22 October 2013

Scoot Emulsion untuk Princess


actually start princess umur setahun haritu aku dh bg Scoot.
maksu aku keje kat KPJ,so dye kata dh boleh dh bg Scoot.
scoot ni boleh membina ketahanan diri bayi.
hehehe.bagus kan~

aku bg princess mkn yg perisa oren,
sedap dan ada vitamin C skali,
yg plain tu mcm xlalu je plak nk mkn,
xsedaps! aku pon x suka.

princess suka sgt scoot.kalau bg mst dye nganga nganga
mulut nk lagi.stakat ni aku bg satu sudu besar je dulu.
hehehe.

sedikit Info :

Scott Emulsion membantu membina ketahanan semula jadi badan terhadap jangkitan. Minyak ikan kod dan Vitamin A dalam Scott Emulsion membantu mengekalkan sel-sel epitelium saluran pernafasan yang sihat dan mengurangkan risiko jangkitan oleh organisma yang menyerang tubuh.

Scott Emulsion mengandungi vitamin bina badan dan mineral yang penting bagi pertumbuhan dan pembangunan anak-anak anda. Vitamin A adalah penting untuk pertumbuhan. Ia memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan manusia dan kesejahteraan di kalangan kanak-kanak (dan orang dewasa juga). Vitamin D adalah penting untuk membina dan menyelenggara tulang dan gigi yang kuat. Ia adalah nutrien yang penting dalam pencegahan penyakit riket.

Scott Emulsion mengandungi Kalsium dan Fosforus yang boleh membantu memastikan tulang dan gigi yang normal.

Scott Emulsion adalah satu cara yang boleh dipercayai membantu memastikan anda mendapat keperluan harian Vitamin A, D, Kalsium dan Fosforus.

Scott EmulsionS membantu untuk mengelakkan kekurangan Vitamin A, D, Kalsium dan Fosforus yang mungkin disebabkan oleh diet yang tidak wajar atau tidak seimbang atau apabila ada permintaan tambahan bagi nutrien ini.


Scott Emulsion membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan dan kekuatan yang kekurangan gizi.

hope princess akan sihat selalu.Amin.

19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan

Ayu azmir said...

bagus ke nak try untuk aleeya jugak la macam ni..

Daddy Ziyyad said...

Scott perisa oren aja yg rasa nya ok...hahaha..

Suria Lekatlekitgurl said...

akak bg lala start setahun. Betul.. antobody dia kuat. dah setahun tak pernah demam. skrg dh 2 tahun akak teruskan bagi dia scoot emulsion oren tu. Apapun sihat @ sakit semua datang dr Allah tp sebagai ibu bapa kita kena usaha la bagi yg terbaik untuk anak, kan??

Fiza Rahman said...

Yg plain memang x sedap ☺☺

Ilya Melissa said...

bgus ek scott ni rara..kite pun bg muna tp multivitamin perisa oren..bru last week tukar ke seven seas multivitamin yg ada minyak ikan kod gak..best nya princess suka mkn..kite ni berperang dgn muna tiap kali nak bagi. Susah betol dia nak telan.awal2 lg dia dah standby lidah untuk menolak..ishh geram tau..cara lembut pun xnak..tensen mak oii

ameris said...

yaya & rayyan pun x miss mkn scoot.

CikPuanHaLia said...

Yg oren tu sedap..bukan budak2 jer suka.. mak budak pun sama suka :)

Lynda Che Lah said...

Qoid lepas setahun pun makan ni..Alhamdulillah..setakat 2 kali setahun demam+selsema+batuk kira ok lah kan..mmg daya tahan dia kuat..semoga anak-anak kekal sihat

JaSSNaNi said...

ASSALAM.. SINGGAH SINI KEJAP INTAI DALAMAN.. SCOTT NI HARI TU BELI WANE PUTIH TERUS ANAK2 TAKNAK MAKAN.. KATA DIORANG X SEDAP.. TAPI YG OREN TU SEDAP.

✿ pink velvet ✿ said...

uncle aku pon kasi ni kat anak2 dia, alhamdulillah mmg sihat anak2nyer.. time kitorg, mak aku TERbeli yg warna puteh, sungguhlah yurks! makanyer kitorg pon TERbenci bende ni.. terus takmo walaupon mak aku kata nak beli yg oren, hahaha! F.O.B.I.A!

Shark Kay said...

terasa pula nk minum scotss nie..
perisa oren tu mmg terbaek.
semoga princess terus sihat dibawah jagaan mama dia.

puansazusarin said...

Kina dari setahun dah bg mkn scoot ni tp alahai payah benor dia nak telan...last2 mak dia ni yg ngappp!!haha...

nea lopah said...

setuju...mmg bagus. Double protection for our kids.

Mommy_Cha said...

hi rara i muncul kembali...
i start bagi scot dkt mikha setahun until loni.
kdg tu lupa jugak.
hahahah ;p

ct shah said...

saya pun dh start bagi amanda scott masa dia genap setahun ri tu.Eryn 2 sudu,amanda 1 sudu.
ada dgr hubby cerita yg anak kawan dia masa tu kena selsema tak baik2,kebetulan dia suapkan scott emulsion ni,tup tup dgn izin allah anak dia terus baik (a few days later).
kita ikhtiarkan,semoga anak2 kita dilindungi.amin

diana said...

Mikhail pun akak bagi scoot.maisara je tak ambik ni..dia memang tak suka benda2 yang macam ubat nih..hahah...sebab tu mikhail akak awal2 dah bagi..supaya dia terbiasa..tak jakun macam kakak.

missayu said...

hahaha,ayu dah stop bg nia makan scott emulsion ni...sebab bila nia makan nia batuk...soo,tak serasi scott ni dengan Nia..lagipun,ala2 ubat ni nia susah nak makan,melalak baru masuk sikit....

Queen Teratai said...

dulu mmg bg anak mkn ni.. lps tu tetiba dia xmau dah.. erm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...