06 November 2013

Cerita 2nd Anniversary kami

Happy Anniversary suami ku!
dh 2 tahun kita kawen.eh silap~ BARU 2 tahun kita kawen.
hehehe.baru lagik kan.tapi rasa mcm dh lama je.
Alhamdulillah~ setakat ni hidup berumahtangga
berjalan dgn lancar.bahagia.cukup mkn pakai~

actually anniversary kami hari Isnin 28/10 haritu.
masa tu kami kat Sabah lg.so xjd lah nk celeb,
tunggu balik kl dulu ( cerita sabah hold dulu eh.hehehe )

then sabtu lepas dh deal dgn suami aku,
kita nk g makan makan,kononnya aku nk book
gold coast.tapi cancel sbb g sabah,pas tu konon nk
book candle light dinner,tapi xjadi jugak.sbb mlm sabtu tu
nk tgk AF,hahaha boleh ke gitu.

so kami g Curve je.mkn mkn kat sana.
dh sampai curve xtau plak nk mkn apa.
nampak TGI Friday,so masuk jelah.try~
xpenah makan sana lagik,eeiii kesian kan kami.hehe.


mulanya kami x nk bawak princess.
konon nk kua dating berdua je,
TAPI.bangun pg tu.tgk muka anak.
mcm xsampai hati pulak.
xsampai hati nk tinggal dye,
so angkut lah jugak.hehehe.

masa ni baru bangun tido

sungguh sungguh papa melayan anak.hehe.

tu lah ibuu n papa kan.tgk anak je.
tak sampai hati nk tinggal kan.seyes mmg x sampai hati.
tapi bila dh bawak.xjadik pulak ibuu nk papa nk romantik
romantik.tgh makan boleh lak budak ni nk panjat meja.
pas tu kacau org meja belakang.hahahaha.
pas tu dh mkn kena kejor pulak dye.
nk berlari sana sini.huaaaaaa~
sabo je bebanyak.

lepas tu yg paling kelakar nya,
konon nk celebrate anniversary.so kena buat aktiviti
utk mak pak nya lah.tgk wayang ke apa ke kan.
tapi wayang kemana,makpak kemana.

bawak anak main kereta control.
pas tu bawak anak g main kat kids-eworld.

dye dh panjat moto sebelah tu sebenarnya,tapi papa bg naik kereta.

nak jugak kat moto tu.haiiii awak tu anak dara!

berdiri dlm kereta.ko mampu?!

yoyo ooooo je ko kan nak~ padahal papa yg control.hehe


x pasal pasal anak jugak yg dpt habuan~
hai lah anak~

eh~ aku n suami pestime taw makan kat TGIF,
best jugak makanan dye.laki aku suka gila.
grill chicken,salad,air dye apa ntah aku lupa nama nya.
pas tu pasta dye,seyes sume sedap sedap belaka.
tapi servis lambat sket.bagi aku lah~

salan yang sedap! laki ku suka!

ibuu punya!

papa punya!

air yg gila sedap.aku suka.tapi korg kena bgtau taw,xnk yg akohol.
kang dorg buh akohol kang naye~ hehehe.

sampai petang jugak kami kat sana,
last skali g IKEA.hehehe.aku craving daim cake.
tapi xde pulak.frust!

k.lyn kawan aku ckp ada jual.tp 1 whole.
kat bahagian karipap ikea tu.hehehe.
mana nak tau kan.tapi aku try jugak rasa kek almond
yg ganti daim cake tu.ok lah.sedap jugak!
hehehe.tapi x boleh lawan daim cake lah!

hmmm boleh lah~

hmm apa lagik nk cite eh?
hmm xde dh kot.tu jelah cerita anniversary kami
yang xberapa nk romantik.tunggu lah princess besar sket.
tunggu dye paham,baru tinggal dye.hehehe.
masa tu,rasakan wahai anak.kena tinggal ngan ibuu! hehe.

eh nk tau x.aku n laki aku.dh masuk 2 tahun lebih x tgk wayang sama sama taw.
kesian kan.yelah,nk tgk cane.takkan nk bawak anak yg tgk melasak
ni masuk wayang.kang org bukan tgk wayang.org tgk aku yg mewayang kat sana.
ibuu turn tu HULK.kejar anak! hahaha

ibuu yang suka jd hulk! hehehe

p/s : Happy Anniversary suami ku! terima kasih kerana selalu bahagia kan
isteri mu ini.moga kita kekal ke akhir hayat~ bahagia sampai syurga.Amin ♥

21 comments:

Sumijelly Sumi said...

