Image and video hosting by TinyPic

02 October 2013

nak pergi Sabah hujung bulan ni.Princess mcm mana?


aku nk pegi sabah hujung bulan ni,
kenduri kawen laki aku punya aunty punya adik.
wakakaka,paham x ni?buat buat paham jelah.
main cerita nya g kenduri kawen lah.senang~ hehe

kami pegi dlm 4hari kot,
flight dlm kul 9am,
maknanya lepas subuh dh kena gerak lah kan.
kesiannya anak aku,dh lah mmg xleh bangun pg.
ni pulak kena mandi subuh subuh,ahcaner ni.
hehehe.lepas tu makanan dye mcm mana?
aku nk bekal kan apa.

pg tu boleh lah kot bg roti je.
pas tu tgh hari nk bg mkn apa,
mana boleh masak.aduhhh aku pening,
banyak hari aku fikirkan pasal ni.

pas tu aku pk,kat sana nt nk bg princess mkn apa.
ada ke nasi kat sana *eh, hahaha.
aku bukan apa,risau nk bg princess mkn mknan
kedai,sbb risau x sesuai,nt cerry berry lak.
fobia dh aku kalau dye cerry berry.

aku ada jugak search pasal cara cara naik Flight dgn baby ni.
membantu jugak lah.tapi makanan dye je x jumpa solution lg.

nanti aku share eh ☺

aku rasa aku kena spare kan buah n biskut kat princess kan.
kat Sabah yg aku dgr roti Gardenia tu susah nk dpt kan.
so mmg kena bawak dlm 2 paket lah kot kan,sbb nk bg princess
mkn,xde lah dye lapar sgt nanti kan.lgpn Princess suka mkn roti.

kat sana kami duk homestay,so masa tu myb boleh masak sup
utk Princess,so xde lah risau sgt,ok kot kan.

actually nk travel ngan baby ni renyah jugak kan,
kalau naik kereta tu mmg sume boleh hangkut.
kalo naik flight ni kena lah cut cut barang yg kena bawak.
selalu nya kalo balik kg,aku ngn laki aku 1 beg,
princess 1 beg,pas tu bakul susu,botol,pinggan mangkuk
segala lg,hmm cane ni? pening lg.

mana leh nk angkul bakul naik flight kan.
ko ingat bapak ko punya ke MAS tu.hahaha.

sape ada tips nk bawak sume barang barang ni eh,
boleh bg link blog x? boleh aku study sket.
so far aku study tempat nk g je,
wakakaka.

aku nk g rumah terbalik tu! 
kalo mount Kinabali mmg xde lah nk g kan.
mmg harapan lah~



hah,RARE kan!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. Kalau datang Sabah dan perlukan kereta sewa, boleh hubungi saya, Faizul.
    www.sewakeretasabah.com

    ReplyDelete
  2. raaa nape xbawak oat je..oat instant pun boleh..tp jenis organic..then campur je dgn anything buah... tu pun ok... if ade tmpt masak..masak je pasta instant..nanti kita tjk pic..

    ReplyDelete
  3. Rara..Gardenia takde kat Sabah. Erm..homestay should ada periuk belanga dapo gas semua kan..so..rara bawak recycle tupperware ke..

    ReplyDelete
  4. Wahh...best nak pegi Sabah ni kan..Aida pg next year..tp mmg renyah jugak klo travel dgn baby..ade je yang rasa nak angkut semua..n bab makan tu memang runsing jugak nk buat..maybe ade Momies lain yg boleh share experience diorang..

    ReplyDelete
  5. bestnye pi sabah!

    bawak je bekal macam roti buskut segala..yg lain² tu boleh masak kat homestay..sib baik duk homestay senang nak masak :)

    ReplyDelete
  6. memang kena buat persediaan betul2 sebelum ke sana..

    ReplyDelete
  7. kak rara bawa la oat,nestum o roti untuk princess..sana mmg takde roti gardenia..beli byk2 tau roti gardenia ni.. roti yg ada xsedapp!!

    akak bawa termos kecik ke untuk susu princess masuk dlm beg.. tp jgn tunjuk lak..hee

    nak p sabah better sewa kereta lg berbaloi.. kt kk ada pasar filipin, gaya street byk brooch,mutiara murah2.. kk-kundasang 2jam je.. sebelum g kundasang lalu rumah terbalik.. akak nak g kan..kt kundasang ada kinabalu park leh tgk org mendaki gunung kk.. ada memorial war jugak.. sana pon ada ladang teh, strawberry, n lembu dairy farm.. pastu leh singgah ranau ada poring hot spring..

    enjoyy kat sabah yer nanti.. apa2 roger jijah..hujung tahun jijah dah balik sabah! heee

    ReplyDelete
  8. I pun sama.sebab tu xtau nak buat apa..eh ra..sabah sarawak xde gardenia.harap maklum.

    ReplyDelete
  9. Ra dulu masa anez bwk hannah g penang,anez angkut periuk nasi yang kecik sekali tu..periuk nasi gulai pun leh masak tau..tapi jgn tutup jer..masak cam biasa..ra bawak periuk nasi jer,bahan2 ra beli kat sabah..

    ReplyDelete
  10. lala belum berkesempatan naik flight sejak lahir x tau la macam mana nak bg tips. Apapun try fix kan dalam 1 bagpack tengok.macam akak ada 1 bagpack yg cukup bekalan utk 1 hari kat luar utk lala.tu pun kalau membantu la..

    ReplyDelete
  11. hani xpernah lg travel naik flight dgn bby...sblm ni outstation je,naik kete sbb dlm msia je.bawa periuk ns comel, n bahan2 skit, msk kat hotel hehehe. mmg risau skit nak bg bby mkn makan luar ni..

    ReplyDelete
  12. within 4 days tu bg bijirin jela rara pd princess... kan senang.. nak masak mmg x boleh so queen rasa bijirin mcm oat.. nestum tu solution yg terbaik.. ;)

    ReplyDelete
  13. oat paling mudah kalau nak bawak baby travel selain beli fresh fruit kat sana...

    ReplyDelete
  14. ra, cari buah yg senang penyek like pisang then beli couscous atau oat. nanti campur je benda tu. lg senang beli jelah makanan heinz dlm botol tu. kikiki

    ReplyDelete
  15. P umah amal la ra. Suh amal masak. Kakakaka. Sabah ada roti ala2 gardenia tp tulis jawi.

    ReplyDelete
  16. Sy pg sabah time baby bru 9 bln...huhu
    Mmg pening pasal mkn..,
    Tp stnby awal2 yg instans mcm oat,couscous..pastu add on la buah or siapkn awal2 ikan bilis yg dh goreng n blend halus...sng couscous tu rendam je dlm air panas pastu tmbh je ikan bilis tu...
    Terpkse la kurang nutrien skit...huhu
    Stndby byk2 roti n biskut ye..sane punye mmg x sedap..!
    Btw rumah terbalik best sbb unik..!

    ReplyDelete
  17. umah t'balik tu mmg praktikal ke? means, mmg ade org duduk, ek? isk3..

    ReplyDelete
  18. kalau dah dok homestay tu rasanya tak de masalah kot bab masak2 nih..
    bila nak pi jalan2 sampai 2,3 jam isi dalam termos yang isi makanan tu..

    ReplyDelete
  19. Kalau i beli je Heinz dalam botol kalau susah nak masak and susah dapat bahan.

    ReplyDelete
  20. sabah best! best! g kundasang tau tau. hehehe

    # hari ni besday rara kan? Happy Besday dear... semoga panjang umur murah rezekiiiii ;)*

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com