11 October 2013

Resipi Ayam Madu untuk baby setahun ke atas

sebelum goreng

resipi ni actually dr Anez.
hari hari aku tgk anez buat ayam madu untuk hannah.
so mcm terliur gak.aku ingat anez pakai ayam madu yg ready made tu,
rupanya anez buat sendiri.hehe.

so aku pon laju laju whastapp anez.tanya resipi.
wakakakaka~

aku xtau lah princess suka ke x.xsbr nk tgu adik aku cite.
hehehe.

then td sis razila tanya resipi Ayam madu.meh sy share entry~

resipi Anez :

ayam potong dan rebus, ( rebus supaya ayam lembut dan goreng sekejap je )
TAPI aku xrebus pun.hehehe.

tumbuk or blend bawang dan halia,

perapkan bawang + halia yg dah di blend td dlm ayam
yang direbus @ tak,masukkan madu,kicap manis,sos tiram sikit,
simpan dlm peti.esok pg pg bangun trus goreng.
kalau xperap pun xpe,bolej je trus goreng.

senang kan.kacang botol je *eh.
hahahaha.

so selamat mencuba =)

ayam aku tu mcm xgojes sgt sbb aku buh kicap sket je.
sok nk buat buh kicap lebih sket.lg hitam lg best~


ni yg dh siap.

15 comments:

ArELeEz said...

wat lauk nasik ayam pun best gak nih.

beta kupu said...

dapnye! tp mcm sama nak buat nasi ayam kan?!

SweetLikeWhat said...

selamat berayam madu..eh2..hahhaha..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

BUNDA a.k.a KN said...

bukan baby jer yang makan,,,silap2 mak2 baby yang habiskan... haha ermm sedappp..

mrs kayrul said...

asyik tergugat jer tengok anez buat ayam tue...nampaknya nak kena try jugak la...sedap jer nengok

ZazaMyMoon said...

heee macam ayam yang Zaza buat untuk nasi ayam.. tapi cuma tak letak madu je.. actually kalau lama perap lagi sedappppp .. hope princess suka lah ye =)

Liyana said...

wahh sedapnye...makin bam bam la princess :D

Fiza Rahman said...

Thanks for the resipi. Sedapnya.

faraherda.razalan said...

Klu bakar, lg bagus n sedap ni Rara.

εïзmummyHazaεïз said...

ehhh sedap pulak.. boleh la try petang ni.. poning kepala pk hari2 ape mau masak heheheh

Khai♥Rin : anies said...

ni kalu mak baby pon bleh belasah smpi sekor ayam ;-)

QueeN TerataI said...

sodap2...

Mar Mansor said...

akak selalu panggang dlm pemanggang ajaib..dia masak lg best rasanye..sbb isinye lembut jek..ank akak suka mkn tau..

fifi said...

Abis bnda i tekan utk dapatkan resepi u ni.hahaha...last2 i taip ayam madu rara..baru kuar..adoi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...