28 March 2013

Review Botol MAM


heee.hai korg!
rini nk review botol mam,
sape suka?
princess suka.
tp ibuu yg suka lebih.gee.

actually dulu princess BF kan.
so i mmg tak beli langsung bottle.
tapi adik ipar n MIL i belikan bottle Pigeon
kat princess,dulu mmg xde function lgsg botol tu.
tp skrg sgt sgt berguna.botol pigeon tu sng nk handle.
( rindu nk bf dye balik sob sob )

2 botol mmg x cukup.
so aku belikan lg botol utk princess,
mula mula beli aku beli tommi tippe kat princess,
ok gak,dye suka,tapi aku xsuka sbb susah nk basuh,
bottle tu gemok gemok.payah lah.

pas tu aku beli gak botol MAM yg anti-colic tu.
mahal gila hokehhh! 39.00 rasanya.lupa dh.
princess suka botol mam,tp aku tak suka anti-colic sbb
payah nk basuh gak.yg anti colic tu dye ada getah bahagian dlm.
kalo kelam kabut tu mana sempat nk basuh n bukak getah sume kan.
kalau x basuh getah tu berlendir,geli lak.sian princess.

then aku beli lak bottle mam yg lg 1,
mmg baby bottle.botol yg ni mmg senang sgt.
aku suka,senang nk handle,
princess pon suka,kaler cantik cantik.
ada corak corak kat belah tepi.heee suka sgt!

kali ni aku beli 4 botol trus kat eizmierah mum and baby shop.
sbb ada promotion 39.90 2 botol.mmg murah lah kan.
so pas ni xyah risau kalau princess x de botol.
heeee.
Read More ->>

Anak aku fobia

hai Assalammualaikum.
aku lambat lg rini.aku xtau knp alarm aku x bunyi lg rini.
bengang betul aku.tapi nasib baru 6.45am
aku mls nk kelam kabut.aku buat biasa biasa je.
aku mls kalo kelam kabut jd cm smlm.
xnk xnk.fobia.

aku nk cite pasal anak ku smlm.
Alhamdulillah dia xde pape.cuma nya,
dye merap.kat school pon teacher kata dye xnk duk bawah sorg sorg.
dye mcm takut.kalo duk sorg nangis.
mlm smlm kat rumah pon sama,
aku ni xboleh nk kemana,org lain amik dia xnk.
dye nk kat aku je.
aku nk buat apa pon smlm susah.
nk mkn pon kena pasang video dulu bg dye tgk.
baru leh.tu pon kejap je.aku g dapur
dye nangis balik.ngan nenek pon xnk.
nenek bg tidur pon x nk.
nk aku jugak.

aku tak tau knp.
sedih tgk dye mcm takut je,
yelah,actually dh 2 kali dye jatuh sofa,
ritu skali dgn MIL aku.
tapi MIL aku kata dye letak bantal kat bawah tu.
hmm sian anak aku kan.
bila aku pk pk balik,
mst dye sakit.

tp mcm korg kata,baby kalau jatuh malaikat sambut.
MIL aku pon ckp cm tu.hmmmmm.
rini pon aku bg dye kat teacher,dye nk,tapi bila aku nk g keje,
dye depakan tgn kat aku balik.suh aku amik.sedih aku rasa.
tapi aku cepat cepat g naik kete.

tunggu ibuu balik karang eh syg.
ibuu love u!

my happy baybee.ibuu miss u already!
Read More ->>

27 March 2013

saya mintak maaf

mintak maaf sbb lama x update.
( ada ke org kisah )

mintak maaf sbb jarang BW

terima kasih sbb ada yg singgah even sy xupdate,
terima kasih sbb ada yg bg komen yg memberansangkan
bila sy dlm kesedihan.
terima kasih sbb jadi peneman setia sy.
terima kasih kawan kawan semua!

sy baru nk memulakan bisnes,
agak mencabar rupanya bila buat bisnes ni.
( nanti sy cerita )
heee.xpe.usaha.lama lama mst ok.

please support me ok.heee.

jgn lupa like my page PRINCESS SOPHIE PARIS
ada jual barang Sophie Paris and candy pant.
ada jugak chiffon cardy!

come and order!

terima kasih semua!

Read More ->>

Candy Pant Batch 1.

hai semua!
dh ada candy pant?
apa? belum? meh lah try dulu 1.
heee.


kaler yg diatas semua ada,
material : stretchable cotton spendex
very comfy okay!

RM 50 include postage! murah kan.hurry up!

Measurement Size :
Size (S)-(25/26/27)--> Pinggang :66cm , Labuh :95cm 
Size (M)-(28)--> Pinggang :75cm , Labuh :96cm 
Size (L)-(29/30)--> Pinggang :82cm , Labuh :97cm 
Size (XL)-(31/32/33)--> Pinggang :84cm , Labuh :98cm
Size (XXL) (33/34/35/36) ) Pinggang : 100cm labuh 98cm
to order, WHATSAPP : 019-4774240
and feel free to like my online page : PRINCESS SOPHIE PARIS


Read More ->>

im a bad ibu,bad day! bad day! bad day! bad day!

dh lama aku x menangis pg pg.
lama sgt,sebelum ni aku happy je.
tapi harini,air mata aku tumpah lg.
aku ibuu yg teruk,teruk teruk.

smlm aku keluar mlm kat pavi,
dinner kat pepper lunch sbb teringin sgt.
lepas mkn g beli aunty anne kat depan tu.
mlm td aku sempat mkn satu je chocolate stick,
lepas tu aku simpan dlm peti.

pg ni aku terlewat bangun ag sbb alarm bodoh kat jam aku x bunyi.
selalu nyaring je bunyi.ni x! bengong sangat!
tp ok lah baru 6.30am,
aku bangun mandi mcm biasa,
g dapur cpt cpt basuhkan botol anak,
amik chocolate stick smlm masuk dlm microwave.

aku tekan 1saat, coklat keras lagi,
aku tekan ag 1 saat,still keras,
aku tekan 3saat,keras lagi.
then aku tekan pulak 10saat,
aku rasa bia lah dlm microwave tu,
aku naik atas,nk amik princess bawak turun,
dye lena tido,
aku letak atas sofa.
dye mengiring dan tido balik,
aku nmpk asap kat dapur,
bau hangit,
aku bukak microwave,nmpk asap banyak keluar,
aku nk angkat chocolate stick tu dgn tisu,
aku angkat je nk letak dlm plastik,
coklat yg panas tu tumpah kat kaki aku,
sakit sannngattttttttttttttttttttt.
lepas 2saat aku dengar budak menjerit
meraung menangis kat depan.

aku g depan lari,aku tgk anak aku dh kat bawah,
kat karpet.anak aku JATUH!
ni mst sbb dye meniarap.
Ya Allah,aku xtau nk ckp apa.
badan aku menggeletar,
anak aku nangis terkejut.
aku peluk sampai dye diam,
pas tu aku letak kat tilam.
princess diam je tgk muka aku,
aku salin pampers dye.
aku gerak gerakkan kaki dye,
tangan dye,nk tau ada pape ke x.
kalo mcm aku picit picit dan gerakkan dye nangis.
means ada something wrong.
tp dye x nangis.diam je,senyum pon xnk.
so aku decide boleh g keje,
kalo dye nangis x henti mmg aku xkan g keje.

