18 December 2013

Borang Permohonan BRIM 3.0 Online – Syarat kelayakan BRIM 3.0

Syarat Kelayakan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014

Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 
kepada isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah 
akan dinaikkan daripada RM500 kepada RM650, 
manakala bagi individu bujang berumur 21 tahun dan ke atas yang 
berpendapatan tidak melebihi RM2,000 sebulan, 
nilai antuan akan dinaikkan daripada RM250 kepada RM300.

Syarat Kelayakan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014

Warganegara Malaysia
Berumur 21 Tahun Keatas
Isi Rumah Berpendapatan RM3,000 dan ke bawah
Isi Rumah Berpendapatan RM3,000- RM4,000
Individu Bujang yang berpendapatan RM2,000 dan ke bawah

Borang Permohonan BR1M 3.0 Secara Online

Muat turun (download) Borang pendaftaran BR1M 3.0 di halaman berikut :

www.hasil.gov.my @ ebr1m.hasil.gov.my


* Setakat ini permohonan BR1M 3.0 secara online masih belum dibuka dan dijangka akan dibuka pada  23 Disember 2013.

Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 - BR1M 3.0

 * yang lepas dulu aku xmohon,
sbb aku ingat,bialah yg memerlukan je yg mohon,
tapi aku tgk kwn kwn aku sume mohon.
siap buat topup beli hengpong baru lagik!
so xleh jadik! aku pun nk mintak,nk buat toup duet
untuk cat myvi aku.kakakakakaka~

9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah bagus ni rara, thanks for sharing, nak try apply for my mum... ^_^

sYiRa LoKMaN said...

TUMPANG LALU ~~ PERHATIAN ! PENGUMUMAN PENTING ! :)
http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/official-fanpage-syiralokmanblogspotcom.html

MG schmidt said...

mohon je .amek ..ni hal rakyat .
dia bagi skit .amek byk dah rolling duit nk bg kita ni :)

Nurzakiah Hanum said...

jom apply

~AmyLiana86~ said...

haha..cat myvi tu..hehe..amy aritu cuba2 je..tp dapat..alhamdulillah..

Nursaila Norman said...

dah 2x BR1M kita x mohon..sbb xlayak..sekali tu bujang lagi,xlayak..kali kedua dah kawen pun xlayak..padahal xlayak bkn sbb kaya raya pun..huhuhu..

Zee Suhaini said...

mintak jer..duit kita gak tu dorang pakai..

TelingaBulat said...

yes xsaba hehehe

Mila Ahmad said...

walaupun tak berapa yakin boleh dapat tapi mila nak cubalah, sebab skank ni macam2 benda naik kan. so tu hak kita kan~ tq kak rara sharing benda ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...