Image and video hosting by TinyPic

10 October 2013

LAKI korang suka masak tak?

laki korg suka masak x?
laki aku suka masak,sejak kenal masa bercinta dulu.
mmg suka masak.dye n geng geng rumah dye.
mcm mcm masaknya~ hehe.

so bila laki aku balik rumah weekend.
kdg kdg bila dtg mood rajin dye,
dye suka masak,kdg kdg kami gaduh gaduh nk masak.
aku nk tunjuk skill aku,
dye pon nk tunjuk skill dye.
tapi cara kami masak berbeza.

aku? more to mak mak,suka masukkan halia,
bawang,hiris hiris je.potong besar besar,

TAPI!
kalau laki aku punya masak.
sume benda dye nk blend.
hahaha.pas tu kdg kdg ske ske dye ubah resipi.
kalau sedap tu sedap lah.kdg kdg tu pelik.
sampai dye sendiri xnk makan.
hahaha,tu lah laki aku.

mcm kes masa buffday princess ritu.
aku suruh dye cairkan coklat princess.
yg 1st aku mmg buat sendiri.
aku xharap dye sbb dye suka buat bukan bukan.
alter sana sini.yg 1st mmg ok.tapi yg kali keduanya,
suka suka je dye ubah,aku suruh lah dye cairkan coklat
sbb dh habis.aku tunggu lama sgt.mana coklat x sampai sampai.
skali dye dtg kat aku " eb ce eb tgk coklat tu,knp xcair eh "
aku pon g dapur,aku tgk coklat aku jd likat.
dh kenapa pulak ni.masa tu aku nk marah x marah,
nk gelak x gelak.hahaha.pas tu aku ckp kat laki aku,

" sayang mst ada buat pape kan kat coklat ni,syg bubuh apa.
baik cakap cepat! "

sambil gelak gelak.dye kata mana ada buat pape,buat cm eb suruh lah.
hahahaha.yolah tu~ aku sikit pon x percaya.hahahaha.

dye gelak gelak jugak.dye mati mati xnk mengaku.
aku pon diam je.aku ckp lah.xkira,syg buat sampai jd.
last last jd coklat tu,cantik je.tapi rasa dye dh pelik,
dan manis!

malam tu dye bocorkan rahsia.
hahaha,dye kata sbnrnya masa dye masak,
dye ada tambah gula dlm coklat tu.
HAH! kan aku dh kata,mst dye ada buat apa apa,
hahahaha.lepas dye buh gula,tu yg jd likat tu,
pas tu dye tambah kan lg minyak,baru ok.
hahahah.lahaiii suami ku! bijak!
pas tu kami bantai gelak laki bini.
coklat tu last last ada lg 1 mangkuk nasi lebih dye.
buang je.sayang sgt! tu lah laki aku pandai tambah tambah.

tu lah cite nya.
actually bagus lah laki suka masak ni.
tapi,bila dorg masak,dapur tu mmg nk pengsan lah tgk.
aku selalu ckp, " syg kemas eh nanti,basuh semua "
hahahaha.nasib dye ok.kemas balik sume,lap dinding.
so hati tarak risau dh.

kdg kdg rasa air tangan suami mmg best kan.
tapi bila dye dtg buat resipi pelik pelik tu.
aku surrender lah.hahaha

suami ku! motip letak pic kawen? hahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. sepp..husband ayu pun pandai masak,in fact dia masak lagi sedap dari ayu...wkt preggy Nia dulu,6-7 bulan jugak la dia jer yg masak...ayu alah masak2 ni..baru niat nak masak dah muntah...hahahaha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum rara. bestnya. suami rajin masuk dapur. hehe suami sheila pun pandai masak, kalau kita sakit. dia kat dapur. hehehe

    ReplyDelete
  3. laki ku tak pandai masak..tapi die mau belajar..bahahhaa

    ReplyDelete
  4. sama la.. laki akak tambah air terus, haa terus tak jadi coklat.. konon nak buat lolipop oreo.. geram tul

