28 June 2013

nak mulakan balik!

bila blog dh lama tinggal,
kalo nk mulakan balik mst payah kan.
nk start 1st ayat tu,jenuh pk.
ahhhhhhhhhhhhhhhhh xsuka lah aku!

aku baru baik demam,dr hari khamis lepas aku demam,
harini rasanya dh fully recovery.
Alhamdulillah.sepanjang sakit.aku rasa mcm nk mati.
kalo mati,cane anak aku,laki aku.
dlm masa yg sama,anak aku pon sakit.
ko bayangkan ko sakit,
anak ko lak nk merap kat ko.
aku rasa mmg tekanan gila masa tu.
dlm masa yg sama kesian kat anak.
tp badan mmg x larat sgt.hmm,
xnk lah kenang lg hal tu.sedih aku rasa.

now im back!
nk bukak cite lain yg best2.
ehehehe.tp stkt ni,ni jelah dulu kot!
bye!
Read More ->>

19 June 2013

Yuna : Lelaki TAK GUNA and DWIHATI




korg dh dgr lagu yuna baru?
setiap kali yuna buat lagu baru.aku mst suke,
sume lagu aku suka! haih! dye mmg berbakat.
even MIL aku xsuka dye.aku ttp suka!
MIL aku x suka sbb dye pakai turban je,
kalau dulu dye pakai tudung bawal n shawl biasa MIL
aku suka je.hehehe.

aku pon xminat sgt bila dye pakai turban,
sbb kdgkdg cm pelik.haih.artis lah katakan,
MIL aku selalu ckp, " umah dorg ni xde cermin kot ek "
hahaha,maksud nya,kalo dorg pakai sesuatu tu,
dorg x cermin ke ciri tu elok ke x eh.
sbb mata kite tgk cm xkena je pakaian dorg tu.
hahaha.

ok,balik pada lagu ni balik,
yg aku tau 2 lagu ni agak baru kan.
Dwihati tu mcm baru je kua radio.
pas ni bernanah lah telinga dgr lagu Dwihati ni.
lagu lelaki ni pon kdg kdg aku mcm dh muak dgr,
tambah ag kalo kat HOTFM,40juta kali ulang dlm sehari.
sabo jelah kan.kdgkdg aku tukar channel trus.

lagu lelaki ni actually aku xsuka sgt mulanya,
sbb dye ckp lelaki x guna kan.sbb SUAMI aku lelaki.
hahaha.tapi dh lama lama dgr sedap pulop.
lagipon lagu je kot kan.yang penting laki aku mmg berguna.
hahaha.

Dwihati lak mcm romantik romantik gittew.
aku suka video clip dye.comei!
layannnnnnnnnnnnnnn~

Read More ->>

Leuniey Natasha, tak HAMIL pong!

instagram Leuniey

zaman cyber lah katakan,
sume nk nama,sume nk glamour.
tapi! apakah perasaan bila korg buat acc fake,
ambil pic org.pas tu suka suka ckp org preggy.
hahaha.banyak masa korg kan? best nya kalo ada byk masa
cm korg kan,aku ni sampai x cukup kaki kejar masa.
hahaha.

Leuniey post kat Instagram dye smlm ckp dye
xde pon acc FB,hahaha.ada pong IG je.
kesian,awok lawo sgt,tu org buat acc fake.
aku saje gatai search acc Leuniey ni,
sampai 2 3 acc uoolssss,
pas tu dorg yg follow pon ramai,
nk dekat puluh puluh K taw.
bukan sikit.


kalau si LN ni preggy pon.maybe dye xnk hebahkan.
awal lg baby tu.xelok nk hebahkan lg.
mcm aku,dh 3 bulan preggy baru aku bgtau org.
MIL aku pon ckp,laki aku pon ckp benda baru,
xelok nk hebahkan lagi.benda belum jadi dgn sempurna.

sbr lah eh LN,walaupon awok just binik
pemain bola sepak,tapi awok dh mcm retisss dh.
heee.cantik,putih.so org x sbr nk tgk awak preggy,
ioolsss pon x sbr sebenarnya.hehehe.
tapi idak lah sampai nk buat acc fake kan.
hahaha.

kalau betul preggy,sy doakan kandungan awak sihat sihat je.
Amin.



cantik pic ni.


Read More ->>

apa yang mengubah hidup kamu?



banyak benda yg mengubah benda aku,
kalo nk describe 1 1 mmg xcukup aku rasa.
but rini aku rasa mcm xbest.
sbbnya!

kawan aku baru ckp td,
kami MAYBE akan keje syift.
WTFishhhh! takkan nk keje shift,
aku masuk keje gov sbb aku nk keje normal.
leh spend masa ngan anak.kalo keje shift 
apa cerita nya.dh lain dh arah hidup aku.

nak benti keje?

hmm akan difikir 40juta kali.
tension lah aku! bencik!
tu lah.dorg bg naik pangkat bukan saje saje taw.
mst ada benda di sebaliknya!
haih! kenapa kenapa?

xpe lah.now x disahkan lg.
tapi kalau dh sah cane?
anak aku kecik lg.kesian dye kena tinggal mlm mlm.
xsanggup lah aku!

lemah rasa badan ni.

Read More ->>

Kaedah Mendidik Emosi Bayi mengikut Rasulullah


1 . Kucupan dan kasih sayang kepada anak.

Kucupan jgn cakap lah,rasanya setiap masa nk cium anak,
xkiralah bangun pg,tgh mandi,malam,tgh makan,
aku paling suka sgt cium princess bila masa aku tgh susukan dye,
masa tu rasa aku sgt manjakan anak aku.sampai papa pon jeles,
papa kata, " asek cium anak je,sudah lah tu " erk! papa jeles! hahaha

2. Bermain dan bergurau dgn anak

ni mmg selalu,even penat pon aku akan cuba main n bg dye gelak.
aku suka tgk princess gelak n happy.tu lah kebahagiaan hidup aku.
aku nk selalu tgk dye gelak n senyum. *tear

3. Memberi hadiah kepada anak.

ni aku xnk amalkan sgt.aku xnk biasa kan dye asik nk hadiah je.
kalau aku rasa dh lama x beli mainan,baru aku belikan.lgpn dye
kecik ag,mana paham hadiah hadiah ni kan.hehehe.
tapi lepas baik demam ritu kami hadiahkan dye mainan.
ooopppssss.heee.

4. Membelai kepala dan menyapu pipi anak

ni pon mmg selalu aku buat.kalo sehari x buat.
kalau x buat rasa xlengkap hidup.

