30 August 2013

Princess dah boleh jalan!

Dear diary~
Please save the date.today~
30/8/2013 6.40pm.
Princess stand and walking.
Yes! Walking.
Ya Allah.
Nak gugur air mata ini.
Anak aku.
Berjalan.
Indah kurniaan mu Ya Allah.
Indah.
Hilang segala stress dlm jem dan sejuk.
Hilang semuanya.menjadi hangat.
Bagai dlm pelukan.
Princess pergi jauh dr aku.
Sengaja.nk tunjukkan aku kehebatannya
yang smlm dia dh tunjukkan depan org lain.
Dye angkat kaki sebelah.aku ingatkan
Biasa~ sbb mmg selalu dye buat mcm tu.
Then dye tunduk.bangun.berdiri.
Dan perlahan lahan jalan.
SENDIRI.
tanpa sokongan.
Banyak step.
Aku terpegun.
Dlm hati melonjak gembira.
Pelan pelan basah dan panas mata aku.
Sedih dalam gembira.
My daughter.my daughter~
Tahniah anak ibuu.
Tahniah.
Im so proud of u.
So proud.
Dan kenapa kamera xde pada ibuu masa tu.
Maybe awak nk tunjuk kat ibuu sorg je kot kan.hee.xpe syg.xpe.tq syg sbb bg ibuu happy.
Read More ->>

#1 bila peel buang tebiat datang

Jenis aku.kalau dlm kete.
Aku mst bukak radio.
And kalau ada lagu aku suka.
Aku akan pasang volume kuat kuat.
Sampai speaker gegar gegar.
Lantakkan.puas hati.
Rasa mcm taik telinga pon cair.
Hahahahaha.

Sonok!

Read More ->>

Princess turning ONE! ibuu sedih~

princess dah nk masuk setahun~
how times fly~
seronok anak dh makin besar.
mcm mcm ragam.
mcm mcm peel.mcm mcm keletah~
korg maklum kan yg princess x duk nursery.
adik bongsu aku jaga dye skrg.
janji dulu sampai princess dh pandai jalan,
dah setahun aku nk hantar dye g nursery kat rtm ni.
sbb syarat kat sini kena tau jalan.
and bila princess dah pandai jalan.
hint untuk aku bersedia hantar anak aku ke nursery.
now princess baru boleh buat 2 3 step.
berdiri dh ok dh.mmg dh boleh berdiri lama.
now dye tgh belajar nk imbangkan diri.
smlm ada lah banyak step jugak jalan.
tapi masih takut takut.
tapi kalau kita pimpin dye.
mmg laju dh jalan~
hehehe.
*omei anak ibuu terkedek kedek jalan.
aku sedih~
aku dh kena start hantar anak aku ke nursery nanti.
aku janji ngan adik aku sampai bulan 12,
kira bulan 1 princess akan duk nursery dah.
gila kau xsedih,before ni adik kau jaga,
elok elok,tatang anak mcm minyak yg hampir penuh.
lepas tu nk hantar nursery pulak.
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
nightmare akan menjelang lg.
risau anak 24/7 dh mmg opcoz lah.
berdebar bila time amik anak lg 1 hal.
takut n fobia dh kalau nmpk kesan kena gigit ke.
lebam ke kat badan dye,seyes fobia~
adik aku ok je jaga princess.
dye x kisah.tapi yelah,sampai bila dye nk jaga anak aku.
aku kesian kat adik aku.duk rumah je.
tu sbb weekend aku gagah gak bawak dye kua jalan jalan.
bg dye sonok.sian dye,
dye pon mst nk kerja,nk sambung blaja kan.
dye pon ada life dye,aku paham cane lak
perasaan tiba tiba kena jaga anak sedara.
tapi adik aku mmg lah~ xdpt aku nk balas jasa dye.
banyak pengorbanan dye untuk aku,
masa aku dh nk bersalin,dye benti keje,
teman aku g spital,sampai masuk wad,
sampai beranak,sampai aku habis pantang,
dalam pantang,pakai kan underware untuk aku,
basuhkan pad aku,sediakan air mandi aku.
gila kau~ ingat senang nk dpt adik cm ni?
Ya Allah aku syukur kau berikan adik yg baik pada aku.
yang sanggup berkorban masa dan waktu untuk kakak~
dan tahun depan aku akan lepas kan adik aku,
kembali ke fitrah asal~
hantar anak ke nursery.
sedih tapi nk buat mcm mana,
kena hadapinya~ moga Allah lindungi princess selalu.
kita lepaskan mashu balik ipoh ye syg~
mashu nk sambung blaja,nk keje.
sian mashu~
mst princess sedih~
aku pon sedih~
even baru nk masuk bulan 9,
tapi jgn cakap lahhh,
skrg ni masa berlalu pantas.
jap jap g ko tgk kalender dh masuk bulan 12,
betul x?
tapi ibuu tetap happy bila princess nk masuk setahun~
ibuu x sbr nk tunggu princess betul2 dah boleh jalan.
kalau princess dh betul2 boleh jalan,
ptg ptg ibuu nk bawak princess g playground.
kita jogging sambil main main kat sana.
oke! sep sikit~ hehehe.
membesar dgn sihat ye anak ibuu~
Read More ->>

Biodata Zarema Zainal, didakwa kekasih Aidil Zaquan


Biodata Zarema Zainal, didakwa kekasih Aidil Zaquan - Selepas tersebarnya di laman maya cerita tentang Aidil Zaquan menceraikan Rita Rudaini melalui kiriman SMS petang Ahad lalu, nama Zarema Zainal yang didakwa kekasih kepada pemain kebangsaan itu kembali menjadi sebutan di kalangan peminat.

