30 November 2013

Bosan

Bosan.
Rindu.
Penat.
Esok dh Ahad.
Ggrrrrrrr.

Read More ->>

29 November 2013

Persedian Princess masuk taska

8Td lepas tampal gigi.aku g taska princess.
G byr duet deposit and bulan 12 punya.
So total rm360.

Aku soal selidik lah pasal taska sume.
Lama gak aku sembang ngan puan bos taska tu.
Nk dekat sejam jugak.dah mcm sesi luahan
Perasaan dh puan tu kat aku.haha
Dye ckp kat aku.bawak semua benda mcm
susu.tilam.bantal.baju.pampers.
Or lainlain kegunaan princess lah.
Makanan lak kalo aku nk masak.
Boleh je bawak.kalo x dorg bg makan.
Ooo senang lah mcm tu.kalau aku x
sempat masak.no worries lah kan.

Aku sbnrnya risau kalau princess
nangis.tp puan tu kata normal lah
Kalau budak nangis.mana ada budak duk
tempat baru trus x nangis kan.
Hehe.tu x normal namanya.
Eh puan tu yg ckp cm tu eh.
Bukan aku.hahaha.

Dia pesan lg.lepas hantar trus pergi.
Jgn tunggu.haih sedih lak aku dgr cm tu.

Tp xpelah.nk buat cane.nk xnk nt nk kena
hantar gak kan.mula mula je.
Nanti ok lah. *think positive

Hope everything ok lah.hope princess suka
sbb sana ada ramai friends.hehe.

Td aku g sogo.ada sales.beli baju basahan
untuk princess.esok g beli brg mandian
pulak kt dia.fuhhhh nebesss.

Pic bawah ni playground depan taska.
Suka lah budak tu nanti.

Read More ->>

Aku Pergi Tampal gigi tadi

fuhhhh~
lama aku x g klinik gigi.dulu last pegi masa aku umur 20tahun kot.
rasanya lah.lupa dh pon! hehehe.
kes nya,smlm aku teman kawan aku,opis mate.dye nk tampal gg,
gg dh sakit sgt.aku pon bawak dye g klinik kat bangsar tu,
pastu gg aku pon macam sakit.sbb kalau makan manis mcm ngilu.
so aku pon daftar kan nama aku.
pas tu kena panggil.
doc cina pompuan cek aku.
cantik~ lemah lembut je~ suka aku tgk.hehe.
* princess jd doc gigi please! ehehehe tetiba!

pas tu cek cek gg aku,dia kata kena dtg balik esok,
TAMPAL! ah sudah,cuak dh aku! betul ke keputusan yg aku buat ni.
aku xsuka bunyi " zzzgggghhhhhhhzzzzzzzz " mesin tu.ngiluuu wehhhhh~

pas tu aku keluar,tanya kwn aku cm ne,sbb padahal dye yg sakit.
tapi tuptup appointment dia bulan 2 tahun depan.hah boleh!
aku bawak dye.last last aku yg dtg balik! hahaha.

so,harini  aku pon g lah klinik tu balik.
sorg sorg.appointment kul 930am
mmg gila ah.aku masa nk baring tu.takut aku mcm masa nk bersalin dulu.
hahahaha,over kan imiginasi aku! hahaha.
pas tu dh lah lelaki plak assistant doc tu.
maluuuuuuu weehhhH~ tapi aku buat cool je.
maintain cun! hahaha. *wei ko ingat ko anak dara lg ke.hahaha.

pas tu mula lah sesi mengorek gg,bukak tampal lama,
tampal simen baru.masa tu lah rasa nk nangis tu.
xsakit sebenar nya.tapi cuak mengatasi segalanya~
tak lama pon.around 20mint siap lah.
tapi ntah lah kan.mmg ngilu bila tampal gigi ni.
tapi dh selamat dh tampal.
so tunggu lagik 10 tahun baru g klinik gg balik.
hahaha.

aku masa preggy dulu pon x g cek gg,gila kan.
hehehe.Alhamdulillah gg aku xsakit.
sbb aku mmg minum susu dr hari 1st aku tau aku preggy.

hmmm sape yg rasa gg tu kena tampal.
g lah cepat eh.servis Klinik Pergigian Bangsar mmg bagus.
doktor sume baik baik.aku suka!

ok gg dh sihat.jom Magnum 1.hehehe
Read More ->>

28 November 2013

" AWIE " Maut Nahas Jalan Raya

Benarkah apa dah jadi dengan Awie ni. Kemalangan sehinggakan mengundang maut ke atas dirinya. Dalam kejadian, mangsa dipercayai meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital Lahad Datu akibat kecederaan parah dikepala.

