21 November 2013

Princess : dah ada Tab sendiri?

" untungnya princess,kecik kecik dh ada tab sendiri "

Tu yang aku selalu dgr org cakap.hehe.untung x untung lah.tapi aku pon jeles kat princess sbb dh ada tab sendiri masa umur setahun.hahahaha.

Kes nya begini.

Dr baby lg mmg aku ajar dye dgr lagu.tgk video.lagu lagu baby lah.dulu twinkle.twinkle.baba black sheep.bb tv.and mcm.mcm lagik.

Dulu mmg tgk kat hp aku je.aku pakai note.so screen agak besar lah.ok lah dye tgk.

Makin princess membesar.makin banyak video yg aku upload.sampai hp aku pny memori pon dh low.

AND

yang paling parahnya.dia nk tgk video 24/7.sampai aku xboleh nk tgk hp aku.sampai xleh nk buat apa.dia akan leka tgk video.ulang ulang pon xpe.habis?! Mak ko ni nk berinstagram cane nak oiiii.

So aku decide ngan suami.jom beli tab kat princess.terpaksa sgt.kebetulan kawan suami aku nk jual tab acer dia.acer icornia 10inch tu.rm250 je.gila xnk amik.kami pon amik.cantik lg.elok.cuma.cover je kena beli lain.xpe.cover xpenting.

Tp acer icornia ni mmg bagus.battery mmg tahan lama.princess tgk video dr pg sampai mlm pon boleh tahan.2hari skali baru cas.

Princess skrg mmg stock lelap sendiri sambil tgk video.haih senang keje mak ko.mmg xyah nk.tepuk tepuk dh.

Aku donlot pun cerita yg bagus lah utk dia.phonic song.tu.mmg fav dia sgt.sofia the first.pocoyo.lagu lagu Nursery rythm.bb tv.dye mmg suka.A B C.1 2 3.

Aku harap.even aku xsempat nk ajar.dye boleh belajar dr videovideo tu.skrg pon dh nmpk dye dh mula.berlajar dr video tu.hehehe.aku ni kdg kdg xsempat nk jd cm korg.ajar anak.luangkan masa ngan anak ajar flash card.ada playroom anak.aku teringin sgt.tp apa kan daya.mungkin 1 hari nanti.tp aku tetap nk bg yg terbaik utk anak.InsyaAllah.

Moga princess jd anak yg cerdik ye syg~

P/s : apa lg video utk budak setahun eh.

25 comments:

HanNis SaNia said...

Hamboi rara kemain princess yep? hihi .. nti jgn dapat 5A kasi mini cooper jgk sudah la. hihihi

lieyalatif said...

betul tu rara...akak rase mmg semua budak dah ade gajet sendiri kecik2 tau....tak ipad , tab....beza ngan kite dulu kan....kite dulu main korek2 pasir jek hah heheeheheh

missayu said...

kalau nia,bagi la video best sekali pun,5 minit pertama jer bertahan...hahaha..lepas tu dia lagi suka xplore main2...xcept flash card kat tab jer yg boleh buat dia duduk diam smpai kita habis flash..hehehe

Aty_Fared said...

aty nyer tab die buat macam die punyer...haaaiihh..tapi aty kawal waktu2 nak tengok..sebab tak elok kalau aty nak bagi qaleef setiap masa..nanti die boleh dok hadap dari pagi sampai kemalam bende tu jer...tak elok tuk mata dan tulang..jadi kat umah aty memang tak nak kasi langsung...die hanye boleh main ngan mainan sedia ada... kat luar..dalam kereta atau kedai makan baru aty kasi..tuk kawal pergerakan die..kalau tak..tak senang nak makan oooii...huhuhu...

msredcheesecake said...

comelnye princess... rasa cam nak pinjam je sari...hheee...

budak skang kalau layan tab kita pun tak merasa...hhee

Nurzakiah Hanum said...

amboi :)

JunAina said...

Amboiii bersungguh benar mngadap tabnya tu...

Fizalinolie said...

Alia pun suka tgk video kat handphone. Tapi fiza disiplinkan dia sejak dari awal ada masa tertentu je tengok. So far until now... Dia still ikut schedule...

Budak kecik memang minat video baby song. Fiza pun byk download sampai tambah ram. Haha...

Love Razila said...

Cik Rara...kalau u ada play store dalam acer tu, u boleh d/load ibook, memang best dia buku story tapi tab yang bacalah...ada senikata kat bawa tu, so boleh tukar2 language...my soon yang 3 year tu pon suka tgk sebab dia story kan pastu in sametime dia belajar tiru cakap buku tu...but saya x surelah suitable ke x dgn budak 1 year tapi My doter Iman pon join sekaki tgk HEHEHHE =)

Fiza Rahman said...

Best nya princess dah ada tab sendiri. Cer download video Voices of Ummi. BEst ☺

shaFazie said...

anak buah azie pon sama..lgi terer dia guna tab...kalah azie hehe

aizamia3 said...

dulu pernah beli tab untuk anak tapi bila dah berjaya dirosakkan, makanya sekarang tgk kat tv jelah.. hehehe..

Rizziela said...

Wah..untungnya

Puan Mell said...

comeiinya gaya pricess yg last tu. kemahen lagik. hahaha

syoklah princess dah ade tab sendiri.. untung kn bdk2 sekarg ni..

MizzTina said...

kemain lg ko eh princess...

ZazaMyMoon said...

kauuuu!!! kecik2 lagi dah ada tab.. makcik dulu hp pun payah nak dapat nak oii hahahhaa

Cik Mun said...

seronokla die..hehe

Kakzakie said...

Kakak tak nak komen tab tu tapi nak komen pipi & kaki princess yg menggebu dan menggoda. Geraaaammm tengok kan. Best kalau dapat gomol ni:)

Suria Lekatlekitgurl said...

elok kurangkan skit rara.. akak dh kurang utk lala. akak nak lebihkan aktiviti fizikal je sekarang ni. itu lebih merangsang perkembangan otak. akak dulu pun sama macam rara jugak.. sonang kojo den. bg je budak tu nganga depan TV atau tab.. buat la keja apapun dia tak ganggu. tapi effect tak bagus utk perkembangan minda budak2.

ameris said...

wahh princess dh ada tab sendri...
rara, nnt share edu video ekk

CikNaa said...

geram sesangat tengok dia tau..kiut!

adrianna syaz said...

Bleh blaja2 abc ni kan..klik2 iklan keta tuk rara :)

Qhaifa Nur said...

untung anak-anak sekarang...
sukalah tengok princess duduk cam tu...comel

lily lotus said...

mmg bertuah bebudak skrgkan. takpelah yg penting anak happy dan mama dia pun selesa buat kerja tanpa gangguan. hai..salam perkenalan :)

Amanda Suria said...

Anak2 skrg celik mata je dh ada gadjet kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...