Persoalannya, siapakah gerangan si gadis Zarema Zainal ini? Apakah punca sebenar sehingga dia dikaitkan hangat bercinta dengan Aidil Zaquan? Di bawah ini, admin ingin berkongsi sedikit info atau biodata Zarema Zainal yang semakin hangat diperkatakan para peminat.

Nama Penuh : Zarema Zainal
Nama Panggilan : Emma Zainal
Umur : 21 Tahun
Status Ibubapa : Anak seorang datuk (Bekas ahli politik Klang)
Asal : Pandamaran Klang, Selangor
Bekas kekasih : Noh Hujan
Pekerjaan : Menganggur
Keperibadian : Seorang yang agak nakal dan sosial

Abang Ipar : Khalid Jamlus (Bekas pemain bola sepak)



p/s : hahaha kelakar lah korg ni!
semua hal org nk tau kan.hebat~
Read More ->>

pendapat aku : kenapa FILEM KL GANGSTER 2 tersebar?

kesian kat Syamsul kan.
hmm tapi nk buat cane.
dh tersebar dah pon.
dah ada org yg tgk.tapi rata rata
org ckp best lah~ hehehe.
aku pon nk tgk.tp x dpt.
cari x jumpa pon.sape dh tgk?
jom lah share~ hehehe *jahat aku ni.

tapi td bila baca entry abg Ben,
dye kata dye x kesian pon kat Syamsul.
kenapa? dye kata sbb bahasa yg dye gunakan,
cara bercakap,tingkah laku x sesuai untuk anak anak
yang baru nk membesar.

hmm bila fikir balik mmg betul.
kalo budak budak 3 4 5 tahun tgk.mst akan terikut kan.
budak budak dh lah mmg cepat mengikut.
kang di sepak terajang nya anak org kat nursery~
kesian~

tapi nk buat cane abg Ben,
negara kita ni,filem filem mcm tu je yg laku,
kalo buat filem skema skema xde sape nk g tgk.
tgk lah cite Nasi Lemak apa ntah filem Hans tu.
sampai Hans merajuk rajuk lah xnk buat filem dh.
sbb x mendapat sambutan.
hehehe.

cuba tgk filem filem cane yg laku kat negara kita?
filem Adnan Sempit~ David Teoh~
cite Kl Gangster,cite cinta cinta~ *jarang lah nk hot~
selalu cite cite abg abg long,kak kak long ni je yg laku.
KENAPA? sbb org kita suka cite cite cm ni.
bahasa cm ni yg boleh dibuat tiruan.
jap g penuh pulak lah FB dgn bahasa bahasa filem ni.
betul x?

kalo cite mcm Magika,Hikayat Merong Mahawangsa tu.
mmg xde lah org nk tgk~ hehehe.tu pon kira nasib baik lah
cite Cicak Man KRU tu laku.aku pon suka cite tu.
bg aku,cite cite mcm KRU buat tu bagus.effect sume best.
TAPI! org org kita ni kureng~ xminat.sbb cite tu xde bahasa bahasa kasar,
xde perilaku yg gempak untuk ditiru.hhehehe.kan kan?

walaupon cite ni x elok sgt untuk budak.
tapi xpelah~ bagus jugak sbb ada jugak lah benda yg kita
nk tgk kat wayang.kalo x cite omputih je.
kdg kdg kita support lah jugak cite melayu~
tapi aku harap korg korg pengarah filem ni,
buat lah cite yg elok elok.mcm cite omputih tu.
even org x layan,lama lama org layan jugak.
tgk mcm KRU,aku suka sume filem dorg~

jgn lah buat cite NASI LEMAK lah,
SANTAN lah.hahaha.xlaku nya derrr~

eh mana pendapat aku kenapa Filem Kl gangster 2 tersebar td?
hilang dh.dh melalut ke lain dh.hahahaha.

aku pon xtau knp tersebar,sume mst kru dye lah yg sebarkan tu.
biasalah.sume org nk buat duet.xkenal mana halal haram,
amik hasil org.xbaik taw korg~
kesian Syamsul.dh lah dye nk kawen lepas ni.
hehehe.

ok lah.banyak lah ni.bye~


Read More ->>

ATTENTION BLOGGER,kalau mahu blog anda di follow balek!


ramai yg tak tau blog dorg xde link untuk kita
follow balik~

kalau kita follow org,org nk follow balik.
tapi x boleh sbb xde link blog kita kat profile.
sila check balik k,

klik SINI dan SINI~

good luck~
Read More ->>

Tahniah to myself Followers 2000



ngeee~
thanks korg~
eh tapi ada masalah lah.
xboleh follow korg balik.
jap g i buat tutorial yg maybe korg
xtau~ ok!

bye~
Read More ->>

Berhati-Hati beli jongkong emas,Buang bayi

harini hari jumaat kan.so kita randomly jelah borak eh.
xde nk serius serius sgt.hehehehe.


tadi aku tgk kat FB raihana,org post pasal ni.
weiii~ org beli emas bukan suka suka,ko boleh tipu kan letak besi.
apekahhhh~ betul ke ada kes cm ni?
jgn lah beli emas di kedai sembarangan.
siasat dulu.sayang duet weiiii~


ni lg satu kes yg BODO!
haish~ xtau nk ckp apa.Allah bg otak,fikir~
kalo xnk guna otak.buang,bg anjing mkn.


hmm ini lawak~ pandai pandai lah wahai kaum Adam yek!
solat pon xjaga,ada hati nk kawen banyak!


