01 October 2013

kesian lah kita ni jd MAK MAK kan.




hahahahah,bila tgk pic ni.
aku mst nk gelak.mcm ni lah aku,
bila dh ada anak,tp laki aku bukan lah cm 
dlm gambar ni.mmg bukan sama skali ye~ ehehehe.
tapi hal ni mengigatkan aku zaman kita kecik kecik dulu.
mcm ni lah gayanya kalau nk keluar,
tapi bapak dh siap siap tunggu kat depan.
start enjin kete.mak baru nk pakai lipstik.
wakakakakaka.

so far,aku ngan laki aku kalo nk keluar,
kami ada rules,rules x bape nk rules sgt lah.
cuma,kalau nk kua,ada 2 cara kami bersiap.

1st aku mandi dulu,laki aku mandikan anak,
lepas mandi dan aku siap,aku siapkan anak,
then laki aku pulak mandi dan siap.
laki aku sllu suruh aku siap dulu sbb aku siap lmbt,
yelah~ mana x nya,nk gosok baju aku,laki aku,anak lg,
nk makeup,gosok tudung~ tu belum lg pakai tudung lilitlilit.
wakakakaka~

atau pon,aku kena bangun awal.bg princess mkn,
mandi,siapkan princess,lepas tu baru aku mandi,
laki aku plak jaga anak,aku siap siap,laki aku mandi,
lg pn skrg princess dh besar,so dh boleh main sendiri,
jarang dh dia nk nangis nangis x tentu pasal.
kecuali kalo nk susu ke apa.
hah tu baru nangis.

paling stress bila dh siap siap,
tetiba princess baru nk berak.ahhhh
tu mmg stress.hehehe~

17 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Suami kita pun tak macam tu, huhu..Macam awak jugaklah kita dengan suami sama2 ada rules..Kira ada kerjasama gitu..

Nurzakiah Hanum said...

sabar je la

Hana Soffelia said...

ni mengundang marah gayanya kalo suami bersiap lebih dari isteri.. hahaa

Suria Lekatlekitgurl said...

sebagai surirumah memang akak yg siapkan semua tp.. akak yg akan siap dulu sblm asben akak siap. dh kita semua siap.. tinggal nak buka pintu keluar je baru asben akak bersiap. sebab 1st siap lala dulu.. dia dah siap.. asben akak tolong jaga lala.. sebab lala ni tak reti dok diam. lepas akan siap.. baru turn dia siap akak jaga lala.. kat luar dia yg jaga lala. akak melenggang jer.. adil la tu

ros_reeza said...

hihi.. kelakar pulak tengok kartun tu.. apapun, kena lah ada tolak ansur, dan saling membantu.. kesian ibu kalau macam ni gayanya.. hihi

lieyalatif said...

tegelak tgk pic ni...lieya plak selalunye siapkan miamija, husben siapkan dayyan so mmg takde laa aci ngelat gini...tolong membantu gituuu..

~MommyAqilMedina~ said...

hehe..dalam gambar ni sebijik macam aida..tapi tula..ade jugak husbd tolong2 kan..mana boleh kita buat sorang2..hihih

Chekgu Azrine said...

tula tuh...mcm akk selalu jugak kelam kabut kalau hubs ajk kluar mengejut..selalu cenggitu..haihh

Puan Gojes said...

@Nurulhuda Abdul Latip

kita bertiga sama :)

e k i n ♥ y u s r i said...

rules ekin pon lebih kurg rara jugak
cume ekin nie jenis siap cepat kot
zup...zap...zup...zap je
hihi

ct shah said...

gini ler rutin bila dh jadi mak2.
saya lak kalo nak gi jln2 mana2,hubby akan mandi dulu.then baru saya siapkan 2 org budak kecik tu.last baru saya mandi dan bersiap.tu yg jadi lambat sket sampai husband kadang2 leh tertido menunggu saya bersiap.:p

QueeN TerataI said...

bapak2 zaman skrg mungkin lbh bertolak ansur sbb isteri pun bekerja sama... kalau mak2 kita dulu mungkin ginilah kan.. ayah2 cmtu la.. tp mungkin sbb ayah bekerja.. mak di rumah je kan.. ;)

♥ Wina ♥ said...

bangga jadi mak :)

Fifi Nadhrah said...

lawak betul.. tapi fifi terbalik.. selalu hubby yang buat semue tentang anak.. fifi siap diri sendiri je.. kkdg fifi tolong la sikit2.. siapkan anak.. kesian hubby..

D Yatie said...

Hahahaha. Tp kite pun lain gak. Husb kte tak dlm gambo ni. Ngeee.

diana said...

beza lak dengan akak..
memula laki mandi dulu..
lepas tu akak mandi dengan anak..
sambil tu laki bersiap..
dah habis akak mandi akak bersiap sambil tu laki lak siap kan anak..dia jaga anak akak siap barang..
hahaha...mujru la maisara dah besar..

Lilynn Wifey Sham said...

uit,, bagus nyer ada rules.. yer lah, ikut situasi masing2 kan.. kite ni kena suami n anak siap dulu. last baru kita siap sbb kite siap 15 minit jer.. en somi lagi lama siap dr kite , tu pasal dia kena siap dulu,klu tak, kita naik hangin nunggu hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...