Image and video hosting by TinyPic

30 September 2013

Selamat Hari Jadi suami ku!


Tanggal 29/9/2013 semalam,
genaplah suami aku 27tahun,
bez umur kami setahun je.aku 26 dye 27.
so xde lah beza sgt umur kami.

actually percutian ke lumut ni salah satu nya sbb nk surprise kan laki aku.
xde lah surprise mana pon.saje nk berdua dua.lepak lepak ngan suami.
ehehehe.sonok gak kan kadang kadang~ hehehe.

xde hadiah istimewa utk laki aku.
just kek je yg mampu bagi.hehee
brg yg laki aku nk sume mahal mahal.
so xyah lah eh syg.hehehe.
laki aku ni mana layan pepium pepium ni,
baju baju pon dye nk beli ikut selesa dye,
kalo aku salah beli,mampus dye x pakai.

bawah ni kek yg adik ipar aku belikan.
kami sampai je KL,
dorg turun bawak kek.
surprise lah konon.hehehe.

untuk suami ku.
selamat 27tahun.
moga panjang umur,
dimurah kan rezeki,
moga syg sihat selalu~ Amin.
eb syg,syg sgt sgt.
princess pon syg papa.
moga menjadi lelaki yg terbaik buat kami.
love u.muaaaaaaaaaaaaahhhhh~


gambar ni lawak! princess senyum cm mikey mouse~

Harga ROKOK 2013 TERBARU

HARGA-ROKOK-NAIK-LAGI

situasi & tempat kejadian : kedai serbanika RTM , Lunch Hour

abg A : rokok Dunhill 1 ( sambil hulur rm10 )
abg B : rm12 bang.
abg A : eh dh naik eh.bila start? harini eh?
abg B : aah bang,harini.

aku tgk dorg.abg A tu muka kelat je kua kedai.
wakakakaka harga rokok naik lg.td mcm nmpk
naik rm1.50 je.oo rupanya rm2 eh.
hehehe.sabo jelah eh korg~
Malaysia dh kurang duet.so punca pendapatan utama
negara kena lah naikkan.korg nk sgt merokok kan?
hah amek! termasuk laki ku!

paling murah pon Pall Mall.
wakakaka.aku xtau nk gelak ke nk hape.
sume naik.termasuk rokok! hadehhh~
ranap!

negara kita ni mcm ni lah kan.
lepas satu satu~ tu lah.buat lg mcm mcm,
aku bukan PM,aku x tau apa agenda nya.
tapi sedih jugak lah.kesian kita sbg rakyat kan.
xpelah.dh naik dh pon.
mcm aku ckp ritu,pandai pandai lah kita
jimat tang lain eh.chowww~


Princess mandi LAUT




see,steady kan~ hehehe,
lepas entry stress aku last week.
tetiba rasa mcm nk mandi laut.nk lepak lepak tepi pantai~
nk rendam princess dlm laut.xmintak pon g redang,
g lumut je.teluk batik pon ok lah.hehehe.

jumaat lepas aku halfday,
dlm kul 2pm kami gerak ke manjung~
sampai sana dlm kul 5 lebih,fuhhh perjalanan yg jauh,
nasib x hujan.dh sampai tu lega sangat.
check in kat Swiss Garden Golf n Spa kat Lumut.

skrg kalo snap pic mst tgn cm ni.
sblm check in kami g jalan jalan aeon jap.
saje jalan jalan.pas tu baru checkin.
kami amik Villa,besar sket,tp besar sgt x best sbb
kami g ber4 je.so sunyi je rumah.kecoh pon sbb budak tecik ni
kesana kemari,asek nk berjalan je.hehe.

mlm tu kami keluar mkn ikan bakar,
g manjung mst mkn ikan bakar,tapi kali ni aku kecewa
sikit lah.sbb mkn ikan bakar yg cicah asamnya x kick,
mmg kecewa.huaaa~ sabo jelah.tapi sbb lapo.
makan jugak lah.habis,sampai pic pon xsempat nk snap.

jalan jalan jap,pas tu balik rumah~ tido!
sabtu tu papa princess kerja lagi.
tapi amik halfday.balik dlm kul 11am,
aku pon bangun awal.
goreng nugget n hotdog utk bekal mkn tepi laut.
hehehe.