InsyaAllah~ Allahhuakbar~


hmmm mula mula diam.lepas tu anak pon follow.
xbagus betul.kalo aku jd mak n bini dorg ni.
2 2 kepala aku penggal dgn kuali! hahahaha


guna kan lah FB sebagai medium meluaskan ilmu agama,

jgn post bukan bukan * ingatan utk aku
jgn emo kat Fb *ingatan untuk aku jugak!
jgn buat gossip kat Fb * untuk aku jugak! hahaha.
berpesan pesan lah kita.jom improve diri!
jyeaasshhhh~

Assalammualaikum~
xjawap dosa.hehehe.






Read More ->>

29 August 2013

Logo Dan Tema Hari Kemerdekaan Ke-56 2013

MAKSUD LOGO 56 MERDEKA Logo Dan Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 2013

selamat menyambut hari merdeka kawan kawan!
moga sentiasa lah kita menjaga keamanan negara.
tau kan banyak negara islam bergolak.
aku takut.kesian kat anak anak aku nanti~
moga Allah selalu lindungi kita semua.
Amin.
Read More ->>

Layan Astro First - Adnan Sempit 3

Tadi nampak kawan post kat ig.
Dye purchase cite yg mmg aku tunggu tunggu.
Adnan Sempit 3 weiiii.
Nak tgk wayang mmg xde lah kan.
Tgk astro 1st jelah~

Korg sms je.
Xsampai 5mint dh dpt tgk.
Best weiiii~

Rm15 boleh tgk ulang ulang.
Kalo kat wayang skali je kan.
Sini leh tgk sampai lebam.

Selamat menontot kawan kawan!

Read More ->>

Panjang!



Read More ->>

ikut HATI MATI,ikut RASA,BINASA~

aku nak tanya korg~
seawal umur berapa korg ajar anak korg?
i mean ajar cara duduk,cara makan dgn betul.
cara beradap,cr bersopan,cara berbaik dgn kawan kawan.
ke korg jenis makpak yg~ tgk anak buat salah,
senyum jeee~ pas tu cakap,alaaa budak lagiii,mana tau apa apa~
nanti dh besar dorg belajar lah tu~
eh? korg cm tu ke?

aku?
dulu mak aku garang,
aku hanya ada papa tempat aku mengadu apa apa.
aku ingat lg dulu masa papa aku antar aku g sek,
papa aku ada tanya " kenapa mak smlm? "
" ntah mak tu,asek nak marah,nk pukul bla bla bla~ "
kat papa aku aku mengadu,
pernah dulu masa aku kecik,
mak aku marah kami,
pas tu tinggal kami dlm gelap kat ruang tamu,
mak aku masuk bilik dgn adik kembar aku,
masa tu mana lah pandai nk g capai suis bukak lampu sendiri,
masa tu aku ngan adik aku duduk lah depan pintu bilik mak,
dlm gelap gelap.berpeluk,sampai papa balik,
kelam kabut g kat papa,peluk papa.

TAPI!
itu cara mak aku didik kami jd manusia~
zaman skrg? ko jgn harap nk buat cm tu,
kalo ko buat cm tu,pandai lah anak ko g picit lampu,
bukak lampu bukak tv sendiri,ko kua bilik tgk tgk anak
ko sedap sedap tgh makan kopok goyang kaki tgk tv.
hahahahaha~

pada aku,
( aku bukan lah terror,aku mencuba )
aku nk ajar Princess ( sebaik mungkin ) beradap dr awal yg mungkin.
skrg princess suka kuis kuis barang dgn kaki,
aku akan angkat kaki dye dan cakap,
" jangan guna kaki princess,xelok taw "
even dye x paham,lama lama dye akan paham,
akan terapkan dlm kepala dye dan akan membawak ke tua~
InsyaAllah~ Amin.

dan princess suka campak barang,
aku selalu ckp,
" princess jangan campak,bagi nenek bg nenek "
dulu dye campak,now dh pandai bg elok elok.
improvement~

walaupon kdg kdg aku x sbr,
tp aku motivate diri aku,sabar,anak aku kena belajar~
banyak benda yg dye kena belajar,
sama mcm aku.aku kena belajar jd penyabar.

kalau masuk bilik,
princess WAJIB akan pergi ke almari makeup dan amik sume brg atas tu.
campak ke bawah~ aku xleh nk marah,learning  process katanya~
tapi aku cuba,aku simpan benda yg boleh pecah,
boleh bahaya kan dye tempat lain.
yg lain bg je dye main,dan kalau x betul,aku akan ckp
" princess NO " " princess dont "
so far dye mcm baru nk paham~
No maksudnya ibuu x bg,ibuu marah.
lama lama akan faham.
InsyaAllah.

