20 December 2013

pakai JUBAH nampak seluar dalam


memang elok hari jumaat pakai jubah.mmg bagus.
tapi kenapa hari jumaat je pakai? hari lain xleh pakai eh?
kalo korg keje gomen,mmg tiap tiap jumaat korg akan nmpk pesta jubah.
jubah lycra,jubah manik,jubah liplap liplap,jubah berlian,jubah ropol ropol
mmg mcm mcm lah jubah yg ada.kdg kdg tu mata ni sonok lah nengok dorg ni.
tapi kdg kdg ada jugak yg x sedap untuk dipandang.
BILA NAMPAK GARIS SPENDA.
korg penah nampak x.

Al-Kisahnya,td lah,nk g ke kafe.beli makanan,
nampak lah sorg budak perempuan ni.myb muda lagik.
mcm gedik gedik je.hahaha ( selamber je panggil org gedik kan )
aku tgk je jubah dia,lawa~ aku baru je puji.
tapi pas tu nmpk mcm ada benda x best.
body budak ni mmg lawa.
mantap lah.xkurus sgt.tapi jubah yg dia pakai tu buat
dia nampak seksi,ich aku yg tgk pon malu.
pakai sua dalam yg kecik tu,
pas tu mmg jelas sgt garisannya,malunyaaaa~
kalau lelaki tgk mst suka sgt lah tu.
budak tu pulak pakai jubah yg jenis kain cotton lembut tu.
mmg ikut badan sgt lah kan.

korg jangan ingat ye,korg kurus,xyah pakai kain dalam bila
pakai jubah mcm tu.jubah mcm tu,kurus pun kena pakai,
gemuk lagik lah kena pakai.kalau aku,aku jarang nk pakai.
sbb malu.bia lah aku pakai baju kurung.

aku rasa kalau laki aku nmpk.mau berbakul kena bebel.
haih~ moga budak tu mendapat hidayah~ eh tetiba! hahaha

korg g mana lunch td?

25 comments:

Rizziela said...

SUKA gak pakai Jubah..tp jubah2 saya semuanya besar & longgar..sbb cik hubby kata..pakai jubah bukan utk tunjuk bentuk badan yer

azieazah said...

Bab pesta jubah tu, yup setuju. Memang bila Jumaat jer, rata-rata peraga jubah.

Kak Azie cuma ada 2 helai. Jarang pakai sebab sedar diri pendek bulat. Tak lawa langsung.

Mila Ahmad said...

kalau jubah mila suka tempah orang jahitkan sebab buat besar tapi kalau besar sgt kang orang ckp mengandung sentap hati kita -.='

nurul harnani said...

betul. lagi2 yg kain jenis lycra. aduyaiii kita pompuan pun malu dibuatnya menengoknye..

S.n.Fariza said...

tau xpe. ada jubah skrg sexy, jarang.
tercalar imej. better pakailah dalam2 ye tanpa garisan.

Mimy Hamid said...

dulu akak pernah situasi itu..org tegur nampk sependa...baru kutau jarang..pastu kakmi pastikan kalau pakai dress dalam mesti pakai kain dalam tebal

Queen Teratai said...

sebenarnya jubah yg menjadi trending skrg ni kainnya amat x sesuai.. cth mcm lycra.. melekat kat badan.. jubah cotton pun kena tgk jenis2 cottonnya.. ada yg melekap kat tubuh.. kalau dh melekap kat tubuh smp nampak semua garisan yg ada sama je mcm bogel.. lbh baik xpyh pakai baju.. mcm x sesuai je nak panggil jubahkan?

Amoi Farah said...