5. Menyambut anak dgn mesra.

balik kerja,aku akan cari anak aku dulu.risau kalo xnmpk dye,
ptg aku selalu bawak dye g taman,tgk burung,tgk kawan kawan dye,
heee.tapi lately x leh bawak sbb panas sgt.ptg pun panas.takut demam lak.

6. Mengambil berat dan menenangkan anak dlm keadaan genting

Ni opcoz lah buat kan.gilo ko xamik berat pasal anak.nk mampuih lah tu
namanya! hahaha. 

7. Seimbang ( Adil )

InsyaAllah.kalau princess ada adik nanti.aku akan berlaku adil pada princess
dan adik adiknya.InsyaAllah.


ok korg.sekian tazkirah pagi.jom breakfast dulu.hahaha.
rini princess bangun awal.teman aku bersiap!

sayang ibuu




Read More ->>

18 June 2013

resipi BISKUT baby

hai! heee.keudara lg.
nk share resipi Biskut baby ni.
i mmg dh lama nk buat.sbb tgk hana buat,
tapi sbb masa masa yg amat terbatas
so tangguh dulu.then last week tgk kat IG,
tgk Liza buat,dye kata amik kat resipi Kina,
so trus terjah IG kina.amik resipi dr sana.
heee.thanks kina! heee.

meh i nk share resipi meh.
i mmg follow 100% resipi kina.dan ada ubah sikit.
hehehe.

bahan bahan :

♥ 150g unsalted butter - aku xde unsalted masa ni,
                                     aku campur sket dgn butter biasa.hehehe
♥ 3biji kurma - aku guna 5 biji.sbb mcm x rasa je.lenyekkan jd puree.
♥ 1 titik essen vanilla
♥ 2 cawan tepung
♥ 1 sudu tepung custard
♥ 2 sudu tepung jagung
♥ secubit baking powder

cara-cara :

♥ pukul butter sampai kembang,masukkan puree kurma dan essen vanilla,
    pukul lagi!

♥ ayak semua tepung td,masukkan dlm bekas sampai jd doh.

♥ tekap ikut bentuk apa pon yg korang suka.
mcm aku ritu,xde cutter,aku amik tutup botol princess,
utk dpt bentuk bulat.hahaha

♥ bakar dlm oven selama 15-20 minit,suhu 180darjah,kalo rasa kuat sgt,
slow kan suhu 160darjah ke.ikut oven lah mcm mana.
( jgn lupa panaskan oven 15 minit sebelum )

aku buat biskut ni.dlm masa sejam dh siap sume,
siap basuh balik sume perkakas,aku suka,rasa pon sedap.
dgn aku pon makan skali biskut tu.hehehe.

pas tu utk aku,aku tambah kan coklat kat atas biskut tu.
sedap rasanya! hahaha.pas ni boleh buat utk raya.hehe.
ada sape sape nk tempah x? *haaa melampau kan!

ok lah.jgn lupa try,princess suka sgt!


tgk tu.suka dye mkn.


Read More ->>

LAWAK tengahari Princess and Papa


1. Princess : papa.ermmm sbnrnya princess nk ckp sket ni.hmmm... 
    Papa : cakap apa? Ckp lah ( muka serius ) 

2. Princess : hmmm princess segan lah nk ckp.hmmm boolehhh x princess nk beli dora jap lg.hmmmm... 
    Papa : ok boleh jeee 

3. Princess : huh! Serius ni ni papa? 
    Papa : yelah.tp meh kita buat gwiyomi dulu.heeeee 

4. Princess : yeay! Kalau cm tu nk beli 5 lah dora.wiwiwiwiwi.
Read More ->>

Sushi King For RM3

korg ingat x lg entry RINDU aku yg lepas tu.
kan aku ckp aku rindu suami.pas tu rindu nk mkn
sushi.nk mkn soft crab tu.ingat x? heee.

suami aku balik KL ahad ritu,sampai pon dh malam.
so xdpt nk habis kan byk masa ngan dye.hmmm.
semalam aku half day lah.sbb nk bawak princess jalan jalan.
then nk g mkn sushi.heee.kebetulan mashu demam,
balik lah awal.bawak mashu g klinik dulu.
lepas dh settle beli makan kat mashu,kami pon gerak g midV,
saje nk jalan kat midV skali sbb nk g toyRus.
heee.ibuu yg ngade sbnrnya,hee.

sampai sampai midV,trus g tuju Sushi King dulu.
TERKAMMMM,laporrr weh.lg pon dh kul 3pm xmakan lg.
sampai sampai staff dye tanya hubby,
ada member card x? aku tanya knp?
sblm ni nk mkn x yah pon pakai member card.
pelik lak aku kan.rupanya ada promotion lah weyyyy,
sume sushi yg atas tray tu RM3 okeyyyy!
biasa kan ikut kaler plate kan,tp smlm x,smlm sume rm3,
so mmg langkah kanan lah.hahaha.
TAPI kena makan dlm masa 45minit.
kalau x,harga akan kembali normal.
and hidangan lain x boleh order.
kena mkn yg atas tray je. *sobs,
sedihnya x dpt mkn soft crab.
ok next month lah jawapnya.
skrg ni kite terkam yg ni dulu.

kami pilih tempat duduk yg ada meja besar,
tp sblh tray,sbb nya senang nk bg princess duk skali ngan kami,
biasa kami akan duk dekat kerusi tinggi tu je.
aku ingat nk bia je princess duduk atas meja,
tp last last staff dye bg kerusi baby,
heee,aku ingat kan xde kerusi baby,
so letakkan princess dlm tu.
sbbnya,letak 3saat atas meja pon.habis sume diterkam nya.
jatuh habis sume mangkuk utk isi wasabi tu.kikiki.

model Sushi King

kami makan banyak taw.amik yg mahal mahal sume.
hehe,kami makan 14 pinggan,bayangkannn laaahhhhh.
aku mkn 4 pinggan dh kenyang mcm ikan buntal.
lain sume laki aku makan,kami order green tea je.
green tea sejuk sedap rupanya kan.heee.

menu kami.heee

princess lak kami bg mkn biskut.
mulanya dye baik je,main main sorg sorg,
tp bila dh ek ek ek,aku sumbat biskut.hehehe.
biskut yg aku buat sendiri tu.hee.suka princess mkn,
pas ni aku nk buat lg.xyah beli dh.

makan biskut yg ibuu buat.heee

so total mkn smlm RM49.75 haaaa
murah kan,berbaloi kan.aku rasa kalau harga biasa.
mkn 14pinggan,mau beratus.heee.
so area KL ni available sampai 20hb taw.
korg leh g cepat cepat!

