Image and video hosting by TinyPic

12 November 2013

Popian Nestum : Jajans anak

Bila kita makan jajans.
Automatik princess pon nak.
Aku buntu nk pk,jajans apa yg bagus utk
bagi princess mkn.
Aku xnk bg dye mkn jajans lain.
Yang beli beli tu.banyak msg.
So tetiba terfikir nk buat popia nestum.
Senang dan cepat.
Mlm td trus buat.
Kulit popia mmg dh beli hari ahad ritu.
Smlm lepas bukak puasa xde buat pape.
So jom lah kita main gulung gulung.
Laki aku tolong cabut kan kulit.
Aku gulung kan.kalo laki aku gulung,
asek x lekat je kulitnya.hahaha.
Pas gulung gulung.kena gunting.
Gunting lah serong serong.
Pas tu goreng.dah agak agak kuning.
Angkat lah.
Nestum tumbuk sket.masuk gula castor
Sikit je.pas tu masuk susu princess.
Hahahaa.kejam x.pakai susu anak je.
Pas tu gaulkan sume.senang!
Princess mmg suka benda benda keras cm ni.
So jadilah jajans yg healty.
Healty ke? Boleh lah dr xde kan.
Hhhehe.kalo princess suka.
T leh buat ag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. hmmm bagus gak buat sendri jajan anak ni. healthy pun iyer..

    ReplyDelete
  2. ko baik2 tercokek anak ko mkn benda keras2 tu Rara hehehe..

    hope princess suka lah yer dgn jajan baru ni.. boleh ibu main gunting2 lagi mlm2 hehe

    ReplyDelete
  3. bagus ...better buat sendiri kan...takde msg bagai...yg penting sihat dan sedap....ish nak buat gak laaa..nestum ade kat umah tu...tgl nak beli kulit popia jek nieh....

    ReplyDelete
  4. kita x serajin rara la nak menggulung...hehehhee

    ReplyDelete
  5. ooo sedap nih... princessdah makan jajan2 ni ye..

    ReplyDelete
  6. bkn pricess jer nak ni,
    shark pun nk jugak nie..
    hehe..
    mmg sodap jajan ni.

    ReplyDelete
  7. Mcm ni caranya.. Suka mkn je.. Tp xpnh tau cra nk buat.. Haha.. Tq 4 sharing rara

    ReplyDelete
  8. HEALTY LA TU DR BG MKN MSG TU ..

    ReplyDelete
  9. ni jajan utk mak sekali nih rara.. kehkehkeh.. buat lebih la, kasi ciknaa menjajan same :)

    ReplyDelete
  10. Qoid pun suka..feveret..kalau Onny dia yang buatkan..satu hari boleh abis satu balang..

    ReplyDelete
  11. dia suka mintak jugak ye Rara..sma macam Mikhail..makan nasik dengan sambal belacan pun dia mintak..pernah dia ngamuk guling2 sebab nak minum kopi..adoi.pening kepala..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com