mula nya mcm nk mandi kat teluk senangin,
tapi kami singgah beli mkn tgh hari kat kedai mkn 
Silaturrahim,satu jalan nk ke Teluk Batik,
so ke teluk batik lah jawapnya.
kalo korg nk ke teluk batik,
singgah lah mkn kat Silaturrahim ni.
sedap,murah,best~ tepi jalan je.
betul betul kat simpang nk masuk ke Teluk Batik.

kul 10am,tido lagi.payah nk bangun anak dara ni.korg nt jgn lah ajar anak bangun lewat,
susah nk kemana mana nanti.xnk bangun awal.wakakaka~

sampai je Teluk Batik.mmg ramai org.tapi luck kami,
dpt parking depan depan.so xde lah jauh sgt jalan.cr tempat bawah pokok
untuk berteduh.hehehe.hampar tikar,mkn dulu.sbb lapo.
princess dh x keruan tgk pasir,suka benoo.
xpenah jumpa lah katakan~ hehehe.

lepas mkn kami lepak lepak mkn eskrem dulu.
bg laki aku tido jap sedaasss~

tapi masa papa tido.kami larik g mandi laut jap.
hehehe.masa mandi ngan aku princess takut gak.
dye tarik baju aku kuat kuat,diam je.bila ada ombak,
jerit sket sket.wakakaka.kelakar sgt.hehehe.

pas tu dlm 15mint kami naik lah.
keringkan badan.mkn nugget n hotdog dulu.
pas tu g mandi balik.kali ni dgn papa pulak.
ewahhhh kalo ngan papa mmg sampai ke tengah laut lah.
sonok betul dye,dgn papa siap boleh gelak gelak ag,
hehehe.

kami turun mandi dlm kul 3-4pm gitu,
mmg menempah hitam lah.tapi ok lah.
xde lah sunburn sgt.sket sket je,dah sampai KL
baru nmpk sunburn sket.wkakakaa.
xpelah.pas ni putih lah balik.hehehe

Add caption
pakai baju mandi yg nenek belikan.hehehe.sexy uoolslss~
lepas mandi,salin baju.mandi kat tolet.tido~
Add caption
kemain.kenapa ntah~

toilet kat teluk batik pon dh banyak perubahan,
dh ok dh.bersih lah jugak.dh banyak,
bukan cm dulu.kalau dulu masa aku kecik kecik.
mmg toilet sikit.kecik je.now dh ok.
hehehe.bayaran masih singgit ye.hehehe.

masa mandi tu papa kena obor obor.sian papa,
nasib princess x kena,
lepas papa kena tu.trus naik atas.nk bg princess main pasir
dye xnk,sbb panas,lg pon dye geli pasir tu.hehehe.
kesian~


hmm xtau nk cite apa lg.
tiba tiba hilang skill nk menulis.
itu jelah kot.nanti cite lagi eh.
hahahah bye~

Gambar Rozita Che Wan dirisik dan pelamin

Screen Shot 2013-09-29 at 9.20.02 PM

congrats che ta~
wahhhh kurlasss btol majlis merisik che ta,
siap ada pelamin koooo~
makeup org lain,baju org lain,hair do pon org lain
yg buat.mmg gempak ah che ta kan~
kalah anak dara kooooo~
hehehe.






cantik kan pelamin dye?
org kaya,boleh lah merisik pon buat pelamin,
kalo aku,mau kena hentak~ hahaha.
merisik aku dulu xde pape pon.
just ada family aku,family suami,
pas tu sarung cincin belah rotan.
tu je.wakakaka.masa tu x de pic pon.
che ta siap ada official photog ag,
kurrlassss,cepat cepat kawen eh che Ta,
xsbr nk tgk.hehehe



27 September 2013

Review Susu DutchLady 123 untuk Princess


hai,harini sbb xde entry yg boom kebabomm~
so i nk review susu princess,
susu yg rasi dgn princess hanyalah dutch lady~
aku rasa ramai lagi anak anak kat luar tu yg serasi 
ngan susu ni kan~ so dh rasi xyah lah tukar susu lain,
ditegaskan disini,harga susu yg mahal atau murah tidak
menentukan keserasian anak pada susu.hehehe.

princess so far dh minum Langkah 1,
Langkah 2,and now dh tukar Step 123,
mulanya mcm xnk tukar lg,tapi sbb haritu 
aku g Tesco ngan suami,lepas tu boleh pulak susu
ni offer dr RM26.90 offer sampai RM18.90
whoaaaaaaaaaaaaaaaaa mau ko xnk beli.
walaupun tgh bulan.cepat cepat kami grab,
hehehe.kami amik 3 paket trus. RM18.90
tu untuk 1KG taw.bukan 650g,
so beli lah buat stock.

