Image and video hosting by TinyPic

31 October 2013

Pengamalan Bawak anak naik Kapal Terbang


tengok lah anakku ini.
xduduk diam langsung.jalan sana sini masa
kat airport.fengsannnssss ibuu~

mlm tu princess tido kul2am,
pas tu kul 6am dye bangun mintak susu.
aku 530am dh bangun dh mandi mandi.
kalau lambat mst xsempat punya.
aku bajet masa siap siap.
princess mmg aku x bg mandi.
aku salin baju dye,then lap lap muka n
badan je.hehehe.nasib lah princess xde bau ketiak.
hahahaha.tu lah untungnya baby kan~ wakakakaka

aku ingatkan princess nk cranky sbb bangun awal.
tapi Alhamdulillah xpon~ dye ok je,
masuk kereta xtido.diam je.
pas tu sampai airport ada satu bau!
oooohhhh dye pooppo.tapi sikit je,so tukar dulu
kat toilet.dlm toilet pon x diam.
hehehe sabo jelah~

dh settle settle suma check in.
pas tu naik flight,xsempat fly lg dye dh tido.
Alhamdulilah lg sbb xpayah nk risau dye dengung ke hape.

TAPI AKU ADA BUAT 1 SILAP BESAR.

aku TAK MASAK BEKALAN untuk princess.
ni MEMANG SATU SILAP BESAR.

aku dh plan dh nk masak.tapi MIL aku kata xpayah lah.
t kita beli bubur mcD je kat airport.
TAPI! sbb kelam kabut,so x beli bubur,
naik flight princess tido.
aku sedap je makan.xingat anak aku.
pas tu kami transit kat labuan.sbb xleh g KK lg
sbb ribut.mula x leh keluar,pastu sbb lama sgt.
dye bagi kami keluar,aku pon masa keluar tu x nk cepat
cepat g cr makanan dia.apakah bengong masa tu kan!
ntah lah.blur x habis habis!
2jam terbuang cm tu je.

dgn nenek!

10 minit lepas tu dh tido.hehehehe

princess just mkn roti je.
nasib dye mcm ok.
tapi aku tau dye lapar.
sampai KK,ingat kan boleh cepat!
rupnya x! tunggu beg pon nk dekat sejam,
pas tu kelam kabut g apartment sbb hujan lebat.
sampai apartment ingat kan trus g rumah kenduri,
tapi TAK! tunggu lagi!
huaaaa aku kesian sgt kat princess.
sedih sgt masa tu sbb dye mcm dh nk nangis.
myb sbb lapar.

aku suruh hubby beli nasi n sup ayam.
sup ayam kat KK rm8 hokey~
dh mcm beli ayam sekor.
aku bg princess mkn,dye mkn lah jugak sikit.
kesian anak aku.

aku suggest kat korg~
masaklah utk anak korg.even sikit.
aku menyesal sgt x masak!
kalo jd lah kejadian mcm aku,
siap stranded lg dlm airport.mmg nahas.
kalo anak dh boleh cakap xpe.
ni xboleh cakap.nasib lah princess ok.
xde nangis nangis guling guling.
dye lapar aku bg roti.nasib ada roti.
pas tu dlm flght ke KK,makcik hubby mintak noodle.
so dpt lah 1,dorg mkn sket n bg princess sket.
boleh lah lapik perut.aku kalo ingat balik mmg rasa nk nangis.
kesian anak~


ibuu ngan papa layan movie.hehehe

lepas tu lg 1 kesilapan aku.
aku x bawak stroller.
lagi satu benda bodoh yg aku buat!
boleh lak lupa.padahal benda tu lah paling ingat!
dh google sume suh bawak strolller.
tapi x bawak.kesian anak aku masa tidur xselesa.
sbb jap jap org lain dukung.
jap jap pas kat org lain.mmg kesian~
korg nanti jgn lah jd mcm aku taw!