    ReplyDelete
  5. Manis bagai madu lah coklat tu ye rara

    ReplyDelete
  6. Orang laki masak mmg cam tu kak..abah Shakira kat rumah tu kalau masak main letak je macam2 yang dia nak letak..tapi sedap..serius lagi sedap dari mak masak..hehe tunang Shakira tau masak, mmg mcm2 dia masak sebab dia jga mak ayah diakan..sebab tu secara auto dia pandai masak :) tak sabar nak kahwin nak rasa dia masak..haha gatal! nanti boleh buat entry macam akak ni :p

    ReplyDelete
  7. Untunglah..kita semua kna masak.. Hehheh

    ReplyDelete
  8. Laki aty tak suker masak tp die rajin nak menolong..kalau die tengok aty mcm malas2 jer die yg akn masak..tp setiap kali pon masakan nyer samaaaaaa jer...huhu

    ReplyDelete
  9. Suamiku x pandai masak. Klu request nasik gorg kampung dia siap kol mak dia tya resepi n cara2 nk buat. Sajeeeee jek. Mnyampah tau. Sbb dia x pndai masak dia redha jek la istri dia masak apa pun n dia sgt2 x cerewet.

    ReplyDelete
  10. en.suami ku antara paling liat masuk dapur..huhu..

    ReplyDelete
  11. hahaha kelakar..pi tmbh gula? adoih...biasa org tak reti cairkan coklat pi tmbh air..tu pun agak rare la kan..hahaha

    asben mun kalau suka masak pn megi, goreng ayam segera..tu je la tau nya. n memang pun suka cmpur mcm2, smpai rasa sbnr megi tu ilang...sendiri pn xlalu mkn..kui3

    ReplyDelete
  12. huhuhuu... aku tak suke dan tak pandai masak... nsb baik mem turutkan jer ape yg aku nak...

    ReplyDelete
  13. ekekekeeee tang buat mcm-mcm tu mmg x bole blah... serammmm meyhh kalau makan rasa pelik ekekkekeeee

    ReplyDelete
  14. Best l klu dapat suami yg rajin masak2..bleh kita duk je..pastu mkn..hehe..

    ReplyDelete
  15. Cantek wehhh gambo!
    Husb nk kata suka masak tu tak jugak.
    Tapi kalau masak kompom sedap.
    Ngeeeee.

    ReplyDelete
  16. Laki akak masak air he taw...ehheeee...

    ReplyDelete
  17. geng dengan laki wina..pun pandai masak

    kdg² datang mood dia memang dia akan masak paling sedap punye! ngeeee

    ReplyDelete
  18. geng dengan laki wina..pun pandai masak

    kdg² datang mood dia memang dia akan masak paling sedap punye! ngeeee

    ReplyDelete
  19. husband saya pun suka masak. n dia lagi pandai masak dari saya sebenarnya. huhuhu. malu tol. nak tak nak gigih gak r belajar masak. kalau tuk makan family kecik kitorang, die suke la ubah2 resipi. tapi kalau tuk jamu tetamu makan, dia skema ikut resepi. bini dia duk sebelah tukang baca resipi. hehehe.

    ReplyDelete
  20. suami akk terror masak sardin..sedap!!

    dia suka jugakla masak..
    tapi cam malas je nak masak..
    ahahaha

    ReplyDelete
  21. weekdays selalunya bl balik kerja mmg maya masak..tapi kalau weekend, hubby take over pulak tuk masak...hehe..

    ReplyDelete
  22. sungguh bertuah la kalau suami suka memasak.. suami i x memasak.. kehkehkeh...

    ReplyDelete
  23. suami kita sama! tgk badan la kan! hehehe

    tp lepas masak memang pengsan tengok dapo. haihhh~~

    ReplyDelete
  24. suami saya tak tau masak.masak air je yg dia tau.tapi bab lain cam kemas rumah,basuh baju,deko etc mmg dia tip top.

    p/s:saya SAYANG suami saya..;p

    ReplyDelete
  25. chocelate tu boleh dibuat nutella. syg dibuang begitu sahaja. haha. untungg dpt suami suka masakk

    ReplyDelete
  26. ikut mood jugak. klu dtg rajinnye, b'kecah jugak la dapur. tp, leez ok jerr.. air tangan suami kan.. hiks..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com