Image and video hosting by TinyPic

21 October 2013

Tingkat Kan Usaha.Sila Kuat Semangat!

Random Isnin.tak tau nak cite apa.
smlm mlm td aku start excercise.
aku buat cardio exercise.
pas tu buat 30 Squat,
pastu buat 20 push ups.
pas tu 2 sit up.

kenapa sit up just 2 kali je? jgn lah tanya,
sbb x larat lah wei.sepatutnya lepat buat excercise lain,
sit up tu should be ok lah.tapi aku mmg,
kalau sit up dr dulu mmg xboleh blah.

xpe.harini cuba lg.tapi harini mcm xnk buat dh.
buat 3 kali seminggu je.kang mau x bangun lak aku.


harini nk try buat 31 day squat challenge.
kahkahkah.korg jgn gelakkan aku.
aku nk sokongan.hahaha.aku nk try lah.
mana tau mau kecik sket peha aku ni kan.

try lah kan.xcuba mana nk tau.
tapi aku tetap #gengmakchubbylagiHOT
hahahaha.

pg ni aku breakfast mkn hotdog ngan ayam goreng.
tapi masa nk g membeli,ada gak setan bisik kat telinga aku.
amik lah bihun tu sket.maggi ke sket.alaaa xpe.1st day ko nk try,
mkn je sket.TAPI,ku tepis laju laju.ahhhh jgn mengada.
kalo asek nk ikut je ckp setan bisik tu.
sampai bila! syyuuhhhh g jejauh.jgn kacau aku.
NAFSU! please please! xyah nk over k.
bukan ko x penah mkn bihun tu!
xsedap pon!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. Rara go rara go!
    umi qi tgk dari jauh ye rara exercise...sbb Umi Qi nak makan pizza jap agi...hahahhahhaa (saje bg rara jeles heheh)

    ReplyDelete
  2. bagus.. teruskan usaha.. nak lawan nafsu tu yang macam susah tu. kadang-kadang tak lapar pun, tapi nafsu suruh makan :) hihi

    ReplyDelete
  3. ra ku pun nak kurus..tapi pagi ni dah melantak nasi lemak...wuwuuww

    ReplyDelete
  4. gud luck.. bila dah ada baby mmg susah sket kita nak fit cam dulu khen

    ReplyDelete
  5. akak baru sebut squat semalam.. laki dah bising2.. sakit la apa la.. terus merajuk tanak buat.. hehe..

    ReplyDelete
  6. wow rajin exeeercise..bgun kol bape tuh?hehe TB xsempat pn

    ReplyDelete
  7. bagus la rara...kuat semangat betul tu....jom diet secara sihat jom...limit ur carbo intake n exercise lots....

    good luck and all the best dear...

    ReplyDelete
  8. Bagus kuat semangat Rara nak melawan nafsu makan. Insya-Allah boleh..

    ReplyDelete
  9. All the best..insya Allah, you can do it!!!...^_^

    ReplyDelete
  10. bole tu cuma kene tahu kalori2 pemakann sume. inshaa Allah boleh. tp elakkan kalori kita amik tu x berlebihan dgn berapa byk badan kita boleh proses kalori sbb stiap orang xsm pemprosesan kalori. tp boleh bgth perempuan slalu dlm 1200 kalori shj 1 hari . so klw lebih tu jadi lemak. jadi dari pg tghari n mlm kene tahu berapa jmlah kalori supaya xlebih 1200 kalori. klw cm pg tadi da amik hot dog n ayam goring boleh jadi itu da around 500 kalori ^_^ .

    ReplyDelete
  11. akak ni kalau nak wat senaman tu semua time lakik tak de. sebab utamanya...akak ni malu benor kalau hubby tengok akak berexercise.

    sekarang ni kalau exercise kat umah, mesti time hubby kerja pagi. kalua dia kerja malam akak memang tak exercise. akak gantikan dengan berpuasa bila hubby kerja malam tu.

    ReplyDelete
  12. kita support akak dari belakang go akak go u can do it !

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com