ahhhhhhhhhhhhhhhhhh rasa mcm nk g lagi lah.heeee.
Read More ->>

17 June 2013

DipNDip syurga Coklat!

hai.kita keudara lg.hehehe.
nk cite pasal makan,hahaha.
asek makan makan makan,kalo kat FB tu.
kak Diya dh naik stress ngan aku.sbb upload pic mkn je.
heee.sian akk.sorry kak.sy kan mental.kena selalu
share pic makanan.hehehe.

sabtu lepas aku pegi dipNdip.
kat bangsar tu.semua nya tak dirancang pon.
adik ipar aku kata,jom g dipdip.sooo aku on je.
hahaha.kalo bab makan,jgn dilepas kan.
lg pon dh lama dh nk g dipdip neh.
terliurrrrr.

masa kami sampai,jenuh jugak nk cr parking,
paham paham jelah bangsar mcm mana kan.
kalo dpt parking dekat tu kira kau dh Luck gila lah.
kami bape juta kali pusing sabtu tu.haih!
last last dpt gak legal parking.hee.kalo x nk parking cara haram dh.
tapi kena jalan jauh sikit lah.ok lah,janji dpt MAKAN!
heee.

DipnDip dekat Bangsar ye kawan kawan.
dekat ngan Bangsar Village,Telawi 3,
depan House of Doll.tapi depan sikit.
heee.tau kan HOD yg Fazura punya tu.
kami xsinggah pon.sbb dh magrib masa balik tu.

sampai je depan kedai.
korg jangan harap lah nk cepat dpt tempat duduk eh.
sbb kedai nya kecik je.then tempat terhad.
mmg kena beratur,kami tunggu lama gak.
nk dekat 15mint gak.nasib princess ok masa tu.
fuhhhhhhhhhhhhh~

masuk masuk.terus duduk.princess biasa lah.sume nk main.
amik tempat tisu.main dgn tisu.sabo jelahhhhh.
tapi princess best! sbb kalo g tempat tempat cm tu.dye x buat perangai,
duk je diam diam,main,org suap mkn,dye makan.hee.
gud girl anak ibuu!

order makan time!
makanan kat sini sume coklat ye kawan kawan,
kalo rasa nk mkn benda lain.mmg xde lah.
kalo bawak opah opah pon.opah opah kena makan coklat.
heee.kalo nk bawak opah.baik jgn bawak tempat cm ni.
kena carut je kang.hahaha.

makanan sume ok lah.harga pon ok.jom tgk pic mkn.
heeee.masa letak pic mkn ni.aku dh terliuur dh lg skali.
haih!

molten cake.
dipNdip frezzy

waffle stick & pepsi

triple choc crepe.

nyummeh kan.huaaaaa nk nangis aku tgk pic ni.
terliur weh.coklat dye mmg sedap weh.
tapi aku rasa dye pakai coklat beryls je.
coklat yg mcm aku buat chocolate fountain tu.
sbb rasa dye masa,wafer nya sume rasa sama je.
lembut je.sedap lah bagi aku.
aku kalau bab coklat ni mmg xtolak tepi.
mst habis punya.

tapi tips untuk mkn ni,korg jgn minum dgn air coklat taw,
nt mst muka,korg kena potong balik coklat ni dgn pepsi ke.
org ice lemon tea.heee.baru ok!
kalo minum jugak ngan coklat,nt jadi mcm adik aku,
balik tu trus sakit kepala.sampai harini demam nya.
heee.

ada banyak ag menu lain.tapi kami pilih yg ni je.
ni pon makan sampai 5org tau x.termasuk princess.hehe.
princess aku suap sikit sikit je.ala tau lah dye.org makan,dye pon nk jugak.
ada lg 1 menu,lupa nk amik pic.
ada pic kat SIL aku.deep chocolate strawberry.
tu pon sedap wehhh.

total makan sume, RM102.75 
hehehe,aku ingat harga tu,so ok lah.not bad,xterkejut sgt tgk harga,
sbb crepe tu je dh rm28.00, wffle stick tu rm10.
yang lain lain punya harga aku lupa dh.

so pas ni korg g lah try taw!
bg peminat coklat.ni lah tempat nya!
pelayannya pon sume messssssssssraaaaaaaaaaaa~
hehehe.
ok lah.sekian JJCM aku.bye!

mummy , ibuu , princess , mummy bee.

ibuu & princess.tgk tu.main tisu.hehe


Read More ->>

bau KETIAK lelaki hilangkan stress

Ye,betul lah korg,xtipu.
dlm hot Fm td ada topik pasal ni.
tapi aku dh tau lama dh benda ni.
dan dh praktikkan.
hahahaha.

kalau badan penat penat tu.
stress sikit.pas tu ada hubby duk sblh,
hug sket.then cium ketiak.hahahaha
heaven!

ke korg geli?
alaaa jgn lah geli.g lah test.sedap taw.
aku selalu buat.tapi masa cium tu,
bukan masa laki aku ngah peluh peluh.
tapi time biasa biasa je.time relax relax,
sambil borak borak.heeee.

tapi jgn cium kalau dorg x pakai deodorant taw.
kang pengsannn.aku suka bila laki aku pakai deodorant,
pas tu mix ngan peluh sket.hehehe.
sedappp wooo bau!
mmg hilang streesss.

balik ni g try taw! hehehe

Read More ->>

14 June 2013

Blog Namee Roslan


aku rasa harini lah hari jumaat aku yang paling sadis.
selalu hari jumaat heaven sbb leh g makan sedap sedap kat luar.
hari x,duk depan PC,makan megi kari extra pedas,
layan blog Namee Roslan.huaaaaaaaaaaaaaaaa
apekahhhhh!

korg yg lain lain mst best kan,
g sogo.jalan TAR,mkn mekdi,
g midvalley kan kan.sedihnya haku.

harini opis xde org,
kawan aku sorg sorg tinggal kan aku.
*eh ayat!
sorg g meeting 5S,skrg kan sibuk 5S je.
sorg balik kampung.so halfday.
sorg lagi dh bersalin.
so tinggal lah aku terkontang kanting.
nk g turun bawak beli makan,adalah sgt mls.
so g pantry,nmpk ada meggie.so bedal jelah labu.
asalkan kenyang.kihkihkih.

ok lah.bai!
Read More ->>

Sungai Cheonggyecheon yang terCEMAR kini OHSEM!


Bagi sesiapa yang rajin menonton drama atau filem-filem Korea (atau drama Malaysia Awan Dania), pasti akan perasan dengan kewujudan sebatang sungai yang indah mengalir di tengah-tengah bandaraya Seoul, Korea Selatan. Nama sungai itu ialah Sungai Cheonggyecheon. Namun tak ramai yang tahu bahawa sungai ini sebenarnya suatu ketika dulu adalah sangat kotor dengan tahap pencemaran melebihi sungai Klang di Kuala Lumpur.