and aku x sbr nk tunggu yg susu langkah 2 tu habis,
nk bg susu 123 ni pulak~

lepas habis je susu tu,dgn bangga nya aku bukak
paket baru.bukak bukak je,whoaaaaaaaaaaaaaa~
sedap sangat kot! bau vanilla~ aku suka gila~
princess pun lg lah suka! skrg ni dye minum skali 5-6oz mst habis,
selang 2 jam mintak lg susu,tambah ag dye dh melasak skrg ni.
lg lah minum banyak~

tapi ada masalah sket ngan poop princess,
poop dye agak keras,so bila nk poopoo tu kena teran sket,
skrg princess dh pandai meneran,so no hal lah~ hehehe.
aku ajar dye suruh bertinggung bila poopoo,
then ajar dye ckp " oooo ookkkk,oooo ookkk "
hahaha,then dye pon ikut,oooookkkkkkk~ hehehe,
so mcm senang sket dye nk poopoo kalau bertinggung.

tapi salah aku jugak,masa mula mula introduce susu baru kat dye,
aku xbuat cair sket,trus je buat cm biasa,hmmm terukkan,
hehehe.nasib lah x de pape.

so far princess ok,xde alahan pape kat susu ni.
poop tu dlm kategori ok lah.sbb dye pon dh mkn mcm mcm,
so poop tu dikira normal lah~

susu ni pakaging dye baru taw.
mcm kat atas tu.cantik sket kan.
lepas ni aku nk beli tin punya,
simpan dlm tin ok sket kot susu tu~

susu ni jugak ada 5X DHA taw.
so perlindungan tu lebih lg kat anak korg~
hehehe.so vote for Dutch Lady~ yeay~
hehehehe.

Tips bagi Isteri sayang lebih


wakakakakaa,
habis lah kalau org serach tips tips
nk bg bini sayang~
mst keluar ni~ hehee.
ada ke suami mcm ni?
mintak seribu,bg 2 ribu.
aku xpenah lah mintak laki aku seribu~
lg pun kalau mintak pun nk buat apa.
hehehe.

paling kuat pun aku mintak dye banjer
makan,banjer lipstik,banjer baju~
hehehe.

harini aku x de benda sgt lah nk cite,
topik best pon xde,
tapi rini nk halfday~
YEAY~

holiday kat lumut pun jadilahhhh~

26 September 2013

Tido awal mlm ni.

Jgn pk lain.
Aku laki jauh.xsama mcm korg.
Wakakaka.xpelah~ aku ok je.
Xde masalah.lgpun esok nk g lumut.
Nk jumpa suami jugak.
Sabtu nk bawak princess mandi laut.
Bestnya.xsbr nk tgk reaksi anak dara tu
jumpa laut nanti.
Dulu masa kecik dye takut.
Skrg dh besar ntah lah.

Ok lah.tido dulu.
Sok nk drive.
Princess dh selamat tido dh.
Nite korg~

ROTI kacang pun NAIK 30sen~

aku pernah argue ngan laki aku.
dye kata,ala minyak naik 20sen je,
bukan banyak pun,tapi bg aku,
TERASA jugak sbb 20sen SELITER,
bukan 20sen untuk 5liter ke or 10 liter,
dulu kalau aku isi minyak rm30,
aku boleh dpt 19liter mcm tu,
tapi skrg aku isi rm30 aku just dpt
14liter lebih je.nampak x beza kat situ?
banyak kan? huaaaaaaaaaaaaaa~
aku terasa jugak,tapi nk buat mcm mana,
minyak nk kena isi,so pandai pandai lah cut cut apa
yg tak perlu tu~ no more online shopping,
no more benda benda mengarut~
apa yg rasa x perlu,TAK PAYAH BELI!

