06 November 2013

Harini RABU bukan ISNIN

gambar cilok IG

eh harini rabu ok.bukan isnin.hehehe.
aku rasa mcm harini hari isnin pulak.
jalan jem kemahen mcm hari isnin.
huaaaa stress lah~

aku keluar mcm biasa harini.kul 7am,
tapi sampai sama gak,nk dekat kul 8am,
nasib lah bawak bekal.so xyah beli breakfast.

harini aku masak gulai lemak labu kat princess,
xtau nk masak apa dh.
so masak labu utk dye.
grill vege and chicken,aku buh cheese sket.
adik aku kata princess pandai.
dye mkn brokoli tu yg ada cheese je,
yg xde cheese dye xnk mkn.

aku? breakfast dgn roti je.
jap g buat lah nescafe je,
lucnh mkn rumput n hotdog tu je ye!
sila diet ye safura!
tolong sedar diri awak dh gemuk!

hahahaha.ok bai!

3 comments:

Qhaifa Nur said...

macam hari isnin..padahal rabu
rajin bawa bekal...sedapnya

faraherda.razalan said...

Boleh kenyang ke Rara mkn sosej dgn dedaunan tu je? Bg sy lah kan, diet mcm ni lagi menggemukkan tau sbb mendorong tabiat kemaruk makan. Makan je mcm biasa cuma kecilkan portion nasi. Lauk byk takpe. Tp tgk cara msk lauk gak. Gantikan lemak dgn low fat milk. Gantikan palm oil dgn olive or canola oil. Dalam seminggu, gantikan nasi dgn kentang atau pasta. Kurangkan frozen food mcm sosej tu sbb byk angin. Angin tu yg selalu saiko kite gemuk. Kurangkan white bread tp gantikan dgn wholemeal bread. Bun putih yg Rara makan tu, kalori dkt sama dgn sebungkus nasi lemak RM1 tu tau. Hehehehe....

Mar Mansor said...

terbalik dgn anak saya..dia x suka cheese..y ada rasa cheese akan diludahnya..huhu..
& tekak melayu..pg2 nak bubur @ nasi panas berkuah..mi pun ok gak...bg honeystar pun xmau..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...