Terletak di pusat kota, sungai itu juga mampu menarik minat para pelancong tempatan dan luar negara. Cheonggyecheon benar-benar menawarkan daya tarikan tersendiri.


Suasananya cukup tenang walau di atasnya berlalu-lalang beragam kenderaan bermotor. Sisi kiri dan kanan sungai itu disediakan laluan khas untuk pejalan kaki, sehingga mereka dapat merasakan secara langsung kesejukan udara sekaligus mendengarkan aliran air yang menyegarkan.



Walaupun tidak boleh diminum, namun air di sungai ini sangat jernih.


Sejarah Ringkas:
  • Sungai sepanjang hampir 6 km ini dahulunya sangat kotor, bahkan pernah menjadi jamban dan tempat membuang sampah bagi kebanyakan orang. Menurut laman pemerintah Seoul, setelah Perang Korea (1950-1953), Cheonggyecheon menjadi lokasi penempatan kaum pendatang yang ingin mengadu nasib di ibukota.
    • Pada dekad 1970-an, Cheonggyecheon berubah fungsi menjadi salah satu simbol "modernisasi" Korea Selatan. Sungai itu dipenuhi banyak tiang konkrit untuk pembangunan jalan bertingkat. Pelbagai pencemaran berlaku sehinggakan air sungai itu tidak dapat mengalir.
    • Namun, pada 2003, datuk bandar Seoul ketika itu, Lee Myung-bak melakukan perubahan revolusioner. Lee, yang kini adalah bekas presiden Korea Selatan berkat visinya yang mesra alam, ingin Cheonggyecheon kembali kepada statusnya semula sebagai anak sungai yang mengalir di pusat bandaraya.
    • Jalan-jalan bertingkat di atas sungai itu diruntuhkan, begitu pula dengan tiang konkrit dan konkrit penghadangnya. Maka, dua tahun kemudian, Cheonggyecheon "lahir kembali" sebagai sungai yang indah dan kini menjadi salah satu kebanggaan warga Seoul sebagai ibukota moden yang turut memberi perhatian terhadap kelestarian alam sekitar.
    • Menurut keterangan pemerintah Seoul, kelahiran kembali sungai itu bahkan turut menurunkan tahap pencemaran udara dan kian menyejukkan udara di tengah bandarayanya.


    Berikut gambar-gambar sungai Cheonggyecheon ketika masih kotor dan tercemar:





    Ini pula gambar-gambar sungai Cheonggyecheon setelah dibersih dan diperindahkan:







    sumber : billy
    Read More ->>

    Selamat Hari PAPA!

    PAPA - bapa aku, zahari bin Ahmad

    my papa,imann sophea day 1st
    PAPA - bapa Puteri Imann Sophea

    my hero,papa imann sophea.

    2 2 papa ni amat bermakna dlm hidup aku.sorg papa aku,
    papa yg membesar aku,mendidik aku,bagi makan,minum,pakai
    yg cukup.anak anak sulung.dan aku lebih dimanjakan dr
    adik adik lain.hahaha.sbb apa taw,sbb birthday aku,
    dr kecik sampai aku form 3 masih buat party tiap tiap tahun.
    adik adik aku yg lain xpenah buat pon.hahahaha.
    tu sbb nya aku rasa aku anak manja,even aku sllu kena
    pukul dgn mak aku.hahaha.pukul pukul manja gitu.
    cakap pasal pukul ni.papa aku mmg xpernah pukul kami,
    aku n adik beradik aku.mmg xpenah naik tangan.
    xpenah marah,xpenah tinggi suara, * ada lah sikit.tapi sgt jarang.
    papa seorang yg cool.yg manjakan anak anak nya.
    kadang kadang aku rindu sgt zaman kanak kanak,
    zaman yg aku boleh selalu peluk papa,cium papa,
    borak ngan papa.mengadu kat papa pasal mak
    pukul and x bg main kat luar. *tear

    skrg pon boleh peluk n kiss,tapi bukan selalu,
    sbb aku dh jauh.balik pon x selalu,and kalau nk cium papa
    depan suami,aku malu lah.hahahaha.xtau knp.
    nampak cm aku anak manja sgt.
    tapi aku syg papa aku sgt sgt *sape x syg bapak kan.
    hehehe.

    to papa : happy fathers day papa.org syg sgt kat papa.
    no one can replace u papa! ♥

    tp papa Imann Sophea pulak.
    u r my other half,satu satu nya lelaki yg paling sabar dgn i.
    org yg sanggup terima baik dan buruk i,
    org yg sanggup melayan kerenah i dr zaman bercinta,
    sampai skrg.and i hope sampai kita tua nanti.
    thanks sbb jadi papa yg baik dan bertanggungjawap pada Princess kita.
    i love u syg.love u sgt sgt.aku rasa Suami aku akan jd mcm papa aku dulu
    dulu,dan aku akan jd mcm mak aku.aku akan garang,suami aku
    akan jd papa yg cool je.hehehe.

    Imann Sophea,kalau awak degil.ibuu pukul ngan hanger.
    kalau kua malam malam,balik lambat,
    ibuu suh tido lua.hahaha.garang x garang x.hahaha

    # pada yg nk nasihat kan aku,xelok sambut hari bapa tu,
    meh aku nk bgtau awal awal dulu.aku bukan sambut,aku cuma
    nk wish,dan x terniat dan x terdetik pon dihati aku nk mengagung agung kan
    barat.bukan hari hari aku wish hari bapa.semua nya
    dimulakan dgn niat kan.hmmm hope xde yg salah paham.

