21 October 2013

Manjung Coconut Jelly yang lain dari yang lain


aku lupa yg aku ada 1 pic lagi utk buat entry.
kahkahkah.ni pic dh lama,awal bulan ritu,
yang aku g makan angin kat lumut tu.
hahaha jauh sgt kan aku makan angin.

masa nk balik tu laki aku beriye nk bawak aku g mkn
coconut jelly ni.ntah apa yang sedap sgt ntah,berpusing dye kat area kedai
kat shabu shabu manjung tu.
last last nasib jumpa.kalo x sian laki aku.
hahaha.

rupanya dye nk mkn coconut jelly ni.
mula aku mcm pelik.apa benda ni.
tapi dh mkn mmg sedap gila!


mcm ni lah rupa dye.
dye mcm jelly.laki aku kata,dorg keluarkan air kelapa tu.
then taruk agar agar,then masukkan balik air kelapa tu dlm
kelapa ni.then simpan dlm peti.
kita mcm sejuk sejuk mmg sedap lah.
princess suka sgt! dye makan x nk lepas.
hahaha.


tgk lah tu.dye mst nk pegang.hahaha.
korg kalau g manjung,try lah eh.
kat area giant manjung.dekat dekat dgn shabu shabu.
aku xde alamat dye.xsempat nk amik.kedai ni baru bukak.

nt kalo g sana nk mkn lagik lah.xpun nk suruh laki aku
beli then bawak balik kl.hehehe.
k bai~

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comfirm lazat nie

Zee Suhaini said...

jelly kelapa ni memang sejuk..makan lak time sejuk..alahai nikmatnya..

Umi Qi said...

Terliur tgk rara...kt kl sah xd kan huwaaaaaaaaaaaaaaaa :(

JunAina said...

Kat Perlis pun ada...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Sedapnya... ptg2 dapat makan coconut jelly best jugak nie..=D

SweetLikeWhat said...

dapppppppppp..mesti hilang dahaga kan makan...

Shafiqah-Napiah said...

sedappppnyaa ra... nasib baik mak de buat..jelly kelapa...sama la mcm ni... xde la terliur sngt..

~AmyLiana86~ said...

wah sedapnyer..blh try nie...

ZazaMyMoon said...

sedap hoiii kalau dpt time2 cuaca panas..

ct cucubi said...

nmpak sedap ~

cyda yusof said...

sedapnye, blk kmpg nti kne try niiii :)

Amanda Suria said...

kat KL xde kan...kalau ada kan best..

mrs kayrul said...

mencik tau...rara suka post gambar sedap2..plak tue susah cari...hwuaaa kan dah teringat2...

faraherda.razalan said...

Wah! Mcm menarik je jelly ni. Nmpk berselera je.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

rare nih! kat KL selalu jumpa yang dalam bekas putih kecik2 tu je,,

Mommy_Cha said...

halahhhh ni taksuke tgk menda sedap ptg2 ni.
meleleh ailio aku tau!
sadissssss T_T

ct shah said...

sedapnyaaa!!!nyummy

izyan al-za'im said...

laki kita org manjung. knp x penah pon dia introduce kelapa ni? xkira nak suruh dia bwk carik kelapa ni blk kampung nnt! :D

Queen Teratai said...

sgt sedap ni!!!

Liza Razak said...

nanti nak trylah bila balik kampung nanti :)

DYatie said...

Ala.. bila nak g manjung ni??? =_='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...