13 November 2013

PADUSI by Rozita Che Wan dan Ayu Raudah



semalam adik aku nk tgk Diary AF,
pas tu dye ni peel nya.kalau nk tgk 1 cite tu,
awal awal dh bukak.sampai xleh nk bukak channel lain.
so sblm diary af ni,ada 1 program ni,aku xtau apa nama dye kat RIA ni.
tgk tgk ada Che Ta ngan Ayu Raudhah.
dorg cite pasal product dorg.Butik Tudung
PADUSI namanya~
ada lah istilah padusi tu.tapi ku mls lah nk terangkan kat sini.
korg google lah eh.hahahaha.

aku xtau lak dorg ni bukak butik tudung.
rupanya dh lama eh.dh 2 tahun gak kan.

aku google google td,jumpa lah Fb dye.
korg search je Padusi.mst jumpa punya.
mmg lawa lawa gak tudung nya.
tapi REGENYAA~ mmg pensan tgk.
sampai rm150 - 200 pon hado!
haih~ dasyattt~ aku tgk kat pic asek sold out je~
hebat kan!

smlm Che Ta kata dorg pakai kain yg berkualiti,
manik dan lace yg bagus.beli kat Bangkok.
vahhhh dasayyttt~ mmg 1 beg dye bawak masa beli kain.
dan dorg kata design dorg sume buat sendiri.
bagus kan~ tapi shawl yg patch ngan lace tu dh ramai dh org
jual lah che Ta.hehehe

ni smlm ada masuk tv.masa che Ta baru nk patch rm290 ye!

dorg kata tudung dorg dr yg sesimple simple sampai lah yg
ke overrr se overrnyaaa.mmg sume ada.kalo tgk kat FB dye.
mmg pon.dr yg simple sampai yg over.sume ada.
sonok lak aku tgk.tapi mahal woiii~
boleh beli pampers anak.hehehe

dorg kata jugak.tudung ni mmg handmade bye Che Ta,
Ayu dan kakak dye.dorg mmg biasa dh menjahit.
mak dye dulu tukang jahit.so no wonder lah kan.
mmg pandai mejahit kan.

lawa kan yg ni =)

eh aku pon minat menjahit taw.tapi xreti nk mulakan mcm mana.
aku rindu nk buat felt mcm dulu.tapi skrg x boleh lg.
kalau buat kang~ felt kemana.anak kemana.
hahaha.xpelah.tunggu princess besar sket lah kot.

*eh korg kalau beli tudung Padusi ni.bgtau eh.nk tgk~ hehehe

ni rm190
lawa kan yg ni.mcm baju!
yg ni comei gak!

yang lain korg tgk sendiri eh.
ada banyak lagik.
kalo mahal.korg beli kain and buat sendiri.
hehehe.senang je ni~ #ehbelagak! hahaha

19 comments:

Masni Syafie said...

PADUSI...baru tahu...hihihi

mama_ka0ri said...

tak tahu pon diaorg jual tudung..haha..lambatnya aku!

Nurzakiah Hanum said...

bisness family

ZazaMyMoon said...

giler bab! mahal wehhhh.. orang dulu2 tak pakai pun tudung mahal2 & renda2 mcm ni elok jer penampilan diorang.. huhu

Cik Eka said...

eka pun ade tngok ni semalam.

Dalam hati eka, misti mahal ni. Sebab handmade kan.

Tapi sume lawolahhhhh tudung dia. Geram plak kite tengoknye. hehehehe

Umi Qi said...

rara cantik yer tudung padusi...mmg fengsan kalu nak beli kan rara...sure mahal nak mampus...kalu kahwin xperlah beli...berbaloi tgk jahitan dia

ameris said...

che ta kalu pakai tudung lawa jek...
tudung rm190?? gulpp

tp pareeda punya ada sampai rm500. mmg idok laa nk beli dgn rege tu.

eima said...

che ta tu kejap aku tgk pakai tudung kejap terbuka ...hishh hishhh

Liyana said...

selebriti bizz ni...

suka tgk yg ashraf muslim jual telur itik tu.. hehehe

JunAina said...

Adioooiii la...mahal gaks eh. Tak pelah nanti akak merayau je kat Jalan TAR tu carik tudung, padan patut le dengan kita yg nak pakai. Mahai2 tu retis ke datin2 ke tak pelah pakai.

~AmyLiana86~ said...

alahai..mahalnyer..tp comey yg biru tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

padusi ea..ok t nak tgk..

nursuhada aziz said...

Saya tengok jugak rancangan nie..tapi memang mahal gilos..hehe..untuk retis retis mampu la kot..gaji ciput sejemput ni boleh pandang je lorhhh!hehe

diana said...

tu untung kalau orang pandai menjahit nih..akak bab menjahit memang ke laut la..

Syida Rasyidah said...

ada tengok jugak semalam, serius cantikkkk :)

faraherda.razalan said...

Aduhai...hanya secebis kain, rege gitu sekali? Terima kasih jelah. Dan sy hrp moga tudung yg dijual mrk menepati syarat.

Queen Teratai said...

mak aii rege.. fengsan... hehehe.. xmampu la nak pakai tudung padusi ke.. fareeda ke.. mmg x berkemampuan.. ku mampu beli tudung aidijuma je.. cun pun cun.. kihkihkih

dalila said...

haah..aritu macam penah tgk (kt mn ntah xingat) gambar che ta tgh menjait bead kat shawl..

Amanda Suria said...

cantik mmg cantik...tp apasal mahal gilerrr....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...