Image and video hosting by TinyPic

08 October 2013

Senang banyak dah bila anak dah jalan

Sejak princess dh dapat kaki ni.
Aku rasa mcm aku nk senang sikit.
Senang banyak lah.
Mcm dulu nk dukung je.nk buat pape
pon mcm terhad.tp skrg sejak princess dh
Pandai jalan ni.aku rasa mcm happy dan
senang.

Contohnya :
Kalau aku nk gosok baju kerja.
Dulu agak payah lah.kalau nk naik atas
mst kena tinggal dye.pas tu nangis nangis
lah dye kat bawak.
Skrg bila dh dpt kaki.
Aku boleh bawak dye naik atas.
So aku boleh biar je dye main dlm bilik.
Even dye akan memunggah.tp ok lah.
Aku still leh tgk dye.
Jap jap g aku tgk je gelagat dye.
Dye akan g kat cermin.gelak sorg sorg.
Kelakar.dye rasa dye comei kot.
Hehehehe.

Pas tu jap jap g aku tgk dye main dgn
Anak patung mummy dye.sembang sorg sorg.
Nyanyi nyanyi sorg.
Ewahhhh dh pandai nyanyi skrg taw.
Kemainnnn.

Then kalau g jalan ke.sonok jugak.
Boleh lepas je dye jalan bebas.
Seronok weiii.aku yg rasa bahagia.

TAPI~
Ada tapinya taw.
Bila dh dapat kaki ni.dye dh xnk dukung.
Bila lepas.dye suka suka nk g pgg org
sana sini.main cak cak ngan org.
Kalau org jenis x kisah xpe.
Tapi kalau jenis org xsuka mcm payah gak
kan.manusia ni lain lain.

Hari tu aku g kenanga.
Aku lepas princess jalan jalan.
Dye leh pulak g amik belon belon kat tepi
tepi kedai tu.main amik je ikut suka hati
Dye.lepas amik tu dye larik.wakakakaka.
Aku suruh letak dye xnk.boleh?!
Adoiii.so terpaksa lah byr gak.
Dh lah 5hengget.lepas dye bosan.
Dye campak je belon tu.hehehe.
Bagus anak ibuu!

Masa aku byr duet belon tu.
Aku ckp kat akk tu.akk pas ni jgn
Lepak belon ni kat lua eh.bankrup sy.
Hehhhehe.

Princess jalan masa 11bulan lg.
Tp dh setahun lebih ni dh steady lah.
Dh tegak dh jalan.cuma jalan mcm nenek
nenek sket lah.hehehe.

Jumaat ni nk balik ipoh.
Jumpa opah.yeay rindunya kt opah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. hheehe tggu sikit hari lagi dah boleh berlari pulak.. time tu puas lah main kejar2 dua beranak kikiki

    ReplyDelete
  2. comel je princess jalan..senang sikit bile ank dah jalan kan...Raees pun baru blaja jalan..tapi takot2 lg...mintak2 bile adik dy da kuar dy da boleh jalan...:D

    ReplyDelete
  3. da boleh jalan da..ok la tu..bestnyer tgk dia terkedek2 jalan..hehe

    ReplyDelete
  4. sama la yunk! i pn rs legaaaaaaa bila ank dh boleh jln..wpn ramai ckp bila ank dh jln lagi letih..ehh takde ponnnn...lg kurang letih ado! takat men kejar2 dlm mall..xde letih mana pon banding dukung dia lama2..lenguh oii tgn.! naik dh muscle2 ni..pfftt! :p

    ReplyDelete
  5. Senang banyak setuju la jugak dengan zaza sebab kita tak payah asyik nak berdukung jer..tp jenuh pulak dok berligan la..tambah2 baby boy nie,, kdg tue tak ter-handle dibuatnya.. huhuhu =D

    ReplyDelete
  6. suka sgt tgk princess dah pandai jalan tu. zayyan pun sama... time dah dpt kaki ni mmg syok sbb tak perlu nak berdukung bagai. tapi kalau dilepas bebas mmg sampai ke mana2 entah peginya. jalan pun menonong je.

    ReplyDelete
  7. si Qoid xmo pegang klu jalan..peluk tubuh kalau lintas jalan..tepi jalan pun gitu..dah ibu ayah dok escort kiri kanan nak elak kena pape..aptb..hihi

    ReplyDelete
  8. bila dh dpt kaki kenalah kejar pula.. hehehe

    ReplyDelete
  9. paham perasaan sis.. walaupun kita teruja anak boleh jalan tapi nak mengejarnya mak ai..kurus dibuatnya, saya xda anak lagi tapi pengalaman jaga anak sedara yg baru boleh jalan buat diri pecah peluh juga la mengejarnya hehe

    ReplyDelete
  10. kannn sng n seronok.. tp bila dpt kaki..nk lepass je.. xnk pegang tangan..risau jgk dibuatnyeee terlepas pandangan 1 saat mcm2 leh jd..itu la risaunyeee

    ReplyDelete
  11. betul yaya..bila dh jln ni ada pro n cont nye.. yaya pn sme..klu lepas jln sume org n sume bnde dia nk pegang..prnh aritu ada brg kat kdai jatuh dia tarik.. nasib brg plastik..klu kaca mau nangis mak nyer...

    ReplyDelete
  12. mmg senang bila anak dh pandai jalan.si anne pun skrg dh pandai jerit2 nak turun bila kita dukung @ duduk jer dlm stroller.kadang2 fikir 2 kali nak gi jalan2.huhu..

    ReplyDelete
  13. anak sy umo 6bulan pon kalo tgk cermin suka sgt..bajet hensem la tu..hihi..xsbr tunggu ank blh jln.

    ReplyDelete
  14. tapi mesti penat nk memantau ngan tgk kan ... lalai sikit je ... sudah hilang ....huhu

    ReplyDelete
  15. masa ni la yg agak gerun sbnrnya..nak2 kalo tak terkejar..huhu..tak care rara

    ReplyDelete
  16. kuat dah princess..Mikhail dok jalan jatuh lagi..2 langkah jatuh..3 langkah jatuh..heheh..tapi payah la dia tak nak dukung kalau kat tempat ramai orang..belagak kemain..kadang2 jatuh atas lantai mula ibu dia nak naik angin sebab kotor..hahha

    ReplyDelete
  17. hannah sekarang makin ligat..kalau kat mall tu kena perhati jer sebab ligat sangat..huhu

    ReplyDelete
  18. heppy kan tgok anak dh jalan.. dah besar dah bijak.. kite ni dok tunggu Adika kita berjalan.. dari 9 bulan bertatih meniti niti,, :) eh, ahad hr tu kite g kenanga jiugak.. eh.. tetive

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com