11 December 2013

Aku dan diet lunch hari rabu

Hai.lunch rini korg makan apa?
Nasi panas? Kari ikan?
Tempoyak? Nasi 3 kali tambah?
Hebatnya.bestnya.
Alangkah indahnya kalau aku leh mkn
Mcm korg.tapi x pon.aku punya lunch xsedap.
Oat dgn taugeh kasar je.
Tu je mampu mkn.
Taugeh pon beli kt kafe.rm1
Jadi lah kan.kata nk diet.
Xyah nk buat ayat sedih sgt lah!
Hahaha.

Tapi yang aku sedihnya.
Td aku dh pgg dh kek cheese leleh kat kafe.
Pas tu aku xsampai hati nk beli.
Nk telan.rasa bersalah pada diri sendiri.
So aku letak balik kek tu.
Aku telan ailio je.
Tapi pas tu aku bukak fb.si kak
Diya Nadia ni bantai kata dia buat
kek cheese leleh.menangis aku dpn pc.
Aku teringin sgt nk mkn.
Tp apa kan daya.
Kena jaga mkn balik.
Sbb smlm aku mkn nasi lemak ayam
Pas tu sental durian ag.
Haih sabo jelah.weekend ritu mkn
Eskrem magnum.prosperity lg.
Melampau kan aku ni.
So minggu bertabah lah harini.
Mkn ketika perlu.
Xyah nk menambah nambah.

Jumaat ni nk balik ipoh lg.
Tu kalau balik ipoh tu mst mak aku
Akan adakan pesta makanan.
Huaaaaaaa bertabahlah wahai perut!

12 comments:

fifi said...

I makan prosperity burger.okbai.hahah

Nurzakiah Hanum said...

good luck

Chekgu Azrine said...

selamat berdiet sis..
takpe untuk kebaikan diri sendiri..

Liyana said...

alahai sedihnye... hehe

Ratu Hatiku said...

Akk mkn coklat jerk..hihi
Kwn akk pun ada jual kek leleh nie...perghh rasanya marbelessss gler.. hihihii

nurul husna said...

betul punya diet tu..klu i idakler... hehe

Amanda Suria said...

akak makan mee sup beli...x sempat nak masak untuk bekalan malam tadi sebab balik seremban...

dalila said...

hahaha..xpe rara..rase sket xpe..pastu excercise..
sy suka baca mafa vokal bukan sekadar rupa tu kat ig dia (24weeks)
cara pemakanan die..die dah kurus..die makan je subway, mayo n mcm2 makanan lain tapi die consume exercise..

AnneRaini said...

marilah diet bersama2 sbb akak pun tgh diet gak ni..lunch ceaser salad jer..huhu

mas saari said...

gigihnya rara diet.. chaiyok!!

akak ni takleh diet coz masih fully bf airis.. kalau tak makan nasi konpem susu merundum.. so hadap jelah!

norafeah abd rahim said...

Ala,tomei nye..ok jek dik awk tu..cantik dan sihat..:-) ni alang kawan lan,:-) suke bce blog rara.. N pasal princess yang cute tu??!!!, bersabar ye dear..

ros_reeza said...

kira akak ni kuat sababr gak la.. sebab dah pegang, pastu letak balik.. moga akak berjaya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...