19 November 2013

Princess : port favorite

Korg! Thanks sbb suruh aku relax dan x tutup blog.aku masih lg dlm keadaan down.tp td dh minum teh ais.should be dh ok lah now.hahahaha.aku cuba chill kan diri aku.tp td bukak fb.ada satu artikel yg buat aku down balik.  " isteri ramping punca keluarga bahagia " sentap balik 44 kali.baru lepas minum teh ais td.cane ni. *nangis dlm hati. Cabaran utk tutup blog sampai hilang 10kg adalah xmunasabah kan.rasa mcm nk lempang diri sendiri.ok lah ok.cukup.nk cite pasal princess.

Princess dr dulu mmg suka tangga.dr merangkak sampai dh boleh jalan.dye x takut langsung dgn tangga.lain sgt dgn kakak zara dye.tp sejak dh besar ni.aku xrisau pon dye duduk kt tangga.sbb dye dh xnaik sampai atas.dye cuma nk duduk kat aras 2 anak tangga sambil goyang kaki.aku xtau mana dye tgk.tp tu lah yg selalu dye buat.

Kadang kadang dye duduk kt tangga sambil nyanyi.hahahaha kelakar.ko jgn ckp ko nk jadi penyayi dh besar nt ye nak.aku tabuh kang.hahahaha.kalo mcm dato siti xpe.hehehe.

Kadang kadang dye mkn kt tepi tangga.mmg situ je port dye.sambil mkn n goyang kaki.heeheh.comels! Kdg kdg anak aku lah penghibur hati aku.rini nk jumpa dye.tp ot lak.balik kang mst dpt main kejap je.

Till now aku masih lg xbeli safety gate.hahahaha.hmmm xyah lah kot beli.princess be a good girl ok.

14 comments:

azieazah said...

Salam Fura...

Lain anak lain perangai. Tapi selagi tidak merbahaya dan dia sendiri tahu nak handle diri, tak perlu gate pun ok. Just monitor jer.

Yeahhh dia sangat comel!

Lynda Che Lah said...

adui...comelnya..

Nurzakiah Hanum said...

:)

Queen Teratai said...

rasanya perlu juga kot safety gate tu...

Aty_Fared said...

Aty ade safety gate..tapi jrng guna..maksudnye jarang tutup kecuali yg atas..yg atas tu bkn sbb yakut die turun sndiri..selalu mmng qaleef naik turun sendiri jer..jarang aty dukung... tp tutp sbb die suke lari2.. pastu pelik sbb suke lari senget2 dan tgk blkng.. aty takut die tersenget ke tangga jer....huhu

Cik Puan Fadli said...

anak nak membesar memg diorg sukakan cabaran...suka turon naik tangga, suka panjat kabinet...ishhh..windu plak zaman ada baby dolu...hehehehe...

hahh???..isteri ramping rumahtangga bahagia????...erkkkk!!!..pitam sat!

Chekgu Azrine said...

Ala sis..xsemua org lelaki suka bini ramping kot..abe akk suka agk berisi2 camni..lawa sikit katanya..klu kurus sgt nti berlaga tulang..haha

mychessypie said...

comelnyeee terus teringat dkt aniys yg mmg suka panjat tangga sampai atas...letihhh tp sib baik xde tangga kt umah..cuma dpt tau dia suka pas pergi umah arwah wan mak dia sampai skrg kalau ge mesti naik tangga tu..

eima said...

aku tak de beli gate tu .. tak perlu kot ...kena rajin pantau la ... aku arah abg die pantau adek bila aku memasak ... hehehe
dulu la waktu alisha tgh geram ngan tangga ..skrg ni die tak heran dah
sbb aku tak penah pun larang die naik tangga tu ... letih pun letih la dok folo die... janji die hepi dr seklai dpt naik tangga pastu xcited dan jatuh ..biar die naik je dengan pemerhatian kite kan ...

~ NANA ~ said...

alooo comel sgt princess duduk mcm tu..

ayish pon dari kecik suka tangga...i tak pernah beli safety gate..kahkah...skrg dia dh reti turun naik sendiri tangga tapi i still follow dari depan/blkg...risau gak kalau jatuh

mama_ka0ri said...

alaaa...princess sgt comei k..ni yg teringin anak pompuan ni..hahaha..

msredcheesecake said...

buda kecikmmg suka tangga kan...

Nursaila Norman said...

anak dara tak baik duduk kat tangga laaa..hehehe! xyah la sentap2 rara..be positive k..yoga dgn menari cukup dah :)

DYatie said...

Hihi. Comel! Arissa takde tangga nak buat duduk bertenggek. Hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...