08 November 2013

SABAH Pearl Murah

papa and princess depan Pasar Philippine 
dah nk basi dh entry Sabah,so mari mulakan,
nak cite pasal kenduri.tapi tak pelah,cite pasal Pearl and Pasar Philipine dulu eh.
sape kalo ke Sabah,kalo x ke Pasar Philipine ( PP ) ni mmg rugi lah.
kalau korg mmg duduk kat KK,mmg dekat je ngan PP ni.
aku duduk kat Marina Court ritu.so mmg dekat gila lah dgn PP,
jalan kaki pon boleh sampai.aku mula mcm 

" eh ada apa ngan pasar ni? "
" best ke? "

tapi,bila dh g sana.trus jadi gila.bukan sbb apa.sbb kat sana ada banyak gila pearl.
lawa lawa taw! aku yg mulanya xminat pearl,trus jadik suka! jadi kagum dgn seni
Pearl ni taw.

dulu kalau org bg gelang dr sabah,aku jarang nk pakai,sbb aku xminat,
aku simpan je.tapi now aku rasa mcm nk buat koleksi pearl je pulak.
hehehe.hober kannnn~

kalo korg g sana,korg leh tau pearl tu Asli atau x,
Pearl ada 2 jenis,ada Pearl air tawar,ada Pearl Ais masin ( air laut @ original )
kalau aku salah sila betulkan eh.
pearl air masin ni mahal sket.sbb mmg amik dr tiram dlm laut,
pearl air masin ni cantik.dye bulatttt je,mmg lawa,kaler dye lawa lawa.
shining sgt~

kalau pearl air tawar ni,tiram ni dorg ternak sendiri.
so pearl dye xbulat sgt,dye ada herot berot sket.hahaha.
tapi aku suka jugak pearl air tawar.sbb mcm seni pulak
aku tgk bila pearl tu ada bnyak banyak bentuk.

sumber google~
aku mulanya beli yang air tawar je.sbb air masin mahal.
hahaha.gila kedekut kan.tapi lepas aunty aunty hubs aku g borong kat satu kedai ni.
dye kasi sume harga murah.harga kasi bisik punya,xleh ckp kuat kuat,
nt jiran peniaga sebelah dgr,naye je.xbley xbley.sbb dorg ada persatuan.
harga semua sama je.tapi akk ni kasi kami harga manyakkk murah wooo.
yelah mana x nya kasi diskaun.aunty aunty aku beli set pearl air masin 1 set taw.
pearl air masin ikat dgn suasa~ org tu kata,kalo dh beli pearl air masin,rugi ikat
dgn tali tangsi.better ikat suasa terus.baru lawa.mmg betul apa yg akk tu cakap.
aku setuju.SEYES korg! aku mmg jatuh cinta dgn pearl skrg ni!

ni yg aku beli mula mula.pearl air tawar.lawa jugak kan.tapi texture dye xsharp.
pas tu xbulat sgt kan.tapi shining jugak!

lepas aunty aku kerumun kat kedai akk tu.aku pon rembat 1 pearl air masin.
ni ikat suasa dan selang seli dgn krystal.
gelang kat atas ni lah pearl air masin aku.whoaaaa bangga jap dpt pakai
pearl ori.wakakaka~ ni pon laki ai banjer,adiah annibersary katanya~
wakakaka~ ce korg tgk.beza kan! dgn yg air tawar tu.air masin ni lg bulat.
lagi shining.mmg cantik.aku suka yg simple simple cm ni je.xsuka sarat sgt.
abaikan tgn aku yg x bape nk gebu tu eh.hehehe~

princess pon sebuk memilih~

satu family kerumun kat sini.akk ni baik sgt.mesra pelanggan.xmcm peniaga lain.

actually xleh amik gambar,tapi aku buat silent mode.aku amik jugak.hahahaha.lawa kan weh.

ni contoh aku beli kat adik aku.lawa kan.aku beli pearl hitam tu.sumber : google
kami duduk kat PP ni nk dekat 3 jam kot. 3 4 jam lah.sampai princess pon letih.
last last laki aku g kat van dulu.bg princess tido dlm van.pas tu kami
tawaf ag PP sepuasnya~ hahahaha.

tu belum lg g tempat barang basah.tu nanti aku buat entry lain.
MIL aku,nenek hubs siap beli kan masin,kopok kopok.
hehehe mmg best.korg sedia duet je.semua murah.kena pandai tawar lah.

penuh kiri kanan~


kat bahagian luar ada org bleh alterkan seluar korg.
aku x tau apa motipnya alter seluar kat sini.hehehe
kat sana mmg kita xleh beza org Sabah ke.org Philipine ke Indon ke.
sbb semua mcm sama je.kdg kdg dorg kata ada yg menipu.
dorg org Philipine,tapi kata dorg Islam.korg kena pandai pandai lah.
pas tu kat sana banyak sgt budak budak mintak sedekah.
kalau korg bg kat sorg~ habis lah semua dtg kerumun nanti.
TAK SAMPAI SESAAT pon! hahaha. watch out! hahaha.

eh apa lg nk cite eh.tu je kot.nk tanya pape tanya jelah eh.hehehe
k bai~

16 comments:

PinKy MoMMa said...

dulu akak suka kirim kristal kat boss akak..sbb hubby dia org sana..mmg murahhhh..kalu sini org jual rm50..sana rm50 kristal mak aiii gantung besar2 hehehehe..

mutiara tak pernah beli lg ;)

ily♥ said...

haihhhh...memang rambang mata tengok pearl & kristal kat sini...kiri kanan depan belakang...Sampai pening kepala dah..huhu...Tapi sebab dah set cuma nak beli kerongsang pearl dgn butang baju melayu je, jadi kuatkan iman...hihihi...

Kakzakie said...

Anak dara comel tu sampai duduk atas nak memilih. Kalau dah budak perempuan pun tahu cantik ye:)

imie fatiema said...

suke pearl n kristal di combine, menarik jadinya

Myra Jay said...

Dulu MJ gilakan PEARL jugak, dah banyak koleksi, at alst simpan je dalam lemari :D

DYatie said...

kenapa kah daku ke lahad datu??? hahahaha.

Shizan Syafik said...

Mbb pun pnh blikn gelang pearl. Tp xsmpt lak nk tnya yg masin ke twr. Hihu

Nurzakiah Hanum said...

mutiara asli

Chekgu Azrine said...

sis punya lawa la..berkenan...

nurul izayani said...

Iza nak pergi sabah disember ni..thnx rara for sharing..

nurul izayani said...

Iza nak pergi sabah disember ni..thnx rara for sharing..

beta kupu said...

lawo2 la pearl, pastu yg first ko bli tu dah ala2 pandora je kan! hihi

SweetLikeWhat said...

lawa la ra mu punya gabung kristal hijau.

bestnye..lama dah teringin nak g sabah..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

kalau pergi sabah nie mmg tempat wajib singgah kan.. farah hari tue tak beli sgt pun kat sini.. tak dak yg berkenan kat hati..cuma beli ole2 tshirt je utk family..=D

ros_reeza said...

cantikkkk... last year suami Ros ada operasi kat sabah.sempat jugaklah husbad ros belikan untuk Ros...

wawa syaida said...

cantiknya gelang pearl tu....belum pernah sampai ke sabah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...