smlm aku g pasar mlm,
jalan jalan,banyak benda yg aku xbeli,
padahal kalau g pasar malam,rm50 mst habis.
wakakaka.smlm aku just habis rm25 je,
tu pon sbb terbeli seluar aladdin kat princess rm10,
baju leopard pakai kat rumah rm8,
lepas tu i beli yoongtaufoo rm2.50.
amik sikit je sbb nanti xhabis,tapi tu pon x habis jugak~
pas tu beli nasi lemak ayam rm4.50.
nasib nasi lemak sedap~

oh lupa,lepas tu aku beli roti,
roti kacang merah,yg petak petak tu.
ni home made punya kot.sedap,inti banyak,
3paket rm10,kalo beli 1 rm3.80
hah?! terkejut aku kat situ.kalau dulu roti tu
rm3.50 je.dh naik 30sen korg!
gilak ah.mmg cekik darah~
mmg lah 30sen je,tapi~
naik jugak,banyak pulak tu.


aku bukan lah berkira sgt.
aku beli jugak even naik 30sen pon.
tapi knp lah sume brg nk naik~
korg ni pon,agak agak lah~ kesian kat kami ni.

dgr cite pelarasan gaji nk buat lagi bulan 12 ni kan?
hmm mmg lah nk buat~ pas tu td aku dgr rumor yg
minyak nk naik ag.kepala hotak dye~
aku rasa mcm dh give up~
dh give up nk buat pape,kalo aku kata dh mls
duk kat malaysia,over x aku!
hahahaha.kat negara mana lak aku nk duduk,
negara lain pon sama jugak aku rasa kan.

cuma 1 penyelesaian,
cr lah duet lebih~
berusaha lah lebih sket~ then berjimat lah selagi boleh~
boleh ke aku jimat? hmm ntah lah.aku cuba lah.
lepas ni, no more " reward to my self "
please belajar Menyimpan SAFURA!

betul tu! selama ni aku guna tagline salah~ wakakaka

gambar xde kena mengena.aku suka pic ni.

Lagi GAMBAR Pernikahan Fiza Elite dan Adam AF

#00 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#02 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#04 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#05 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#69 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#70 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#73 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#74 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

nampak tenang dan suci je muka Adam kan~

#78 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#81 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#82 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#89 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#07 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#06 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#16 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#17 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#22 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

#27 Adam AF Selamat Bergelar Suami Kepada Fiza Elite - ROTIKAYA

aku xtau knp aku sedih tgk pic Adam kawen.
ich ntah pape je aku ni.knp nk sedih lak.
sepatutnya aku happy.

aku sedih sbb aku suka tgk Adam ni,
muka nampak suci je.senyum pn cm sejuk je hati.
and fiza pon tahniah sbb dh banyak kali rancang nk kawen,
pas tu x jd,Adam lg much much much more
better lg dr bapak Erin Malik tu *eh tetiba.
hehehehe~


Princess Birthday : Blogger yang Hadir

main lawan mata~ wakakaka

kalau nak tanya sape blogger yg datang~
ala korg mst dh tau kan.ni lah blogger dari Perak yg
paling baik dgn aku. ( applause )
tokei mesin chocolate fountain.hee.
anez ni rajin taw.kenduri adik aku pon dye dtg dulu.
seyes kata,blogger ni kalau dh jumpa skali,
seyes akan terus jadik rapat.mcm anez,
mmg peramah.tambah dgn aku yg kuat sembang ni.
mmg ngam lah.mlm esoknya kami jumpa lagik,
borak lagik sampai kul 10pm.wakakaka.
anez ada buat entry pasal mlm tu. LINK
best gila.anezzz bila nk jumpa lg ni.
haishhh~

kalau tanya aku pasal anez ni.
ni jujur dr aku,anez sorg yg peramah,
banyak sembang,comelsss je,dan TAK KEDEKUT.
hehe.sbb nya anez bg 2 hadiah kat princess,
mula masa buffday princess,pas tu pos lagi hadiah.
Ya Allah,xtau nk ckp apa.tak tau knp anez ni baik sgt,
lepas tu dtg rumah hantar mesin lagi,haih malu~
semoga anez selalu murah rezeki.
Amin.kalau ngan geng gojes pun rajin anez
bg itu ini.mmg murah lah rezeki anez ni~

anez,rara harap kita akan kekal kawan sampai tua.
sampai tua pon kita boleh borak gila gila cm ni.
laki kita pon dh ngam.hehehe.
kalau ada tersalah kata ke apa.sama sama
lah kita menegur ye.xnk fighting fighting.
mcm RM,*eh tetiba.
kalau dh kenal tu,kawan je sampai bila bila.
rara syg anez sgt sgt.hehehe.
anez pon dh anggap princess mcm anak sendiri,
rara pun sama,adore sgt dgn hannah,hannah yg sgt
sopan santun.
seyes! hannah sgt sopan santun,x mcm anak aku.
main selamber je,pas tu jerit jerit.wakakaka,
hope plan kita nk bercuti sama sama bulan December ni
menjadi lah eh~ *eh Genting mcm x tutup pon!
dengan Mak Etty skali~
and kalau Geng Gojes ada skali pon mst best~


