08 November 2013

Agar Agar MILO ibuu


dah lama dh aku nk buat agar agar milo.
sbb selalu tiap tiap pagi nampk anez zamri bekal kan
untuk Hannah,so aku asek terliur je. ( anez sila update blog! )
tambah pulak semalam puasa,lg lah nafsu nk mkn agar agar milo membuak.
aku xminat sgt beli agar agar kat luar sbb mst xsedap.
tawar dan keras gila.aku x suka agar agar yg keras tu.xsedap.
aku suka yg lembut lembuttt jee~ hehehe.

so smlm gigih lah g beli bahan,
beli agar agar tali sepeket.eh aku x penah taw beli agar agar before ni.
aku ingat dulu je aku penah beli.harga nya rm1.20 kot.tapi skrg dh rm2.00 eh.
boleh tahan gak harga agar agar tu eh.hehehe.beli milo and susu setin.

balik tu trus masak untuk princess~
buat salmon grill and masak lemak suun.
pas tu kelam kabut masak agar agar.
aku buh 6cawan air dgn 1 paket agar agar tali tu.
pas tu buh susu 1 tin,sbb MIL request manis sket.hehe.
bancuh 7sudu besar milo dgn air panas.
pas tu campur je semua,campak dlm bekas.

pas tu masuk peti.lepas habis tgk Mr.Arrogant
makan nasi,sbb berbuka gigih minum air dulu.nak tgk Mr.Arrogant 
punya pasal lah.episod last mana boleh miss kan.hehehe.

lepas je mkn,trus buka peti.woiii dh keras,
habis jugak sebekas.masa buat tu dpt lah 2 bekas aiskrim biru tu.
lembuttt je agar agar aku.xkeras,manis,hehehe sedap lah kira.
princess pun suka.aku cuak gak takut terlebih air ke,terkeras ke.
tapi nasib sedap.rini bawak g opis sket.hehehe.sbb kalo x bawak
takut sampai umah nanti dh habis.kakakakaka~

ok lah.tu je nk cite pasal agar agar milo aku.
hahaha.k bai~

23 comments:

ZazaMyMoon said...

ehh seumur hidup aku tak pernah buat agar2.. kesian aku kann hahaha

klah nnt aku try ikut recipe ko tu yer Rara hehee

✿ pink velvet ✿ said...

terliurrrr.. nak buat gaqlah, hehe!

Chekgu Azrine said...

Ank2 akk pun suka agar2 milo

Cik Eka said...

Cam sedap je agar2 milo akak ni.

Nyum2.

Kalau makan sejuk2 msti lagi sedap.

Eka pun suka guna agar2 tali. Eka main agak je sukatan air dia tu, nasib selalu jadi. Kalau tak, mau lembek je. hehehehe

:: Mrs.Eady :: said...

uiii sedap nyer!

SweetLikeWhat said...

nakkkkkk

DYatie said...

Hahaha. Sempat lagi jerit kat anez suh update belog! Husb kita suka agar2. Tapi agar2 pandan. Dan kita tak pernah pun buat untuk dia. Errrkkk?? Hihi.

Lydia Miza said...

Nikmat giler mkn time sejuk

lieyalatif said...

uih rara..sedapnye akak tgk...lagi2 sejuk dlm esbok kan...zuppp zupp lalu tekak hah....budak2 yg pasti suke kan....

mychessypie said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaa tjk la step by step... kita xpernah buat agar2 tau..tp kalau family hubby panggil ni lengkong... tp mak mertua buat sedap giler..xtau cm ner..

εïзmummyHazaεïз said...

Terliur. Sedapnye mkn sejuk2

Chot said...

Sy xreti sukat air dia..xpenah buat sbb takot keras.hehe..tp agar2 milo ni membuatkan sy teringin gak nk cuba buat. Cam sedap jer!

puansazusarin said...

2,3 kali tgk pic atas tu..yg agar2 ada mata tu..haha...comel!!

Shizan Syafik said...

Klau buat agar2 confirm fobia tkt keras atau lmbik.. Hihi

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Khai♥Rin : anies said...

mkn sejuk2 mmg best...

Nadt said...

tetiba rasa nak buat jugak untuk saif..ngehehe..dasar pentiruuu..ngehehe..

Shark Kay said...

milo pun dh boleh buat agar2..
rasa cam sodap jer ni..
rasa cam milo ais ke kak.
hehe..

Myra Jay said...

Makan masa sejuk...perggghhh nyaman kan :D

CAHAYA MATA said...

Ya ampunnnnnn....!!
sedap ni makan sejuk-sejuk...aduhhhh..

minggu depan akak puasa, nak request agar2 milo jgk la Ra..bw opis eh..!!hehehehe..

*boleh ekk main order2 gitu je...ngeeee... :-p



.

najihahfara said...

sedapnya...lama dah x makan agar2 milo..feverett

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

fav i jugak nie.. mmg sedapppp!! =D

ros_reeza said...

balik kampung baru Ros boleh buat agar agar atau puding tau. kalau kat rumah memang tak buat sebab husband memang tak minat nak makan agar agar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...