13 November 2013

Princess : Tumbuh Gigi Geraham Atas



sejak 2 3 minggu lepas.princess asek meleleh ayaq liuq ja!
habis basah baju dia.aku pon pelik.dah kenapa anak aku ni.
masa baby baby dulu mmg lah meleleh,pas tu dh ok.
ni meleleh balik.banyak taw.mcm xleh control.
aku assume nk tumbuh gigi ni.tapi tgk tgk xde pon lagik.

lepas tu 2 3 hari lepas,mil aku raba raba gusi dye.
mil aku kata,betullah,mmg ada tajam tajam.
rupanya dh keluar gigi geraham atas dia.
hehehe.

kalau ikut carta atas ni.mmg ikut flow lah gigi princess tumbuh.
13bulan dh tumbuh gg geraham atas.hehehe.
skrg ni dh bleh control dh gg dia.xde meleleh sgt dh.

and skrg mcm dh pandai menguyah sket.
dulu dye mmg malas menunyah.myb sbb xde gg kan.
nk kunyah mcm mana.tapi smlm aku bg dye ayam seketul.
aku tgk dye ada afford lah nk kunyah.hehe.
gud gud.pas ni ibuu xyah lenyek ayam dh.
princess dh boleh mengunyah.yeay!

*semakin anak dah membesar.aku rasa mcm semakin selasa.
tapi di dalam selesa tu,penat jugak sbb dah pandai keluar rumah sendiri.
dah pandai g capai FM nenek.dh pandai mcm mcm.

tapi syukur Alhamdulillah awak membesar dgn sihat anak.
moga selalu sihat~

setahun dua bulan

5 comments:

mommy.aisy.hana said...

Banyak dh gg princess eh.. aisy ada 6 batang bru.. best la pasni bole makan ayam kepsi dh la dh ada geraham... hihi

diana said...

sikit hari lagi boleh kongsi nasik sepinggan dengan ibu la..heheheh

faraherda.razalan said...

Ms Aydin dah pndi kunyah makanan sendiri, sy rasa heavennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sgt! Hahahahaha~

Amanda Suria said...

after this jaga2..dia akan kuat menggigit...percaya la...

DYatie said...

Alhamdulillah. Tapi Arissa malas mengunyah wpun gigi dh penuh. Huuhuu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...