hannah buat muka busuk~
lagi lagi blogger yg dtg,
MIMI~ mimi ni aku anggap cm adik adik aku je,
dulu kami berjiran,lepas tu aku pindah rumah,
so berjauhan lah.even masih dlm 1 taman,
tapi mmg jarang gila jumpa,
mimi pon dh nk kawen dh.
tahniah mimi~ dh besar dh awak.
kikiki.dulu kecik je.* eh dulu mmg lah kecik.hehehe.
tahniah mimi.t awak kawen akk dtg eh.InsyaAllah.
thanks sbb dtg taw mimi~
and bg hadiah kat princess.

and lagi sorg blogger Perempuan Cantik, ( Myn )
tu nama IG dye.link blog awak akk lupa lah dik.
hehehe.aku kenal adik ni kat IG,hehehe.
dye kata selalu baca blog aku,thanks dik~
awak tu selalu selalu update blog taw~
ehehehe.akk selalu ingat nama awak 
perempuan cantik je.wakakaka.

mimi yg baju coklat.kecik dr dulu sampai skrg.thanks dtg korg~

sekian entry pasal buffday princess,
ada lg 1 entry lg kot.lupa dh.mst korg bosan dh baca kan.
lantakkk aaannnn~ kikiki

bila penat,mimpi BURUK pun datang~

semalam kan aku OT,dalam kul 11pm aku habis kerja,
at the same time subuh subuh semalam aku Period,
selesai je solat subuh,aku rasa lain mcm,
tgk tgk P,xtau lah sah ke x solat aku tu.
hehehe.patut lah smlm pinggang sakit.kaki lenguh.
pas tu nk g keje smlm pun kaki ni lenguh sgt.
sbb duduk dlm ekon sejuk sgt pun sama kot.

aku sampai rumah dlm 1130pm cm tu.
rumah dh gelap.aku ingat sume dh tido.
aku g dapur tgk tgk anak dara aku tu
tgh jalan,pegang roti kat tgn,dlm mulut banyak roti.
wakakaka.tgh makan lg.dh kul 11 lebih mkn lg?
kang demok kang nak oiii~

pas tu aku duduk depan dye,dye jalan kat aku sambil
pegang roti n bebel bebel~ hehehe.
apa yg dibebel nya pon aku xtau,
marah aku bali lambat kot.

pas tu aku tinggal jap.
aku mandi sume,dye main dlm bilik.
aku masuk bilik,berterabur sume mainan,
baju,buku.sume lah~ nk pengsan aku tgk.
aku pejam kan je mata,nk bebel marah kang dye
marah aku balik.haih~ dh pandai bebel balik kat aku.

pas tu aku baring atas katil.
aku baring tgk fon,dye pon baring sebelah aku,
ingat aku nk bukak video kat dye lettew~
dye dh jd biasa cm tu.asal aku baring je.
dye ngat aku nk pasang video kat dye,
aku pon bukak lah video dye,
dye tgk cite madagascar 3,pas tu lagu lagu,
aku terlelap,dye pon sama.

letih sgt aku smlm.aku tido sedar sedar dh kul 530am,
huaaa penat.mata xleh bukak,kaki lenguh lg.
pas tu aku rasa mcm ada benda pelik.
aku ada mimpi sesuatu,jenuh aku ingat balik apa mimpi aku,
rupanya aku mimpi si Johan Rajalawak tu kawen 3.
wakakakaka kesian~ sampai 3 weh.haha.
ntah kenapa tiba tiba masuk Johan dlm mimpi aku.

yg laki aku lg lawak.
sampai mimpi si Kila Fairy tu.
tapi laki aku lg lawak.mimpi Kila Fairy jd gila.
kutip sampah,pas tu kata dye ngah shooting.
hahaha.kesian~

sekian cite aku,ntah pape story aku rini.
penat x hilang ag.nk minum kopi lah rasanya~
bye~

25 September 2013

Gambar Leuniey Natasha mengandung 20week

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com