22 October 2013

macam mana hidup korang kalau TIADA INTERNET!


aku rasa aku boleh jd nk marahhhh je selalu.
nowadays hidup kena ada wifi sentiasa kan.
mcm aku,hp ada internet.opis internet mmg laju,
rumah lah ada wifi.huh! gila wifi!

ritu masa raya kat Kelantan,
aku dh rasa azab nya xde internet.
mmg xde line.nk ada line kena keluar sket.hahaha.
bukan keluar g tepi jalan.tapi kena g KB mall ke,
kena keluar lah jalan jalan jauh sket.huh haru!
bayang kan lah.twitter pon xleh bukak.
FB n IG jgn sembanglah.mmg xleh langsung!

masa tu kami sume mcm nk gila dh.
buat benda sume x lalu.
nk raya pon xlalu.hahahaha.

pas tu leh plak makcik sedara bawak balik wifi.
Ya Allah,mcm ikan piranha masing maisng,
trus berebut nk tau password.
sume lepas geram whatsapp,upload pic
bukak fb.hahahaha kelakar gila!
sume mcm kelaparan.
tapi bukan lapar nasi.
lapar wifi.hahahaha.

quote kat atas ni kakak opis aku post ritu kat fb,
nak gelak aku.hahaha.aku lah org kat atas.
yg mmg xsbr kalau xde internet.
internet slow pon xboleh.
sbb dh biasa dgn internet laju.
opis aku mmg laju,
rumah pon laju.
huaaaaaaaaaaaaaaa~
mcm mana ni.xleh pisah dh! teruk ni!
dh mcm isi dan kuku.
rara dan internet.hahaha.

semua benda pakai google je.
cano neh!

mcm aty kata dye xleh hidup kalo xde blog.
aku pon aty! hahahaha

15 comments:

cikpingu said...

xboley hoiii... rse ilang spruh jiwa ni...tetibe lagu jaclyn victor

SweetLikeWhat said...

haha setuju..stress takde tenet..bukan ape sonok tgk kisah2 terbaru kawan2 kat ig..kekekeke

Puan Gojes said...

hihi. kita sama la rara. dan aku rasa semua orang pun sama sekarang. tak boleh kalau tak ada internet :D

Amanda Suria said...

if akak kan..confirm mengamuk sakan..dah la tgh excited..tenet lak lembab...

Khai♥Rin : anies said...

kt umah kalu xde tenet x pe. tp kalu kt opis xde tenent, mmg mati kutu. penah sehari xde tenet, kami mcm cicak berk kapur hehehe

beta kupu said...

klu aku kena uji camtu b4 kawen, harus lah xjadi bakal somi nak pinang agaknya? haha

Queen Teratai said...

so far xde masalah sgt kot.. hehehehe... ada ok xde pun xper..

the malay male said...

kalau balik kg mmg terasa gak kehilangan nikmat berinternet ni sebab line kat kg mmg slow giler... nasib baik masa kat kg boleh disibukkan dengan berbual dgn mak ayah dan adik beradik dan kuar minum minum ngan kawan lama...

mama amir said...

Alhamdulillah, saya boleh lagi takde internet...back to basic...buat benda yang dolu2 buat...

Allene said...

uhuhuh sama je kita...
lin sanggup tukar line hp yang berintenet... dari celcom ke digi... sbb murah.. janji dapat ber tenet... =D

Munnafendy said...

asben mun kalau nk g main bola/tgk bola dia akan pastikan wifi kat umah berfungsi dgn baik. kalau tak, dia tpksa hangkut bininya sekali..hahaha

Puan Awin said...

x sempurna hidup tanpa internet kot...mau jadi katak bawah tempurung...

Tia Fatihah said...

hahahaa .. kak rara oii. tia terasa juga sipi2. takleh takde internet. ni dapat online dekat rumah memang habisan punya.

SyimaSyaz said...

sama lah sbb i hidup dengan internet dari zaman tmnet masa form 4... smp hari ni...

Nadt said...

Masih ble bertahan kot kalau xde internet tapi kena isi masa dengan pi shopping ka, jalan2 ka, layan vcd ka..nadt cuma layan intenet bila memang da xde benda nak buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...