aku sengaja letakkan mainan n patung dye kat satu sudut dlm bilik.
so bila dye amik or punggah barang tu,aku akan ajar nama barang tu.
bg dye pegang.smlm masa aku lipat kain,
dye punggah patung dye,
dye amik ayam,dan ckp ckp ngan ayam tu.
then aku ckp kat dye,
" ini chicken " " kokkk kokk kokkkk "
banyak kali aku ulang,then dye pun ikut " kenn kennn chhiii keennn "
pas tu buat bunyi " kokkkkk kokkkk " hahaha kelakar,
rasa nk hug dye.tapi dye kejap je,
tak lama,lepas tu cr benda lain untuk main.

andai kata satu hari nanti princess dh ada gigi,
dan suka mengigit,
aku akan cuba ckp kat dye,
" princess,jgn gigit,sakit,kesiannnn~ "
maybe! dye akan paham,
dan kita BUKAN harus bangga bila anak kita berjaga gigit org lain.
dan ckp " alaaa dia mmg,kalau marah or org kacau,dye akan trus gigit org tu "
then? kalau dh mcm tu.kena biar jelah eh?
xyah nk betulkan anak ko?
then sampai bila anak ko akan trus buat mcm tu?
aku xkena lg situasi cm ni.
tapi tak boleh ke kita trus trus ajar anak kita.
apa yg betul apa yg x?

harus kah kita diam je kalau anak kita buat salah.
@ kita akan rasa apa yg anak kita buat tu x salah?

hmmm susah nk ckp kan,
cara didikan mak mak ni lain lain,
ada yg terlampau manjakan anak,
ada yg terlampau limpah kan anak dgn kemewahan.
duet tu lambang kasih sayang ke?
kalau kita x marah anak kita,bg sume yg anak kita nak.
pakai kan anak kita baju mahal mahal,tu ke tanda kita syg anak kita?

kalau kita didik,marah,cubit sikit anak kita tu tanda kita x syg ke?
dulu mak aku ada pukul kami,kerap pukul kami,
tapi dye still sayang kami.kami hidup.
jadi manusia~

anak~ kain putih~ kita yg mencorakkan dia kan.
betul x?

aku harap aku boleh didik princess dgn betul.
bia lah apa org nak kata.bia org kata aku poyo~
bia org kata aku kolot~
bia org kata " ala budak besar ni pon nk marah,
nak cakap.nk bebel "
bia~ bia anak aku muak dan lali dgr suara aku.
bia aku ajar dia.biar biar~
*nangis

aku nk kan anak aku jd org yg hormat org tua,
bia umur dye baru setahun lebih pon.
bia~ bia dia selalu hormat rakan sebaya~
*sebak aku memikirkan hal anak anak~

ntah lah.emo sikit harini.
bila fikir pasal anak mmg emo~

aku takut dgn keadaan skrg.
mcm mcm jadi.kanak kanak terlebih pandai.
kalau buat benda salah,mak pak bukan nk marah.
just senyum.senyum.senyum~
mcm tu ke?

g umah org,nmpk anak panjat panjat sofa umah org,
senyummm~ xmarah pon.kalau kami dulu adik beradik.
g rumah org paling takut,xberani nk lasak lasak.
apatah lg nk lenyak lenyak sofa org,mampus kena cubit dlm kete
waktu balik kang~ tapi skrg budak budak,
g umah org,trus buka peti,amik coklat dlm peti rumah org.
ppfftttt~ apekahhhhh~

mungkin itu jugak akan terjadi pada princess.
tu kegemaran budak budak kan.tapi insyaAllah,
insyaAllah aku akan ajar dye.aku akan cuba yg terbaik!
fighting~

p/s : maaf kalau ada yg terasa dgn entry ni.
entry ni untuk diri aku sendiri.mohon jgn terasa.
ampun siap siap~

moga awak jd anak yg baik ye princess~
Read More ->>

Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat ( RMR ) 1 Malaysia


Cara apply rumah mesra rakyat (RMR) 1 malaysia.

1. Wajib ada tanah sendiri
2. Pergi SPNB
3. Ambil borang dan isi.
4. Apply kat SPNB nak design ni.

Kalau nak print gambar ni silakan.

Harga - rm60k
Subsidi kerajaan - rm20k
Yang perlu dibayar - rm40k
Kalau buat loan 20 tahun - rm150 bulan


Kalau nak apply dan memohon boleh rujuk terus ke SPNB di -->http://www.spnb.com.my/

atau

Jumpa adun kawasan anda dan minta borang untuk RMR ini.


p/s : ada x sesiapa yg dh apply.best ni.nk bincang dgn suami.
nak beli tanah kat mana eh~ hahaha

Read More ->>

Hello Kitty Biscuits Cutter


Hello Kitty biscuits cutter saya dh sampai.
saya beli dgn Hana.
korg mst nk jugak kan! hahaha
nama kedai kurrlasss uoollsss~ hahaha.

xsbr nya nk buat biskut.
tapi this week bz,sbb ada kenduri.
so bila boleh buat eh.hmm jumaat lah.
sabtu leh bg princess mkn dh.
ngeee~
Read More ->>