hantar ke nursery pon aku pesan.
dye jatuh,kalo nmpk bdn dye lebam or nangis je.
call aku,aku balik terus.

td aku x nangis.skrg baru aku nangis.
kesian anak aku,aku teruk,jahat.xreti jaga anak.
aku xhiraukan lecur kat kaki aku,biarlah aku tahan.
tapi aku xnk anak aku sakit.
xnk xnk.

kesian anak aku.
Ya Allah lindungi lah dia selalu.

princess,maafkan ibuu,
ibuu cuai,ibuu xsepatutnya letak awak atas sofa.
sbb awak akan meniarap bila bangun tido.
ibuu ingat kan awak lena lg,tu ibuu letak kat sofa.
tp ibuu salah.awak cr ibuu rupanya.
ibuu mintak maaf,biar lah lecur kat kaki ibuu ni,
sakit,dan moga kuranglah sakit dibadan mu.
ibuu janji lepas ni princess takkan jatuh lg.
ibuu janji.

aku sedih korg,
aku nk nangis skrg.
aku nk peluk anak aku.
rasa nk balik je.
Read More ->>

22 March 2013

Bubur Apple pulak



semalam aku buat bubur apple lak untuk princess,
mula nya nk buat puree je,tp anak aku ni xleh mkn buah saje,
perut melayu mcm mak dye,sok kena ada nasi.
atau dlm istilah baby.kena ada bubur.
mula aku mcm pelik nk bg dye mkn bubur ngan apple.
tp xpe lah.kite try n error jelah eh nak oi!

aku beli apple fuji ritu,
apple yg rangup tu,pink pink sket kulit dye,
aku ingat manis,tp smlm aku rasa mcm masam masam manis.
hmm xpelah,try dulu.

aku potong potong dadu,
rebus apple dulu bg empuk,
agak agak cucuk ngan garpu dye leh tembus,
baru aku masukkan serbuk beras,
serbuk beras mcm biasa,bancuh dulu ngan air sejuk ye
kawan kawan.heee.

then dh siap,
sejukkan then blender je kasi lumat.
apple tu leh je lecek lecek sbb dh lembut,
tp emang dasar ibu RAJIN,so blender je eh.
senang cepat pantas!

dh siap,
buh dlm magkuk princess,
buh FM sket,sbb nk kasi rasa masam manis lemak,
kalo masam masam sgt kang princess xnk lak.
so lepas buh FM,rasa dye lg sedap taw,seyes,
aku dh rasa,mmg sedap.mcm puri heinz tu.

princess pon suka mkn,
and result dye lepas mkn bubur apple,
dye poopoo kul 4am td,
haiiii trima kasih lah anak,
lepas tu xnk tido.nk dekat kul 6 baru nk tido.
tapi aku x pasan bila dye tido,
sbb aku tertido.hahahaha.kesian anak aku.
redha jelah ye nk.ibuu letih lah.

pg td masa angkat nk bwk g school tido gak.
ngantuk lettew,sape suh main sampai subuh.hee.

ok lah bye!
nk g perhimpunan agung puspanita jap.


Read More ->>

21 March 2013

Sophie Paris


aku baru je jd ahli Sophie Paris,
sume sbb tergoda dgn income income mereka
mereka yg hebat,dpt sebulan dlm 6rat 7rat.
tapi kena kerja keras sikit lah.
aku ingin menjadi seperti mereka.
kalau nk berjaya,mst kena follow org yg berjaya,
ye ke tidok?
hehehe.

jd ahli Sophie murah je,rm15 je,
pas tu leh beli brg dgn harga less 20%
best kan?
and kalau korg cr org,masuk bawah korg,
xrugi taw,korg akan dpt bonus bila org tu beli brg.
dpt sikit pon jd lah kan.

brg Sophie best!
handbag pon banyak yg boleh tahan cantik.
harga berpatutan,
barang makeup dye pon dorg kata best.
so nt gaji aku akan try brg make up dye.
heee.pape nanti aku review eh.
sape nk beli brg leh lah cr aku.hehe.

aku baru buat page untuk Sophie ni.
nanti korg like eh.tapi xde pape ag lah.
katalog baru nk upload.

pada yg sudi like,thanks eh.heee~

Read More ->>

Bubur Brokoli Imann Sophea

hai!
sorry,aku kelaut ag,sbb sibuk buat photobook,
ni suma eida and mummy ju punya pasal lah ni,
ajar buat photobook ni,lg pon 10hengget je,
so marilah terjebak ramai ramai.hehehe.
nanti story lain,harini nk story pasal bubur dulu.

sejak princess asek kembung je bila mkn puree,
so aku decide buat bubur untuk dye,
before ni aku bg bubur saje,campur FM je,
tp princess x suka.tp kalo ikut mulut aku pon,
aku xsuka,xlalu.hehehe.

so aku ubah sket bubur dye,
aku campur brokoli and ikan bilis,
knp aku pilih brokoli?
sbb brokoli banyak khasiat.
and sng nk masak,
ikan bilis lak aku buh sbb nk bg rasa masin
masin sket and sedap.
aku dah rasa sendiri.mmg sedap taw!


aku agak agak lah brokoli tu untuk mkn mlm tu
and untuk bawak ke school sok pagi nya,
aku dh siap siap blender beras haritu,
so x yah sibuk nk masak beras,
pakai serbuk beras ni sng,lagi cepat bubur masak.

basuh dulu brokoli and ikan bilis tu,
bancuh dulu serbuk beras dgn air sejuk,
mummy ju ajar bancuh dulu.sbb kalau masak terus,
nanti bubur akan berketul.

lepas tu masukkan ikan bilis dulu,
sbb ikan bilis take time utk lembut kan,
pas tu baru masukkan brokoli,
sbb brokoli kan cpt masak.aku xnk lah lama lama
sgt masak brokoli tu.nt xsedap lak jdnya.
so agak agak je.

lepas dh biarkan sejuk,
baru blender,tp xsempat nk bia sejuk sgt pon.
sbb masa ni princess dh xsbr sgt nk mkn.
dh nangis nangis,so aku blender jugak even ngah panas pon.
kalo rosak blender,naye lah!


so far,princess mkn habis,dye suka sgt.happy aku tgk dye makan,
and aku tak yah risau pasal perut dye kembung ag.
mkn bubur,dye pon happy,lepas mkn tido.hehehe.
bubur lebih tu aku frozen kan,and esoknya aku panaskan,
bawak ke school dye.
aku nk masak pg pg mcm hana xleh.hana tegar,aku ni
nan hado.bangun pon mamai mamai,ni pulak nk masak,
kang hangus ke bubur anak aku.hahaha.


ni lah muka budak baru lepas mamam,
mandi,isap susu lagi.then tido! yeay!
Read More ->>

kahwin lepas SPM!

