Image and video hosting by TinyPic

22 November 2013

Kenapa Aku sayang Pok Amai Amai?


klik utk nampak besar sket.hehehe

Pok Amai Amai nick nama blog dia.
nama dia sedap " Faraherda "
hehehe. hai kak! sbb sy sgt sayangkan akk.
sy up satu entry untuk akk.
korg yg lain lain jangan marah pulak eh.
knp aku up satu entry untuk akk Fara,
sebabnya dr dulu sampai skrg,dia selalu bg semangat kat aku.
xkira lah entry apa yang aku buat.dia bukan jenis org yg komen sambil lalu.
komen dia semua kat blog aku semuanya boleh aku guna pakai.
boleh aku amik utk kehidupan seharian aku.

dia bukan jenis yang komen
" eh bagus entry ni "
" eh yeke ni "
" eh comels anak awak "

tapi dia komen selalu benda yang bernas.
lama jugak aku kenal akk Fara,dr sebelum kawin ke?
ke lepas kawen.ntah lah.lupa dah.
aku suka baca tulisan dia.dulu selalu update.
pas tu senyap kejap.pas tu ada balik.
mengandung rupanya akk aku ni.hehehe.
moga kandungan akk sihat sihat ye kak!

korg jgn terasa jugak pasal komen.korg pon ada jugak bg
komen yg terbaik.cuma xsempat nk buat entry utk korg je kot.
hehehehe.

pasal diet ni.akk Fara lah yg banyak bimbing aku.
tiap kali aku update pasal diary diet aku.dye mesti komen.
sampai aku stress stress lah dulu.hahaha.

lepas aku amalkan diet sihat.ikut cara akk Fara,
now mcm dh ok.aku xde sgt nk craving mkn gila gila.
xstress.perut pon kenyang je.dan mkn x banyak.
thanks sgt kak Fara! saya sayang akk~ hehehe.

nk diet bukan senang.
seyes cakap.bukan! bila stress trus nk g mkn magnum.
bila sakit hati trus nk mkn banyak.
kena kuat! ingat lah yang awak tu nk diet.
sampai bila nk jd cm ni.xdisplin.

aku tengah mencuba.mencuba sebaik mungkin.
mungkin lambat.tapi pasti ada hasilnya~
xnk push sgt.bukan penting pon.tapi penting jugak untuk
suami dan kesihatan,bukan perempuan chubby xlawa.
lawa gila hokkey! tapi kurus sket pon mcm ok kan.hehehe

hehehe ok lah.hope aku boleh pakai balik baju kurung n jeans lama.
amin!

semalam aku siap buat poster utk kurus ni.
aku kalau tgk gambar lama aku,aku mst bersemangat.
so aku buat satu personal poster untuk aku.
hehehe.

amacam.mcm tercabat kan.hehehe.hope aku boleh kurus! wakakaka.jgn gelakkan aku k!

10 comments:

Hana Soffelia said...

betul ra. aku sokong cakap fara tu. kena kurangkan portion. seminggu aku buat mcm jadi tp lepas tu nk period, kemain lapar, entah jin apa dlm badan aku ni. hahaha terus skip sampai skarang.

Umi Qi said...

Rara, ku support u ye...semoga dapat kurus mcm dulu...tp Umi Qi tgk rara cantik dah...kalu kurus lagi wauuuuu

Nurzakiah Hanum said...

wow

faraherda.razalan said...

Alamak, malu-malu kucing sy jadinya. Hahahaha~ Thanks Rara atas penghargaan yg tak ternilai ni. Sy mmg tak suka kwn2 stress sbb diet. Sbnrnya, sy pun pnh stress mcm Rara. Tapi hasilnya nan hado jugak sbb amalkan diet tahan makan. Sudahnya, kemaruk makan. Warghh!

Pk kan diet, semua benda boleh tolak tepi. Skg ni even tgh preggy, lagi teruk kena diet sbb bukan kena kurus tp sbb takut kena kencing manis bt kali kedua. Lagi teruk dietnya Rara. Hahahaha~

Apapun, Rara jgn stress2 k? Be happy.

=D

Munnafendy said...

haha...kak fara kalao tiap kali komen memang 'betul2 komen' n kadang2 rasa mcm dekat je ngan kita.

goodluck rara! xtau nak bg nasihat apa sbb xreti bab2 kurus2 nih...kuat mkn lg ada la..so far setakat ni rasanya kurus sbb bf je la kot..

:: Mrs.Eady :: said...

uhuks....uhukss....

hehehee....dak fara tu mmg bagus lagi-lagi part sinis lagi akak suka! :)

msredcheesecake said...

paling lama pun akk diet seminggu je...hahaa...
seronok kalau ada irg suka tegur kita...

Queen Teratai said...

sya x berdiet tu yg xtau nk komen ape.. kalau tny Queen semua Queen bedal badan dah mmg kurus mkn byk mana pun tetap kurus.. so mmg xde ilmu dlm bab2 diet nk kurus ni.. Queen dlm cubaan utk menambah berat badan adalah ni rara oiiii... hehehehehe

Farah Waheda Wahid said...

kita boleh kenal kan siapa yang komen sekali lalu setakat nak ambil hati dan nak minta kita datang blog dia dan komen balik dan siapa yang sebenarnya baca betul2 entri kita dan ikhlas..betul tak rara...anyway memang betul, kalau nak diet dietlah secara sihat ek dear... jangan sampai mudarat diri sendiri...take care...

mrs kayrul said...

rara, sejak tengok diet rara nie pun kita cuba jugak diet...masa mula2 tue susahnya..perut nie asyik jer lapar...sekarang dah ok sikit...kita ajar perut nie makan dalam kuantiti sikit...nak badan slim macam bujang dulu...huhuuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...