Tapi Awie ni bukan Awie penyanyi tu lah,muka sahaja yang sama, dan digelar 'Awie' dikalangan rakan beliau.Apa-apa pun Inalillahi dan salam takziah kepada keluarga arwah.

Seorang lelaki yang diberi gelaran ‘Awie Lahad Datu’, maut selepas dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda ketika melintas jalan dalam kejadian di Kilometer 3.5 Jalan Lahad Datu-Tawau berhampiran Bandar Sri Perdana, di sini kelmarin.

Dalam kejadian jam 6.30 petang itu, mangsa Maslee Lumayan, 44, yang mempunyai raut wajah seakan-akan penyanyi Awie itu dipercayai meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Lahad Datu akibat kecederaan parah pada badan dan kepala.

Ketua Polis Daerah Lahad Datu Superintendan Shamsudin Mat ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan memberitahu pihaknya sedang menjalankan siasatan lanjut.


 “Mangsa dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda yang dipercayai dipandu laju dari arah Bandar Sri Perdana ketika melintas jalan raya,” katanya.

Awie' Maut

cuak kan.aku pon cuak.ingat Awie Erra tu td.
hehehe.Takziah buat keluarga Arwah~

aku bz sgt.xsempat nk update huaaaaa~
Laparrrrrrrrrrrr~ bye~
Read More ->>

27 November 2013

Testimoni Set Collagen : Krim Muka yang MURAH dan berkesan


hah meh rapat rapat!
nk promosi ni!
set krim muka Collagen.
HANYA RM23 SAHAJA!

product ni mmg terbukti berkesan sbb kawan blogger aku
dah pun guna,result mmg sangat bagus.so aku pun mula lah gatai nk guna.
aku dh stop pakai TABITA! jgn tanya knp.
korg pun tau sbb nya kan.product ni much better kot
than Tabita sbb kurang sket kimia nya.
so mari kita cuba.sape nk beli?
PM aku cepat cepat eh.promo ni habis sampai HUJUNG BULAN NI!
harga pasaran luar RM28-RM32.
jimat beli ngan aku! hehehe.

cepat PM personal FB aku SAFURA FADHLAN
PM je taw,jgn ngade nk ngorat lak.tampo kang!

bai.

hah ni testimoni taw.my lovely Steffi~ nak sgt masuk muka dlm blog aku kan.
nah! hahahaha~ 

cantik bah kalau kau! hahaha.eh betul ke aku cakap.


Read More ->>

Harini saya BLOGWALKING je oke!





ni saja mumbling~
mengantuk.
period.
sakit perut.
banyak kerja!
bai!
saya BW je!

Read More ->>

26 November 2013

Princess masuk Taska bulan December

haritu aku dh cite kan pasal nk hantar anak g taska kat rtm ni.
pas tu puan tu suruh call hujung bulan 11 balik.
so td aku pun call lah dia.

cakap cakap.risik risik,then dia kata bulan 12 ni boleh hantar,
sbb ada kosong dh 1 tempat.aku suka.tp tercalit rasa sedih.
ntah lah.masa taip entry ni pun aku rasa mcm nk nangis.
mcm mana lah keadaan Princess nanti.
ok ke dia?
mcm mana nk bg dia duduk dlm car seat nanti.
boleh ke aku travel dgn dia pergi balik keje.
rasa nk nangis.seyes!

paling sedih bila mashu dh nk balik ipoh.
Ya Allah kejap sgt masa berlalu.
moga Allah permudahkan jalan utk aku.
Amin.

Read More ->>

Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13

save the date che ta

save the date che ta

save the date che ta

save the date che ta

save the date che ta

save the date che ta

wedding of THE year okkay!
Read More ->>

Hati Selalu Berdebar bila tengok Lee Min Ho

ini bukan Lee Min Ho ye! hehehe

now aku tgh tgk cite The Heirs
cite Suspiciouse Housekeeper tu x habis lg.
tunggu episod 19 x keluar keluar ag.tensi aku.
so sambung cite The Heirs dulu.
WOIIIII cite ni ada Lee Min Ho woiiiiiiiiiiiii~
aku suka Lee Min Ho sejak tgk BOF lagik.
tiap kali tu berdebar.

kali ni,cite ni lg lah mmg fokus muka dye je.
mmg asek berdebar lagik je jantung aku.
hahaha.over kan!