Assalammualikum semua,hai!
heee.pg ni aku bangun awal.kul 6am.
cehhhh,kunci jam 5.45,tapi mcm biasa lah.
5 minit 5 minit.heee.

semangat aku rini bekal kan anak aku bubur,
makan kat school.
aku rasa happy sgt bila dye dpt 
mkn makanan yg aku masak.
heee.so far princess mkn habis,
cuma dye mcm xsuka kalau bubur tu cair sgt,
dye nk rasa ada texture sket.
eh kelaut lak.aku nk cite pasal lain td.
jap g lah update pasal bubur princess.

topik HOTFM rini.
apa korg buat lepas SPM,
aku mls nk cite pasal aku,
sbb mcm biasalah,mst lah sambung blaja,
hehehe klise sgt kan.

tapi aku tertarik dgn sorg caller ni,
dye dgn bangga nya ckp dye KAWEN lps spm,
hmm tu ok lah,bagus lah,nk mengelakkan apa yg x elok,
and dye kata dh 5 tahun dye bercinta dgn suami dye tu.
means dr form 1 dye dh bercinta.

hmmmm pada pendapat aku lah,
aku xsetuju bercinta awal sgt cm tu,
aku pon dulu ada lah suka suka,
tp xde sampai bercinta,
form 3 baru bercinta. ecehhhhhhh~
#masa tu dh gatai dh sket.
tapi aku xabaikan pelajaran oke!

then lg satu dye kata lepas kawen dye x
sambung blaja pon.haih bangga nya ckp x sambung,
tp dye kata result dye ok,dpt pangkat 2 ke 1 ntah,
lupa dh.tu pon aku xsetuju,even dh kawen pon knp
xsambung.rugi dik non!

then dye puji gila laki dye tu,
dye kata sepanjang dorg kawen,
x penah gaduh langsung.
Ya Allah,pada aku lah.kalo sesuatu benda mcm tu,
baik kita jgn sebut.jgn lah ckp kita xpenah gaduh langsung,
suami kita baik sgt,blah blah blah.
takut nanti kemudian hari.lain cite nya,
kalau hal hal baik suami,bia lah kita je yg tahu,
jgn di puji lambung lambung cm tu.timbul riak pulak nt.
ingatan buat aku jugak.

ok lah,tu je bebelan harini.
jap g nk BW lak.nk wat keje jap.bye!

Read More ->>

20 March 2013

GILA kalau mcm ni!


bangun lambat lagi,
pukul 7am,
tu pon MIL aku gerak.
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
tu lah padahnya kalau matikan alarm,
tarik selimu peluk anak,
parah!

k bai,nk buat keje hakiki dulu.

Read More ->>

19 March 2013

mood sedih dan mengada datang.

redha jelah korg bila baca eh.
kalau xnk baca xpe,
aku kan selalu suka emo sendiri,
muehhehe.gelak utk diri sendiri.

kan aku ckp kat korg,
adik aku nk kawen,
adik lelaki aku,
ya adik aku kawen muda,
jodoh dah sampai kan,
so bialah.apa salahnya kawin awal.

td kami bincang bincang pasal makan,
bz lah kami,asek msg n call je 2 3 minggu ni,
biasalah nk kawen kan,mak aku lg lah bz xhenggat,
kesana kemari,sian mak,tp demi anak,mak sanggup.
adik aku kt JB,jauh.

td ngah msg msg ngan adik aku,
dia leh ckp, " org rasa takut lak kak "
terus sebak hati aku,rasa nk nangis,
dh besar dh adik aku,dh nk kawen dh pon,
mcm xsangka je,aku happy utk dye,
tapi mcm xcaye,adik aku,adik aku!
huaaaaaaaaaaaaaa nk nangis jap leh!

aku ni even garang ngan adik adik,
tp aku syg adik aku,sume aku syg,
kdg kdg mulut aku je jahat,
tp semua aku syg,sanggup buat apa saja utk jaga adik,
aku dulu,semua adik aku aku jaga,
mana ada mak aku antar pengasuh,
anta jap je,3hari xantar dh sbb aku xsanggup tgk pengasuh
tu xbg adik aku mkn,aku sedih.

last last siang mlm aku jaga adik aku,
bg mkn,basuh berak,kemas umah,
sume aku buat,rajinkan aku.hehehe.

tp skrg adik aku dh nk kawen,
aku sonok,happy,xsbr.

wan,kakak xde papa yg kakak mintak,
cuma satu,jd lah ketua keluarga yg bertanggungjawap.
semoga kamu bahagia ngan anak n isteri nanti.
kakak percaya kamu boleh.
ok!

dh lah,xnk ckp lebih2,nt nk nangis lg.
Read More ->>

YUNA new song - FADING FLOWER



pg td aku dgr lagu ni kat hot fm,
cutie.
ah suka.
korg suka x?
cuba dgr eh.
Read More ->>

Mengapa Doktor Bedah Memakai Baju Hijau?


Selalu dalam bilik bedah kita selalu tengok doktor memakai baju hijau semasa bertugas. 

Kenapa?

Pada mulanya doktor dikatakan memakai warna putih kerana ia warna yang melambangkan kebersihan. Bagaimanapun, seorang doktor yang berpengaruh telah menggantikan warna putih dengan warna hijau kerana menurutnya warna hijau lebih sejuk.

Walaupun sukar dipastikan mengapa warna hijau paling sesuai bagi doktor untuk melihat lebih baik di ruang pembedahan, secara umumnya kerana hijau adalah warna berlawanan dengan warna merah.

Warna hijau dapat menyegarkan mata ahli bedah semasa melihat benda-benda berwarna merah, termasuk organ-organ tubuh yang berlumuran darah ketika pembedahan.

Melihat warna merah secara terus menerus menyebabkan signal warna merah di otak mengurangkan sensiviti terhadap variasi warna merah.

Alasan lainnya adalah, terus-menerus fokus pada warna merah akan menyebabkan pakar bedah kurang memberikan tumpuan dan mengganggu penglihatan doktor.

Jika warna baju-baju pakar bedah berwarna hijau, ilusi ini akan memudar dan tidak akan mengganggu penglihatan doktor.

p/s : sorry korg,xde mood nk update.heee

Read More ->>

NASIHAT TUN DR MAHATHIR KEPADA USAHAWAN MELAYU



1.Melayu perlu belajar dari bawah.
Bangsa Melayu perlu belajar dari bawah sebelum masuk dunia perniagaan.BUkan sekadar ada wang dan membuka bisnes,namun perlu belajar dengan bekerja dalam bidang tertentu dan memahami selok belok dunia perniagaan .Contohnya jika mahu mmebuka retsoran,bekerja dan melihat situasi dunia perniagaan restoran dari pekerja mmebuat air,tukang masak,pelayan dan sebagainya.Pengalaman dan kemahiran akan membantu kita bila membuka perniagaan.

2.Modal efektif.
Melayu yang mahu berniaga perlu mempunyai modal efektif dan relevan.Contohnya jika mahu membuka bisnes bernilai RM100,000 perlu ada wang tunai RM300,000.RM100,000 untuk bisnes,bakinya untuk pengurusan dan modal menghadapi pelbagai masalah dalam perniagaan.Adalah salah hanya mempunyai RM100,000 jika mahu mmebuka bisnes bernilai RM100,000.

3.Berusaha bersungguh-sungguh.
Melayu perlu berusaha bersunguh-sungguh tanpa jemu.Usaha berterusan sama ada dalam promosi,pemasaran,produk dan sebagainya.Tanpa usaha keras,kejayaan tidak akan datang.

