18 October 2013

RAYA HAJI? xde gambar sangat pon! makan je lebih~

aci x kalo aku baru nk cite pasal raya haji.
ada org nk baca ke eh?
hehehe.aku actually smlm baru keje,tu pon masuk halfday,
rini pon lambat,bangun lambat,jalan jem,kasut tercabut.
ahhhh nasib lah.tu jap g aku cite.

aku sampai ipoh ptg jumaat lepas,
kalau nk kira hari,nk dekat seminggu aku kat ipoh.
sonokkknyaaa~ tapi masa rasa kejap je berlalu,
nk duk lepak ngan kawan kawan pon xbape nk sempat sgt.
dpt jumpa bff aku je kejap.tapi xsnap pic.sadis kan.
kalau dh dpt borak.nk snap pic pon lupa.

jumaat tu rumah opah ada pasar mlm,
bawak lah si kenit tu g pasar mlm,
bg dye jalan.sonok sgt dye dapat jalan sendiri,
xnk pegang tangan,tapi aku pgg jugak,risau aku kang,
jalan tepi tepi jalan ni.bahaya.yg best nya,
tgh tgh aku pgg tangan,tiba tiba princess berhenti,
tak nk jalan,dye tarik tangan dye,pas tu tadah tgn.
oooo rupanya azan.kena stop dulu,tadah tgn,
gud girl sgt anak ibuu.hehehe.dye mmg cm tu,
kalau dgr azan,cpt cpt tadah tangan,pas tu azan x habis lg,
dye dh amin dh.hahaha.


 

ni pic balik dr pasar mlm,penat sgt,trus cr susu,hehe.
masa ni dye marah aku amik pic dye,ntah kenapa.
ngade~ hahaha. mat baru tu aunty elyn bg,hadiah hari jd.
hehehe.thanks aunty!

hari sabtu kami x kemana pon.papa princess pon xde,keje lg.
so kami ke JJ je,mashu teringin nk mkn asam laksa pulak.
so bawak lah mashu g mkn,aku x penah mkn asam laksa,sedap lak pulek.
hehehe.princess pulak main kat playground kat food court tu.
opah nya melayan.sonok nya dye main slide.hehehe.
lelah opah ngangkat nya~

nangis sbb nk assam laksa,org x bg.hahaha.masa ni dye lapar pon sama.

ibuu mkn big apple.yeay! hahahaha



gambar raya haji aku ada ni je satu,
xde baju sedondon,xde pic family,
xde beriye.yg beriye hanya mkn je.hahahaha.
mlm tu aku buat rendang cili api.Ya Ampun.sedapnya,hahaha
matiklah puji diri sendiri.tp seyes sedap.aku suka!
nanti nk buat lagik lah.hahaha.
xsusah pon.senang je.

pepagi dorg sume g semayang raya.aku tinggal ngan princess.
mcm biasa,bercinta lah nk gerak dye bangun,
aku bukak je baju dye,pas tu dye rasa sejuk,
dye celik mata.hahaha kesian anak ibuu,
pas mandikan dye,dorg pon balik semayang,
aku plak mandi,siap siap,
trus gerak g umah atok aku,
g singgah kubur opah aku dulu.
sampai je umah atok,trus terjah mkn,
lemang,nasi impit,nasi,kek,mee rebus.hahaha.
lapar gila plus mmg banyak makanan,
so mkn sampai terbongkang.

dapat je daging,mkn lagik!
mak aku trus buat daging dendeng,
mkn ngan nasi panas lagik!
mmg terangkat habis.terbongkang lg.
solat pulak,pas tu lepas asar g pulak rumah
mak long aku,ada sup tulang,
nasi impit,kek coklat moist.
pudding triffle,puding laici,
mcm mcm lagik ah! gila jap!
pas tu acu aku bawak laksa,
mkn laksa lg!
Ya Allah,sabo jelah.
1 hari tu mmg gila!

adik aku sampai rumah trus muntah kan balik
semua mknan,aku je x muntah kan
sbb rasa mcm boleh stand lg.hahahaha.
tapi mmg xmkn dh mlm tu.cukup cukup lah tu.
mkn dh mcm gila! 

tu jelah cite raya aku,
xde pic pon,hahaha.
pic makanan pon xde.sabo jelah kan~
ok lah.bai~

8 comments:

SweetLikeWhat said...

comel sgt gambar incess pergi pasarmalam tu..gaya muka comel

farhana effa said...

sama la.. fa pun xda gambar raya walaupun 1st time raya dengan hubby... dua2 keja makan je hehe

Nurzakiah Hanum said...

good moning :)

SarahSyafiq said...

rara ipoh dekat mana? MIL sarah tinggal kat tambun. minggu ni seminggu berkampung kat sini.

JunAina said...

Akak lagilah raya dgn anak2 je tak de gambar raya jugak, tak de lemang, tak de rendang...sob...sob...

Ratu Hatiku said...

Alolo...pandainya tadah tgn bila azan...
Comel tol gmbr princess.. kejap jerk dah besarya.. :)

♥ ROS ♥ said...

Samalah kita,.mkn je lebihhh.. Gmbr raya xdop..hahahah

Umi Qi said...

Lawa yer outfit rara ngan incess...suar ijau sama2 pakai weeeeeee pandai match...hebat hari raya korban rara...masak rendang tuh sendiri...terbaikkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...