    Hari Bapa 16 Jun, Ahad ni. ♥
    Read More ->>

    13 June 2013

    Fazura dan Shaheizy Sam bercinta?

    kalau bercinta pon apa salahnya kan.
    aku suka. *clap clap!

    aku suka 2 2 nya,aku mmg dr dulu suka fazura,
    dr cite Gol n gincu lg,Sam lak aku suka sejak
    dye banyak berlakon skrg.tp lama jugak lah minat dye.
    and bila dorg berlakon sama dlm Kisah Cinta,
    owhhhhhh they r purrrfect match! i loikkkeeee,
    aku dh khatam semua episod,
    muhahahaha.even dh tgk kt tv,
    kay opis mst aku tgk lagik.hehehe.
    sbb suka sgt!

    last week Shah dh luahkan perasaan.
    alamakkkkk cair nya aku tgk.
    best nya,ckp dgn mimik mimik muka skali.
    haih~ labayu lah Sam, eh!
    hahaha.

    skrg kan kecoh kata dorg bercinta pulakkan,
    ala mcm mcm lah dorg ni.dh artis.berlakon sama.
    smt lah selalu keluar sama kan.xheran lah.
    tp ada pulak yg kata dorg bercinta,
    Fazura tu TMJ punya taw.jgn memain taw.
    hahaha.TMJ pon i suka,Sam pon i suka,
    cane ni.hahaha
    *boleh je peminat tentukan jodoh artis?
    hahahaha.kalau lah boleh.mst best kan,hee.


    haih.dh lah merepek.bye!
    Read More ->>

    Review Food Processor Bacilic and Food Feeder Muchkin



    lama dh sebenarnya nk review menda ni.
    selagi x review,selagi tu asek ingat je.hehe.
    benda ni aku tau sbb hana kenalkan.
    hana update entry dye pasal food processor ni.
    memandangkan aku xjadi beli bullet tu.
    aku beli lah benda ni.ehehehe.

    food processor ni sgt berguna untuk aku,
    kalau tau,dr dulu aku beli dh.
    so far aku suka sgt pakai food processor ni.
    xyah nk susah susah pakai blender,
    makanan yg sikit pon nk blender,
    payah lah kan.

    dgn FP bacilic ni,apa saje boleh lenyek pakai ni.
    bubur,kentang,sayur,buah,sume boleh.and senang untuk handle.
    senang nk cuci lepas guna.

    it come with bag,bag kecik leh isi sume menda ni.
    boleh bawak balik kampung or kemana saje.
    kalo beli baby bullet ritu mst payah nk bawak kemana mana,
    mcm ni kecik je,leh hangkut je.letak dlm handbag pon boleh.
    tp idak lah nk letak dlm handbag kan.hehehe.
    harga asal FP bacilic ni kalau x, rm40 kot.
    tapi aku beli ni masa offer,dpt rm23.90 je.best gila rasa.
    mmg xmenyesal beli.

    kalau pakai FP ni.kita lenyekkan,
    texture dye x halus sgt taw.kalo nk buat puree xsesuai taw.
    utk anak yg dh masuk 7 8 bulan sesuai lah.sbb dye x halus sgt
    bila kita lecek.



    utk food feeder ni pulak.
    aku pon suka,suka bg princess mkn buah dlm ni.
    mmg x tercekik.kua halus je.tapi masalah princess,
    bila buah dlm tu dh habis,dye akan ngamuk.
    ngamuk sbb dh habis.nk kena refill tu kena rampas,
    buh buah cpt cpt,pas tu bg balik kat dye.hehehe.

    tapi benda yg aku xsuka pasal FF ni,
    payah nk basuh.nk basuh bahagian dlm tu,
    kena hati hati.sbb buah akan melekat kat jaring tu.
    i lepas basuh i rendam dgn air panas,risau lah kang jd infection lak.
    tapi pas ni xnk lah beli yg ni.beli yg lg 1 brand tu,
    yg bukan jaring,dye cm plastik.
    yg ni ok je.cuma susah nk basuh lah.
    tu je.

    heee sekian review saya.
    dlm keadaan kelam kabut and x de idea pon
    sibuk nk review kan.hahaha.biasalah.
    kalo x buat cm ni.mmg xde entry lah haku.

    aku kan dh x mcm dulu.kalo dulu penuh
    entry gossip artis.hahaha.now dh slow down,
    dh insap sket.hahahaha.

    k lah.bai ♥


    Read More ->>

    Peminat TEGAR Hello Kitty dan Sifoo BENTO!

    cerita nya,aku baru kenal akk ni semalam,
    aku kenal pon sbb tgk akk ni tag pic kat wawa,
    pasal bento lah kalau ngan wawa kan,
    aku ingat selama ni wawa je punya bento paling cute
    and hebat.tapi rupanya ada yg lg hebat.
    aku belek k.ida ni punya pic bento sampai berpeluh.
    gila gagah akk ni.hari hari buat bento untuk anak dye.

    bukan tu je.yg menjadikan aku tido lambat smlm,
    sbb aku belek album dye,album bilik anak dye.
    ko tau? banyak gila HELLO KITTY,
    ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh *pengsannn,
    yang penting sbb kaler pink.kalau kaler lain mungkin
    aku boolayan je,tapi sbb pink.aku nk pitam jap.
    aku trus tutp hp and tido.

    sonok nya kalau dpt bilik mcm bilik anak k.ida.
    akkk,nk jd anak akk leh x? tp sy nk bento n bilik
    cm tu je.hahahaha.

    aku suka sgt.xtau nk ckp cane.
    xleh aku nk describe dgn kata kata.

    aku ni mmg manusia yg suka pink.
    dimata aku hanya akan nampak kaler pink je.
    and aku suka polkadot.suka gila.
    even aku x suka sgt Hello Kitty,
    tapi kalau sbb HK tu kaler pink,
    aku trus jd suka.

    aku suka jugak mengumpul brg brg cm ni.
    tapi disebabkan aku xde rumah sendiri ag.
    so lupakan hasrat tu.

    aku ada rumah sendiri kat ipoh,
    tapi xleh nk buat cm ni.sbb aku jarang balik ipoh.
    balik pon sebulan skali.bila nk kemas n deco bilik
    cantik cantik.tapi xleh duk sana,mst ko nangis kan.
    so aku xnk deco ag.bia je.

    and till now.i wish i duduk rumah sendiri.
    tu je impian dan harapan aku,aku nk tunggu suami aku
    balik keje kat KL,then cr rumah.even rumah tu sewa pun nanti.
    aku nk buat cantik cantik.nk start simpan collection.
    kat umah MIL ni,bukan xleh nk start buat collection.
    boleh.tp no space.brg skrg pon dh cukup banyak dh,
    xtau nk simpan mana. *sigh

    tgk rumah k.ida,mmg jeles gila.
    nak nangis rasa.sbb aku mmg suka sgt rumah cm tu.
    bilik anak cm tu.huaaaaa *nangis!

    then tgk pulak Bento k.ida.
    buat aku pitam,pening.dunia aku bagaikan gelap seketika.
    hahahaha ayat kan! xnk kalah.
    k.ida mmg gigih,hari hari buat bento.ntah kul bape lah
    dye bangun pg pg kan.kalo mcm aku ni.
    bangun kul 7.30am *kalau lewat.
    sempat ke nk berbento ni bagai.hahaha.