4.Bersabar dalam tempoh lama.
Melayu perlu belajar bersabar kerna bisnes perlukan masa panjang.Dr Mahathir berkata "Saya buka kedai roti dah 5 tahun tapi belum nampak untung...".Perniagaan perlukan masa panjang untuk berjaya,bukan sekelip mata.

5.Mengenai jenis perniagaan.
Melayu perlu mengenali jenis perniagaan dengan baik.Jika buka restoran ,tahu apa jenis masakan,cara promosi,cara menambahkan pelanggan dan sebagainya.

6.Rajin meninjau bisnes.
Melayu perlu rajin keluar dari pejabat dan meninjau dunia perniagaan sama ada produk,pekerja dan segalanya.Sikap Melayu yang hanya terperap dalam pejabat akan menyebabkan kegagalan.

7.Manfaatkan teknologi.
Melayu perlu manfaatkan segala teknologi seperti peralatan mesin moden,internet dan sebagainya.Ini akan membantu melahirkan produk berkualiti dan berjaya dalam pasaran.

8.Sentiasa tambahkan aset.
Melayu perlu sentiasa tambahkan aset seperti pembelian tanah,rumah kedai,emas dan sebagainya kerna harganya akan meningkat.Beliau mengatakan tanah di KL dibeli oleh Pavilion dengan harga RM7000 satu kaki.

9.Belajar dengan bangsa lain.
Melayu perlu belajar dengan bangsa lain.Jika di Malaysia Cina berjaya dalam bisnes,Melayu perlu belajar dengan mereka.Belajar dengan manusia berjaya akan membantu kita berjaya seperti mereka.

10.Ikhlas dalam perniagaan.
Melayu perlu ikhlas menjalankan bisnes,bukan hanya mencari kekayaan namun memanfaatkan kekayaan untuk kebaikan.

11.Menolak mitos.
Ramai Melayu menganggap Cina berjaya kerna menipu sedangkan ia mitos.Hakikatnya Cina berjaya kerna usaha keras dan gigih.Mereka datang ke Tanah Melayu tiada apa-apa dan kini menguasai ekonomi negara.
Beliau menyindir "Kalau ada yang anggap Cina kaya sebab menipu,buatlah!"

12.Mengamalkan peribadi mulia.
Usahawan Melayu perlu mengamalkan sikap positif dalam kehidupan seperti rajin,amanah,tidak menipu dan sebagainya.Setiap amalan baik perlu diterapkan jika mahu berjaya.Manusia yang menipu dan tidak amanah ,kejayaan bersifat sementara dan tidak kekal.

13.Menjauhkan sifat keji.
Melayu perlu menjauhkan sifat keji seperti suka berbohong,mungkir janji,tidak amanah,menjual harga terlampau tinggi,hasad dengki,menjatuhkan bisnes org lain dan sebagainya.Sikap keji adalah punca kebanyakan usahawan Melayu gagal dalam bisnes.

14.Jangan terlalu bergantung dengan tender kerajaan.
Melayu tidak boleh bergantung dengan tender kerajaan kerna kuota terhad dan jumlah usahawan yang ramai.Melayu sepatutnya mempunyai produk yang boleh berjaya di pasaran sama ada dalam dan luar negara.

15.Mempunyai network.
Melayu perlu mempunyai network agar saling bantu membantu sesama bangsa.Amalan ini telah diterapkan bangsa Cina dan mereka berjaya...

16.Membayar hutang dengan baik.
Melayu perlu membayar hutang dengan baik dan menguruskan perniagaan dengan betul.Hutang wajib dibayar walaupun satu sen.Ramai Melayu mengabaikan hutang dan ini menyusahkan pihak yang memberi pinjaman.Mereka yang tidak membayar hutang bukan sahaja menyusahkan dirinya sendiri,namun menyusahkan pihak lain.


"Jangan jadi puak kecil..tunggu di luar bandar.Apakah maknanya Tanah Melayu jika tak kuasai"
Read More ->>

pemandu Malaysia dan kegilaannya

Assalammualaikum!
hai korg,
aku sampai lambat harini,
kul 9 lebih baru sampai,
sbb aku hantar laki aku g pudu pg td,
smlm laki aku cuti.
( kasar sgt x guna perkataan laki eh? ke suami? )
hehehe,sory selingan.

smlm laki aku cuti sbb teman aku g cucuk
princess and dia pon nk g cucuk skali,
untuk g umrah bulan depan.
cucuk influenza and apa ntah lg satu,
so rini baru balik,
pg td lak aku bangun lambat,
penat dan mengantuk gila,
ntah kenapa.
so kul 6.45 baru g mandi,
pas tu sakit perut lak,
lepas dh memerut,paham paham lah,
kul 7 baru kua toilet,
solat subuh gajah,then siap siap,
gerak laki aku lg,nasib senang lak dye bangun pg ni.
hehehe.

siap siap,last last 7.30 jugak baru kua umah,
anta princess,then trus ke pudu,
jalan JEM gila x hengat korg tau!
aku pon x paham knp jem sgt rini,
dgr kat radio banyak accident.
hmm kl biasalah,accident sket je,
riuh satu kampung,

bila dh jem,mula lah sume jd gila.
tambah ag pemandu kulit putih ni,
korg paham paham lah kan dorg cane,
suka suka hati je,
padahal tu jalan kite,dorg leh suka suka melintang tgh jalan,
aku rasa nk snap pic je td,
tp nasib sbb tgh drive,
kalo x leh aku tunjuk cane kurang ajar nya dorg.
aku x paham lah dorg ni.
knp lah selfish sgt sgt.
xde ke istilah sabar dlm diri dorg.

ntah lah,haishhh,
aku ni kalo pg pg x meluahkan perasaan xsah kan.
sorg lah korg eh.
hehehe.ok lah,nk breakfast jap eh.
bye!


layan vid ni eh.heheh funny.

Read More ->>

18 March 2013

Dinner kami

Mlm ni kami mkn pizza ag.
Home made pizza.
Xde sambutan apa apa pon.tp saja je.
Kami mmg suka mkn.heee
Actually buat ni sbb nk bg laki aku mkn.
Laki aku xmkn pizza.
Sbb dye x mkn cheese.
Kesian kan.
Hahahaha.
Aku sllu gelakkan laki aku sbb xmkn piza.
Heee.

Tp kali Buat sendiri dgn harapan laki aku mkn lah pizza ni.heee.

Besar harapan aku nk tgk laki aku mkn pizza.hehehe

Read More ->>

IKEA sale!