Quote of the Day~





sibuk sikit harini =)


Read More ->>

Misteri Makcik Berbaju Jalur Gemilang

Foto Menarik

kalau korg duduk area Pantai Dalam,Kl
mst korg kenal makcik ni.
aku baru je jumpa makcik ni.
tiap kali aku g Pasar malam kat Pantai Dalam ni mst nmpk dye,
Siapakah Dia?
semalam aku terserempak lg dgn dia,
dia pakai baju jalur gemilang dye tu lah.
dye tgk aku,aku tgk dye,
ikut hati aku,aku nk tanya,
knp makcik selalu pakai baju ni?
tapi aku risau aku kena hempuk je ngan payung dye tu.
so aku pendamkan hasrat hati ni.ewahhh~

myb korg akan ckp,
bia lah dye nk pakai,bulan kemerdekaan,
Masalah nya,dia pakai baju tu sepanjang tahun,
tiap kali aku g pasar mlm hari rabu,mst makcik tu ada,
dan tetap pakai baju jalur gemilang dye tu.
hmm knp ye?

kalau lah makcik tu pakai baju tu sepanjang bulan kemerdekaan je
aku ok,aku mcm xpelik.tapi kalau sepanjang tahun pakai mcm pelik
jugakkan~ hehehe.kalau kat pasar malam tu.mmg ramai lah org tgk dye.
tapi makcik tu buat lexxx je.hehe.wat lex wat peace.

persoalan aku :
adakah makcik tu mempunyai semangat patriotik yg tinggi,
adakah makcik tu xnk bazirkan bendera,so dye amik buat baju,
adakah makcik tu ----------------------
siapa makcik tu? hehehe,aku nk tau lah~
kepoci btol aku ni.hahaha.bialah~ 

eh harini dh 29hb kan,tapi kat kl ni aku xnmpk pon org kibarkan
jalur gemilang.kalo dulu,masuk je bulan ogos,sume kibar kan,
letak kat kereta,motor,sume lah.papa aku siap letak bendera besar
tu kat kereta.mmg best.aku suka sgt suasana tu.

tapi skrg ni mmg xde dh sume tu.kat KL ni apatah lg.
mmg lg takde lah.aku nk g keje td pon.pandang keliling,
xde pon jalur gemilang~
eh helllooooo~ ni bulan kemerdekaan taw.
huaaaa sadis~

eh ok lah.aku nk breakfast jap.jap g nk buat keje.
bye~

my homemade pizza asal boleh.hahaha.
Read More ->>

28 August 2013

Leuniey Natasha Baby Bump~


dah nampak dh.omei kan.
mmg peel aku dr dulu suka tgk baby bump org.
hahaha.sbb comei~

Read More ->>

DILEMA suntikan MMR


harini kecoh pulak kat FB pasal pic atas ni.
before ni mmg dh banyak dgr pasal MMR ni.
adoiii membuatkan aku pening lg.kalau dulu aku
mmg xnk amik tau langsung pasal segala mak bapak
suntik or vaksin.TAPI now aku dh ada anak.
aku kena amik tau.kena search sebaik mungkin!

MMR stand for MEASLES(CAMPAK)/MUMPS(BEGUK)/RUBELLA
kalau x amik MMR means kalau anak kita kena demam campak,
n beguk.kena lah cure sendiri eh?
then kalo doc tgk record kita x amik suntikan tu apa akan jd?

aku nk tanya,kalau x amik MMR ni?
apa effect nya kat anak kita?
kalo amik apa effectnya?
mmg lah MMR ni salah satu vaksin dr telur.
so kalo baby alah telur,mmg akan dpt Ezema lepas tu kan?
* betulkan kalau aku salah.
tapi tu lah sebabnya kita kena buat test telur dulu kat anak kn?
tgk anak allergic ke tidak kn?
betul x?

andai kata kalau anak kita tak allergic telur.
and kalau kita tak amik vaksin ni apa akan jd?

ahhhhh banyaknya soalan aku.
makin canggih teknologi,makin banyak Q&A kan!

aku x buat lg test telur kat princess.
but so far lah,princess kalau mkn apa apa yg berasaskan telur,
badan dye ok.xde pon naik merah ke apa.
aku bukan anti dan bukan pro vaksin.
aku neutral.
tapi bila ada org gasak gasak.
tergugat jugak kan.

aku cuba tenangkan fikiran.
make it easy~

aku amik Vaksin Pneumococcal untuk anak aku,
untuk elak sakit,elak bahaya,
dan MMR jugak mungkin penting kan.
kalau x kenapa Gov kita wajibkan amik ni.
myb ada sorg dua baby yg unlucky sbb lepas cucukMMR
trus dpt Ezema,dan ada je baby yg OK JE lepas cucuk MMR kankan?
ahhhhhh pening lg!

so balik ni.aku kena start buat test telur kat princess.
xkira! balik ni rebus telur!
telur telur!

huaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

korg amik x suntikan MMR ni? ok x anak korg?!