tapi seyes weh.betul.hensem betul Lee Min Ho ni.
tak paham aku knp dye hensem sgt.
adoiiii~

korg tgk ah cite ni,
aku ngan Hana berlumba lumba tgk.
hahaha.

sila JERITTTTTTTTTTTTTTTTT~ hensemmmmmmmmmmmmmm~

omei kan~

awwww xpakai baju~ wakakakaka

pelakon The Heirs

pagi ni hujan lebat kan.
jom breakfast.rini aku buat sandwich telur.
pakai roti wholemeal.pas tu buh mayonis Kewpie sket.
nyummmm~ jangan lupa Breakfast ya!
bai~
Read More ->>

25 November 2013

Diet Dinner Isnin

Harini aku masa baked macaroni cheese.
Ptg td terliurkan Erna punya baked pasta.
So disebabkan mlm princess susah sgt nk
makan nasi.so aku buat lah skali utk dia.

Buat nya renyah gak.sbb byk benda
nak potong.nk cincang cincang.
Masak nya kejap je.

Tapi aku pakai chesdale punya cheese.
So mcm xbest.pas ni pakai mozarella.
Baru best kot.

Dapat lah 1 loyang.so aku mkn ni jelah.
Aku makan sepotong.hahaha.xtau lah mana
tang diet nya.

Lepas rasa bersalah.aku pusing padang 3
kali.haaaha.jadilah kot.bakar balik
kononya.hehe.

Korg mkn apa.jgn mkn byk byk.diet diet!

Read More ->>

Princess : Good Girl

princess skrg dh banyak perkataan boleh sebut.
salah satu nya Good Girl.
aku selalu kalau dia buat apa apa yg elok.
aku selalu puji dia.aku ckp dia Good Girl.
pas tu kang dye tepuk tangan sengih sengih.hehe.

then now bila aku balik,
aku dukung dia,pas tu dye selalu ckp.
" gukkk aaaa,gukk aaa "
mula aku xpasan.apa lah princess sebut ni.
xdgr apa butir nya,rupanya dh lama lama,
baru aku tau.oooo dye sebut Good Girl rupanya.
hehehe.bijak anak ibuu ni!

makin hari makin bijak.
ibuu sayang awak.

aku pasti.anak korg pon mst mcm princess gak kan.
untung anak anak skrg.pandai,cepat pick up~
Alhamdulillah.

moga anak kita cerdik cerdik utk meghadapi masa
depan yg mcm runcing je ni.hmmmm~

ok lah.nk balik.merepek pulak kang.bai~


Read More ->>

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.
Read More ->>

Resipi Daging Dendeng Mudah

aku rasa kalau korg google mmg banyak ke keluar resipi daging dendeng ni.
tapi si Kerul ni ngade.nk jugak aku buat entry.
ok ku buat KHAS untukmu! hehehe

kisahnya smlm xsengaja nk buat.
aku tgk daging dlm peti tu ada lg.
so marilah kita buat dendeng! hehehe.

dendeng ni fav aku dr kecik dulu taw.
kalo bab menumbuk daging.tu lah kerja aku.
sambil tumbuk,sambil ratah daging.
kalau mkn x payah lauk lain pon xpe.
makan ngan nasi panas.perrghh dh sedap dh.
mak aku sllu buat masa bulan puasa.
time sahur mkn ni je.sedap!

ok senang je,

bahan bahan :

DAGING ( ikut suka nk banyak mana,mcm smlm daging aku dlm
2 gengam je lepas dh goreng )
- rebus sampai empuk,potong nipis nipis,buh garam kunyit,
goreng sampai garing,then tumbuk. ( smlm aku xrebus,aku trus goreng je ) hikhik~

*CILI KERING segengam, ( rendam dgn air panas )
*Bawang Merah 3 biji ( sederhana )
*Bawang Putih 3 ulas
*Halia besar Ibu Jari

BLENDER semua bahan yg bertanda *

panas kan minyak untuk menumis,agak agak lah eh.
menumis selalu nya sedap kalau minyak banyak.hehehe.

masuk kan bahan bahan yg dh di blender td.
tunggu sampai dh masak ( pecah minyak = minyak tu dh terapung kat atas )
pas tu masukkan kicap,aku campur kan kicap manis dan masin.
smlm aku masukkan garam sikit,so terOVER masin.
kalau xnk masin.xyah buh garam dah.

lepas tu masukkan daging td.then SIAP!