The IKEA Sale

aku bukak blog,tgk tgk iklan NUFFNANG menari
pasal ikea sales,whoaaaaa,aku kalo ikea ni mmg suka sgt.
( even jarang g,sbb laki aku mls nk g sana,jem memanjang! )
tp bila dh teringin sgt meat ball,aku g jugak,paksa rela laki aku ikut.
hehehe.kalo aku tau jalan mmg aku drive sendiri je.muehehe,
nasib x tau jalan.

bila tgk website ikea tu,
whoaaaaa mmg murah ah sume brg,
pic pic yg aku copy ni sume brg idaman aku.


quilt cover ni murah woi!
ya ampun!


lampu ni nomei nomei sgt woi,
sbb unik,nk beli nk beli,
tapi x gaji lg.ahcaner ni!




kalo bg anak aku main mst dye suka ni.
hehehe,anak aku suka kaler merah,


paling aku menangis skali bila tgk katil ni.
woi! kalo aku bujang dh lama aku beli woi,
omei kan.aku suka lah ikea ni! suka sgt.
sape yg xsuka tu gila hokey!
hahahaha larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

nk tgk brg lain lg sila g website IKEA eh.
bye~


Read More ->>

bila CELCOM main gila

aku bencik bila ada benda tertangguh.
contoh mcm berhutang.
aku pantang,aku xsuka berhutang.
mmg xsuka,dr dulu lagik,
nasib laki aku pon jenis yg x suka berhutang.
yeay! kami sama,
cuma bab beli kete,moto,rumah tu kena lah hutang kan,
gila ko nk byr cash! hahaha.

aku actually terkejut sbb
bulan ni bill aku rm180,
gila ko! selalu bil aku rm 90 je tauk!
tetiba 180,dh lah gaji aku xde lg.
xpasal pasal smlm tepon aku kena barred!
sepanjang aku pakai bil nk dekat 4tahun,
xpenah lg tepon aku kena barred,
laki aku selalu lah,sbb asek menalipon je.
hahahaha.tiba2 aku call,dye buat suara
( eb,tepon syg kena barred,tolong byr dulu eh. )
hahaha.sian laki aku,kalo senyap tu tau dh lah knp.
aku tolong byr kan,tp bila claim balik selalu lebih.
hehehe.kannnsssss,sape suruh kite byr kan dulu.hehe.

hoi panjang mukadimah,
ok berbalik balik kes celcom tuh,
lepas dh kena barred,aku byr dulu 90rm,
gagah bayar jugak,lepas tu jgn harap lah celcom nk terlepas,
mmg aku call customer service lah kan.
aku selidik lah segala history bayaran aku,
sume cantik,

last last dye leh ckp bulan 9 ngan bulan 4 tahun lepas aku ada xbyr,
perrggghhh menyirap aku,xsilap aku aku mmg x penah x byr,
aku byr je selalu,bulan 9 masa aku bersalin x silap.
aku byr,aku serah kat laki aku sume,
tp ntah lah.celcom bila dh buat gila,cm ni lah.
tension aku,dye leh ckp aku byr salah acc,
aku sah sah buat celcom bill aku as a favourite dlm cimb click aku.
takkan salah lg.hmm ntah lah.
aku mls nk gaduh.nt nt lah aku byr lg 90rm tu,
mls nk pk.

( knp aku x pakai prepaid ? )
sbb aku mls nk top up top up.
sbb kalo emergency,nk call,kredit xde.
malesssss! hehehe.

( knp xpakai maxis ke digi ?? )
maxis lg teruk dr celcom,
digi lg teruk dr maxis,
hahahaha.sorry korg.
tu pendapat aku,sbb aku penah kena tipu ngan maxis,
kwn kwn aku byk kena tipu ngan maxis,
sbb laki aku kata maxis india,so xnk support sgt.
ehehehehe.digi lak slow,line byk xde.
ntah lah,sbb aku jrg guna digi,tu pon kwn kwn ckp.
jgn marah aku,ni pendapat aku k.heee.bye!
Read More ->>

Imann Sophea : Checkup Update

Assalammualikum,
hai semua.
i keje rini,fuuuhhhhh~
akhirnya,
princess dh kebah demam,
cuma tinggal selsema sikit and batuk yg teruk.
batuk tgh malam paling teruk skali.

smlm aku beli gak madu utk princess,
madu khaula,gagah cr kat tesco,
nasib lah tesco ampang tu ada mcm mcm jual.
madu pon ada,
madu khaula tu last je untuk aku,
mmg xde dh stok abg tu kata.
mlm td aku bagi sikit.sikit je,
campur ngan air,sbb takut panas,
and kurang sket lah batuk nya dr yg sebelum.

rini lak princess cucuk 6 bulan,
berat naik sikit je,sbb demam aku rasa,
minum susu pon xbanyak,
xlalu kot.

berat : 7.05kg. ( siap ada 0.5 tu.hehehe )
tinggi : 69cm

kurus je anak aku aku tgk.sian dye.
tapi disebalik kurus tu,
anak aku dh melaju,
paham x maksud melaju?
dye dh boleh pusing 360darjah masa meniarap.
dr atas tilam dye meniarap sampai ke hujung kerusi.
berguling2.meniarap pon dh lama,
xde kejap kejap dh.
dh boleh melonjak lonjak nk kedepan.
sbb tu lah anak aku nk ringankan bdn.
org tua tua lah ckp cm tu kan.hehehe.

td aku tanya gak pasal perancang yg cucuk 3 bulan tu.
ngat nk buat rini gak,tp xleh lah plak sbb xde pregnancy test,
sblm buat even dh lepas period,kena cek dulu.
so xjd buat.nanti tgh period baru buat.
so bulan dpn lah.bulan ni hold dulu lah mcm biasa.
kikiki.

ok lah korg,xlarat nk taip byk2 dh.
tangan lenguh,mlm td pon tido x lena gak.
princess merengek je.
Read More ->>

16 March 2013

Mana mana nk atasi baby batuk?

Hai semua.
Lama x update kan.
Bz.anak demam + batuk + selsema.
Now demam dh ok.tinggal selsema and batuk je.
Kesian sgt tgk princess batuk.
Xtau nk buat cane.
G klinik doc bg ubat batuk.
Tp aku search tenet kata xelok bg.
So mmg aku xbg.
Search search ag,dorg kata bagi madu sawda.

Tp kat mana lak nk cr.
Hmm xtau gak.
Rasa nk sepak diri sendiri.
Semua x tau.terukkan aku.
Kdg kdg aku rasa aku ibuu yg teruk sgt.
Xdpt bf anak even sampai 6 bulan.
Bf smpai 4 bulan je.
Pas tu kasi anak solid food pon xreti.
Anak sakit pon xreti nk cr ubat.
I feel so bad.
Ahhhhj tidak.
Sian anak aku.

Korg tolong lak aku.
Apa aku nk bg kat princess ni.
Bila mlm lg truk batuk nya.
Aku hanya mampu usap belakang.
Buh vick n bg minum air masak je.
Yg lain xtau.
Nk nangis rasanya.

Please help.

Read More ->>

14 March 2013

Princess demam

Malam td sihat.
Cuma selsema.
Start kul 3am smlm.
Demam.
Pity my baby.
Get well soon baybee.

Read More ->>

13 March 2013

Terkesan

Dgn sebaris ayat je.
Aku terguris.
Ntah lah.
Rasa nk pecah jantung.
Aku xterniat nk berkata cm tu.
Terkeluar.
Tp balasan dr ayat aku bariskan td.
Amat menyakitkan aku.
Aku tau aku siapa.
Dimana tempat aku.
Aku xnk bersedih.
Suami aku jauh.
Tp xpe lah.aku terima.
Aku diam kan aje.
Aku dh biasa dh dgr mcm tu.
Xpelah kalau aku menyusah kan.
Aku mintak maaf.
Aku selesa dgn kehidupan skrg.
Mohon jgn salah sangka.
Tp jgn lah di sindir aku.
Aku terrasa.
Terkesan di hati.