*kalau xok kenapa kerajaan bg suntikan tu?
*kalau x elok kenapa x sume org boikot?
*kalau kalau kalau~

ibuu sayang princess.ibuu nk berikan yg terbaik!
Read More ->>

WW : Raya dan Kawin


tunang ♥
tahniah Y,dh selamat~
tahun depan kawen pulak! yeay.hahaha
ni lah baju yg salah jahit tu.haih~



kawen ♥
tahniah Tengku!
dh kawen dh ko.syiokkkk kan~
hehehehe.moga cepat dpt baby!

2 2 ni ex-schoolmate.
Read More ->>

Sophie Paris Catalog Vol : 13





Ni baru separuh~
nk tgk lagi boleh tgk di PAGE PRINCESS SOPHIE PARIS
boleh order ye! cepat~ bulan ni banyak kasut n handbag yg menarik~
Read More ->>

BENDA yang orang TUA benci tapi BAYI suka~

aku xtau knp budak budak suka iklan tv.
kalau tgk iklan tv tu.mcm x kelip kelip mata.
tambah ag anak dara aku tu.
kalau tgh main or makan,sanggup benti.
tgk iklan jap.

aku rasa sbb iklan tv tu menarik,
warna warna ceria,pas tu lagu lagu dye rancak,
so far princess suka sgt iklan susu dutch lady tu.
pas tu iklan tv3,kan kalau nk start satu satu rancangan tu
ada iklan kan.hah dye suka sgt lah yg tu.
pelik aku.bg aku biasa je.hahaha.

anak sedara aku zara pon sama.
kalau dorg main berdua.
boleh 2 2 berhenti tgk iklan.hahaha.
bagus gak iklan ni.tapi mcm melalaikan yek.
nasib lah iklan 2 3 minit je.

mak mentua aku siap cakap.
" boleh ke kita beli je iklan ni "
hahahaha.sampai mcm tu lah kan sbb nk bg cucu cucu diam.
bukan apa.kalau time nk pakai pampers tu.
susah gila.menjerit jerit aku ni mcm dlm sarkas.
kalau ada iklan tu senyap sikit kan.hahaha.

bagus ke x eh kalau budak ni suka tgk iklan je?
 risau gak aku kan.kalau mcm kita dulu idak lah suka
iklan sgt *tak silap aku lah~
skrg ni kalo tanya mana mana budak.
mmg suka sgt iklan.kalo nk tutup x sampai hati.
sian lak dorg tgh tgk.

xpelah.kita anggap jelah otak dorg tgh
memproses sesuatu masa tgk iklan tu.hehehe
boleh x gittew?

p/s : tapi kalau kita,nampak je iklan masa rancangan drama tgh best.
mau kena sumpah seranah iklan nk stesen tv tu.tambah tambah ag tv3,
kalau cite tu best,rank tinggi,time tu lah dorg pulun masuk iklan
banyak banyak.pandai ko kan!

tgk lah tu.khusyuk bukan main.
ni pulak geng dye,kakak zara.suka jugak tgk iklan.
Read More ->>

Handbag Victoria Bekham boleh membawa penyakit

ko jangan ingat salah makan je boleh bawak penyakit.
salah pakai,salah pilih handbag pon boleh bawak penyakit taw.
aku pon baru tau hal ni.aku baca Berita Harian td.
wakakaka,aku baca berita harian?jgn xpercaya ye kwn kwn.
kdg kdg BH ada ilmu yg kita tak tau.

menurut kata BH, *eh
Victoria Beckham skrg ni ada pesen baru bawak Handbag,
pesen nya bawak beg besor besor.
mcm dlm pic kat bawah ni.bawak beg besor ni
konon nya nk menutup badan yg gemok!
*bertujuan memberi ilusi kurus pada tubuh
*katanyerrrr ko! tapi gemok ke VB ni?
haih xpaham aku.

dan pakar kesihatan kata,
bawak beg besar dan berat ni boleh menyebab kan
kecederaan di bahagian otot dan tendon siku.
dan jugak boleh memberi kesakitan pada bahu dan leher.

kalau korg pk balik.beg yg korg bawak tu boleh mencecah
sampai 2kilo? percaya x?
aku percaya sbb nya aku lah salah sorg yg
suka bawak handbag berat berat.
mana x nya,handbag tu dh berat,tambah ngan
kunci kete,hp laki bini,purse,wet tisu,
pampers anak,makeup,pencuci muka.
dgn kata lain nya sume nk sumbat selagi ada ruang!
nasib x bubuh anak je skali dlm handbag! hahaha.

dan kesan jangka panjang nya :
Kesan jangka panjang membawa tas tangan mencecah dua kilogram 
saban hari juga akhirnya boleh merosakkan tisu lembut dan 
ketidakjajaran postur tulang belakang tanpa disedari yang 
akhirnya memberi kesan terhadap otot tulang belakang.

dan boleh pulak artikel ni kata,
penyelesaiannya suh kita bawak beg sandang belakang!
hoiiii~ x stylo lah gittew.mana leh bawak beg beg sandang belakang ni.
hahaha.nt org xnmpk lah handbeg ittew~ hahahaha.

hmm tu lah sbb nya artikel ni kata pompuan sanggup sakit demi cantik.
kan kan.apa yg dipakai,dibuat,dibawak sume mengundang.
haih~ kesian kan pompuan ni.buat itu xbetul.ini x betul.
hmmm~ lepas ni VB akan cipta trend baru! 
bawak beg beroda.herettt je.kan senang~
xde risiko sakit lg lepas ni.
wiwiwiwi~