sepanjang flight princess ok.
baru je naik,dh tidur.hehehe.so selamat,
tapi masa nk ke Labuan dye berjaga.
so far ok.tapi bila terlanggar awan ke hape.
dye mcm takut gak.dye peluk aku.tapi x nangis,
hehehe.

masa balik pon sama,lg 30mint nk sampai,
dye terjaga,masa tu aku belajar dr kesilapan.
aku beli nugget n mcD siap siap.
so masa nk turun aku bg dye nugget.
so dye leka makan,and x rasa pape.

makcik makcik hubs sume puji princess,
xcrancky,Alhamdulillah.lepas ni boleh bawak berjalan lg.
hehehehe.

tapi makanan amat penting.stroller tu ok lagik lah kalau xbawak.
sbb nya bila anak dh dpt kaki,xde nya dye nk duk dlm stroller.percaya lah!
hahahaha.hmm ada pape nk tanya ke? hehehe tanya lah.
bye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. wahh naik kapal trbang si kecik yea..
    nsb tak meragam! gud girl princess ;))

    ReplyDelete
  2. Ju byk belajar dari rara....pasal makanan anak dan stroller...mmg kena ingat...TQ rara

    ReplyDelete
  3. alahai cian princess lapar ye...klu haikal nie lewat makan jer kompem malam tue mesti demam panas....

    hadif dulu masa first time naik flight ok jer..siap masa kapal terbang nak landing tue dia boleh plak bergerak dari satu kerusi ke satu kerusi...pengsan tengok

    ReplyDelete
  4. dah dpt kaki memang nk berjalan la keje dia..x nangis plak naik kapal terbang..cool je nampak lena tido

    ReplyDelete
  5. Ibu lupa makanan princess ye? Ibu ibu..

    ReplyDelete
  6. Ros penah naik flight tp anak bdua ni xpnah naik lg..tkut pun ade, fikir nk handle tu.,kikikilll.. Dulu naik flight dgn auni balik kg jer.. Lpas ni kna bawak stroller... Mknan pun kna bawak..tq rara :)

    ReplyDelete
  7. mknn baby & stroller boleh bwk msk flight ke? mcm x tau jerk nih. hu3... stroller x yah msk luggage yer?

    ReplyDelete
  8. alahai siannya princess...

    takpe2 next tme maybe dia dah toddler, dah dpt makanan baby.

    tp food mmg penting la..nasib ada roti tu..klu x lagi kesian..

    takpe lesson learnt

    ReplyDelete
  9. pengalaman mengajar kita kan... ;)

    ReplyDelete
  10. makanan dan stroller ye..
    ok tq ra..mana tau ade rezeki kami plak nak naik flight..haha

    ReplyDelete
  11. Thnx rara for sharing! Bulan 12 ni nk naik flight g sabah.hopefuly iffat oke..

    ReplyDelete
  12. Pengamalan ke pengalama n rara...huhu....bgus entry rara..xterpikir pn sblm ni..dlu ammar bw naik flight ms 3ohr dgn 2bulan lebih..minum susu je...huhu..

    ReplyDelete
  13. Penbelajaran di hari akan datang. Saya pun nak try naik kapal terbang juga. Uwaaaa.

    ReplyDelete
  14. Wow...kite g mana2 memang usung stroller...anak2 membesar dengan stroller, g masuk mall pon pakai stroller. 1st time naik flight je x tau macam mana nak bawak stroller so tinggallah...letih dukung anak so dok airport tu belajar sendiri cara2 bawa stroller. HAHHA after that for ever le usung stroller. Cuma trip dengan babay 46hari awal tahun tadi x bawa stroller sebab i pergi bujang je so letih semua barang angkut sendiri =)

    ReplyDelete
  15. Emir pun tak dak masalah nk handle masa dlm flight.. biasanya farah akan standby susu lebih sikit utk elak ketidakselesaan akibat tekanan kt atas flight.. so bila nmpk Emir mcm nk start meragam cepat2 bg dia susu.. Insyaallah okey.. =D

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com