Image and video hosting by TinyPic

02 December 2013

Princess masuk school


harini 2/12/2013 Princess ibuu masuk taska.taska cumi ciki kat rtm ni.dlm kul 6am pg td dia dh jaga,aku bg susu,tepuk tepuk tido.dia xnk.celik celik mata pandang muka aku.aku dukung,pangku,tepuk tepuk gosok kepala.xnk jugak lelap.dia mcm tau tau dia nk g school harini.aku pun cuak sebenarnya.rasa nk tercirit tp x terkeluar.

aku bawak dye masuk kete.dye babai nenek.aku plak rasa nk nangis.dlm kete pon x nk tido.padahal dia dh bape kali menguap.mengantuk aku rasa.aku tepuk tepuk.aku peluk.xnk tido.sampai school.tangan dye tunjuk kat playground.suka lettew nampak slide.

pas tu masuk dlm,nmpk upin ipin.suka! tunjuk2 kat tv,pas tu Ibuu Ani tu amik,nk test,pas tu aku ngan suami cepat cepat lari keluar,mula dia diam.mcm xnangis.lepas xnmpk kami.aku dgr dye nangis.menjerit jerit.mcm biasa lah dia.sampai ke parking kereta dgr suara dia.aku plak rasa nk nangis.tahan je.kalo nangis kang kena kutuk ngan laki aku.hahaha.

then sblm laki aku balik rumah.kami g breakfast jap.xlalu aku nk telan bihun tu.tersekat kat anak tekak.asek ingat anak je.dh benti ke dia nangis.hmmm~

last last aku call jugak School dia.nasib ibuu ani angkat.katanya princess dh diam dah.kat sana panggil dia Imann Sophea @ sophea. sbb nama puteri dh ada.imann pon dh ada.sophea tgh tgk upin ipin katanya.dh x nangis dh.haih lega ibuu rasa.hilang trus sengkak dada dr td.tp x ok jugak ni.rasa x senang duduk jugak ni.cepat lah pukul 5.pleaseee~ 

Ya Allah.lindungi lah anak ku~ Amin.


-------------------------------------------------------------------------------------

ni copy paste status fb aku.aku xleh nk menaip.
lemah rasa tangan.asek pk anak je.haih ntah lah.
sejuk sejuk rasa tangan kaki.
k lah.bai~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. moga princess baik2 aje. doakan je yang terbaik untuk die rara. In Sha Allah xde pape. doa dr ibu sendiri adalah doa yang terbaik.

    biasa la budak2 kat tempat baru. tambah plak ni ari pertama. amik masa jugak nak sesuaikan diri, nak kenal kwn2, nak kenal teacher. In Sha Allah.. Allah lindungi Puteri Imann Sophea ;)

    ReplyDelete
  2. sbr yer rara
    kite doa je yg terbaik utk anak kite
    insyaallah

    ReplyDelete
  3. mule2 mmg gitu....kuat kan semangat tau...keringkan hati....nak bagi anak serasi ni mmg take time jugak...rase seminggu dah okey nie....

    nanti cer tanye waktu balik ape die buat kat sekol...kalo excited n hepi2 citer tu in sha Allah takde ape laa yg nak dirisaukan...

    ReplyDelete
  4. Kakak dah pernah rasa apa yg Rara rasakan ini. Memang seminggu-dua Rara akan rasa tak senang buat kerja asyik ingatkan Puteri.

    Pelan-pelanlah... memang kena harungi.

    ReplyDelete
  5. dah mama dia nangis.... hheee.... biasa la tu...fes time....

    ReplyDelete
  6. ra, tabah ye. semoga princess baik2 aje.

    ReplyDelete
  7. princess da besar..sekejap je mase berlalu...kakak fadh pown lom kawen2 lg..kakak?? ekekekeke

    ReplyDelete
  8. princess g scholl, mommy pulak yg sedih ye...

    ReplyDelete
  9. mmg kalo pk ank..tk senang duduk kn..hrp princess ok

    ReplyDelete
  10. Rara, chill k? Lama2 oklah tu (padahal kite pun same le...sentap je anta anak ke rumah org ms mula2 dulu. Heee)

    ReplyDelete
  11. hihii. insyaallah semuanya ok. mana tahu pricess happy kat sane kan. jumpa kawan2 baru. ;)

    ReplyDelete
  12. semoga princess baik baik jugak... dunia baru die kan...

    ReplyDelete
  13. harap2 princess ok2 je..
    good girl kan..hehe

    ReplyDelete
  14. ra insyallah princess ok...ko jgn sedih..aku pun ikut sedih..

    ReplyDelete
  15. ehehe normal laa..naluri ibu ni xblh berpisah dgn anak..

    ReplyDelete
  16. Sabar yer rara. Insyaallah princess ok. Lama2 nnt dia biasa lah tu.

    ReplyDelete
  17. Memang rara..tak sng akk klu hnta ank nangis gitu kan..
    Tapi kena jgk kuatkan hti sbb nm bg dia biasa kt situ..
    Semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
  18. macam tulah perasan akak mula2 hantar anak2 ke taska.. he3

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com