senang kan! pejam mata je.cuma nk tumbuk daging tu jelah agak mencabar.
lain lain sume senang je.

pestime buat ni.hehehe

selamat mencuba semua!
Keyrul t buat taw! hehehe
Read More ->>

SS2 Murni for Dinner like a King

Jumaat lepas hubs pny aunty belanja mkn.
Sbb dye dh nk pindah kerja kat Miri.
Haritu dye belanja gak sbb hubs tlg pasang
kipas siling kt rumah dia.pas tu last
week belanja lg.hehe.tq che su!
Tmpt yg dipilih opcoz lah SS2 MURNI.
ritu masa kami pegi.kami mkn mcm mcm.
Speghetti.nasi lemak.nasi grg.mcm mcm ah.
So kali ni repeat balik menu sama.
Restoran ni mmg tredmark dye meja bersepah
Sampai ke luar kedai ye.mmg sampai hujung
kedai ada meja dia.but no.worries,
Meja utk korg tetap ada! Cr je parking.
Parking dye susah sket.kena bertabahlah.
Tp sakit hati tu diubati dgn mknan yg sedap
nanti.hehee.
Bagi aku.makanan dye semua terbaik.
Nasi lemak dye.mmg sedap!kami kongsi
makan.tapi menu utama order lain gak.
Aku makan Speghetti Arabiata.
And Air I Love You.hehehe.
Kemahennn kan.sedap weh air ily ni.
Rebina campur ngan sprite kot.
Pas tu ada laici.nata de coco.
1 slice lemon.mmg sedap.
Yg lain adik aku amik nasi grg chicken chop
Mil amik nasi grg udang.aunty hubs mkn
Mix grill.adik ipar i amik n.grg paprik.
Semua sedap.korg kena try.
Campur dgn air lain semua baru rm80lebih je.
Yg paling menarik.org yg amik order
x tulis buku pon k.dye boleh ingat semua order.
Nk kira makanan pon xyah calculator.
Mmg hebat!!! Hehehe.kalau aku
mmg lupa trus.
Kalau korg nk g.ni alamatnya.
Ada byk brach jugak ye.
Restoran SS2 Murni @ Petaling Jaya53 Jalan SS 2/75, Taman Sea, Petaling Jaya
(Closed Mondays)
Branches:Murni @ Aman Suria2-1, Jalan PJU 1/3D, Sunway Mas Commercial Centre,Petaling Jaya, 47301 SelangorBusiness hours: 8.00 AM - 3.00 AM
(Closed Mondays)
Murni @ USJ39-41, Ground Floor, Jalan USJ 9/5P, Subang BusinessCentre, Subang Jaya, 47620 SelangorBusiness hours: 11.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays)
Murni @ Kepong24, Jalan Metro Perdana 8, Taman Usahawan KepongUtara, 52100 Kuala Lumpur.Business hours: 11.00 AM - 1.00AM (Closed Mondays)
Murni @ MentariNo 12, Jalan PJS 8/13, Dataran Mentari, Petaling Jaya,46150 Selangor.Business hours: 8.00 AM - 2.00 AM (Closed Mondays)Murni @ Bukit Jalil No 41, Jalan 16/155C, Bandar Bukit Jalil, 57000 K.L
Ok korg.tu je entry nk share.sbb aku pakai hp je ni.
Hahahaha dlm kursus pn sebok nk update.
Maaf lah ayat tunggang langgang.haha.
Bai~

Read More ->>

Akhirnya PAYDAY!

Dh lama aku tunggu hari ni.
Lama nya rasa nk tgu hari gaji bulan ni.
Huaaaaa lepas ni xnk lah rasa gaji awal.
Tp nk buat mcm mana kan.
Rasa nya bulan ni sakit sket sbb kami
g sabah haritu kot.

Tp xpelah.ok jew.ngam ngam je rasa.
Hehehe.

Harini aku ada kursus.
Konon mcm urusetia lah aku ni.
Kehkehkeh.so duk blakang je.
Smlm dh download drama korea kt dlm hp.
So kalo agak agak boring.
Mari lah kita menonton.heehhe.

Bye~~

Read More ->>

24 November 2013

Diet Dinner Weekend

Mlm ni kalau ikut kan hati nk mkn nasi.
Tapi aku kuatkan iman.makan roti perang,
Daging dendeng ngan lettuce.

Alhamdulillah.kenyang.

Smlm mlm makan bihun goreng.
Tp derhaka sbb mkn kentang goreng.
Hmmmmmm mahapkan saya diet!
Hehehe.

