11 October 2013

Shell FuelSave : Minyak apa korg guna? jom share~

Shell FuelSave is designed to last longer per tank. Read our Shell FuelSave Unleaded product information

sebelum aku pakai kete myvi aku.
aku pakai kancil mak aku,
aku pakai kancil tu drive dr ipoh ke kulim.
rare kan bawak kancil mak aku.relaxxx je.
hehehe.aku mmg isi myk kat shell je.

sampai lah aku beli Myvi aku tu.
aku masih setia kat shell.
dulu aku pakai Ron 97 taw.
sbb masa tu aku ingat lg.Ron 97 baru rm1.90
murah kan.

lepas tu 97 naik 2.10.
lepas tu aku trus stop pakai 97,
aku pakai 95 pulak.
but still kat shell.

knp aku suka Shell?
sbb minyak dye banyak,
hahaha.actually bukan minyak banyak,
tapi dye Fuel Save.so kita rasa mcm minyak tu
banyak,tapi sama je.kalau naik myvi,
dr kulim ke ipoh dulu rm20 pon cukup.
ada lebih lg.tapi aku suka isi penuh.
senang cite~

dulu aku penah isi kat Petronas.
bila terpaksa lah.tapi sayangnya petronas
xberjaya menambat hati aku.

sbb nya aku isi minyak kata lah rm10,boleh pegi bali keje je,
dr ampang ke bangsar.kalau isi Shell,rm 10
boleh pakai 2 hari taw.pegi balik keje.
so aku mmg rasa sgt bezanya~

kalau balik kampung pon sama.
isi minyak rm50,balik ipoh leh pakai 2hari lg,
dan minyak lain mmg xpenah isi,sbb aku rasa mcm rugi sgt.
sape pakai Shell? betul ke x?

kalau ckp ngan laki aku,
dye suh pakai Petronas sbb suh support melayu.
hehehe.tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ hmmm

18 comments:

Nur Kamsinah said...

peminat setia shell :)
suka tebus mata dapat barang. hehehe

Cik Mun said...

mun pun suka shell..hehe

D Yatie said...

Iols pum pengguna setia shell. Melayu ke bukan ke. Kisah lak. Hahahah. Jimat weh jimat

Ayu azmir said...

Saya pun pakai shell.... btul tu kalo petronas cepat je minyak turun

eira eixora said...

kami pakai shell fuel save. kadang2 g juga petronas kalau terpaksa. btw, pertama kali kat sini. salam singgah

Mysara Ab Rahman said...

mmg shell lg save

Puan Gojes said...

hehe. ada tapi lagi ya rara ;)

Azhafizah Md Nor said...

Still Shell jugak sebab jimat dengan lebih kilometer :)

~ NANA ~ said...

i campur2! hahaha...nampak beno tak syg kereta kn? tp byk isi kat shell & petronas la

:: Riri-Fatieha ::~ said...

btl2... suka guna shell dari petronas. shell blh pegi lebih jaaauuuhhhh... hehehe...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Akak mmg setia dgn shell jer.. mmg btl jimat minyak.. hehehe

Umi Qi said...

Mmg betul rara...ju pun suka pakai shell tau jimat giler...yg kedua ju suka pakai petron sekarang...sbb petron pun setanding gan shell so so jimat

Zuraidah Butang said...

sy kerja petronas..tp kadang2 isi shell jgk..sshhh jgn gtau bos..hehhe

Syida Rasyidah said...

Setuju!!! kita pun rasa Shell lagi best dari Petronas, dulu kte pakai Petronas, bila tukar pakai shell, tiba2 rasa boleh pergi lebih jauh, tu sejak beberapa bulan ni kte bertukar pada Shell, bukan tak nak support, Tapiii... hhheheheheh

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

moon pon pilih shell... :)

MaYAsHiKiN said...

sy mmg pengguna tegar petronas..jrg sgt guna yg lain. Sbb utama utk meyokong bisnes bumiputera, rugi skit pun x pe asalkan dapat membantu bangsa n agama kita sendiri :-))

diana said...

blh jadi jurucakap shell ni..hehe`

ct shah said...

sepp sikit!shell tetap di hati.:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...