Alahamdulilah... dah 2 tahun..

ye bertul.. klau bawa anak memang tak jadi romantik la...hahahaha

tapi kalu tinggalkan anak rasa sayang lak.. sbb sunyi..hik3..

susah kan?? apa2 semoga perkahwinan ini akan kekal hingga ke jannah... amin

Sumijelly.com

mama leen said...

hepi anibersari!!

:: Mrs.Eady :: said...

happy anniversary dik :)
amin!~

imie fatiema said...

tahniah, hepy anniversary semoga bahagia bawa ke syurga =)

mama tisya said...

daim cake dh tkde...suka daim kek...TGIF menu starter yg sdap mac & cheese..dessert die pn sedap tp kena mkn rmi2 baru best

faraherda.razalan said...

Rara, happy anniversary! Comel je baca entri ni. Hehehehe...sy pun suke TGIF more than Chilis. Tataulah nape. Serasi dgn tekak kot? Hehehehe....rajin jugak Rara n hubby jln2. Klu sy, dah surrender nak jln msk smpi ke Ikea tu. Hehehehe....

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Lynda Che Lah said...

happy anniversary Rara..sepanjang 4 tahun kawen..4 tahun gak anniversari tak pernah tinggal Qoid..tak anniversari pun tak smpi hati mau tinggal..hihi

ameris said...

manis je rara.
mmg gitu rara, kalu dah bawa anak xleh nk lomentik2. akak pon sama kenkonon x nk bawa pastu kesian... bila bawa jd jd aktiviti dgn anak laaa..

ct shah said...

happy anni rara!semoga kekal sampai ke syurga .amin.
aku penah bawak eryn dan anne gi tgk wayang.hehe.masa tu anne baru pas pantang kut.but she's veryyy behave.tido jer even kuat berdentum speaker kat dlm cinema tu.eryn lak gi skodeng couple kat belakang kitorg tgh wat projek (pelok2 kut).:p

ZazaMyMoon said...

Happy belated anniversary Rara..
wahhh kau!!! anniversary sama date ngan besday aku wehh hehe..

Queen Teratai said...

Happy anniversary.. moga kekal bahagia bersama hingga ke hujung nyawa... Moga Allah merahmati rara & suami yer...

rossi rossa said...

Happy anniversary rara...bahagia till jannah....

~ NANA ~ said...

happy anniversary rara! semoga bahagia selalu :) i pon dh lama giler tak mkn kek daim!!!

Puan Mell said...

hepi anniversary dear..

Chekgu Azrine said...

Syukur alhamdulillah...
Tahniah sis..
Semoga berkekalan hendaknya...
Sweet je sis punya muka..hehe

MizzTina said...

epi anny rara n suami.. moga berkekalan hingga syurga.. aminnn

Cik Eka said...

happy annivesarry kak rara dan suami..

nengok makanan adeh sume sedap pepetang ditambah musim sejuk ni. Hehehehehe

~MommyAqilMedina~ said...

Happy Anniversary Dear n ur Husband..Semoga kekal hingga ke Syurga..Amin!

SweetLikeWhat said...

ra samalah!!lamanye dah tak tengok wayang...

CAHAYA MATA said...

boleh imagine mcm mana princess dgn nak naik atas mejanya..nak kacau org kerusi belakang lagi..hahahahaaa...!! panjang akaiii sungguh pincess...baguss...bagus.. :)

Happy Anniversary-ry-ry-ry Fura..
hehehehe.. semoga kekal bahagia hingga syurga ye... :)


p/s : akak pun tak pernah makan kt TGIF tu..nak ajak pakcik memang x laa..errmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...