Tgh hari td mkn nasi 1 senduk mcm biasa.
Esok ada kursus.mkn pg nasi lemak.
Tgh hari nasi.haduhhhh cane ni.
Sok kena bawak breakfast sendiri lah
gamaknya.

Gud luck for me.1 more week to go.

Read More ->>

23 November 2013

Happy Birthday Adikku!


happy birthday ewan!
semoga panjang umur,murah rezki.
kakak sayang kamu.
moga bahagia dgn keluarga tersayang~
Amin!!!

Read More ->>

22 November 2013

Happy weekend semuaaa~

Mst semua bercuti kan.bawak anak anak
g jalan.g zoo.g waterpark kan kan.
Selamat bercuti!

Read More ->>

Diet Lunch jumaat~

Harini jumaat.disebabkan gaji pon belum.
So marilah kita bertafakur di opis saje!
Hehhhe.xpayah nk mengada berjalan plak
Kang ada je benda nk di beli.

Mcm biasa.diet lunch kat kafe rtm je.
Nasi 1 senduk ( kalau ikutkan hati nk
amik banyak.tp ingat diet diet! )
Amik ikan irham mr.arrogant ( panggilan kakak opis ku ) hehehe.and ayam goreng.
Kuah aku amik sup je.mls nk mkn
masak lemak.tp teringin pulak nk
makan kari.hmmmmm~
Total rm6.50
Mahal sket sbb amik ayam n ikan.

Dorg kata xelok mkn ayam n ikan skali.
Tu aku xpaham.ayam dan ikan xleh masakkan
Sekali kan.kalau makan cm ni xpe kan.
Ke ke? Tolong jawap please.

Hehehe tq korg!
♥♥♥

Read More ->>

KURUS GILA Faezah Elai ni!!!!

faezah elai kurus

faezah elai kurus

faezah elai kurus

nak menangis aku tgk pic dye ni.weiii bila masa ko diet wei.cane leh kurus ni.
nk menangis aku tgk ni.huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
aku rasa dye ni lepas bersalin lebih kurang aku je gemok nya.
hahaha.tapi mcm mana dye leh kurus ni.huaaa,
knp ko x tunggu aku wei? knp x diet sama sama ngan aku.
hahahaha~ neway tahniah! hehehehe


Read More ->>

Mommycha @ Che Ta 1st Giveaway

klik gambar untuk join GA

gambar ni diambil masa kami ke Sabah bulan lepas.
dlm banyak banyak gambar,ni je gambar yg elok antara ibuu dan princess.
yang lain semuanya nan hado! anak dara dh dapat kaki.mmg jgn harap lah nk bergambar
proper kan.tapi ibuu tetap usahakan agar ibuu dapat jugak bergambar dgn princess.
even princess x tgk camera pon xpelah.ibuu redhoooo~

buat anak dara sulung ibuu tersayang,ini untuk mu :

your were little life have changed me,
the day you were born was like a new begining for me too,
a change that will be forever lay soft upon my heart.

Everything in my life is sweeter because of you!
the days and fleeting moment with you are only a breath in time.
they linger briefly and fly away on the wings of tomorrow.

YOU are Precious in every way,
The Sunshine in my day,
The Joy in my Soul
and the LOVE of my life

I LOVE U! ♥

--------------------------------------------------------------------

yeay dh siap 1 entry to Che Ta GA!
korg nk join? follow step dibawah ye!
Micha Che Ta! bg rara menang taw.hehehe.


Theme:
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.

How it work:
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu.
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing.
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)


Read More ->>

Kenapa Aku sayang Pok Amai Amai?


klik utk nampak besar sket.hehehe

Pok Amai Amai nick nama blog dia.
nama dia sedap " Faraherda "
hehehe. hai kak! sbb sy sgt sayangkan akk.
sy up satu entry untuk akk.
korg yg lain lain jangan marah pulak eh.
knp aku up satu entry untuk akk Fara,
sebabnya dr dulu sampai skrg,dia selalu bg semangat kat aku.
xkira lah entry apa yang aku buat.dia bukan jenis org yg komen sambil lalu.
komen dia semua kat blog aku semuanya boleh aku guna pakai.
boleh aku amik utk kehidupan seharian aku.

dia bukan jenis yang komen
" eh bagus entry ni "
" eh yeke ni "
" eh comels anak awak "

tapi dia komen selalu benda yang bernas.
lama jugak aku kenal akk Fara,dr sebelum kawin ke?
ke lepas kawen.ntah lah.lupa dah.
aku suka baca tulisan dia.dulu selalu update.
pas tu senyap kejap.pas tu ada balik.
mengandung rupanya akk aku ni.hehehe.
moga kandungan akk sihat sihat ye kak!