Hmm dh lah.
Nk tido.
Mls pk perkara yg boleh membengkakkan
Hati.
Aku kena happy.
Kena bahagia.

Selamat mlm.
Maaf jika kamu xfaham.

Read More ->>

NURSE gila!

aku actually x sampai hari nk tunjuk pic ni.
tapi kalo aku xserta kan pic mst korg xpaham apa yg aku ceritakan.
betul x.kdg kdg kite cerita kena tgk pic baru best.
tapi cerita yg aku nk ckp ni cerita sedih.
mmg gila babi lah.benci aku tgk.

sepanjang aku kat spital,
Alhamdulillah princess ok.
tp mmg ada stgh nurse yg gila.
gila kuasa,gila nk marah org.
gila meroyan.

masa princess dh mula kuning kat spital.
aku dh xanggup nk tgk anak aku asek kena cucuk je,
aku mmg x tgk lah anak aku kena cucuk,
mmg papa dye je yg masuk,tapi
Alhamdulillah lah masa cucuk amik darah kat KK,
ok je dorg cucuk,

tp bila nurse kat hospital besar amik darah princess,
aku ralat sgt masa tu,
dorg xjumpa urat princess,
then boleh pulak dye cucuk tangan aku banyak kali,
keluar masukkan jarum tu banyak kali.
korg tau x apa yg aku rasa masa tu.
aku yg rasa sakit.aku sedih sgt.
kesian princess.
tp nurse tu pandai,
dye suruh aku BF princess bg dye leka,
and x nangis masa dorg amik darah tu.
tp aku yg nk nangis tgk anak aku kena cm tu.
huh! kalau ikut hati mmg aku xnk bg dorg amik darah anak aku.

then masa princess cirit birit dulu,
dorg nk cucuk jarum untuk masuk air,
korg tau x,punyalah lama anak aku dlm bilik doc tu.
tp aku dgr anak aku dh melalak lalak dah,
sampai ke luar dgr,dlm 10mint cm tu anak aku nangis,
laki aku dh xtentu arah,dh mcm nk tendang pintu bilik doc tu,
last last bila naik wad,
rupanya doc tu masukkan jarum tu x btul.
bengang gila aku,tapi nasib x mudarat kan.
so aku ok lh.tp kalo teruk.mmg aku maki je,
saman hospital pon aku mampu.

and sampai skrg aku fobia tgk princess kena cucuk.
and aku berjanji aku kalo boleh tak nk tgk princess sakit sbb
xnk tgk dye kena cucuk lg.

sbb apa aku up entry ni? sbb aku tgk link ni td kat fb,
aku jd geram,bencik.


aku xtau nk ckp apa,sedih gila.
wahai nurse,korg tau x kami mengandung kan anak kami,
9 bulan,penuh kasih sayang,kami belai.
kami menantikan saat saat lahirnya bayi kami,
tp kenapa korg buat cm ni?
knp?
sanggup kah kamu?
hah! kamu pon akan ada anak.
korg x takut org buat anak kamu cm ni,
xpelah.Allah ada.tunggu balasannya.
Read More ->>

Dinner at Suria KLCC

haiisshhh xyah nk suria suria sgt lah.
hahaha.KLCC sudah.
apa cer dinner mlm td sampai ke KLCC,
aku ckp kat laki aku,

" adik ipar i kan DIVA,dinner kena g KLCC "
hahahaha laki aku gelak je.

adik ipar aku mmg gitu,
suka ajr aku mkn benda pelik pelik.
kalo pelik tu dye lak yg ajar.
tp nasib benda pelik dan tempat pelik tu sedap.
muehehehe.aku lak tukang mkn,
mcm mana nk diet neh.


tapi mlm td mkn mee kari je.
mee kari kat food court KLCC,
aku mmg terliur mee kari pon.
tup tup dorg ajak,
pucuk dicita ulam mendatang lah kan.
( eh betul ke pepatah aku ni,aku ni main sebut je,
padahal salah.hahaha sila gelakkan aku )

lepas magrib kami siap,
princess pon lepas mkn carrot,dye tido,
tapi dukung je nk masuk kete,dye jaga.
( skrg ni princess lain sikit,kalo tido,
kita angkat.senang je sedar.kalo dulu angkat 
xsedar sedar pon )

sampai klcc 8.30pm,best,xde org.heee.
mkn mkn,laju jeeee.kejap je licin.pas tu jalan jalan.
MIL aku singgah MAC beli bedak.aku window shopping je.
tgh bulan.gajixde,duetxde.so diam diam je sudah eh.
xyah sibuk nk beli pape.

xmenahan

nk balik tu leh lak nmpk kedai macaroon.
mula dh ok dh,aku larik dr kedai tu.
xnk beli.diet konon,pas tu adik ipar aku lak ajak beli.
ahhhh mencik! habis diet.aku pon bila di ajak apa lg.
mmg xpenah nk menolak.aku rembat 2 ketul macaroon.
hahaha.manis.sedap!

then adik ipar aku singgah candyliciouse pulak.
pestime aku g situ.teruja jap.
suka aku tgk coklat kaler kaler.
tapi mahal gila nokkk! tengok jelah.
xnk aku beli.lg pon aku kan diet.
hahahaha.hampessss.
yg macaroon tu apekebenda.
haha lempang laju laju.

sok nk mkn mana pulak eh,ngeh3.

crazy mummy

ibuu yg cool n gojes.sila muntah!


Read More ->>

Nazmi Faiz dan GIRLFRIEND baru!


see,sampai 2 org awek nazmi faiz neh.hahahaha.
anak aku menggeletis bila jhantansssss pgg,kalo aku ni,
menjerit jerit lah mkn beruk mak yeh nk bg dye senyum,
dye buat x tau jeeeee.

kalau jhantanssss pgg,ibuu xpayah panggil pon senyum lebor.
hai anakkkssssssssssssssssssss!


ni adik aku yg nk kawen hujung bulan ni.
adik aku tinggi kan.
mengikut kepada gambar ni,
aku dpt rasakan yg adik aku lg hensem dr nazmi.
oopppsss sory nazmi.hehehe.

ok lah.xde mood nk up entry rini.
tgh sibuk pk pasal anak,
kembung lg ke dye.
rasa nk balik skrg gak.

majulah sukan untuk negara.
eh* ada kena mengena x?
Read More ->>

cerita lepas mkn PUREE PEAR dgn CARROT


eh aku dh cite ke pasal puree pear yg aku buat
untuk princess ritu?
belum ke? ntah lah lupa dh.
aku ni bila dh byk sgt idea nk up entry,
tp last last lupa gak.haishhh.

ok lah,aku cite pasal puree pear dulu lah.
cheghite pasal puree pear ni,
aku xtau lah masalah apa yg aku hadapi,
aku ni x kenal buah lai n pear,
hahaha,yg aku tau,pear yg warna kuning ni.
hahaha.so aku dgn konpiden nya beli lai ni.
pas tu baru nk search tenet,
betul ke ni pear,pas tu dorg kata ni bukan pear,
ni lai,buah pear yg kaler hijau tu.
aduuuhhhh sabo jelah kan.