    xpelah.since princess dh masuk 9bulan ni.
    aku nk kumpul sket sket.letak dlm 1 bekas cantik cantik.
    nk beli kat Hana,and beli kat Daiso sikit sikit.
    kalau k.ida nk share kat mana dye beli brg bento pon
    best jugak.heee.

    to k.ida,i mmg salute u,mmg adore u.
    satu hari nanti.bila sy dh ada rumah sendiri
    mmg sy nk buat bilik anak sy cm tu.
    sukaaaa sgt! Amin.





    cebok pon HK.ahhh pengsan!
    DORA,kalau princess tgk mst dye suka.



    nk tgk lagi pic lain? g lah kat blog k.ida sendiri eh.
    LINK . selamat menjamu mata ♥

    Read More ->>

    12 June 2013

    ibuu dan anak Burberry

    ibuu dan anak

    bila ckp pasal #rewardtomyself.
    asek nk reward je.buat keje x seberapa.
    nk reward je lebih.hahaha.ngade kan.

    actually aku mmg dh lama nk beli perfume.
    hantaran kawen aku,aku pilih perfume D&G,
    tapi,masa preggy,aku langsung x leh bau perfume tu.
    nak muntah.seyes! sampai pening kepala.
    kalau org lain pakai rasa sedap je bau.
    kalau aku pakai sampai nk pitam rasa,
    AND,yang paling parah,sampai sekarang nk muntah
    and sakit kepala bila bau perfume D&G tu.
    mmg banyak lagi perfume tu.sayang sgt.

    tapi nk buat cane.buat hiasan jelah kat almari makeup.
    and masa preggy pon,i pakai perfume yg roll-on tu je.
    yg tu je i rasa ok ngan i masa tu.
    lepas bersalin pon still pakai yg roll-on gak.
    pakai yg avon tu.hahaha.yg tu je sedap di hati.

    pas tu,masa aunty my hubby balik dr aussie,
    dye belikan miniature perfume burberry ni.
    trus jatuh cinta.rasa sedap sgt bau dye.aku suka sgt.
    aku pakai jimat jimat.hahaha sayang weh!
    tapi dalam sayang sayang tu.habis jugak.
    habis bukan sbb aku pakai,habis sbb tumpah dlm handbeg!
    seyes aku sedih sgt.then ada lah tinggal saki baki nya,
    aku simpan trus miniature tu.xsanggup nk tgk.sbb sedih sgt.

    kebetulan,opis mate aku ada tunjuk pic perfume burberry ni kat IG dye,
    aku tak tau lak yg dye pon suka,i trus risik dye,bli kat mana?
    harga ok x? sbb ioolsss kan jarang kua.anak xsihat,so mana
    sempat nk jalan nk survey harga,tapi pucuk dicita,ulam mendatang,
    dye kata kakak dye belikan kat UK,kakak dye belajar kat sana.
    so i trus order.muahahaha *tanpa rasa bersalah dan tanpa bgtau suami.

    and,semalam perfume tu sampai.
    terkejut gila.sukanya aku.muahaha,
    aku ingat kecik,rupanya 100ml.
    besar doe.suka gila.heeee.
    nak pakai pun rasa sayang.hahahaha.
    boleh cenggitu kan!

    tapi ada masalah nk bgtau suami,
    slow slow je aku msg dye smlm.
    pandai pandai lah aku ayat dye.hahaha.
    tapi aku balik yg terkejut,
    dye x marah pon.dye kata xpelah.
    dye ok je.hahahaha.yeay! lompat bintang!
    hee thanks syg!
    lepas ni boleh beli lg.hehehe.

    tapi jenis aku,aku xsuka beli banyak banyak,
    aku suka beli 1 brg,pakai sampai habis @ rosak,
    baru beli lain.heee.jimattt.

    so, bye bye D&G and hello Burberry.
    i love u! ♥




    Read More ->>

    pagi yang gila dan sibuk

    mlm td lampu tido rosak,
    princess dipaksa tido,hahaha.
    kesian budak tu.xleh main panjat panjat.
    selalu kalau ada lampu tido,dye akan main dulu.
    sbb cerah kan.semalam,bilik gelap je.
    so dye xnmpk pape,so nk xnk kena tido.
    aku dodoi kan,last last tido.
    tapi dlm kul 5 dye ek ek ek,aku bangun buat susu,
    bg minum susu,sblm tu kul 1am dh bgn nyusu dh.
    ( tiap mlm mmg dye akan jaga 2 kali minum susu )
    aku tau,dye bangun tu sbb nk main,
    tapi aku bg susu n booolayan dye.buat buat tido.
    hahaha.last last dye tido.

    dlm buat buat tido tu,
    aku tido sampai kul 6.45am,huh!
    padahal nk bangun kul 6am tu.
    ahhh lantak lah.bangun je,mandi n siap.
    kul 7.30 baru kua umah.kul 8.30 sampai opis.
    mencik lah skrg ni.lepas naik cuti sekolah ritu.
    melampau pulak jem nya.aku xtau knp.
    sampai umah pon lambat skrg ni.
    *sigh ( org kata xbaik mengeluh kan.tapiiiiiiiiii..... )

    hari ni pulak.sampai opis.dh kelam kabut lg.
    sbb nk settle kan sijil sijil.nk disahkan semua.
    hmm Alhamdulillah.rezeki.

    and lepas ni ada meeting lak.
    aku g meeting dulu eh.kbai!
    hahaha
    Read More ->>

    11 June 2013

    rindu

    rindu kat suami.
    tadi call dye,xdpt dpt.
    aku g solat dulu.
    6 misscall dr suami,
    bz kerja katanya,
    so xnk ggu.aku msg je.
    aku cuma nk mengadu.
    aku teringin nk mkn sushi.
    nk mkn Mix Bento ngan Soft Crab.
    tadi nampak akk kat Fb tu beli soft crab.
    ahhh sedapnya.

    rindu kat Princess,
    sbb mlm td aku tertidur,
    aku bangun tgk dye dh tido sendiri.
    rindu sgt kat dye.pg td rasa mcm nk hug,
    nk kiss banyak banyak.tp xboleh.kiss sikit je.
    sbb takut dye terjaga.
    ( ibuu mintak maaf princess )

    ngade!

    rindu kat mak n papa.
    even hari hari aku msg ngan mak,
    tapi xpuas,ckp ngan tepon pon xpuas.
    lepas aku baca entry aty pasal arwah mak ijan.
    aku lg rindu kat mak aku.rasa nk nangis sgt.
    rasa nk balik ipoh.tp x gaji lg.
    nk tunggu gaji dulu.sbb duet yg ada tu utk beli
    pampers n susu,xnk lah pakai duet simpan.
    asek cekau duet simpan je.bila nk g bercuti nya kan.
    hehehe.

    adik aku rindu kat princess,
    aku upload pic princess kat FB,
    rindu nya dye kat anak buah dye.
    geram sgt.ritu sampai nangis nangis sbb rindu
    kat princess.

    hmm rindu mmg boleh buat kita menangis kan.
    tp dgn menangis x boleh membawa kita kepada org
    yg kita rindu.so kena bersabar.tu jelah.
    sabar sampai masa yg di nanti itu tiba.
    hmmmm

    siksanya merindu.
    xsuka!


