01 October 2013

SENTAP rasa nk makan BIHUN goreng ni!

mood aku dh happy dh pg td even mlm td kena hentak
dgn kepala princess kat kening.even sakit.aku gagahkan diri
untuk happy,bangun mcm biasa.masak,sempat ag whatsapp
ngan fify sambil masak.hehehe~

masak sup ayam je untuk princess harini.
xtau nk masak apa.otak blank.hehehe.

sambil drive,makan kek harijadi laki aku,
ko mampu sambil drive makan kek?
wakakak~ sonok nya pg pg ko makan manis manis kan.
tak takut gemok ke woi! hahaha.
pas tu sampai je Pantai Dalam,
aku singgah kedai pak Yob,
nk beli bihun goreng.
aku suka bihun goreng dye sbb sedap.
goreng pon mmg ikut taste aku lah.
dah amik amik,bayar~

g kaunter,tanya lah harga,even dh tau mmg selalu
rm1.50.

" bape bang? bihun kosong "
" rm 1.80 "
" hah? bukan selalu 1.50 je ke? dh naik eh? "
" aah dah naik "

cakap dgn muka selamber x pandang aku.
asal x pandang? takut ke?
dh byr aku pon trus blah.

ritu aku cite pasal roti pon naik 30sen kan?
semalam rokok naik rm2,harini 1 Oktober 2013.
bihun goreng pon naik 30sen weiii~
APEKAHHHHHHH~

hmmm nk mengeluh pon x guna,
kita tetap nk makan kan.
nk buat cane.bayar je lah.anggap lah,
"alaaa 30sen jeeee "
tapi dlm hati kena ikhlas lah.
hehehe.

sume barang nk naik.gaji naik pon rasa mcm xnaik,
konon nk menyimpan.tetap x boleh jugak.
kena diet lah gamak nya cenggini eh.

sepatutnya pagi ni nk buat entry pasal tikus kat umah MIL aku,
pg td bangun bangun,bukak lampu dapur,bertempiaran
tikus larik,anak anak dye je,mak pak nya myb xleh masuk sbb
besar,laki aku dh tutup dh sume lobang,tapi tetap masuk jugak,
celah bedah mana dorg masuk pon xtau lah.
habis sampai terburai.lahanat betul tikus ni.
rasa nk bunuh je sekor sekor.
geli pon sama,selamber je dye lari kat tempat
bawang bawang tu.

nasib lah selama ni mmg aku basuh sume bawang bawang,
halia,sebelum guna.mcm mcm lah tikus ni kan!

haih ok lah.mls dh nk taip.panjang sgt dh.pasal
bihun ada,pasal tikus n bawang pon ada.
dh carca marba dh entry aku pg ni.
wakakaka.k bai!

so true~ wakakakaka

oktober dh kan korg~


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bulan baru

beta kupu said...

oooi pakat smua brg lah nak naik...huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

mlmpau sungguh!

Mar Mansor said...

Haih...minyak naik 20 sen..bihun naik 30sen ke?alamak aih..klu 50 org y beli?pakcik kayo..

ieda immi said...

huhuhu akk buat pilihan yg tepat punn akak terasa tempiasnyeee ..
apakah ??

sedih .. kalau semua naik .. org yg susah semakin susah ! .. sedey !

hayati hashim said...

Uncle bob naik 50sen ra...

Aeen said...

masuk je bulan baru mcm2 yg naik lak ek rara....haih..

ameris said...

pasrah je la rara... mmg semua harga mknan dah naik skrg. nak salahkan penjual pn xleh jugak. dia gi beli barang basah naik kenderaan pakai minyak. beli barang pn dh naik. mkanan kat kafe opis pn dh naik....
pendek kata segala2 dah naik weii.. kengkonon nak saving lebih dh terbantut. *caner nk gi ostolia nie?

Umi Qi said...

Semua dah naik kan rara...ermmm kena bawak bekal lepas nih...jimat!

SweetLikeWhat said...

sedihkan ra..teh ais kat teluk intan pun dah naik 30sen..geramnyaaaaa

Asyifa Mustaffa said...

mmg semua brang da naik skit2...

bahaya tikus bnyk2 ni...pasang perangkap je...

adrianna syaz said...

Semua pun naik..huhu..ayam pun mhal..mkn ayam pencen je la cmni..kunyah2 x abes2..sbb liat..

Mkn kek eh..nk sikit..hee

JunAina said...

Quote no 1 tu I likeee...

Khai♥Rin : anies said...

tu br makanan rara...smlm opismet cite, van yg bw ank dia ke tadika da naik rm5 pd hal jarak sm je

TelingaBulat said...

TB bru mkn bihun goreng nyummy heheh..walaupn tgh panas sbb sume naik..pasni harge bihun pn naik ppuui

QueeN TerataI said...

masak kat rumah jela.. senang.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...