa..terutama dari segi keselamatan...

Hati2 jer cari taska yang betul2 berdaftar dan berlesen...macam2 dah dengar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...