Image and video hosting by TinyPic

14 November 2013

tempat menarik SABAH - Pasar Philippine

papa with udang besarrr~
selain tempat beli Pearl murah,aku suka PP sbb kat situ ada pasar malam.
aku panggil pasar malam jelah senang kan! hehehe.
bila dh petang,kat situ ada jual mcm mcm seafood,dibakar.mmg fav aku lah ni.
tiap tiap malam aku mkn ikan bakar.mmg syorrggaaaa sgttttt weiiiiiiiiiii~
( eh dorg kata kalau nk pearl murah lg leh g pasar malam sebelah hotel Le Meriden tu )

korg masuk je pasar malam PP tu.sayur sayur sume fresh.
bukan saje fresh,murah pon murah.kalo nk ikutkan hati,
nk beli je sayur banyak banyak.bawak balik semenanjung.
hahaha.tapi kijam sgt dh tu kan.lupakan hasrat,beli utk mkn mlm tu je.
sbb esoknya dh nk balik.

mlm last tu aku nk mkn ikan pari.so kami beli ikan pari.
sebelah rm5 je wei.besar taw.siap bakar n cicah air asam.
perrgghhhh~ sedap nk matik! kalo kat sini jgn harap nk mkn ikan pari
rm5,seketoi kecik pon dh rm3.50.ikan mmg fresh gila.baru naik dr laut!
laut tu kn sebelah je.mmg bukan ikan simpan.gerenti!

abam ni sempat lagik buat peace.ni aku snap sikit je.kalo g sana.mmg gila!

fresh gila!

bersepah ketam!

sotong pon putih lagik.gila x fresh!


aku tgk ikan ni sambil ternganga! hahaha

ada ikan kaler biru.lupa nk snap.

sekilo rm40.mmg besar gila!
aku xtau lah mcm mana kalau korg g sini.aku mmg gila.mmg aku nk repeat.
kalau g lain kali,aku nk stay kat marina court,nk mkn sini tiap tiap mlm.





ni yang dh siap bakar.mmg murah.sotong tu dh siap bakar rm10 je.
haih~ sonok sgt! aku mkn nasi 2 pinggan.bertambah nasi.haha.
aku kalau mkn ikan bakar,xyah benda lain pon xpe.
ikan n kuah asam.perrghhhh~ meleleh ayaq liuq ni.


ni nama dye katok.ni collogen taw.
korg mkn mentah mcm tu je.sedap! rasa masin masin lemak.
dapat plak cicah ngan air asam.fuhh fuhhh.menahan perut aku taip entry ni.
menda ni mmg xdpt kat semenanjung ye.mmg kat sana je ada.
kalau g sana,sila mkn.rugi sgt kalau x mkn.


ni kuda laut kering.boleh rendam dlm air,then minum.
elok untuk org yg ada asma.sila amalkan! hehehe

sekian entry sabah.xtau nk taip apa dah.banyak keje.huaaaa nangis!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. ya Allah sukanya eka tgok.

    ni rasa bergenang saliva dalam mulut. Hahahaha

    semua feberet eka ni aduhh nak pegi sabah next year . Harapla dapat singgah sini. hehehehe

    ReplyDelete
  2. wahhhhh besar besarnyer udang dia raraaaaa...bila lah nak sampai niiii..cepatlah anak besar ahaks..

    ReplyDelete
  3. Kakak bayangkan rasa collagen tu macam telur ikan Rara. Tak pernah makan kakak yg itu..

    Geram tengok semua nampak fresh seafood dia:)

    ReplyDelete
  4. ra bestnya!!!tengok ikan bakar tu terliur dah..cecah kuah asam..perghhhh telan air liur aku ni ha..haha

    ReplyDelete
  5. ya allah terimabs kenangan kat PP masatu. memang syurga utk SEAFOOD.

    yummyy :)

    ReplyDelete
  6. perghhh telan ailiyo bergelen2 org puaseni tau.....mmg fresh kat sane kan....bawak pes tomyam siap2, kat sane dok appartment yg ade dapur...beli segale minatang yg fresh n buat tomyam sendiri...fuhhh puas dpt mkn!

    ReplyDelete
  7. Agak agaknya org yg memang menetap di sana...puas makan hasil laut yang fresh...murah pulak tu!

    1st time dengar petua minum air rendaman kuda laut tu...:) selama ni dengar petua makan hati unta.. :)

    ReplyDelete
  8. wow..nnk nanges tgk..freshnye..
    dulu ms gi sabah pun bli makan kt cni..sodap + murah..

    ReplyDelete
  9. geram giler tengok ketam tu rara..besor2, fresh plak tu..dok sabah untung la sebab seafood murah..tapi tu la gi sana barang lain plak mahal..

    ReplyDelete
  10. SYOKNYA TENGOK UDANG.. DH LA TENGAH POSA NI..

    ReplyDelete
  11. katok or katak?heheh mcm rupe berudu da hehe..xpenah try

    ReplyDelete
  12. Wowww.. bestnya tengok seafood fresh2 kat sana.. geram pulak.. best la kalo tiap2 ari leh makan seafood cam tu..

    ReplyDelete
  13. Wowww.. bestnya tengok seafood fresh2 kat sana.. geram pulak.. best la kalo tiap2 ari leh makan seafood cam tu..

    ReplyDelete
  14. Wowww.. bestnya tengok seafood fresh2 kat sana.. geram pulak.. best la kalo tiap2 ari leh makan seafood cam tu..

    ReplyDelete
  15. heaven nya Rara oiii.. aku tgk seafood tu rasa nak terkam je.. ko tunggu eh bulan depan aku sampeiiii.. hehe

    Rara.. bulan depan aku nak ke KK tau.. ko nak kirim seafood tak?? hehehe

    ReplyDelete
  16. suka gk mkn seafood kt pasar filipine tp sejak dh kena keracunan makanan...rs dh takut nk mkn situ..bole bc entry kita http://mamatisya.blogspot.com/2012/02/seafood-pasar-filipina.html

    ReplyDelete
  17. ya ampun dh la suka seafood nie...tp betulla rara..my sil org sabah..dia ckp dkt sana memg seafood murah..ketam fresh setalam baru rm5. owhh bila nk g sana nie

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com