Image and video hosting by TinyPic

18 November 2013

Random Monday~

banyak benda aku nk cite.banyak menda aku nk luah.
mcm biasalah.dlm ni lah tempat nya.dh lama rasanya x manja manja kan
diri dgn blog sendiri.haiiii my bff,harini ku nk meluah perasaan.
sila dengar ye! hehehe.

aku harini gerak dr ipoh kul 6lebih,kul 5.30am aku dh bangun,
siap siap lepas subuh terus gerak balik kl.nk balik smlm mcm malas.
hahaha.xpuas rasanya balik ipoh.kalo nk balik seminggu boleh x.
hahaha.

masuk keje lambat sket harini.

sampai opis,keje menimbun.
xde lah menimbun sgt.aku kena order minum untuk kursus,
25hb ni ngan 6hb December,sape keje gov mst tau pasal
1GovUC,kena tukar email dh.sume kena pakai email yg sama je.
haih keje order minum utk beratus org bukan keje yg senang ye.
agak mencabar jugak bg aku.
tapi aku kena buat jugak.xleh mengeluh.
keje aku.

Network Diagram yg bos aku suruh siapkan pon aku x buat lagik.
alamak,bila nk buat ni.BlogWalking pon dh lama x buat.
hahaha,rindu nk g blog korg.

balik td aku sempat masakkan utk princess jap.
masak simple simple je.bg dye makan.
duduk Ipoh dye xnk mkn sgt.banyak mkn benda bukan bukan.
makan buah.keropok lah.kueh,nasi xnk makan pon.

haritu masa balik ipoh.adik aku dr Jb pon balik jugak.
tapi balik kejap je sbb dye xde cuti.
rindu sgt kat Princess katanya,tu balik tu.
hehehe.princess nmpk dye pon happy je,
senyum je.rajin sgt Pak Ngah nya melayan.hehehe.
tapi naik lemak lak anak aku tu.xde sape nk marah,
buat apa pon semua org senyum je.

sempat gak kami g tgk atuk aku,
atuk aku dh uzur sgt dh.kesian atuk.
hmmm sedih tgk atuk.lain sgt dh.kaki bengkak,
mata muka semua sembap.pucat je.
moga Allah permudahkan perjalanan hidup atuk aku.
kalau lah boleh aku kucup dye lama lama.
mak aku lah yg paling sedih.tiap kali balik kg,
mcm mcm makanan fav atuk aku dye bawak.
atuk aku pon bila kami dtg,nmpk sgt happy muka dye.

masa balik Ipoh,habis diet aku.hilang semua,aku mkn nasi.
mak aku masak sambal tumis udang.gila ko nk tgk je,
mmg makan nasi 2 kali tambah ah kan.hahaha.
takpe,balik kl kita diet balik ye kawan kawan.
displin displin.aku sbnrnya dh xlarat nk cite pasal diet.
muak,jelik,penat.tak pe lah.kita slow slow.kurangkan kuantiti makanan,
so ada hasilnya nanti.maybe.InsyaAllah,ada jalanya tu.hehehe.

adik aku konkong princess.aku xlarat dh nk kejar dye.

nak cite apa lg eh.banyak benda sbnrnya nk cite.tapi mcm xterluah je.
penat lah.banyak keje.tapi nk buat pon xtau lah mcm mana.
asek hold je.sbb kena tgu org lain dulu buat keje dye,
hmm ok lah korg,nk buat keje jap.nk BW jap kalau sempat.
bai~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. kalau balik umah mak mmg takpat diet.... mak masak cekodok pun sedap sungguh...

    ReplyDelete
  2. Take care ye sis..
    Psl berat bdn tu slowly la diet ye..
    Akk pun dh naik berat bdn ni..
    Tp lex je la..haha..sbb akk mmg suka mkn..hehe

    ReplyDelete
  3. Ipoh di mna?
    Betui2...ni duk kg...duk hentam mkan nasi...kat umh bole lak tahan....adoi haiii....ssh gini...!p

    ReplyDelete
  4. amboi..hensem adik rara..macam pelakon aieril..haha..

    ReplyDelete
  5. uihh gile nak balik umah mak nak diet...hoohohoho rugi2 hahaahah...masakan mak le paling lazat walopun telo mate sajek eheheehehehe...takpe2 nanti diet leee bile kat opis....

    ye2..akak dah tukar email tu....dah le panjang....leceh pun yeak jugak....

    ReplyDelete
  6. ensem adaik cik puanrara
    dh mcm Lee Pace la plak

    ReplyDelete
  7. kalu dah jumpe mskn mak. ilg la diet. kohkoh

    ensom adik!

    ReplyDelete
  8. Sonoknya blk kmpg. Sukeeee~ Dah lama tak blk Johor. Rindu lak rs. Tapi mak ayah lak suke dtg sini. Heheheh...

    Klu cite psl diet, sy pun maleh nak pk. Sy mkn je ape yg sy nak mkn. Hahahaha....

    ReplyDelete
  9. hehe,,
    princess kalu dh dapat kaki mmg x larat ler nk kejar,
    samo jer mcm spupu kcik shark tu.
    dh dapat kaki mmg x larat nk kejar,
    buat apa pn x kne marah.
    untung princess nie.

    ReplyDelete
  10. memg la kalo byk sgt yg duk pk mcm nie la..letih..penat...xleh nk luah..xpe take time ok..

    ReplyDelete
  11. hensem adik.. heeee.sebijik rara muka dia..

    ReplyDelete
  12. sronok balik kg bila jumpa kuarga ramai2.
    kalu ttg keje mmg penat aarr... xleh nk citer. kdg2 balik keje termarah kat anak, terkuar suara kat hubby. sbb nya stress...
    akak pun rasa camtu..cpt2 istighfar...

    ReplyDelete
  13. no wonder la adik hensem.. akak nye cun!

    ReplyDelete
  14. banyak pk ni...

    hehehe hensem nye adik rara

    ReplyDelete
  15. Bz betul ye rara...rara pelan2 ye settle kan satu2...if nak luah masalah wassup ju ye...always be there :D

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com