korg jgn terasa jugak pasal komen.korg pon ada jugak bg
komen yg terbaik.cuma xsempat nk buat entry utk korg je kot.
hehehehe.

pasal diet ni.akk Fara lah yg banyak bimbing aku.
tiap kali aku update pasal diary diet aku.dye mesti komen.
sampai aku stress stress lah dulu.hahaha.

lepas aku amalkan diet sihat.ikut cara akk Fara,
now mcm dh ok.aku xde sgt nk craving mkn gila gila.
xstress.perut pon kenyang je.dan mkn x banyak.
thanks sgt kak Fara! saya sayang akk~ hehehe.

nk diet bukan senang.
seyes cakap.bukan! bila stress trus nk g mkn magnum.
bila sakit hati trus nk mkn banyak.
kena kuat! ingat lah yang awak tu nk diet.
sampai bila nk jd cm ni.xdisplin.

aku tengah mencuba.mencuba sebaik mungkin.
mungkin lambat.tapi pasti ada hasilnya~
xnk push sgt.bukan penting pon.tapi penting jugak untuk
suami dan kesihatan,bukan perempuan chubby xlawa.
lawa gila hokkey! tapi kurus sket pon mcm ok kan.hehehe

hehehe ok lah.hope aku boleh pakai balik baju kurung n jeans lama.
amin!

semalam aku siap buat poster utk kurus ni.
aku kalau tgk gambar lama aku,aku mst bersemangat.
so aku buat satu personal poster untuk aku.
hehehe.

amacam.mcm tercabat kan.hehehe.hope aku boleh kurus! wakakaka.jgn gelakkan aku k!

Read More ->>

SAMBUTAN 100 TAHUN HARI JADI DORAEMON DI HONG KONG






Doraemon mmg legend gila!
aku dulu kecik kecik.hari hari tunggu nak tgk doraemon depan tv.
kul 7pm je mst depan tv. xpernah miss.sampai skrg doraemon ada.
whoooooaaaaa~ agak agak anak aku nanti layan doremon jugak x?

-----------------------------------------------------------------------------------

Jika anda membaca komik Doraemon anda mungkin tahun 3 September 2112 ialah hari jadi kucing android biru kegemaran anda. Bagi menyambut countdown hari jadi beliau, sebuah pameran Doraemon didakan di Hong Kong. Pameran 100 Years Before the Birth of Doraemon ini bermula 14 Ogos yang lalu dan akan berlangsung sehingga 16 September ini. Sepanjang pameran 100 replika Doraemon dengan 100 alatan ajaib yang digunakan beliau dipamerkan pada pintu hadapan ruang pameran. Disamping itu anda juga boleh melihat replika saiz sebenar alatan yang digunakan Doraemon seperti Pintu Suka Hati disana. Di sekitar Hong Kong pula patung yang memaparkan kisah-kisah klasik Doraemon juga diletakkan.

Kami harus akui kami tediri dari kalangan Doraemonfag. Semasa kami kecil kartun Doraemon wajib ditonton dan komik juga wajib dibaca. Sampai sekarang kalau bosan kami masih boleh baca balik komik klasik nukilan arwah Fujio F Fujiko. Mungkin kami dah slowpoke tapi masih sempat kami ucapkan Selamat lagi 100 tahun hari jadi kamu Doraemon!


Read More ->>

21 November 2013

Dinner ku Hijau~

Harini 1st try.makan makanan hijau.
Aku rebus.pas tu goreng sket ngan butter.
Ahhhhhh xbleh masuk.masuk gak paksa.
Pas tu rasa mcm nk muntah.
Better aku stop sblm aku fobia.
Hahaha.so ada lah tinggal saki baki
sket hijau hijau.adik aku tanya,
kenapa x habis tu.hahaha.aku diam.
Malu nk ckp xleh masuk dah.
Xpelah.slow slow.sepatutnya leh mkn
ngan mayonis.tp td mls nk amik mayonis.
Macaroni tu curik sket anak aku punya
dinner.hehehe.terbuat lebih.

Hmm kenyang jugak makan.
Pas tu bawak anak aku round padang 1kali.
Pas tu dye pulak yg penat.
So masuk rumah balik
Xpelah.ptg td dh dpt 4 round.

Slow slow.dont be stress safura!

Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...