korg paham x cite aku ni?

tapi aku tgk blog blog lain,
boleh gak pakai buah lai ni,xde msalah.
tapi dye berbiji sket.
tu yg aku rasa cm x best tu.

princess suka mkn lai ni,
tapi masalah nya,princess x poopoo,
2hari baru poopoo,means smlm baru poopoo.
masa aku basuh poopoo dye tu,
ada biji biji mcm dlm pear tu.hahaha.
kelakar,hana dh ckp,biji tu mmg akan keluar balik.
so ok,lah.dh poopoo,tp keras sket poopoo nya.


then lepas bekal puree pear habis,
aku bg princess mkn carrot pulak,
smlm aku buat puree carrot,
sedap rupanya puree carrot ni,
bau cm ubi,aku bancuh then aku campur FM sket,
1scoop,so lg rasa sedap.
princess mkn habis.lepas habis tu sampai nangis.
hahaha.tp xleh bg banyak.nt kenyang sgt lak.

tp yg aku mushkil tu,
lepas mkn puree tu,kul 3am perut princess kembung,
aku xtau sbb puree carrot tu or sbb aku bg air kosong smlm.
aku x bg air suam oke! air kosong,yg sejuk.
atau pon sbb tu? aku pk logik balik,
boleh ke puree carrot menyebabkan kembung.
aku rasa x mungkin.

apa pendapat korg?
ada x korg dengar baby kembung lepas mkn puree?
aku dh fobia sbnrnya nk bg princess mkn puree.
rasa nk bg mkn nasi je.
hmmm cane eh?
tp kembung nya xde lah sampai teruk sgt
anak aku melalak,tp kesian lah kat dye kan.


princess nampak nya mcm suka sgt mkn,
aku suka tgk dan suka bg dye mkn,
tapi aku xtau lah knp perut dye kembung.
hmm ke xleh mkn carrot.
sok aku nk try labu lak.
Read More ->>

jgn harap nk tido lena!

org org selalu pesan kat aku,
bila ada anak ni jgn tido lena sgt.
nanti takut anak jaga kite x sedar.

YA.
sejak ada anak mlm ku xlena.
hahaha.aku sempat lena beberapa jam je,
beberapa jam tu ada lah dlm sejam 2,
tu pon belum tentu,kdg2 baru lena 30mint je.
anak aku dh ek ek ek,
anak aku x nangis,
tp mcm gelisah.
pusing kiri,pusing kanan,
aku yg jd x keruan.

mcm mlm td,
mula nya anak aku tido elok,
pas tu mcm xlena,dlm kul 1am,
dye nangis,aku bg susu,
pas tu tido jap,

pas tu ek ek ek lg,
aku tepuk,tido jap,
pas tu kul 3am,
ek ek ek lg,
aku cek suhu badan ok,xdemam,
aku tgk kalo kena gigit semut,
xjugak,
last last aku tepuk tepuk perut.
kembung pulak.
keras sgt perutnya.

aduhhhh sian anak aku,
ptt cm xselesa.
( adakah sbb aku bg puree carrot semalam )
aku pon gagah turun bawah,
amik minyak yuyi,
sapu kat betis,perut tapak kaki,
bukak sume seluar and stokin dye,
pas tu aku gelek gelek kan perut dye atas kepala.
xkentut pon,pas tu princess meniarap,
aku bia dye meniarap,
princess leh gelak gelak pas tu ajak main,
aku layan lah kejap,bg dye penat.
aku tepuk tepuk,dlm keadaan meniarap
dye tertido kat lengan aku,
aku xsedar yg aku pon lena sama ( adehhh sory anak ibuu )

then aku angkt dye,
bg tidur elok2,aku mengiringkan dye belah kanan,
and peluk bear dye,
lena tido sampai subuh.
Alhamdulillah.

pg ni aku yg ting tong,
bgn kul 6.30am,
mandi mandi solat,siap siap dh kul 7am,
turun bawah amik magkuk makan,
puree and botol.letak dlm beg,
naik atas amik princess kul 7.10am

hantar princess,trus g keje,
jalan jem,
duhhh,lantak lah.aku mls nk pk.
lambat pon lambat lah.
8.03am sampai opis,ok lah.
mls nk stress stress,nt lg letih.

mcm ni lah bila dh ada anak,
seyes mmg aku kurang tido skrg,
tp xpe.as long as anak aku sihat,
perlukan yg terbaik,
xpe,ibuu sanggup syg.
ibuu sanggup.

neway! selamat pagi.
thanks korg sbb sudi baca luahan aku pg ni.
pasal puree tu jap g aku nk buat entry lain.
ada benda nk mintak kat korg,
nk mintak pendapat.

Read More ->>

Sebab sebab diet xberkesan

Ko dh makan macaroon kul 12am td.
Pas tu ko nk kasik ceramah pasal diet.
Piiraaaahhhh.
Hahahaha

Weh.aku sedih.aku nk diet.
Tp mkn gak benda manis.
Ahcaner tu.
Sejak preggy till now.
Aku xtau knp aku addict sgt ngan benda manis.macaroon.big apple.secret recipe.
Kalau dpt tu aku rasa heaven sgt weh.

Apa lah nk jd ngan aku ni kn.
Diet asek kelaut je.
Punya lah tahan dr mkn benda cm ni.
Tp last last terjebak.
Menyesal mkn.boleh gettew.
Hahaahah mana boleh.dh mkn dh.
Rezeki namanya.

Ok.lepas ni jgn dok gatai nk mengidam
Ngidam macaroon segala eh.
Pejam kan mata.
Jgn nk mengada.

Ok good night korg.

Read More ->>

12 March 2013

DIY sticker cover lappy


skrg ni apa saja yg aku lakukan sume kat hp,
fb,blog,BW,email,searching,mcm mcm lah,sume kat phone.
best!
and sampai lah lappy aku terbiar,
lappy ni suami aku hadiah kan kat aku tahun lepas x silap.
aku pon lupa dh.ke 2 tahun lepas,ntah lah.hee.
sorry syg,lupa lak bila syg beli.

masa ni lappy aku yg besar gedabak tu rosak,
aku kan xleh hidup tanpa internet,
so dpt lah lappy ni.
dolu syg gila,biasalah,benda baru kan.
tapi lama kelamaan aku biar je sbb dh ada hp mahei.hehe.

masa pantang ritu aku bawak balik ipoh,
tp di konker oleh adik aku sepenuhnya,
aku nk pgg lappy pon kena tgu dorg.
hampesss kan.

and lepas aku balik kl pon aku tinggal je lappy aku kat ipoh.
sbb kalo aku bwk balik KL pon,xde sape guna,
buat bersemut je kang. eh,semut? hahaha.

tp baru baru ni aku pasan lappy aku teruk sgt calar balar nya,
tensi aku tgk,adik aku ni punya lah x jaga brg aku,mmg ngade,
bila xbg kang asek mintak je,bila bg cm ni lah jd nya,
tampo kang! haha

last last aku terpikir cm ne lah nk tutup calar tu,
mata aku mmg xleh tgk benda calar balar,
benci nengoknya,sakit mata,
nk bli sticker,jauh sgt nk ke low yat,
xtau jalan pon ye,

last last aku DIY sendiri kat opis,
opis aku ada kertas sticker,
so aku amik lah pic yg aku suka,
edit kat photoshop,
ikut lebar and tinggi lappy,
edit edit,then print,

haaaaa siap! jimat haku 30hengget kan.hahaha.
bijak kan aku,kalo bab bab DIY ni bg lah kat aku,
aku mmg pandai! heeee~

korg nk tempah?
 jgn ngade eh,g buat sendiri,bukan payah pun.heee.


hasilnya!
Read More ->>

budak 8 tahun kawin dgn NENEK!



