Image and video hosting by TinyPic

11 October 2013

Resipi Ayam Madu untuk baby setahun ke atas

sebelum goreng

resipi ni actually dr Anez.
hari hari aku tgk anez buat ayam madu untuk hannah.
so mcm terliur gak.aku ingat anez pakai ayam madu yg ready made tu,
rupanya anez buat sendiri.hehe.

so aku pon laju laju whastapp anez.tanya resipi.
wakakakaka~

aku xtau lah princess suka ke x.xsbr nk tgu adik aku cite.
hehehe.

then td sis razila tanya resipi Ayam madu.meh sy share entry~

resipi Anez :

ayam potong dan rebus, ( rebus supaya ayam lembut dan goreng sekejap je )
TAPI aku xrebus pun.hehehe.

tumbuk or blend bawang dan halia,

perapkan bawang + halia yg dah di blend td dlm ayam
yang direbus @ tak,masukkan madu,kicap manis,sos tiram sikit,
simpan dlm peti.esok pg pg bangun trus goreng.
kalau xperap pun xpe,bolej je trus goreng.

senang kan.kacang botol je *eh.
hahahaha.

so selamat mencuba =)

ayam aku tu mcm xgojes sgt sbb aku buh kicap sket je.
sok nk buat buh kicap lebih sket.lg hitam lg best~


ni yg dh siap.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. wat lauk nasik ayam pun best gak nih.

    ReplyDelete
  2. dapnye! tp mcm sama nak buat nasi ayam kan?!

    ReplyDelete
  3. selamat berayam madu..eh2..hahhaha..

    ReplyDelete
  4. bukan baby jer yang makan,,,silap2 mak2 baby yang habiskan... haha ermm sedappp..

    ReplyDelete
  5. asyik tergugat jer tengok anez buat ayam tue...nampaknya nak kena try jugak la...sedap jer nengok

    ReplyDelete
  6. heee macam ayam yang Zaza buat untuk nasi ayam.. tapi cuma tak letak madu je.. actually kalau lama perap lagi sedappppp .. hope princess suka lah ye =)

    ReplyDelete
  7. wahh sedapnye...makin bam bam la princess :D

    ReplyDelete
  8. ehhh sedap pulak.. boleh la try petang ni.. poning kepala pk hari2 ape mau masak heheheh

    ReplyDelete
  9. ni kalu mak baby pon bleh belasah smpi sekor ayam ;-)

    ReplyDelete
  10. akak selalu panggang dlm pemanggang ajaib..dia masak lg best rasanye..sbb isinye lembut jek..ank akak suka mkn tau..

    ReplyDelete
  11. Abis bnda i tekan utk dapatkan resepi u ni.hahaha...last2 i taip ayam madu rara..baru kuar..adoi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com