Image and video hosting by TinyPic

23 October 2013

#PRINCESS : dengan Bahasa Perancis nya~

aku rasa princess dh setahun,xyah lah lg update perkembangan dye
sebulan sebulan kan.sbb princess pon dh setahun lebih.
setahun jalan dh agak steady.dh kesana kemari.
laju kemahen,hahaha.tapi belum tahap berlari lagi lah.
kaki belum tegak betul lg pon.kdg kdg mcm nk jatuh,
tp dye pandai imbang badan,so xjd jatuh.hehehe.

org kat rumah suka gelak bila princess jalan.
mcm nenek nenek dorg kata.
princess mmg pak lawak kat rumah,
kdg kdg gelak sbb dye je.
hahaha.i miss u lah princess!

princess skrg dh boleh ckp sket sket.
paling dye suka ikut org ckp.
aku suka ckp kat dye,
princess JOM JOM,jom naik tido.
skrg dye kalo nk ajak org.
mst dye ckp " Dom Dom "
ahahahaha.dom tu means Jom lah.hahaha.

kalo org bukak pintu tu,dye g kat pagar,
cakap dom dom.nk ajak org keluar.hahaha
kalu dh waktu tido.dye g kat tangga,pas tu ckp kat aku.
" dom dom " ajak tidur.hehehe.ngade.lepuk kang!

pas tu kalau kita tanya,princess,nenek g mana???
kalau kita ckp worrrkkkk, dye pon ckp " york "
aku x tau kenapa work tukar jd york.hahahaha.
ikut lah nak.jauh sgt nenek keje sampai new york.
hahahaha.

pas tu kalau kita ckp chiken ke,fish ke,
dye pon ikut lah.pisshhh pissshhh.
ayam boleh sebut betul.ayammm ayammm~

ngan senget senget mulut.geram btol.

kalau membebel tu jgn ckp lah.
tgh mkn pon boleh berangan,
belek belek sudu,pas tu ckp ngan sudu.
apa yg dye ckp n bebel ntah lah.hahaha.

apa lg nk cite eh.lupa dh sbb td bos tetiba lalu blakang.
hehehe.ok lah.nt sambung lain,bye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. hihihi...cute. Akk suka dgr bdk2 ckp time umur2 mcmnie :)

    ReplyDelete
  2. cepat kan dia membesar.. mesti rasa cam baru je bungkus2 dia masa umo 1-3 bulan..

    ReplyDelete
  3. hahha..geram auntie..hannah skrg bukan main ckp tepon sorang2..lagi teruk bahasa jerman..kecoh satu rumah..bahaha

    ReplyDelete
  4. dom..dom..hehehe....comel lah princess...:)

    ReplyDelete
  5. seronok dgr depa pot-pet2 wpon x paham sgt...

    ReplyDelete
  6. alahaii..comelnya dia..nanti dah pandai cakap, confirm tak berenti kan..hihihi...

    ReplyDelete
  7. wakakakka incess...incess...
    tergelak i

    ReplyDelete
  8. anak aku pon sama.
    dah tau cakap nak bercakap je.
    perancis, german, jepon, afrika selatan semua bahase keluar.

    sbg mak buat-buat paham jela.
    kahkah!

    ReplyDelete
  9. suka lynkan budak baru nak cakap.lucu.

    ReplyDelete
  10. alolooo.. tomey2 sorg ni...
    dom dom...

    dhia belom lg sebut pkataan yg kite phm... bhse die je la yg kuar..hahaha

    ReplyDelete
  11. comey ... ok la ade jugak minat die nk bercakap

    ReplyDelete
  12. mikhail sekarang pun dah jalan laju.akak pun malas dah nak citer tetiap bulan..ada yang best boleh la citer..setakat ni ni jalan pun dah boleh.benda yang dia dah boleh ckap "dah" sebab akak selalu cakap "sudah..sudah.."..satu lagi "tan.."
    selalu sangt hujan tu yang sebut "tan" tu..heheh..pandai la princess sebut ayam..mikhail sebut ayam je cepat2 lari peluk akak..sebab takut ayam..ahahha

    ReplyDelete
  13. comelnye princess.. standard la bahase perancis tu.. ufairah lagi jauh.. coklat= cucit.. penat betulkan.. tetap cucit..

    ReplyDelete
  14. comel...bahasa peranchis tu standard..kadang2 hujung jer kita paham....

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com