31 December 2013

Azam 2014

kenapa kena ada azam?
aku mulanya mcm,hmm tahun ni x payah nk ada azam lah.
tapi lepas tu bila fikir fikir balik.kalau xde azam,mcm mana kita nk berubah kan.
sekurang kurangnya kenalah ada azam sket.kalau ada azam baru lah
semangat ye dak! gittewww~

so semalam aku OT,aku mcm dh bosan mengadap blog.
aku rasa mcm dh xtau nk update apa.so aku start sorting benda benda yang
aku rasa tak berguna kat opis ni. *sambil pasang lawak ke der 2,
aku kemas lah segala sijil sijil kursus aku,surat surat aku masuk keje dulu,
nota nota kerja,makanan,alat alat tulis,
nanti masuk kerja 2014,aku nk beli frame pulak.
nk letak fram and pic pic anak kat workstation aku,
ewahhhhhhh~ hahaha

sampah sarap!

cermin is must!

pc!

bekalan! hahaha


aku pun nk berazam mcm korg jugak,
aku nk keje lebih serius berbanding skrg,
Alhamdulillah aku dah sain opsyen naik pangkat ke JA29,
so aku rasa start tahun depan,skop kerja aku mesti dh lain,
mesti bos akan bg kerja kerja baru.so aku kena bersedia fizikal dan mental.
eh ko! kata nk dapat APC,opcoz lah kena rajin rajin.
tapi rajin aku idak lah sampai nk membodek bodek bos,
hah tu bukan aku oke!

them azam lain lain~
nak kurus tu masih ada,aku akan teruskan diet aku,
walaupun celam celup,tapi masih lg nk diet! hahahaha.
takpelah,slow slow lah kan.diet ni bukan boleh dipaksa paksa,
tambah lagik dpt tekak mcm aku ni.craving sokmo x tentu hala.
hahahaha

then dengan kawan kawan~
nak perbaiki lg hubungan,dan aku nk luaskan jugak bisnes aku,

aku nk belajar menjahit insyaAllah~
aku rasa kalau kita belajar menjahit xrugi.boleh jahit baju kurung anak.
hehehe.baju sekolah anak ke~ ewahhh imiginasi tinggi ko!

pas tu dengan blog,
aku rasa aku banyak kena perbaiki tulisan tulisan aku.
more to yg lebih berilmiah,tapi gossip tetap ada.
bo worries~ wakakakakaka~
aku rasa korg mesti pening baca penulisan aku yg tunggang langgang kan.
redhooo jelah korg kan.aku ni kalau idea mencurah curah,
elok lah aku tulis.kalau x,carca marba~

pas tu tahun depan,aku nk simpan duet lebih sikit.
tak nak boros dah.insyaAllah.tahun depan barang dh banyak naik kan.
so kena pandai pandai berjimat cermat,dh kena simpan duet balik.
xboleh korek korek.ni selalu,simpan je then amik balik.
simpan pas tu amik balik.hahaha.bila nk penuh entahlah.
pape pon kena nekad! displin!
u can do it!


untuk princess pulak.ibuu akan cuba berikan yg terbaik.
insyaAllah syg.kat rumah,no more IG,no more Fb,no more Blog,
kat rumah hanya untuk princess.sediakan makanan yg baik untuk princess,
ajar princess membaca,main sama sama.insyaAllah.doakan saya!
media social x membawa ko kemana mana,
makin hanyut.makin jauh ko dgn family.
masa dgn anak tu penting.

tu jelah kot azam aku takat ni.
lain lain tu just follow da flow~

semoga kita di berkati Allah~
amin.

14 comments:

Umi Qi said...

Yeyyy best tau punya azam....jom sama2 tunaikan azam...yeahhh

Nurzakiah Hanum said...

banyak bekalan

fifi said...

Samalah azam kita.i copy paste jelah entry u ni..hahaha..tp betul.i kalo boleh tak nak main hp kat rumah.u jangan wasap i lagi lepas waktu keje start esok.hahahaha..

Allene said...

aku suka azam yg terakhir tu rara... aku pun tak berani nak buat azam cm gitu... uhuhuhu good luck!

Azlina bt. Azis said...

semoga berjaya amin

maszmadi said...

amin..

moga azam tercapai yerk..
selamat tahun baru..

Lynda Che Lah said...

Suka azam kamu..
Semoga 2014 tahun ohsem!

DIARI FARISHA said...

baru je staf tanya apa azam tahun baru, terpaku jap..huhu..tak terfikir lagi azam baru

~MommyAqilMedina~ said...

huhuhu..betul tu..kena spent more time dengan anak-anak baru anak2 rasa dihargai..btw meja u dah cuns lah..mesti lagi semangat nak bekerja lepas ni..

Mila Ahmad said...

bila ada azam kita lagi bersemangat kak :)

Mar Mansor said...

tahniah atas kenaikan pangkat..

Nadt said...

Bagus azam yang terakhir tu..apa2 pun keluarga diutamakan.

Ina Haireina said...

Selamat tahun baru..
smoga ape yg diazamkan itu tercapai..

tifa anvar said...

bagus azam2 ko rara. Bagi saya kan pada awal2 agaknya snang lah nak tunaikn azam. Tp bile dh hjung2 thn msti lupa kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...