30 December 2013

BitterSweet 2013

harini Monday Bluessss~ sbb dh nk hujung hujung tahun kan.
( korg x yah nk cakap aku xingat hari lahir Nabi Muhammad ke apa eh,
aku Monday Blues bukan sbb ikut org putih nun.tapi sbb monday blues x sbr nk
balik ipoh.nk cuti lama )

actually harini aku nk kemas meja kerja aku.nk sort benda benda yg x penting,
nk buang fail fail lama.nk buang sampah sampah note lama.nk buang segala,
tahun baru nk buat Azam baru.nk koje sekuek kueknyo! kata dh naik pangkat kheennn~

aku nk recap 1 per satu kisah aku sepanjang 2013,
tak de apa yg istimewa.saje jerrrr,nk mengimbau kenangan lalu.


awal tahun 2013 kami dimulakan dgn masuk rumah baru.
Alhamdulillah suami aku dh ada 1 aset yg paling berharga,
sebuah rumah.tempat kami berlindung.tapi suami aku beli kat Ipoh.
dan sekarang rumah tu mak aku yg duduk.rumah tu nanti suami aku nk renovate
sikit sikit.nk buat sekali gus x boleh,mana nk cekau duet weiiii~ hehe



bawak princess bercuti ke Cameron.masa ni princess 4bulan dh.
tapi asek mentidoooo jeee.hahaha.


start kerja bulan Febuari,lepas cuti bersalin 5 bulan.huahuahua~
ko mampu cuti bersalin 5 bulan.lepas tu dh kena belajar drive sendiri berdua dgn anak,
kena belajar berdikari.hidup PJJ lah katakan~


puteri imann sophea dan puting mmg x boleh dipisahkan~


benda paling WORST yg jd dalam 2013 aku rasa,
anak aku warded sbb cirit birit dh berhari hari,dan berdarah,
tangan kena drip air,darah meleleh leleh.kesian sgt masa tu,
berkampung kat hospital ampang selama 3hari.
sangat tak seronok bila tgk anak sakit.


tak silap aku dia cirit birit lepas sehari duduk kat taska.
1st day aku hantar dia ke taska.balik tu demam dan trus cirit birit.

bambam sgt masa ni.geram!
bercuti ke Swiss Garden lumut pulak.hehe.geram sgt tgk peha tu!
kena pedajal dgn mummy mummy dia.


papa dengan hobi bermotosikal dia.
dia pun ada minat dia,aku tak halang.aku dgn minat aku.
masing masing give and take.TAPI,pg pg breakfast kat Cameron ko.
ko mamphuuu?! haih sabo jelah dgn papa ni.

tak tau bila nk kurus!

princess dah mula meniarap dan menggelungsur kesana kemari.
masa ni seronok sgt tgk progress anak!

tahun ni jugak papa pergi menunaikan Umrah.ibuu tinggal.sbb princess baby lg.
nanti bila princess dh besar sket.ibuu pegi pulak dgn papa ye.princess tinggal taw!
hehehe~

aku mengundi buat pertama kalinya.aku undi apa?
ye rahsia! hahahaha~

muka princess masih lagik nampak mcm baby masa ni.omei~

2013 jugak adik lelaki saya kawen.Alhamdulillah!

9 bulan
princess dan spek mata mmg x boleh dipisahkan!


raya bersama Princess.hehehe.happy sgt!

princess dah x nmpk mcm muka baby dh.dah anak dara dh.
sobsss~

Puteri Imann Sophea is 1.
aku tak tau begini seronok rupanya sambut buffday anak.
seronok sgt buat buffday princess.ramai yg datang,
ibuu lah org yg paling teruja.paling happy!
even anak tido sampai majlis dh nk habis.ibuu tetap happy.
tak sabar nk tunggu buffday pirncess tahun depan pulak!



percutian paling bermakna tahun  ni masa ke SABAH lah.
bawak princess jalan jalan sabah.yg x syiok sbb aku demam,
tapi puas hati bila dpt g Rumah Terbalik.
nanti repeat lagik.nk g Kundasang!


princess setahun 3bulan! dah nk masuk setahun 4 bulan.
such a big girl already! ibuu rindu bau masam itu!
ibu rindu peha bambam itu! ibuu rindu segalanya~

bagi aku,tahun 2013 adalah tahun yg Manis bagi aku,
xde yg Bitter sgt.yg bitternya bila princess sakit.dan aku kena handle sorg,
tu adalah sgt perit.nasib lah ada MIL aku,mama kesayangan aku,
adik adik ipar aku,keluarga aku.yang paling aku hargai adalah
pengorbanan adik aku.aku mungkin xboleh nk membalas jasa mereka.
hanya Allah yg boleh membalasnya.

tahun 2013 paling bermakna dengan adanya princess,
hidup aku x pernah sunyi,bangun pagi melihat senyuman dia,
melihat keletah dia yg makin cheeky!

aku dengan suami pun,Alhamdulillah bahagia,
bahagia dgn apa yg kami ada,cuma aku x sbr nk tunggu suami aku
ada bersama sama kami sentiasa,dh x PJJ,cukup lah dh 2tahun kami PJJ,
harap harap tahun depan.ada lah rezki suami aku kerja kat KL.

aku pun,bahagia dgn hidup aku,dengan berat badan aku.
hahaha.aku nk kurus.dan berusaha untuk turun kan berat badan.
skrg pun dh turun skit.tahun depan nk turun lagik.
doakan aku berjaya.

kawan kawan.terima kasih sbb ada dgn aku selalu.
kawan kawan gojes especially! seronok kenal korg.seronok sgt!
hehehe.

ok lah.tu je recap 2013.tak de apa yg istimewa sgt.
semua tentang puteri Imann Sophea je.
buah hati beta! hehehe.

last but not least! terima kasih Ya Allah.
kurniakan kesihatan dan rezeki yg tak terhingga kepada kami,
terima kasih suami ku,yg sentiasa ada kat sisi ku selalu.

haih dh mcm dpt anugerah cemerlang pulak.hahaha
ok lah.bye~

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Mila Ahmad said...

2013 yang manis kak :)

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

alhamdulilah sama2 kita takde yg pahit2 kan...moga thn 2014 kita sihat dan dirahmati ALLAH...

cikpingu said...

insyaallah moga2 kite bjaya dihari2 mendatang....

ameris said...

so sweet sgt princess... semoga yg manissss jugak thn 2014 nnt.

ameris said...

so sweet sgt princess... semoga yg manissss jugak thn 2014 nnt.

Nursaila Norman said...

byk nya kenangan tahun 2013 rara..esp dpt anak tu yg best tuuuu.. selamat tahun baru rara! semoga thn depan lebih dirahmati dan diberkati Allah :)

dalila said...

geramnye tgk peha princess..
nk geget bole?hahaha..
tp sedeynye tgk princess masuk hospital..
:'(

cik fadh said...

alhamdulillah semuanya manis2..seronok tgok perjalanan jadi seorang ibu..harap ade bahagian tu jgk tuk fadh nnt..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...