    Read More ->>

    aku x tau lah anak korg mcm ni ke x ?!

    sejak dh masuk 9 bulan ni,anak aku dh mula menampakkan belangnya.
    aku pon x paham knp.tu ke salah satu sifat baby,atau pon mmg anak aku je cm tu.
    jom kite check sesama nak x?

    1 : kalau skrg ni mandi bukan main payah.dulu masa baby kita masukkan je dlm bath tub,
    tapi sejak princess 6 bulan,mmg dh x pakai bath tub,mandi bawah shower je.
    so bila mandi bawah shower.mmg payah lah nk syampoo rambut kan.kdg2 terpaksa
    letak je kepala dye bawah air,sambil tutup muka,tapi mmg susah,sbb dye sibuk nk tgk buih buih
    sabun,and nk kejar buih tu.bg mainan masa mandi,asek nk mkn mainan tu je.aku bagi duduk
    bawah lantai,bila dh bg duduk,xnk bangun lak.adoi!

    2 : ni pasal makan pulak.aku baru je masak makan,panas lg.tapi dye dh nangis nangis nk makan,
    bg makan,aku mesti dudukkan princess dlm bambo seat.kalau x mmg xboleh nk suap.
    dye sebuk nk merayap sana sini.bila dh bg duduk dlm bambo seat.aku kena suap dye laju laju,
    kalau lambat nt dye akan marah.dye jerit,buat buat nangis.lepas tu kalau mkn lak,
    suka masukkan tangan dlm mulut,lepas masukkan tangan,lap tangan kat baju,
    pas tu gosok muka,kalau dh kenyang,dye xnk makan dh,dye anak ngamuk,tolak sudu,pas tu
    tarik rambut,habis sume makanan kena rambut.telinga.muka. *dh mula nk bg ibuu jd hulk

    3 : lepas makan,aku akan basuhkan tangan.rambut.muka semua,baju opcoz lah kena salin,
    sbb nya mmg habis kotor dh.bila masa basuh tangan tu.mst nk tarik semua pinggan,mangkuk,
    sudu,pili air,habis ditariknya.aku xtau knp dye minat sgt ngan pili air tu.hahaha.kalau cekau senduk tu,
    xpenah nya xdpt,sekali grab dh dapat teruk.huaaa.kdg kdg sampai ke ruang tamu dye heret senduk tu.

    4 : kalau time main pulak.mmg suka sgt g kat depan TV,panjat almari tv tu.then main volume,
    pusing pusing kasik kuat n slow kan volume home teater nenek dye tu.kalau rosak,jenuh nk mengganti.
    pas tu MESTI,WAJIB nk g bahagian yg ada wayar berselirat.mst nk masuk celah celah almari.
    mesti nk masuk tempat yg sempit.

    5 : skrg ni princess dh pandai mengamuk.protes,hahaha.kelakar,kalau dye marah,or
    dye dh bosan dgn sesuatu benda,dye akan campak benda tu.contoh kita bagi dye main mainan
    tu kan.tapi bila dye dh bosan,dye akan campak.bila bg lg dye akan campak lagi.
    kalau kita marah,dye akan kerut kan kening.nenek dye suka buat buat marah kat dye,dye akan
    usha je nenek balik sambil kerut dahi.then jebik,kalau time tu dye nk tido,ngamuk sbb tido.
    dye akan nangis n jerit sekuat hati.kalau mcm smlm.org marah suh tido.tapi dye xnk tido.
    dye akan jerit.and campak puting.huaaaaa anakku,kau tu anak dara.xelok buat cm tu taw...

    6 : dh pandai nk lebik lembikkan badan.korg paham x apa yg aku nk maksudkan.
    anak aku skrg,kalau nk sesuatu,or xnk sesuatu,dye dh pandai nk lembikkan badan,
    kite suh jalan,xnk,lembikkan badan tanda protes,suh kite dukung.xnk buat apa apa.

    7 : kalau nampak makanan,mst nk.sampai nganga nganga mulut nk makan,even dh kenyang pon
    kalau nmpk kita makan,dye mest nk makan jugak.huaaaa.sampai muak muak balik makanan tu
    sbb kenyang sgt.

    8 : kalau nk tido tu,dye nk jugak tido.kalau aku rasa magrib tu nk tahan,xnk bg dye tido.
    xboleh.selagi dye x dpt tido,selagi tu akan menangis,xde mood,xnk main.nk tido jugak.
    lepas dpt tido 30 minit,akan bangun,cargas mcm biasa,main,main main,sampai 2 3 pagi baru
    nk tido.mcm mlm td.aku rasa bersalah sgt sbb terlelap.last last aku jaga,tgk dye dh baring.
    tido sebelah aku.tido sendiri.sendihnya rasa....

    hmm rasanya tu jelah aku nk cite.mmg baby sume cm ni ke,ke anak aku je?
    aku risau kalo dye mmg akan jd seorang yg suka protes.aku xnk,aku x suka cm tu.
    sbb aku bukan org yg mcm tu.

    tapi xpelah.org kata baby ni ibarat kain putih kan.
    kita yg corakkan nya.so ibuu akan sbr mendidik mu wahai anak.
    Ya Allah.kuat kan hati ku.tabah kan iman ku agar aku boleh mendidik anakku
    dgn baik dan menjadi seorang anak yg solehah.Amin.

    main dlm gelap.sorg2.xtakut!

    sneking.petang hari.

    buah hati pengarang jantung.ibuu syg awak!
    Read More ->>

    07 June 2013

    Happy 9month Birthday Princess




    aku rasa ada sesuatu yg xkena harini.
    aku tak tau knp.tp mmg ada benda yg aku xbuat harini.
    lepas dikenang kenang.di telek telek.rupanya Birthday anak aku
    harini.my baby Princess 9bulan lah harini wey!
    Ya Allah.knp boleh lupa.aku x wish kat dye pon pg td.
    hmmmm.xpe,balik kang ibuu wish k syg ibuu!

