12 November 2013

Popian Nestum : Jajans anak

Bila kita makan jajans.
Automatik princess pon nak.
Aku buntu nk pk,jajans apa yg bagus utk
bagi princess mkn.
Aku xnk bg dye mkn jajans lain.
Yang beli beli tu.banyak msg.
So tetiba terfikir nk buat popia nestum.
Senang dan cepat.
Mlm td trus buat.
Kulit popia mmg dh beli hari ahad ritu.
Smlm lepas bukak puasa xde buat pape.
So jom lah kita main gulung gulung.
Laki aku tolong cabut kan kulit.
Aku gulung kan.kalo laki aku gulung,
asek x lekat je kulitnya.hahaha.
Pas gulung gulung.kena gunting.
Gunting lah serong serong.
Pas tu goreng.dah agak agak kuning.
Angkat lah.
Nestum tumbuk sket.masuk gula castor
Sikit je.pas tu masuk susu princess.
Hahahaa.kejam x.pakai susu anak je.
Pas tu gaulkan sume.senang!
Princess mmg suka benda benda keras cm ni.
So jadilah jajans yg healty.
Healty ke? Boleh lah dr xde kan.
Hhhehe.kalo princess suka.
T leh buat ag

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Ayu azmir said...

macam sedap je

ameris said...

hmmm bagus gak buat sendri jajan anak ni. healthy pun iyer..

ZazaMyMoon said...

ko baik2 tercokek anak ko mkn benda keras2 tu Rara hehehe..

hope princess suka lah yer dgn jajan baru ni.. boleh ibu main gunting2 lagi mlm2 hehe

lieyalatif said...

bagus ...better buat sendiri kan...takde msg bagai...yg penting sihat dan sedap....ish nak buat gak laaa..nestum ade kat umah tu...tgl nak beli kulit popia jek nieh....

mrs kayrul said...

kita x serajin rara la nak menggulung...hehehhee

εïзmummyHazaεïз said...

ooo sedap nih... princessdah makan jajan2 ni ye..

Shark Kay said...

bkn pricess jer nak ni,
shark pun nk jugak nie..
hehe..
mmg sodap jajan ni.

Shizan Syafik said...

Mcm ni caranya.. Suka mkn je.. Tp xpnh tau cra nk buat.. Haha.. Tq 4 sharing rara

Masni Syafie said...

like this...hihi

eima said...

HEALTY LA TU DR BG MKN MSG TU ..

CikNaa said...

ni jajan utk mak sekali nih rara.. kehkehkeh.. buat lebih la, kasi ciknaa menjajan same :)

puansazusarin said...

nanti blh buat ni..

Lynda Che Lah said...

Qoid pun suka..feveret..kalau Onny dia yang buatkan..satu hari boleh abis satu balang..

DYatie said...

Rajinnya mu ra!

diana said...

dia suka mintak jugak ye Rara..sma macam Mikhail..makan nasik dengan sambal belacan pun dia mintak..pernah dia ngamuk guling2 sebab nak minum kopi..adoi.pening kepala..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...