Foto

Foto



beg beso gini nk galas.mmg lah sakit otot~


Read More ->>

babymoon Hatyai : teringat kenangan lalu~

laki aku baru balik keje malam.
now dye keje dr kul 8mlm-8pg.
keje 12jam woii~
so waktu tidur dye dh terbalik.
org tidur mlm,dye tidur pagi.
hehehe.

selalu sblm tidur dye akan call aku,
td dye call mcm biasa.then tido.
aku pon ok lah.boleh layan blog and buat keje.
tapi x lama lepas tu laki aku call.

tiba tiba dye kata.
ada benda yg syg selalu pikir,
dan bila pikir mst buat syg sedih.
aku pon cuak lah.apa benda nya,
sampai nk sedih sedih ni.kannn~
hahahaha.

lepas tu dye kata,
" sayang teringat lah masa kita g Hatyai dulu,
eb masa tu tgh sarat mengandung,pas tu jalan,
mlm tu balik syg x hantar eb balik Kl,
bia je eb sorg sorg naik bus "

hahahahahaha,trus aku rasa nk nangis.
bila ingat masa tu mmg kelakar,
bayangkan lah,lepas kami bercuti ke Australia,
kami trus g hatyai lak,
hatyai tu mmg dh lama plan,
cuma g aussie je x plan.
main g je,tu yg jd berderet deret tu.

penat bercuti ke aussie x hilang ag.
trus g hatyai.mula x nk g,tapi dh byr,
so gagah g gak.dh lah naik bus.
aku dr Kl balik Ipoh,pas tu trus ke Hatyai,
gila penat~ pas tu sampai sana jalan jalan.
non stop.gila betol,mmg gila.
masa tu kaki xsakit.sbb dpt bejalan kan.
sonok benooo lah~

tapi yg tragis nya bila nk balik.kami sampai Manjung lambat.
sbb nya turun kat manjung,sbb aku join kawan kawan laki aku g sana.
tu yg naik bus tu.biasa lah sampai lmbt sbb banyak tmpt nk singgah.
lepas tu aku nk kena balik Kl pulak.
aku dr manjung,nk kena balik ipoh,2 jam perjalanan,
lepas tu naik bus lagi balik Kl pulak.masa tu pon dh nk tgh mlm.

dh sampai Kl MIL aku lak kena amik aku kat pudu,
yang menjadikan cerita tu jd sedih~
laki aku kata,KENAPA lahhhh dye x hantar aku balik Kl dulu.
knp lah dia boleh biar aku balik sorg sorg.
hahahaha.aku pon relax je.xde lak nangis nangis suh laki aku hantar,
hahaha.maybe dh biasa hidup berdikari kot.
boyot2 pon naik lah bus sorg sorg.
sedih kan~ tapi aku x rasa benda tu sedih.aku rasa ok je.

mst korg tanya kan.knp aku gagah jugak nk balik mlm.
knp x balik esok je.sebabnyaaaaa~ aku keje esoknya,
ada kursus pulak tu.tu gagah jugak nk balik.
kalo x dh lama aku MC,hahahahaha.

itu lah kisahnya.jenis aku ni kalo bejalan suka yg hamat~
xkesah lah boyot ke hape.janji dpt jalan! hahaha

hehehe ngade~

makan je keje laki bini ni.hahaha

22weeks!

sedap wei menda alah ni.
Read More ->>

Pergi dengan baik, pergi dengan tenang

Ibu menangis  tatap kali akhir mendiang  Yan Hui

aku bukan sengaja nk kongsi kesedihan pagi pagi.
tapi bila aku baca artikel ni,aku sedih.
rasa nk nangis.sedih gila.maybe mak dye baru sedar
apa yg mak dye dh buat.sedih sangat.

now mak nya kena duduk hospital bahagia.
apa lah nasib anak anak dye yg lg 2 org tu.
kesian sgt.harap bapak dorg amik berat lah kat dorg.
sedih gila~

-------------------------------------------------------------------

Ipoh: Pergi dengan baik, pergi dengan tenang, kata Choong Mee Chin, 30, sambil tangannya bergari ketika diberi peluang menatap wajah mendiang anaknya, Ho Yan Hui, 5, di Sanatorium Persatuan Ku Kong Chow, di sini, semalam.

Mee Chin yang berdepan tuduhan membunuh Yan Hui mengucapkan demikian dalam nada perlahan, berdiri sambil menangis dan menundukkan kepala ketika memberi penghormatan terakhir kepada mendiang anak perempuannya itu. 
Suri rumah itu yang kini ditahan di Hospital Bahagia, Hulu Kinta, atas perintah mahkamah bagi pemeriksaan psikiatri, tiba di lokasi jam 12 tengah hari sambil diiringi anggota polis dan pegawai hospital berkenaan sebelum dibawa mendekati keranda mendiang. 



Suasana bertambah pilu apabila suaminya, Ho Kok Peng, 39, memeluk erat dua lagi anak mereka, adik perempuan dan abang mangsa, masing-masing berusia dua dan tujuh tahun yang kini dalam jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) yang turut dibawa ke situ.