    kelmarin aku ingat dh.
    eh princess masuk 9 bulan 2 hari lg.
    tapi bila dh sampai masanya mst lupa.kena buat alarm neh.
    hehehe.xpe,masih dlm hari yg sama.tapi papa x wish ag.
    malam kang kita call papa suruh papa wish k princess.
    ( cakap mcm anak dh paham je kan.hahaha )

    mlm td aku xbg princess tido.
    saje nk suh dye penat penat main and suh tido trus kul 10.
    nanti konon nya xde lah dye bangun tgh malam.
    malam kelmarin aku berjaya,mmg dye lena,xbangun,
    tapi mlm td aku pelik.rancangan aku xberjaya,
    aku xsedar dye jaga kul bape.tapi nk dekat kul 1am cm tu aku sedar
    princess tgh main sorg sorg.Ya Ampun,mcm mana boleh jaga ni.
    xmengantuk ke anak ibuu? dye main mcm dh lama sgt dye tido td.
    mata bulat gila.tepuk tepuk muka aku,
    cakar muka aku.geget pipi.panjat.hahaha.

    yang paling kelakar nya,dye amik selimut,
    dye main cak cak ngan aku.ewahhhh dye pulak nk cakkan kite ye.
    mcm kite lak yg baby.hehehe.dlm mamai mamai tu aku cak kan jugak lah.
    kesian lak kat anak aku tu.main cak sorg sorg mana maunya kan.
    tapi dye behave pulak.mengendeng je kat perut aku.main botol,
    main puting.main vick,main pampers,main selimut.hehe.
    rupanya dye bangun sbb birthday dye.ibuu xwish eh syg.
    hmm sorry anak ibuu.my fault.
    ( princess lahir tepat jam 12.30am,org tua tua kata,sbb tu dye suka
    berjaga malam,wallahualam )


    PERKEMBANGAN 8-9 BULAN

    perkembangan princess tiap tiap bulan mst lain,
    dan di ikuti dgn demam.kalo sape yg selalu baca entry aku
    mst tau.sket sket demam,tiap tiap bulan demam.hehehe.

    start from princess 5 bulan lg,ada step step yg dye buat.
    ( aku pon x bape nk ingat sgt.sbb xsempat nk catit segala.
    ingat ingat cm tu je.heee.terukkan )

    5 bulan - meniarap.
    6 bulan - meniarap dan dh boleh kedepan,melaju sana sini
    7 bulan - tumbuh gigi,angkat buntut
    8 bulan - merangkak,dan merangkak dgn laju,berdiri sendiri tapi
                  kena berpaut sana sini,kat kerusi lah,kat badan org dan meja.

    dah boleh keluar dr bambo seat dgn sendiri *sabojelah.
    dh boleh tepuk amai amai,babai org,nyanyi nyanyi,menjerit sekuat hati,
    dh boleh fokus pada 1 cerita,contohnya UPIN IPIN.
    dye boleh gelak gelak sambil tgk upin ipin.haha.

    skrg ni suka sebut satu perkataan, iaitu " ateh ateh ateh " apa yg ateh ntah lah.

    boleh pgg botol dan main main ngan susu,actually sejak 4 5 bulan dh pgg botol.
    cuma skrg ni pgg dan masukkan dan keluar kan puting.kalau rasa nk main,
    dye akan isap susu banyak banyak,then luahkan balik sume susu,
    mcm main sembur sembur kat org tu.haih, *mana dapat pon xtau,
    makan pulak kalau kenyang,dye akan main sembur sembur sume bubur.
    habis baju ibuu sume.huaaaaaaaaaaaaaaa.

    and skrg ni dh pandai berjalan.dulu kalau berpaut kat kerusi,
    dye tau berdiri je kat situ,tp skrg dh boleh angkat kaki.
    make a move.sikit sikit.mcm takut lg.tapi xlama ag terer ah tu.
    so ibuu kena bersiap sedia,jadi askar.peristiwa kejar mengejar akan terjadi.

    and kalau korg nk tau,princess ni,aku xtau lah dye nk bejalan terus ke hape.
    dye merangkak,tapi dye mcm nk bangun berdiri terus.pelik gak aku.
    dye mcm xnk merangkak lama,merangkak kejap.then buat buat cm org nk
    berdiri tu.haih,seriau aku tgk budak ni.kalo dekat bilik tu.
    dye akan g kat almari baju dye,dye akan tarik keluar sume baju.
    habis selerak.huaaaaaaa,nanges!

    dan aku tgk princess sgt suka nk berkawan.
    kalo nmpk kawan sebaya dye,dye mst nk pegang pegang,
    then ajak sembang.haha.mmg kelakar,kalo nampak kakak
    kakak or abang abang yg besar sket dr dye pon dye suka jugak.
    gelak gelak.senyum senyum gatei.haha.nanti dh setahun ibuu hantar
    nursery balik ye syg.boleh ada kawan ramai ramai kat sana.

    makan pun princess jenis x memilih.cuma skrg ni dye nk kena ada rasa,
    kalau tawar hebeh mmg dye xnk mkn,tambah lagi lepas baik demam haritu.
    dye mmg nk yg ada rasa.kalo x mmg dye xnk mkn,mkn pon dh mcm mcm,
    aku bg dye try yogurt,coklat,eskrem,kek,tapi kuantiti yg sikit lah.aku nk
    perut dye explore,x meragam bila terima benda lain.so far ok lah.

    betul betul baru keluar oven.

    day 1 ♥

    2bulan ♥

    3 bulan ♥

    3bulan aqiqah botak ♥

    4bulan ♥

    5bulan ♥

    5bulan

    6bulan ♥
    6bulan ♥
    7bulan ♥
    7bulan ♥ rambut dh panjang sikit.
    7bulan ♥ anak manja papa
    8 bulan ♥
    8bulan ♥
    8bulan ♥
    8 bulan ♥
    8 bulan ♥
    8bulan ♥

    piccy 9 bulan,harini baru nk amik.hehehe.
    dh besar dh anak dara ibuu,moga jadi anak yg sihat,
    sempurna,bijak,solehah,dan selalu menjaga hati org tua ye syg.
    ibuu syg princess sangat sangat.inysaAllah,kalau princess dh besar nanti.
    princess boleh baca balik blog ibuu,untuk lihat betapa sayang nya papa ibuu
    kat princess.sayang sgt!

    tu pun kalau blogspot masih ada lah masa tu.hehehe.

    and thanks tu mr instagram,sbb u ada semua pic pic yg i perlukan.
    i berterima kasih pada u,sbb u lah tempat i menyimpan,dan mengabadikan
    setiap moment,setiap benda yg berlaku.thank u so much!
    i akan setia pada mu.heeee.

    sekian.update untuk princess.hehehe.bye!































    Read More ->>
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...