Seorang murid sekolah berusia lapan tahun melangsungkan perkahwinan dengan wanita yang mungkin seusia dengan neneknya.

Sanele Masilela melangsungkan perkahwinan itu di depan 100 tetamu dengan ibu anak lima, Helen Shabangu, walaupun wanita berkenaan masih mempunyai suami.

Pasangan itu bertukar cincin dan bercium di majlis yang diadakan di Tshwane, Afrika Selatan.Sanele mendakwa dia berkahwin kerana diarah oleh nenek moyangnya.

Keluarganya yang membelanjakan kira-kira RM7,500 untuk majlis itu berkata, ia hanya bersifat ritual dan tidak sah dari segi undang-undang.

“Saya memberitahu ibu, saya ingin berkahwin kerana itu yang saya mahukan. Saya gembira dapat berkahwin dengan Helen. Apabila dewasa kelak, saya akan kahwin dengan wanita seusia saya,” kata Sanele.

Patience, Ibu Sanele yang berusia 46 tahun berkata: “Datuk Sanele mengarahkannya berkahwin sebelum dia mati. Dia memilih Helen kerana sayangkan wanita itu.[metro]

 “Dengan berbuat demikian, nenek moyangnya pasti gembira. Jika kami menghalangnya, sesuatu yang buruk akan berlaku ke atas keluarga kami.” Helen ketika mengulas perkahwinannya itu berkata: “Itu yang dimahukan nenek moyangnya.”
R.E.V.O.L.U.S.I


............................................................

mcm mcm dunia skrg ni kan.sabo jelah banyak banyak.
Read More ->>

ibuu ber " kaler blocking "

poyo kan.hahaha

poyo kan aku ni,
org nk kaler blocking,
aku pon nk jugak,
heh harus lah join peredaran zaman,
tapi seyes aku xleh pakai peplum,
dlm hati melonjak lonjak gedik nk pakai peplum,
tp xboleh sbb faktor faktor tertenntu,
kalo pakai gak mau ngamuk laki aku.
hahaha.

ni pon aku pakai sua kaler blocking pon,
dye ckp kat aku

" ich,apa eb ni,kenapa pakai sua ijo,
baju kuning,tudung brown,mcm bangla dh syg tgk "

terukkan laki aku,
ckp aku cm bangla,then aku pon,
kena lah pertahan kan diri aku.

" eh ni trend lah,kaler blocking tau ! "

hahahah.then dye gelak,
dye diam je,maknanya dye proceed lah baju yg aku pakai,
kalo x dh lama dye suruh salin.hmm pasrah!

aku mmg dr dulu suka berpesen pesen,
bila org pakai ni,aku pakai,org pakai tu,aku pakai,
tp tgk keadaan lah kan,kalo sesuai,
kalo x diam je,pakai lah t-shirt n jeans je.heee.
Read More ->>

Ibuu yang KEJAM!


sape penah buat!
baik ngaku cepat!
cepat!
hahahaha.

larikkkkkkkkkkkkkkkkkk.
aku bz sket rini.baru start nk BW.hehe.
Read More ->>

rumah xde air pulak

selamat pagi!
pagi selasa kan.
cpt nya lah kan ( ayat klise )
hehehe.tp aku suka,
tiap tiap hari aku nk cpt je hari
minggu,sbb hari minggu je boleh jumpa suami aku,
tapi bila suami aku ada depan mata,nk gaduh je
aku ngan dia,bukan gaduh tol tol,gaduh gaduh manja gettew.
heheheh.ngade kan! lempang nak! hahaha.

mlm td umah MIL aku xde air,sabo jelah.
xde notis xde hape,tibe2 xde air,bengang x?

masa MIL aku masak tu ok je,
lepas je masak,kami ngah mkn,
nk basuh tangan,air xde.
ahhhh tension,nasib botol susu anak aku
dh siap basuh,kalo x naye gak.
air tangki mmg ada,tp kena jimat jimat utk mandi
sampai pg ni.

pg ni pon aku basuh botol princess guna air bilik air,
aku tawakal je,selawat banyak banyak masa ngah basuh tu.
tension kan bila xde air,nasib lah aku xrasa nk yak.
kalo x lg lah payah.haiisshhh.

wahai ampang,cepat lah kau reda dr masalah air.
aku fobia betullah.

Read More ->>

bape banyak gambar korg amik sehari?

Read More ->>

11 March 2013

Buka puasa dgn anak bertuah

Selamat puasa aku satu hari rini.
Lembik.
Xlarat.
Nk pitam.
Tp aku habiskan juga.
Xnk berbuka.sayang.

Mlm td mkn bihun.
Sahur xbangun.
Gamble je puasa.
Tp xpe.niat nk kurus.hee.
Aku bersemangat lak nk kurus skrg.
Xtau lah knp.


Td aku berbuka mkn chicken chop.
Mak mentua aku masak.
Berbuka ngan anak aku.
Aku bg princess mkn dulu.
Then aku naik solat baru makan.
Aku xtau knp mlm ni princess aktif gila.
Dye duk dlm bambo seat.
Aku letak atas meja.habis dye capai sume makanan.dye angkat cwn.
Habis tumpah air.
Aku suap dye puree.
Dye tarik sudu.
Terpelanting bekas puree.
Hai lah anak.rasa nk geget.geram sgt.
Hahaha.yg paling xtahan.
Ibuu mkn nk yg ibuu punya.
Dye punya xnk pulak.
Bijak sgt tu.


Dlm nk mkn tu.
Habis basah kuyup baju.
Dh mcm berperang.
Aku mkn pon nk dkt tercekik dh rasanya.
Then dh siap mkn.salin kan baju.
Buat susu.main lg ngan dye.
Bg penat.and now.
Dye dh tido.
Aku pon nk join tido jap.xlarat ah.
K bye korg.gud nyte.
Read More ->>

Kini RINDU

Balik rumah.masuk bilik.
Suami xde.yg ada hanya towel dan
Seluar yg digantung dibelakang pintu.
Sedih.rindu dh dtg.
Rasa nk menangis pon hade.
Tp x nk.xnk nangis.
Pg td syg hantar aku and anak kt kete.
Letak anak dlm carseat.
Cium anak.
Cium aku.
Aku pon g keje.
Tgh hari syg balik lumut.
Tinggal lah aku ngan anak umah mil.
Rindu.
Rindu.
Busuk busuk pun dia suami aku.
Org selalu kata.
Zaman bercinta kentut pun wangi.
Tp bg aku.
Dh kawen pon kentut dye wangi.
Hahaha.


Syg.i miss u.i love u.
Moga kita tabah dgn kehidupan yg mcm ni.

Read More ->>

Ibuu and princess dan.....

Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...