Image and video hosting by TinyPic

11 November 2013

Princess : dah pandai lembik lembikkan badan

anak aku sejak dah pandai jalan ni.
g mana mana mmg xnk lah duduk dlm stroller.
JANGAN HARAP nk duk lama.
duduk 5mint je.pas tu berdiri dlm tu.
haih APTB~

so bila dye dh berdiri tu mcm ok lg.
tapi dh memanjat nk keluar dr stroller.
mcm tu mmg x boleh jd.kena angkat jugak
bawak keluar.princess mmg susah hati kalo duk dlm
stroller tu.aku pon xtau lah knp.susah sgt hati dye,
org dh tolak dye sedap sedap dlm tu pon xnk.
hishhhh~

bila dh bg dye jalan sendiri pulak.
kita nk pegang tangan,dye taknak.
bila aku pegang tangan dye,dye rentap balik tangan,
sampai duduk duduk kat lantai~
ko banyangkan mak ko dh vouge habis ni.
pakai heels,tetiba anak duduk duduk atas lantai,
x ke naye je terbongkok bongkok mak ko ni.
nasib x tergeliat kaki!

*lepas ni keluar kena pakai kasut sport! hahaha.

pas tu bila lepas tangan lak,
budak yg terlebih ramah ni,sesuka hati je nk g tegur org,
pegang anak org,pegang kaki org,amik barang atas lantai,
dye tegur lah ntah sape sape,mak koooo ni jugak yg kena
buat muka x malu mintak maaf balik.ahahahha.

kalo dukung pulak.
lagik lah jgn harap,
di lembik lembik kan badan,nk jugak turun~
haiiiii anak,masa tu kalo ibuu nk tukar jd hijau pon dh boleh sgt dah,
tapi berkat kesabaran selepas menjadi ibuu ni.
ibuu sbr lagik.fuuhhh~ lap peluh,
nasib lah papa ada.papa layan,papa kejar,papa dukung.
hehehe.tapi papa pun kadang kadang geleng kepala jugak.
hahahaha.

aku tau,anak korg pon mesti cm ni kan.
kalau korg ckp *TAK PUN.aku mmg salute kat korg,
cane korg ajar anak? meh ajar aku plak.hehehe

bai! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. hahaha! anak aku yg baru 7bln ni pon dah bole mengundang kesabaran yg tinggi .. pengsan la kalau dia dah ade kaki nanti :P

    ReplyDelete
  2. sama je budak2 rara.. nak2 lagi time2 camni la dorang nak explore macam2.. macam lala ni masuk 2 tahun terkawal sikit dah. kalau tak dulu.. macam puteri jugak la.. stroller lala tu beli macam buat syarat ada anak je.. blh kira pakai berapa kali je. dia memang tak suka duduk dalam stroller. kalau jalan jauh ke bawak stanby.. sebab bila jalan tempat jauh mesti kita nak jenjalan 1 tempat tu lama.. yelah melawat tempat org.utk dia tidur jer.. tu pun jarang sgt dia nak tido.

    ReplyDelete
  3. Same la anak kt..wuu..ibu yg vogue ni kne kejar anak..fuh..da xbrani nk pakai heel kalu klua ngan nayli,mmg naye je tergeliat..

    ReplyDelete
  4. Sweet je bila imagine camne dia lmbikkan bdn dia tuh..haha

    ReplyDelete
  5. memang sama lah rara..sebijik! part berdiri dalam stroller tu start nak masuk 11 bulan...sebelah kaki dah kat luar...memang dup dap lelaju je jantung ni berdegup nengok..haha

    ReplyDelete
  6. dia da berkaki kn so mmg lepas ni keja mmg kne kejar dia laa hehehe..

    ReplyDelete
  7. Bestkan bila anak dh sampai fasa yg comel mcm tu....

    ReplyDelete
  8. Tu baru normal rara.......kalo anak baik sgt ,bukan best pon!!!!!! Tak meriah...kankankan.....

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com