12 November 2013

Manusia makin KURANG BERAKAL!

Aku sakit hati.
Xtahan dah nk luah kan.
Membuak buak dh jantung aku ni.
Dh xtahan sgt!

Pg pg aku dh sakit hati.
Mana tak nya.pagi pagi manusia ni dh
buat aku naik hangin.huh!

Drive kat atas jalan raya sama sama.
Tapi agak agak lah wei.
Ko driver aku pon driver.
Bg lah jalan.kalo ko bg aku lalu.
kete ko remuk sebelah ke?
Kalau bg aku lalu ko dpt sakit ke.
Yg moto pon satu.
Kalau dh tau org bg signal bg lah lalu.
Konon ko naik moto besar.ko bagus?
Eh laki aku pon ada superbike.
Tapi jgn lah belagak wei.
Kalo aku lalu nk rem rem sebelah aku.
Bagus sgt lah tu?!

Td masa nk sampai pintu rtm.
Aku cakap ngan mak aku.
Ckp pasal nk balik this week.
And maksu aku pon nk bersalin harini.
Dlm hati gundah gulana.aku call mak aku.
Sampai depan tempat slash.
Aku nk cr kad aku.
Lmbt 5saat je.tapi boleh lah org
Belakang hon hon.
Wei ko xleh sabar ke.
Sakit lah hati aku.
Aku pon selalu gak kena,
Org depan lambat.tapi xde lah aku
nak hon hon xtentu pasal.
Pk lah sket.takkan nk honnnnnn je.
Ko pon bukan perfect sgt!

Tu lah manusia ni kdg kdg.
Fikir dye je gud.dye je bagus.
Pagi pagi please lah senyum.
Tak yah lah nk poyo sgt.
Jadi lah org yg berakal.
Fikir fikir.

Huh tu je.
Tu je nk luah kan.
Jom naik opis.
Jap g ada meeting.

Harini masak aglio olio kat princess.
Pic xde.harap maaf.hehehe.
Bye.morning korg~

18 comments:

ros_reeza said...

sabar..sabar.. sikap manusia, pelbagai ragam ..

TelingaBulat said...

ambuiii ni luahan kee ape ni?btol2 marah ni heheh

Chekgu Azrine said...

samala sis..
derang ni kebanyakan bila bawak keta terus jadi tak berakal..
padahal belajo semua tinggi2 tuh

Lynda Che Lah said...

sabar Rara..drive g opis pagi-pagi mmg boleh mendatangkan amarah..huhu

Amanda Suria said...

Sabar rara...manusia akan jd kelam kelibut bila xde kesedaran sivik...

ameris said...

sabar yer rara...

cam comel je rara wat muka gitu.

Wawa Yusoff said...

yg kurang akal tu mmg kurang lah.. kita yg nak melayan nya pon boleh jadi hilang akal..! Grrrr *emosi*

:: Mrs.Eady :: said...

nama pun manusia kan..

:: Mrs.Eady :: said...

nama pun manusia..

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 hal kan kak.

ZazaMyMoon said...

aku baca pn sakit hati wehhh... mmg selalu kena mcm tu jg.. diorang berani buat mcm tu sebab tgk kita ni ppuan yg drive.. bodo setan punya orang!! abes ingat org lelaki perfect sgt ke??!! *aku plak emo lebih* hahaha

Umi Qi said...

alamak...baca entry rara nih pun ju dah rasa nak marah gak nih...haishhh

Nurzakiah Hanum said...

sabar je kan

faraherda.razalan said...

Jgn kata Rara, sy ni pun sakitlah hati....hari2 ade je tak kena. Bygkan kt tgh2 highway, ade 2 org makhluk bernama manusia bwk motor beriringan. Dgn x pki helmetnya. Bile kite hon, die pulak berlagak samseng. Apa cite?

Ayu azmir said...

harap bersabar

mama_ka0ri said...

sabar rara..

muka comel yg tgh geram ek..hehe..

Ratu Hatiku said...

Itulah masalahnya sikap org malaysia nie bila atas jln raya..xblh nak tolak ansur...

Nafisa81 said...

sabar...nnt cepat tua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...