06 December 2013

Kutipan Barangan Derma ke Kuantan di TTDI Petang ini!

Dear all, i'm heading to kuantan sat n sunday to help flood victim..any1 want to derma pls give to me latest by tomorrow. Need food (roti,sardin,bubur segera, baby's formula,mineral water the most), baby's diaper, and baby/kids clothes. If give money i'll buy those and donate on yr behalf - massage from kawan kakak sepupu ku Farahdila Miskam mlm ni pukul 6 - 8pm dorg berkumpul di TTDI untuk serahkan barang. jom lah kita bantu serba sedikit.aku pun akan ke sana bg barang sket sket insyaAllah. pape boleh call kakak sepupu aku Farahdila 013-5306277

ini serius ok.ni bukan main main.
sape yg nk menderma kepada mangsa banjir kuantan.
boleh lah ke TTDI ptg ni dr jam 6pm-8pm,
boleh bagi susu,pampers,baju,selimut telekung atau apa
apa saja keperluan.marilah sama sama kita bantu.
aku pun InsyaAllah akan membantu.
ingat nk bg pampers and susu princess tu.
aku mmg beli banyak banyak.boleh lah bagi.
aku bukan nk meriak ke nk menunjuk,
aku cuma nk ajak korg sama sama bantu.

aku xtau knp,sejak dh jd mak mak ni.aku selalu sedih pasal ni.
cepat sgt nk nangis bila tgk sesuatu benda yg berlaku tu
melibatkan anak anak kecil.aku kesian sgt.
xsampai hati.

aku mmg dr haritu asek nk nangis je.
tadi aku mintak kebenaran laki aku.
nk bg pampers,susu kat dorg,
laki aku kata ok je.sbb dia kata dia pon penah melalui benda yg sama,
sume x cukup.sejuk,xcukup makan.mmg kesian sgt.
laki aku pun InsyaAllah akan ke sana minggu depan.
nk tolong bersih bersihkan rumah dorg.
haih masa taip ni pun aku dh nk nangis dh.

hati ni jd halus sgt sejak dh jadi ibuu ni.
aku xdpt bayangkan mcm mana keadaan dgn makanan xcukup.
berebut.Ya Allah.ringankan lah beban mereka Ya Allah.
korg kalau nk derma apa apa.boleh lah tolong eh.
TTDI ptg ni.hmmm tu je lah.bye~

kalo korg xrasa apa apa bila tgk pic ni aku xtau lah korg manusia jenis apa.

15 comments:

Chot said...

Alhmdulillah..inshaAllah..sy pun dr strt bnjir tgk gmbr je menitik air mata. Mmg kita jauh mgkin ada ygxrasa keadaan tu..xtaula..tgah kumpul2 jgk ni dgn member. Berhajat jgk dpt pergi tolong sana nnt..mudahan2..aaminn.

Kakzakie said...

Banayk tempat di bukan pihak NGO kalau nak menderma sekarang ni Rara.

Memang sedih melihat keadaan mereka yg jadi mangsa:(

Seri Selaseh said...

bnyk saluran utk bantu mangsa2 banjir ni. X termampu nak hulur semua saluran tu. Bantu setakat yg termampu je.

Nurzakiah Hanum said...

sedih sangat2

Rizziela said...

Sedih tgk mak yg terpaksa kendong bb dlm air dalam keadaan hujan..budak2 yg kesejukkan...sy x dpt nak bayangkan mcm mana kalau benda ni terjadi kat anak2 kita kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

ya ALLAH sedihnya tgk...

e k i n ♥ y u s r i said...

sedih tgk

ctmah said...

pray for us!

Aty_Fared said...

Aty harap dapat joint sama... nanti aty kol.. aty pon susah hati pikir.... lagi2 sbb kawan2 rapat terlibat sama... ya allah.... bantulah mereka semua.....

adrianna syaz said...

Semoga keadaan kat sana cpt pulih seperti sediakala..mmg sedih dgr cerita cmni :'(

mama aryan said...

menitis airmata akak ni menengoknye, moga segalanya akan baik secepat mungkin,kita bantulah apa yg termampu

Rai Ourkizuna said...

kesiannya bebudak kecik..

Nor Ayuni Rosli said...

Banjir kali ni memang dahsyat kan? Let's hope for the best, insya-Allah, Amin.

Anyway nak exchange link boleh? Sebab dulu saya punya URL bnsyg-stories.blogspot.com. URL baru is ayuni-stories.blogspot.com Let me know ye nanti? Thank you

CAHAYA MATA said...

sorry tak dapat bantu banyak..
tapi insyaAllah bantuan berterusan..biar sikit2 tapi tak putus..

sama-sama la kita menyumbang.. :(

Love Razila said...

Sedihnya...HUHUHUHU kite baru terbaca ni. Melepas nk bagi baju2 t-shirt yang x pakai dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...