10 October 2013

Nama Panggilan aku dan Suami



td masa kat entry Laki korg suka masak tak tu
alyn ada komen,EB stand for?
hahaha,good question.hehehe
alyn bg i idea buat entry.
hehehe

actually EB tu nama panggila suami aku kat aku.
EB tu stand for BABY~
wekkkk~ hahahaha.

ni kes nya dulu lah masa bercinta.
mula mula dulu panggil baby,
tu mula mula bercinta ye kawan kawan.
rajin beno panggil Baby~
pas tu dh masuk 2 tahun berkawan,
tukar lah.panjang sgt baby,
panggil B je,sbb nya dh kompom nk kawen ngan aku
lah.so x yah lah panggil aku baby baby lg.
hahaha.dulu nk ngorat kena lah manja sket,

pas tu dh masuk tahun ke tiga,
nk kawen dah,kena tukar lagik,
panggil EB,sbb nya B tu dh mcm nama adik ipar aku,
adik ipar bongsu aku kami panggi baby jugak.
now panggil Bee,kang kalo panggil bee kang mau tersalah
sahut je.hehehe.

so tu lah kisah nya panggil EB,eb tu ala ala baby lah jugak.
tapi xtau lah kalau princess dh besar kena tukar nama
panggilan ni.sbb kang x pasal pasal princess panggil aku eb.
hahahaha.

princess dh pandai panggil aku ibuu.
kang kalo menrengekk je,buuuuu,buuu~
hehehe so sweet~

aku plak mmg dr dulu panggil laki aku sayang,
hehehe,dh mls nk tukar dh.
nak panggil abang mmg x lah kan.
kami 2 2 geli ngan panggilan tu.
hahaha.

dan aku xnk tukar jd ibuu papa,
stgh org bila dh kawen,ada anak trus tukar
panggil laki papa,panggil bini ibuu,
xnk lah cm tu.aku rasa kalo cm tu mcm hilang pulak
keromantikkan tu kan.hahahaha.
so bia lah kekal baby and sayang sampai ke tua.
ewahhh~

bayangkan nanti aku dh tua,
bongkok bongkok.rambut beruban.
laki aku panggil aku baby~
mst cucu cucu aku gelakkan aku kan.
wakakaka,xdpt aku nk bayangkan.hahahaha.

haih~ xyah lah bayang kan.lambat lagiii.hahaha.
bye~

ni lah baby nya~ hahahaha larikkkkk~


22 comments:

Lilynn Wifey Sham said...

same la pulak nama panggilan kita.. B dan ibu.. kiut kan.. :)

Lilynn Wifey Sham said...

same la pulak nama panggilan kita.. B dan ibu.. kiut kan.. :)

mychessypie said...

hahahahahahahahahhaha.. ok siap wat entry.... kene kasi komisyen skit la nanti.... ye la..xdpt tangkap..puas la teka jgk td..kalau biey ke ney boleh jgk tangkap.. boleh x tetiba sesibuk hal peribadi korg...

ct shah said...

kitorg masing2 panggil sayang.
eryn pun kadang2 terikut panggil we olls sayang kalau she needs something.:p

QueeN TerataI said...

hehehehe..comel2...

Aeen said...

ain masa mula2 kenal panggil name..lepas tu da serius bcinta panggil mama papa...n sampai skang panggil husband pnggil ain mama..n ain panggil husband papa...kalau ikotkan bila da ade anak nk swh anak panggil mummy daddy..bila ank da kuar da terbiasa lak panggil mama n papa...hehehe...

Nursaila Norman said...

setuju2 hehehehe..panggil papa ibu hilang romantik nnt..huhuhu! stay panggil yg manja2 wpun dh tua nnt..bru cucu2 salute..hehehe! tp paling xleh blah laki bini ber 'I You I You' mcm xsopan je..huhuhuhu!

maszmadi said...

tu lah kan.. bila borak2 ngan kengkawan tu, boleh jerk ambik idea nak wat entry.. hihi

Wawa said...

ku pulak berdolly-dolly...acaner? hahaha

JunAina said...

Tak dapat nak bayang rambut putih beruban dok panggil baby...ahahhaaa...

Mar Mansor said...

depan ank ibu kena pggil ayah (asben ibu pggi abg) sbb tiba2 nnti ank ikut pggil abg..huhu

Ayu azmir said...

Singgah sini...

fifi said...

Hahahaha..part last tu tak menahan.ok jom gelak sampai migrain lagi..

Sya Mimie said...

kelakar part akhir..haha
dlu tunang kita mmpi apa ntah pnggil bby juga.. dia ckap bby besar..
kita geli dgr..hahaha.. bukan jiwa kita kut,, plus maluuuuuu.. nasib pnggilan tu x lekat.. kunon nak test la tu..

ArELeEz said...

same jugak.. ejaan je len sket. 'aaby' = leez, 'b' = my 'syg'. semoga kita sume romantik2 sampai bile2.. ecewah!

puan.mila said...

cun bebenor baby nya..hahaha..
mila time memula couple ucuk vs cayang..pastu tetiba bks pakwe(skrg suami laa)sruh pggil abang..ktanya nk sgt pgglan tu..lekat smpai skrg sayang vs abang..giteww, okla kn? hihi

aimi adilah said...

terjawab juga mksd eb.... dri dlu lagi nk tnye tp segan sebab rse nye mcm xperlu kot tnye ahahhaha...

comel lah kalau dh tua2 pon pngil bby syg.... mesti jadi nenek n atok yg sporting nt =)

Aty_Fared said...

Aty panggil asben sayang..asben pon panggil aty sayang jugak..hahaha..acaner tu...dulu2 mase baru kawe ade gak panggil 'B' tuk baby kunun..tp tak lekat...:)

ZazaMyMoon said...

hahaha panggilan abg pn buat mak geli noqs.. takkan sekali2 aku panggil laki aku tu abg.. phuii haha
panggilan kita sama lah Rara cuba terbalik je.. Zaza panggil husband zaza Bie.. dia panggil bini dia yg omey sangat ni sayang.. heheheh

SweetLikeWhat said...

aku ngn asri, abg-syg..geli tak?muahhahahahaha..

mrs kayrul said...

kalau kayrul panggil mama papa jer...dari bujang lagi macam tue...segan kot nak ber"abang" nie coz dia lagi muda dari kita...hehehe

Anonymous said...

nape pulak yang kat atas tuh cakap bila hubs n wifey panggil i you i you tu x sopan pulak? maksud die kan saya awak.. bukan nye panggil aku kau.. tu lagi la x sopan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...