Image and video hosting by TinyPic

21 November 2013

Sokong lah Diet aku

Lunch td aku mkn seperti gambar nasi dibawah.hahahaha.nasi 1 senduk xpenuh sgt.ayam goreng.dan sayur,semua rm3.ok lah.murah lah jugak.sbb nasi amik byk ke sikit aku rasa dye kira sama je.

Breakfast td aku mkn roti hotdog.hahaha fail dah.xpelah,nanti gaji aku nk beli cereal je buat breakfast.skrg bukan xleh beli.tp kena standby duit.hee~ hujung bukan kannn.

Mlm kang dinner xtau nk mkn apa.rasa mcm nk mkn roti perang je.buatlah omelatte ke.scramble egg ke.asal kenyang.xmakan kang lapo pulak.

Aku mmg nekad nk diet.hmm aku xnk nanti dh gemok gedempol baru nk diet.masa tu x guna dh.now mcm boleh diselamatkan lg je aku ni kan.hahahah.

Aku consume shaklee jugak.sbb tu je aku mampu.kalau herbalife mcm xmampu je.sebulan dlm 200 kan.hmmm banyak amount tu.xpelah.diet sendiri jelah.even lambat pon turun jugak kan.

Tapi aku risau aku x displin je.hmm nampak tu nak.nampak ni nak.stkt ni kek n aiskrim aku xmkn lg.aku tahannnnn je.tahannnn bebanyak.ingat nk kurus kurus kurus.

Aku bukan nk kurus sgt.dpt 60kg pon ok dh bmi aku.kalo kurus sgt kang org ingat aku anak dara pulak kang.haaaha.

Hmm k lah.tu je nk bebel.hehe

NO PAIN NO GAIN ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. Moga success. Akak pon tengah mengurangkan aktiviti dok atas kusi makan. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. tulah kak rara, kite nak try herbalife tapi mahal sangat. hahah! dasar kedekut.

    go go kak rara! jangan sampai dah gedempol memang susah la kan nak turun.

    p/s: akak tolong doakan adik akram tau. die kene strok. sebaya dengan kite. sedihhh. wuwuwuwu :'(

    ReplyDelete
  3. btw kenapa nasi berlauk tu amat murah? kalau kat opis kite ni dah kene rm5-7 tau. hukhuk.

    ReplyDelete
  4. all da best rara!!..murah ye makanan dekat situ..kalau harga biasa mahu rm5 nie..

    ReplyDelete
  5. ai sokong dietmu rara! gambate!! esok entry makanan...hahaah bgtau awl²..jgn marah haaa :p

    ReplyDelete
  6. yess rara.. jom diet sama2.
    akk pon dlm proses diet.
    pagi minum tea o dgn biskut kering.
    tghari x pantang, bantal je apa nk mkn sbb mlm mmg x mkn langsung. takat minum air mkn biskut je.
    eeh betol ke diet akak ni?

    ReplyDelete
  7. ehe.. herbalife xmhl sgt pn.. nti klw nk thu price sebenar leh whatssap 018 2178984 . if nak tahu je laa.. hihi tak paksa. bole bgth cmne dapat less 25% . Nanti tiap hari jaga kalori mknan ye. ^_^ smoga Berjaya Rara

    ReplyDelete
  8. hmmm ok laa tu... kalo x mkn nasi langsung pon..hmmm takut menggigil plak..kalo dah biasa xpe.. hehe

    ReplyDelete
  9. sentap i oll u ckp kurus mcm anak dara..huhuhu! go go chaiyok rara! you can do it!

    ReplyDelete
  10. gud luck rara... dalam berdiet tu exercise jgn lupa ok!

    ReplyDelete
  11. Klu diet mcm ni, sy sokong 100%.

    Mcm ni kan bagus. Klu nak slim, jgn sesekali skip waktu mkn. Itu mendatangkan penyakit.

    Breakfast, doesnt't mean kena makan cereal je. Mkn cereal pun, pukul 11 dah lapa, tak guna jugak. Diet bukan bererti berlapar. Itu diet bodoh namanya (sorry). Cuba Rara try makan oat campur buah-buahan kering (kurma n raisin). Oat lebih kenyang dari cereal. Kalau nak makan cereal jugak, kena ada sumting utk minum pagi around 10-11 mcm tu. If tak, Rara akan diserang sindrom kemaruk makan. Cereal mmg mahal. Somemore, tak bape praktikal utk diet sihat (bg saya). Breakfast kan raja. Mst balance. Ada protein. Karbo. Serat. Kenyang tu penting. Roti n sosej yg Rara mkn tu dah ok tapi make sure roti tu roti gandum. osej ok as protein. Tapi selitkan sikit daun salad atau tomato. Yummeh! Sy bagi idea breakfast yg sedap n murah. Rara makan biskut Jacob hi-fibre. Dip dgn telur hancur. Rebus telur. Cmpr mayo or butter. Renjis black pepper. Hancurkan. Try Rara. Sedap. Byk lagi menu breakfast yg murah, sihat n low in calory. Pehh! Dinner tu pulak, Rara try makan roti gandum cicah mushroom yg dibuat sendiri. Guna low fat milk. Wow! Boleh gantikan nasi dgn pasta n kentang utk makan mlm sbb karbo utk dua jenis kanji ni tak menggemukkan mcm nasi. Nasi tu Rara makan masa lunch je. Apa-apa pun Rara, yg penting jgn skip makan. Itu je. Daaa~

    ReplyDelete
  12. all the best tau dalam diet ni dan semoga berjaya...chaiyok chaiyok....

    ReplyDelete
  13. Diet utk kesihatan x pe...to rara dh ok dh tu....just jaga makan je...

    ReplyDelete
  14. weh, bukan mu sorang. aku pun nak diet gak weh. tp xjln. tolongggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  15. go rara go! hehehhehe .. exercise jgn lupeee ;))

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com