Pertemuan penuh hiba

Sejurus membawa dua anaknya memberi penghormatan terakhir kepada mendiang, Kok Peng mendorong dua beradik itu mendekati Mee Chin, namun wanita berkenaan hanya memandang mereka sambil mengesat air mata dan menekap mukanya ke bahu kakitangan hospital di sisinya.

Anak perempuan mereka terus menangis, manakala abangnya sempat melambaikan tangan mengucapkan selamat tinggal kepada Mee Chin ketika dibawa pergi oleh bapanya. Pertemuan keluarga itu turut menyebabkan ahli keluarga terdekat dan orang ramai yang berada di situ hiba.
Mayat mendiang dibawa ke Pusat Pembakaran Mayat Kek Look Seah di Bercham, pada jam 1.30 tengah hari sebelum dibakar.

Peguam Mee Chin, Chong Kok Yew, memaklumkan mahkamah memberi kebenaran anak guamnya memberi penghormatan terakhir dan menyaksikan proses pembakaran mayat mendiang.

Mangsa disahkan meninggal dunia dalam keadaan koma pada jam 2.40 petang Ahad lalu, selepas 11 hari dimasukkan ke Unit Rawatan Pediatrik, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di sini. Laporan bedah siasat mendapati punca kematian disebabkan cedera serius di kepala iaitu otak bernanah dan jangkitan kuman dalam darah.

Kelmarin, Mee Chin didakwa di Mahkamah Majistret Ipoh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh mangsa di rumah mereka di Taman Wang, Menglembu, di sini, pada 12 Ogos lalu
Read More ->>

27 August 2013

Perempuan sanggup susah demi CANTIK

Read More ->>

Terima Kasih SUAMI

tak salah kan kalau kadang kadang kita ucap terima kasih kat suami.
aku nk ucanp terima kasih sbb skrg ni cuti laki aku dh makin panjang.
kalau dulu dye keje cuti ahad je,sabtu tu kelam kabut lah dye balik kl.
pas tu ahad dh bali Manjung balik.

tapi skrg management dh tukar syif.
buat 4hari keje dan 3 hari cuti.
so jumaat suami dh sampai KL,
isnin tu masuk keje malam.
so lama sikit duk Kl and main main ngan anak.
manja manja ngan ibuu.

kdg kdg aku rasa yg seronoknya bila laki jauh ni,
boleh merindu rindu.skali jumpa hujung minggu tu rasa sonok sgt.
happy gila.xtau nk ckp cane.

tp bila laki cuti lama.asek nk bercekau je.
hahaha.pantang nmpk laki duk diam.
ada je salahnya.hahaha.

ritu aku ckp kat suami,
" ada hikmahnya syg duk jauh kan,kita asek rindu rindu,
kalau dekat nk gaduh je.gaduh manja "
pas tu leh pulak laki aku kata,kalau cm tu xyh balik keje KL lah.
hahahaha.

xmo aku,xsanggup dh jauh.dr start kawen,
sampai princess nk dekat setahun dh.
berjauhkan,jd weekend hubby n wife.
xnk dh aku.xnk~
even aku duk ngan MIL.
aku nk jugak sebuah keluarga yg sempurna.
bukannya skrg ni x sempurna.tapi aku nk suami selalu di sisi,
bukan ke tempat isteri di sisi suami.
ewahhhhhh~ hahaha.

tp setakat ni suami aku masih lg keje kat Manjung.
xdpt keje Kl lg.InsyaAllah tgh diusahakan.
moga dipermudahkan.Amin.

dpt cuti lama pon ok lah.anak dh makin besar.
princess tu dh nmpk dh rindukan papa dye.
dh bijak.kesian kat anak.
maknya xpe lagi.leh tahan lg.
hahahaha.

bye~

princess mintak ampun ngan papa.ntah apa salahnya ponxtau.hahaha
Read More ->>

Kempen Sumbangan DOVE RambutMu,MahkotaMu

Lately aku suka join iklan kat Nuffnang.
haritu aku join segmen Latacyd tu.
harini Dove pulak.hehehe.
kali ni Dove buat kempen atasi rambut gugur and
dermakan 10K kepada wanita wanita yang kurang berkemampuan.
baguskan,sambil berkempen sambil menderma.
aku mmg salah sorg pengguna Dove.
dan salah sorg yg mempunyai rambut yg gugur.
rambut gugur yg sangat Extreme ye kawan kawan.
kalau syampoo rambut tu mmg gugur habis.

xsemestinya kita pakai tudung tapi kita xperlu jaga rambut kan.
salah tu.sangat salah.walaupon aku jarang ke saloon tapi rambut aku penting.
depan suami kan.mst nk tunjuk rambut cantik.
tapi sejak ada anak ni.mmg ikat sanggul je.
xkuasa nk mengerbang gerbang rambut.
hahaha.

mana lah tau bila kita setai kempen ni.
boleh menang sesi dandanan dan manjakan diri.
pas tu product hair fall rescue kan.
hahaha.jimat duet kalo menang.
kelas dandanan diri pon ada weiiii~

so jom lah join ngan aku.
kalo menang leh join sesama.
hahaha.

untuk maklumat lanjut.klik SINI. DOVE Hair Malaysia



bukti aku dh join.jom lah korg!


Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...