27 December 2013

Perubatan Homeopathy Hasan


Alkisahnya,princess batuk n selsema dh 2minggu,xkebah,
tidur malam batuk berkokok kokok,mmg xboleh tidur.kesian sgt.
aku mmg xsampai hati tgk dia.mmg rasa nk nangis.plus dgn aku aku skali x boleh tido.
badan aku mmg penat.mmg xcukup tido.aku cuma buh minyak yuyi kat dada,
kat tapak kaki,kat betis.tapi sama gak mcm tu.

bagi makan ubat klinik.dh nak masuk 2 botol.tapi xjalan,
xjadi apa.lagik teruk ada lah.ko rasa aku sanggup biar ke?
anak aku mkn drugs dh banyak.tapi x jalan.
sedih bg anak telan drugs 1,sedih tgk anak sakit lg 1.
sedih sbb anak sakit x baik baik 1.last last aku nekad nk tanya piya,
piya selalu update pasal homeopathy,
dia mmg bg anak dia homeopathy je,x bg ubat klinik.
so aku pun wasap piya,aku tanya piya mcm mcm,
piya pun terangkan mcm mcm,thanks piya.rara sgt hargainya!

then hari selasa tu aku tanya mil aku,dia free x,nk x teman aku g PKNS.
mil aku pon ON je.so pepagi kami dh gerak.
sblm ni kalau cuti xpenah bangun awal.tapi sbb anak.
kul 7am dah bangun.kebetulan cuti krismas,dorg bukak jugak klinik
even cuti Krismas.bagus kan!

NAK DIJADIKAN CERITA.
aku ni yang bengap jalan kl.aku ingat PKNS aku satu je,
aku tau PKNS shah alam tu je.padahal homeopathy Hasan ni kat PKNS Bangi.
korg bayangkan lah kami dh sampai PKNS Shah Alam tu,pusing pusing.naik atas bawah.
tanya org.semua org tak tau.pas tu boleh pulak hengpong aku,wallet sume tinggal kat rumah.
nasib hp mak mentua aku ada tenet.aku google lah num fon Dr.Hasan
nasib jumpa,aku call,lepas tu pembantu dia cakap apa taw.
kami di PKNS BANGI,bukan SHAH ALAM.
hahahahaha oke! done! checkmate! mmg kena gelak ngan MIL n adik ipar aku.
hahahaha.last last g breakfast je kat old town.pas tu bali rumah,tido!

lepas tu dlm pukul 1pm kami gerak g kenduri kat Alam Damai Cheras,
makan makan kenduri,trus gerak g Bangi,pergi jugak lah Homeo tu sbb aku kesian sgt
dgn princess,nasib lah adik ipar aku nk tolong bawak.kalo x kesian princess.
last last sampai jugak kami ke sana.naik ke tingkat 2,
tertera besar Pusat Perubatan Homeopathy Hasan.

aku pun masuk dalam,amik nombor,dlm 3.30pm kami sampai,
tunggu punya tunggu,dlm 4.30 ok jugak lah.kami tunggu dalam sejam.
masuk masuk dlm,jumpa dgn anak Dr Hasan aku rasa,
Dr Hasan xde masa tu.anak dia muda lagi.cakap pun baik je.
lembut je,anak dia pegang princess,masa tu boleh pulak princess nangis jerit jerit,
padahal org tu xbuat apa apa pun.so aku pun cerita lah masalah anak aku.
dia batuk selsema nk dekat 2 minggu,pas tu doc kata ada ketul ketul kat kelenjar dia,
disbbkan itu lah darah x berjalan lancar,then dia bg ubat.
aku pun amik jugak ubat.utk Ezema aku ni.

balik rumah,lepas mandi,aku start bg princess mkn ubat dlm pukul 7.30pm,
ubat nya ada 3 botol,botol pertama sejam sebiji,habis botol pertama,
2 bijik sejam pulak.mcm tu lah seterusnya.

tapi yang miracle nya,princess makan sampai pukul 10pm,
hingus princess keluar banyak,yg hijau,batuk pon dh xdengar dh.
mlm tu princess tidur lena sgt.sbb dh xbatuk.lepas tu hingus dia kering.
esoknya masa mandi,aku saje biarkan dia lama kat dlm air panas,
bagi steam,pas tu bila dia bersin,keluar semua kahak ikut hidung.
mmg lega sgt aku tgk dia.syukur Ya Allah.aku xsanggup tgk dia menderita.
mlm td pun dia tidur nyenyak sgt.hingus pun dh xde.cuma mlm td dia batuk teruk skali,
myb sbb nk keluarkan kahak.tapi xreti.aku rasa princess telan kahak dia,
tapi xpe.kahak tu akan keluar ikut najis.

