07 January 2014

Firework @ I-CIty Shah Alam

mmg dh menjadi amalan,asal merdeka ke,tahun baru ke,
mesti nk tgk bunga api.mmg dh jadik wajib.
dr family aku dulu,dr aku kecik kecik.now membawak ke anak aku pulak.
laki aku dulu sebenarnya x biasa g tgk bunga api ni.tapi sejak bercintan cintun
dgn aku.so kena lah berjinak jinak tgk bunga api.hahaha.

takut ngan badak tu.eh tu badak ke eh? hahaha
bg aku tgk bunga api ni best.walaupon korg kata kerajaan membazir beli bunga api,
bakar duet lah,apa lah segala,tapi bg aku benda ni best.bawak anak anak kecik tgk
bunga api.kumpul 1 family.gelak gelak.happy happy.
tapi yg x betulnya pasangan pasangan couple ni lah.
yg membuat onar di malam new year! hahaha.

kami gerak dr rumah actually dlm pukul 9pm gitu.
saje lah nk bawak princess pegi I-city,mula nya risau gak je,
tapi tawakal lah kan.sbb mashu princess dtg kl.
dh lama janji nk bawak dia,so bawak jugak lah.

sampai sampai sana.xde lah jem sgt.
tapi ramai jugak lah org.masuk mcm biasa,rm10 jugak.
kami x masuk pon 3D tu,snow walk tu.mmg xmasuk.malas sbb
dh baca review review kat blog org lain.so xnk! rugi! hahaha.




masa kami sampai tu,princess tgk tidur taw,
bila sampai je,tetiba dia kelam kelibut bangun,
sbb nampak banyak sgt lampu.dan trus ckp " woowwww , woooowwww "
hahahaha,kami trus gelak.adoi lah princess.suka buat lawak!

nasib lah parking senang jugak nk carik.
masuk je dlm tu.Ya Ampun,ramai nya manusia.
yg peliknya,ramai lagik orang asing.bangla,indon,filipin,ntah dr mana mana
datangnya pon aku xtau.haih~ runsing.bau jangan ckp lah.

lepas jalan jalan dalam tu,nk dekat kul 12am,kami keluar,
xnk duk dlm,sbb suami aku tanya guard yg jaga tu,
firework kat belah luar.so kami cepat cepat keluar,
dpt tgk fire work depan depan.seronok sgt.princess mula mula terkejut,
pas tu kemain suka! hehehe.





habis basah baju minum air.haih~




korg tau x,kat sana,KFC,7eleven,org beratur nk membeli,sket punya ramai,
sampai melimpah limpah keluar.haih~ nasib lah aku bawak susu princess,
dan laki aku beli mineral je kat kedai mamak,
lepas ni kalo nk g.bawak air siap siap.mcm aku tgk cina cina lain,
bawak botol besar.heheheh

tapi lepas habis firework,
nk keluar g kat kereta,and nk keluar dr i-city,mmg hazab,
ko nk tgk bunga api sgt kan?! hah bawak bersabar ye.
last last aku tido.laki aku sorg drive.hahahahah.kesian.


papa kongkong!

sonok tgk lampu.tolong lah jgn bertukar jd kebun kelapa sawit.
sape dh baca blog tu je paham.hehehe

tapi happy sbb dpt tgk bunga api.
oh tapi bg sape yg x baca lg tragedi 1 januari kami,
sila baca ye.princess prank kami.hahaha

sila abaikan dabel chin aku.hahaha

my love! forever!


15 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara. comelnya princess. jalan2 malam new year ye. happy family :)

Mila Ahmad said...

cute sangat princess ni :)

Misz Pinkie Winkie said...

mmg best g i-city..
lagi2 bawak budak kecik kan...nampak terujanya,,
macam kita mak2 nie tak kesah sgt..lebih kepada anak gamaknya,,
elok jerk princess jalan2..kalau arai letak terus berlari...huhu..
mmg kurusla..tapie pelik tak kurus2,,

cyiomkan princess tuk lin tau..muahhhh

Queen Teratai said...

suka princess jln2 mlm new year... untunglah dpt mama gini.. hehehe kena Queen better duk rumah tgk kat TV jer.. hakhakhak..

mysha said...

walaupun slalu ulang alik shah alam tp tak pernah sampai cni huhuhu

JaSSNaNi said...

assalamualaikum rara..
comel anak dara tu ye.. sonok dia bila kena lepas main.. :) ramainya kat sana tengok bunga api.. meriahh..

Nurzakiah Hanum said...

happy

Suliana said...

As salam rara!! singgah kembali. hehe.. seronoknya tgk bunga api. en suami sy tak layan benda2 mcm ni. huhu. sian biniya terkebil2 je lah tgk dari tgkap bilik :-p

eima said...

tu triceratop sejenis dinosaur la rara ..hihi

Fifi Nadhrah said...

pernah bawa ufairah g icity.. tapi mase ufairah kecik2 dulu.. ni da besar tak pernah lagi.. nanti nak try.. siap rancang nak tidur s. alam lagi!~ hahaha..

diana said...

akak ni dah lama tak tengok bunga api..tambah sejak ada Mikhail ni..memang suami tak bagi berembun malam.dia kan mudah selsema batuk bagai..rasanya last tengok bunga api 3,4 tahun lepaS la..tu pun tengok dok dalam kereta je..heheh..

msredcheesecake said...

akk malam new year kat umah je... bunga api dlm tibi... lalas betul nak bersesak...

Cik Mun said...

comel betul princesss...geram..

Balkidz Hunny said...

Dari anak satu ke anak dua, hajat nak bawak family ke I-City tak tercapai lagi. haihh laa. mintak2 2014 ade rezeki nak ke sana.

Zaman bercinta lain feeling nya kalau pegi I-City! ;p

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

bestnya rara..mesti meriah malam tue kan.. farah tak tahu cmne boleh terlepas nk sambut mlm tahun baru hari tue.. semua2nya gara2 tertido mati..huhuhu.. kecian emir tak leh tgk firework tahun nie.. ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...