Tak suka pakai kain dalam Alhamdulilah jubah kita besar and longgar jadi tak nampak la part part seperti tu

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Shakira pakai jubah mesti pakai legging kt dalam,so tak nampak kesan sua dlm..huhu

YanaUjang said...

slh satu sbb mak akk x suka jubah..takut nmpk line punggung, spenda bagai...akk xsuka pakai kain dlm..tp akk ganti dgn seluar tights panjang tu...janji x nmpk line spenda kan..huhu

Chekgu Azrine said...

hari ni akk pakai jubah denim..
best jek..
tapi tak jarang
still pakai jugak seluar legging kat dalam..
akk pun memang tak suka tgok orag pakai apa pun nampak bekas seluar dalam..wuwu

Nursaila Norman said...

pakai jubah, seluar palazo, skirt pencil ke,wajib pakai tight kat dalam,utk elak nmpk garis suar dalam..bru konfiden nak ke mana2..mmg menyakitkan mata kalau nmpk garis spender..hehehehe

Nurzakiah Hanum said...

macam2

Roha said...

salam kenal sis..
dalam hati teringin nak pakai jubah ni..disebabkan tak cukup ketinggin :)simpan dulu lah keingin tu hehe..

ZazaMyMoon said...

itu yang tak best tu.. kadang kalau yang tak pakai jubah pun berangai yang sama Rara.. ada tu pakai tudung lepas tu pakai long skirt, baru plak atas bontot.. habis semua alur bontot nampak.. malu siott

shaFazie said...

betol tu rara..
azie nie nak pakai kain dlm mmg jarang kalau tgk baju kurung /jubah jarang azie akan pakai seluar pjng

puan.mila said...

ermmm speechless..aku pun xsuka gitu..mntk djauhkan dri anak2 dn ktrunanan aku..sbb tu kalau pkai jubah ak akn pkai seluar ketat kt dlm pastu pkai plak kain dlm..tkut jd cmtu la..

Fifi Nadhrah said...

mcm tau2 je fifi pki jubah hari ni.. tp pki kain dalam.. malu kot nmpak spender..

kalau fifi jgn kate bakul.. mau berlori2 kne bebel..

- AZIE - said...

ramai yg mula suka dgn jubah skrg..itu bagus..tp yg agak kurang sedap dipandang masalah inilah..jubah yg ikut bentuk badan yg mudah jubah lyra..syg...jubah patutnya longgar n xnmpkkan susuk tubuh..tp zaman skrg lain pulak jadinya

MulutPayau said...

Selalu jer nampak orng pakai jubah mcm tu...kita yg tengok pun dah termalu...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Farah kalau pakai jubah mesti akan pakai seluar or kain kat dalam.. malu kot kalau nmpk garisan spenda kita.. hehehe

Nafisa81 said...

lg sesuai pakai baju kurung pesak kot

dalila said...

slalu nmpk..
sendiri yang malu bila tengok..
xkan tuan punya badan xprasan kan..
anggap je la,
"kain dalam yang sepatutnya dia pakai basah lagi"

ehh..eehh..macam statment noraida je..
hahaha

Anonymous said...

Salam semua,

Memang ramai sekarang wanita yang pakai jubah terutama hari Jumaat. Nampak manis dan sopan terutama yang muda-muda dan cantik molek tapi aduhai boleh kata majoriti semuanya jarang. Ada sekali tuh adalah akak ni kak area opis saya selalu tudung labuh, berjubah, stokin kaki dan sarung tangan tapi jubah dia nipis n walaupun dia pakai kain dalam tapi kain tuh pun still nipis dan tembus pandang. Ada sekali tuh siap boleh nampak jelas dalam jubah dia n nampak clear bentuk spender dia jelas macam bogel. Huhuhu aku tak berani nak tegur akak tuh tapi sian gak coz dia nampak macam suci n sopan sangat....

Anizah

Atiqah said...

Salam semua,

Baru tengahari tadi nampak seorang akak yang mengandung tudung labuh pakai jubah nipis gila sampai nampak macam bogel siap nampak jelas warna spender dia masa dia jalan. Jubah dia pun kaler terang huhuhu sadis seksi down

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...