aku pulak lepas mkn ubat tu.gatal aku trus xde.ada tu ada lah.tapi mmg kurang sgt,
aku dh x mengaruk garu dh,ubat krim pun aku xpakai dh.
aku nk habis kan semua ubat ni dulu.tgk mcm mana.
aku rasa ubat ni sesuai dgn aku and princess.kami pun dh decide,
nk amik je homeo,dh xnk amik drugs dh.

kalau korg nk try,boleh lah try sini :

PERUBATAN HOMEOPATHY HASAN

Lot 2.08, Kompleks PKNS, Persiaran Pusat Bandar
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
JADUAL RAWATAN
Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Sabtu
9.00 pagi - 6.00 petang

Jumaat dan Ahad

Tutup kecuali Temujanji (sila buat temujanji dahulu)

Tel: 0389267831


ni ubat yang kami dapat.total rm50 je.

contoh ubat.sumber : google

bye bye ubat klinik,bye bye drugs!

17 comments:

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

gud info,bolah la kak nina cari kat ipoh...kak nina pon spises suke mengaru!!

oPiE iSa said...

Homeopathy mmg elok. Kami sekeluarga amalkan dan takda pon antara kami adik beradik ambil injection dari kecil. Alhamdhulillah. Kami semua sihat walafiat.

*^_______^*

Resepi Red Velvet yg Mudah & Video

Kebaikan Gambar pada Mental Kita

Apabila Isteri Lewat Sebulan. Hadoi!

ain.ya.nun. said...

Dekat je ni. Nanti boleh pergi cuba.

Thanks for sharing Rara.

Mama Safiy Arfan said...

rm50 tu sekali dgn consultant doc la eh?? ok lah harga dia..x mhl benar..lepas ni nak try la..anak sy pon skrg ni tgh berkahak jugak..batuk kurang cume kahak tu nak buang xreti baru 8bulan kn?? Hmm..

AnneRaini said...

memang serasilah ye kalo mkn sehari je dah baik... bolehlah try leps ni kalo ada pape.

Rizziela said...

boleh try bawa anak try ni.. dah lama tau..diaorang kata bagus sangat kan

msredcheesecake said...

RAMAI KATA HOMOEPATHY LAGI BAGUS DR KLINIK, TAPI MAHAL SKET...MAHAL TAK?

Suria Lekatlekitgurl said...

kat seri gombak ada satu akak amik ubat utk lala.. .. dia 3 konsep.. rawatan Islam.. homephaty & teknik tenaga holistik gelombang. Ok jugak.. dia jenis tak bagi byk ubat.. 1 ubat je semua masalah anak kita. dia akan scan kaedah rawatan Islam.. lepas tu dia akan buat ubat anak kita tu dengan mesin tenaga gelombang holistik tu.. Bagi akak ok la.. nampak effective jugak. utk kanak2 normally dia charge RM70..

Puan Mell said...

ramai yg cakap ubat hemopathy elok.. nak try jugak.

::EIDA:: said...

ida pernah dulu sekali makan ubat homepathy ni. tuk kesuburan. sokay je ubat die. tapi xberjaya dgn alternatif ni.. huhuhu

LuN@_aiDi said...

Tq rara for the info ^_^ kiter mmg tgh survey kinik hemeopathy area bangi pun ^_^
btul, budak tak elok sgt bg ubat yg ader drugs. klu dekat Nz, mmg doc tak kasi ubat utk batuk + selsema under 2 years old.

My baby pun kekdg selsema jugak, tp baru2 mcm nak selsema tu me bg dia mkn vit C.. so klu flu pun tak lama dan tak teruk. ada vit C utk bby bentuk cecair, boleh drop sikit dlm makanan dia.

ladyain said...

Rara ada eczema? princess cmane? ada jugak la eh?

Chekgu Azrine said...

good sharing sis..
homopati memang bagus..
takde rezki nak cuba lagi..

dalila said...

tq rara..
dekat je kat bangi..lps ni nak try homeo je kat danish..fifi dah byk kali recommend..sian jgk kat danish..demam je amik drug..selsema je amik drug..sedih kann..

Umi Qi said...

Homeo mmg terbaik...alternatif kan...alhamdulilah beransur baik dah baby rara syukur

Nadt said...

bagus ni rara. ingat nak bawak saif pi sana gak la. saif selsema n batuk tak elok gak lagi ni.

mrs kayrul said...

bagus juga yer rara...bebudak nie dah terlalu sgt terdedah ngan ubat klinik, cuba alternatif apa salahnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...